Jack Tuijp en Robbin Ruiter openen Michael-Wing-System

  • donderdag, 25 mrt 2010
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Woensdag 24 maart was in het Waterlandziekenhuis de officiële opening van het negende Michael-Wing-System in Nederland. Het Michael-Wing-System zorgt ervoor dat ziekenhuizen beschikking krijgen over internet aan bed. Stichting Michael-Wings biedt de aangemelde ziekenhuizen internet, laptops en medisch hygiënische toetsenborden. Deze elementen vormen het Michael-Wing-System. Het Michael-Wing-system is het idee van Michael Kenniphaas die in 2005 is overleden t.g.v. Acute Lymfatische Leukemie. Meer informatie hierover treft u op www.michael-wings.nl

Jack Jansen heette namens de Raad van Bestuur van het Waterlandziekenhuis iedereen van harte welkom en gaf daarna snel het woord aan John Kenniphaas, voorzitter van Stichting Michael-Wings, maar bovenal de vader van Michael. Met een mooie presentatie, inclusief de eerste Michael-Wings commercial, werd het iedereen duidelijk wie Michael was, wat Stichting Michael-Wings is en doet, en wat het Michael-Wing-System nu eigenlijk is. Daarna riep hij twee patiëntjes naar voren, die de eerste laptop in ontvangst mochten nemen. Zo ook onze ambassadeur Wolter Kroes die de officiële openingshandeling zou verrichten.

Robbin Ruiter en Jack Tuijp startten de openingshandeling, het leek hen leuk om als openingshandeling een deur met een bal open te schieten. Na een opgooi van Robbin Ruiter kopte Jack Tuijp de bal snoeihard tegen de deur. Hierdoor ging de deur langzaam open waarna Wolter Kroes binnenkwam met in zijn handen een laptop, ingepakt met een grote oranje strik. Het 9e Michael-Wing system in het Waterlandziekenhuis te Purmerend was geopend!

Na overhandiging van nog enkele cadeaus en een dankwoord van Karin Massar, Medisch Hoofd van de Kinderafdeling, konden de kinderen internetten. Met een feestelijk drankje en een hapje werd de bijeenkomst afgesloten. Terwijl een ieder zich daaraan te goed deed, gingen Wolter Kroes en de spelers van FC Volendam nog even bij de kinderafdeling langs, onder begeleiding van ambassadeur Janneke Schermers. Natuurlijk konden niet alle patiëntjes bij de opening aanwezig zijn, maar zij werden door Wolter, Robbin en Jack niet vergeten.

FC Volendam en het Waterlandziekenhuis hebben sinds 2008 een samenwerking met als doel het verblijf van kinderen op poliklinieken of in de zalen van het Waterlandziekenhuis aangenamer te maken.

{foto1}