Jan van Wonderen (88) geeft eerste fluitsignaal en viert vol stadion

  • maandag, 04 okt 2021
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Na ruim achttien maanden is het wachten voorbij. Vanaf vorige week zaterdag mochten stadions van clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie weer op volle capaciteit hun fans verwelkomen. Om de terugkeer van volle tribunes te vieren, kregen fans afgelopen weekend en vrijdag, de eer om het allereerste fluitsignaal te geven en de wedstrijden van hún club officieel te openen. Vrijdag mocht de 88-jarige Jan van Wonderen de wedstrijd van FC Volendam – Almere City FC affluiten.

Jan van Wonderen heeft al 72-jaar een seizoenkaart van de club. Daarmee is hij de langst zittende seizoenkaarthouder van FC Volendam. Een supporter in hart en nieren die nog heel lang van het spel van FC Volendam wil genieten

Primeur

Het gebaar aan de fans is een absolute primeur, het is voor het eerst in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal dat niet de scheidsrechters, maar de fans zelf de fluit in gebruik krijgen om de wedstrijden te openen.

Initiatiefnemers Jan de Jong van de Eredivisie en Marc Boele van de Keuken Kampioen Divisie: “We hebben allemaal lang moeten wachten om weer terug te mogen naar volledige capaciteit. Daarom leek het ons mooi om de fans het eerste fluitsignaal te laten verzorgen. We hopen dat het weer net zo sfeervol wordt op de tribunes als voor de coronaperiode.”