Jaap Jonk te gast in LOVE Sport Extra

  • maandag, 21 nov 2011
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Woensdag 23 november om 18.00 uur is ex FC Volendam voetballer Jaap Jonk(kleine kip) te gast in L.O.V.E. Sport “Extra”

Jaap Jonk was een groot talent in de jaren ’70 als het ging om veldvoetbal en zaalvoetbal. Jonk begon uiteraard bij de pupillen, maar ging snel door naar de aspiranten F, waar hij kampioen mee werd, daarna met junioren 2 en met inter, wat nu de A1 is werd hij kampioen en pakte hij 2x het fameuze zilveren botter toernooi, met een elftal waar iedereen zijn vingers bij aflikte, met mannen als Arnold Mühren, Wim Kwakman, Jan Smit(Pitjes) en Jaap Kras (Bombay).
Ook in het toenmalige 3e elftal werd Jonk kampioen van Nederland, daarna maakte Jonk ook nog 2 jaar betaald voetbal mee bij FC Volendam, maar dat leverde niet het gewenste resultaat op voor kleine Kip en verhuisde naar de buren uit Edam bij EVC waar hij 2 fantastische jaren beleefde, daarna toch weer terug bij de RKAV Volendam bij zowel de zondag als de zaterdag waar hij ongeveer 10 jaar voetbalde.
Alsof hij op het veld nog geen kampioenschappen had meegemaakt werd hij ook nog even kampioen van Nederland in de zaal met Intervent met o.a. Fruk, Albert en Klaas Tuyp in de gelederen.

Om 18.30uur bellen met…Ton Ojers

Presentatie: Jack Mühren en Bert van der Poppe

www.rtvlove.nl
Ether: 106.6 FM
Kabel: 89.0 FM
TV: Kanaal 22+
Digitaal: Kanaal 40