Jeugdplan: B1 wint van Ajax maar vergeet te scoren

• zondag, 07 mrt 2010
  • Leestijd: 11 minuten

In het jeugdplan heeft de A1 niet kunnen winnen bij en van FC Utrecht. Net als in de wedstrijd tegen Feyenoord kreeg het al vroeg in de wedstrijd de eerste goal om de oren. FC Volendam A1 wist zelf weer niet te scoren en maakte Utrecht in de 65e minuut de definitieve eindstand rond. Met nog 7 wedstrijden op het programma en 10 punten achterstand is degradatie helaas nabij. Foto's >.  In de eerste divisie A won de A2 van Argon A1 met 0-2.
De B1 verloor de koppositie aan FC Zwolle, die met 8-0 in doelpunten, van FC Volendam B1 de koppositie over nam. De B1 was heer en meester tegen het zeer slecht draaiende Ajax B1, maar verzuimde te scoren. Verslag hieronder.

Wedstrijd van de week was de C1 tegen AZ C1. AZ staat op een 2e plaats en heeft 2 punten achterstand op Ajax, welke twee wedstrijden meer heeft gespeeld. FC Volendam staat op een 9e plaats, maar krijgt veel doelpunten om de oren. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd waarbij  de C1 zelf meerdere malen de bovenliggende partij was. De uitslag van 1-3 was echter een een verdiende uitslag voor AZ door het goede keeperswerk. Verslag hieronder...

{foto5}

Overige uitslagen staan in de agenda >>>

Wedstrijdverslagen:

FC Volendam B1 - Ajax B2 2 - 0

B1 springt slordig om met de kansen, maar wint wel

06/03 – Het blijft ongemeen spannend in de 1e divisie A. Met voor ons team na vandaag nog 6 wedstrijden te gaan, zijn er nog 3 serieuze titelkandidaten over. Het blijft dus zaak scherp te blijven en absoluut geen greintje te verslappen, want daardoor zou een mooie droom zomaar uiteen kunnen spatten.

Met Ajax als tegenstander kost het een trainer doorgaans weinig moeite om zijn team op scherp te krijgen. Op een of andere manier zorgen de Amsterdammers altijd voor extra motivatie. Uiteraard zorgt ook de stand op de ranglijst ervoor dat het thuisteam er weer vol tegenaan wilde. Volendam begon dan ook fel en sterk. Het leidde al in de 4e minuut tot een voorsprong. De gelukkig weer herstelde Eric stuurde met een mooie pass Jordy van der Sleen de diepte in. Het is een gegeven dat Jordy bijna altijd scoort. Ook nu was hij trefzeker. Door de benen van de keeper zorgde hij voor de 1-0. Een minuut later kreeg Eric de kans om Ajax opnieuw een tikje uit te delen. Vrij voor de keeper raakte hij de bal echter niet goed, waardoor deze net naast de paal ging. Volendam bleef goed combineren, was sterk in de duels en liet het balletje lekker rondgaan. Na een kwartier spelen kreeg Joris een 100%-kans, maar ook zijn schuiver verdween langs de verkeerde kant van de paal. Daarna kreeg hij opnieuw een enorme mogelijkheid om de score te vergroten. Een prachtige aanval over rechts ging eraan vooraf. Bowedee passte, na een uitstekende individuele actie, op Eric. Deze legde de bal vervolgens panklaar voor de voeten van Joris. Helaas stond ook nu het vizier niet helemaal scherp, want de bal ging weer net naast. Tien minuten voor rust werd het dan toch 2-0. Een prima verre pass van Ralph bracht de bal bij Bowedee. Door zijn snelheid en goed doorzetten kon hij alleen op de keeper afgaan en Ajax op een grotere achterstand te zetten. Op slag van rust opnieuw een dot van een kans voor Joris, maar ook nu zat het hem niet mee.

