Jan Smit en Arnold Mühren openen Uniek Volendam

  • vrijdag, 31 mei 2013
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

VOLENDAM - Uniek Volendam wordt woensdag 12 juni geopend door Jan Smit en Arnold Mühren. Deze multimediale inloopdocumentaire over de cultuur van Volendam is te vinden in de nieuwe Van Donge & De Roo Tower bij de hoofdingang van het Kras Stadion van FC Volendam.

In Uniek Volendam wordt op typisch Volendamse manier antwoord gegeven op de vraag: ‘Hoe komt het dat dit dorp zoveel succes heeft op sportief, muzikaal en ondernemersgebied?’ Zanger/presentator Jan Smit is de virtuele gastheer die de bezoeker door Volendam leidt. Hij geeft een filmische schets van het Volendams verleden. 

Op sportief gebied zijn niet alleen hoogtepunten uit het verleden van FC Volendam te zien, maar ook die van andere Volendamse kampioenen, zoals de handbalvereniging. De persoonlijke verhalen van bekende artiesten als Jan Smit, Nick & Simon, 3JS, The Cats, BZN en vele anderen worden geïllustreerd met films en muziekfragmenten op de Wall of Fame. 

Mooie verhalen van Volendamse bedrijven geven aan hoezeer hard werken, geloven in eigen kunnen en gaan voor goud ook op dat terrein succes gebracht heeft. Aan het einde van de rondwandeling speelt men de Volendamquiz. 

Uniek Volendam is vanaf donderdag 13 juni voor het publiek geopend. 

Op dit moment wordt er druk gewerkt om alles op tijd af te krijgen. Hieronder vindt u wat foto's van hoe het er nu voor staat.

{foto1}

{foto2}

{foto3}