International Quincy Hoeve tekent eerste profcontract

  • vrijdag, 28 jun 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

De komende twee seizoenen blijft aanvaller Quincy Hoeve (21) te zien in het Kras Stadion. De international van Bonaire verbindt zich voor twee seizoenen aan FC Volendam.

De fysiek sterke Hoeve speelt sinds 2022 voor FC Volendam en maakte afgelopen jaar zijn debuut in de hoofdmacht. In de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles verscheen hij voor het eerst binnen de lijnen en kwam dat seizoen tot zeventien optredens, uitsluitend als invaller. Hoeve maakte de meeste minuten voor Jong FC Volendam, waarvoor hij 49 keer in actie kwam en twaalf keer trefzeker was. De Antiliaan speelde eerder voor Sparta Rotterdam en het Portugese Gil Vicente.

Hoeve is trots op deze kans. “Ik voel veel vertrouwen van de mensen bij de club en ik ben zeer gedreven om mij bij FC Volendam door te ontwikkelingen en uiteindelijk te slagen. De momenten bij het eerste team smaken wat mij betreft naar meer en ik hoop deze mooie ervaringen de komende jaren een positief vervolg te geven. Ik ben klaar voor het nieuwe seizoen.”

'Extra aanvallende smaak'

Aanstaand technisch directeur Patrick Busby ziet in Hoeve een extra aanvallend wapen. “Quincy is een ander type spits dan we hebben met Henk Veerman en Robert Mühren. Aanvallend hebben we met Quincy een extra smaak. Quincy is met zijn snelheid en duelkracht in de omschakeling een speler die aanvallend positief kan bijdragen. Het is mooi om te zien dat Quincy veel in zichzelf investeert, wat heeft geleid tot een eerste contract."

Tekst & foto's: FC Volendam