Na de pauze gingen de Oranjehemden door met hetgeen men ook al in de eerste helft had laten zien: slordig omspringen met de kansen. Al na een paar minuten ging een fraai schot van Joris, met buitenkant voet, rakelings over het doel. De thuisploeg kende daarna een mindere fase. Het team liet zich achteruit drukken. Toch konden de Ajaxieden onze defensie nooit echt in de problemen brengen. Met de ook nu weer sterke en onverzettelijke captain Sven als grote leider. Wel waren er weer doelrijpe kansen voor Volendam. Zo kopte Ger net naast en kreeg Joris wederom een tweetal mogelijkheden om aan te tonen dat hij niet voor niets onze topscorer is. Het wilde hem maar niet lukken. Maar net als zijn collega el Hamdaoui bij AZ zal ook Joris (komende woensdag al tegen AFC?) gaan aantonen dat een goede spits het scoren nooit verleert.

Met nog ruim een kwartier te gaan kwam Ferry Heijnis Joost aflossen. “Als je niet scoort, neem ik je nooit meer mee!”, was de boodschap die de trainer hem met een knipoog meegaf. Ook Soufian (in de plaats van “Sleentje”) en Vince mochten helpen proberen om de score verder uit te bouwen. Het zat er echter niet meer in. Jammer genoeg dus een tweede helft die van aanzienlijk minder kwaliteit was dan die van de eerste 40 minuten. Toch was er één speler die heel tevreden was met de einduitslag. Voorafgaand aan de wedstrijd had hij de 2-0 eindstand namelijk al aan het papier toevertrouwd. Hopelijk komt zijn voorspelling van onze wedstrijd van komende woensdag opnieuw uit! Maar wees gewaarschuwd: in onze eerste competitiewedstrijd van dit seizoen (Kermis Volendam!) werd met 1-2 van AFC verloren. Dat mag niet nog een keer gebeuren. Hopelijk beseft iedereen terdege welke belangen er op het spel staan!

Tenslotte wil ik hierbij, namens ons gehele team en staf, onze “hoofdtrainer” Richard van harte feliciteren met zijn benoeming tot Hoofd Jeugdopleiding van FC Volendam. In onze ogen een prima keuze van het bestuur, want wij weten als geen ander over welke kwaliteiten hij beschikt. Het is aan hem om dat nu ook in zijn nieuwe functie te gaan waarmaken, maar daarin hebben wij alle vertrouwen. Richard, namens ons allen, heel veel succes.

Foto's Rob Lezer
Later meer...

FC Volendam C1 - AZ C1

06/03 - Na de winterstop zit de C1 in een dip. Wedstrijden worden met moeite gespeeld en het voetbal lijkt er een beetje uit te zijn. Echter de laatste weken werkt iedereen keihard en komt het mooie spel van voor de winter weer een beetje terug. Zaterdag moest er tegen de koploper AZ aangetreden worden. We weten dat dit de beste ploeg van de competitie is en dat het dus heel moeilijk zou worden. Van tevoren afgesproken dat we allemaal goed uit de organisatie blijven spelen en iedereen zich aan de afspraken gaat houden. Daarnaast keihard werken, alleen dan kan er resultaat komen.

{foto6}

We beginnen de wedsrijd dan ook goed, we houden het veld klein en maken het AZ moeilijk. Echter na 5 minuten sluiten we met de verdediging aan , helaas blijft 1 speler hangen en komt AZ dicht bij het doel. bal beland bij een speler van AZ rond ons zestienmeter gebied en deze mag aanleggen. Hij schiet de bal erin en staan 0-1 achter. Hierna laten we de kopjes niet hangen maar gaan verder in ontrijdplan. We geven weinig kansen weg en creeren zelf een aantal goede kansen in counters. Helaas weten we niet te scoren. Ook niet uit een paar hectische spelhervattingen.

{foto7}

De tweede helft gn we op dezelfde manier verder. Het spelbeeld veranderd ook niet, zij veel balbezit en wij goed uit de organisatie. Na 5 minuten in tweede helft gaat Jesse alleen op de keeper van AZ af. Helaas red de keeper. Az krijgt een paar kleine kansjes maar ook wij doen goed mee. 10 minuten voor tijd besluit de trainer 1:1 te gaan spelen eneer risico te nemen. Dit resulteerd vrijwel direct in de gelijkmaker. Johan gaat door langs de zijlijn en geeft een perfecte voorzetop Jesse. Deze komt voor zijn man en kopt de 1:1 binnen. We konden alleen kort van deze voorsprong genieten. We werken de bal niet goed eg uit onze zestien meter en de bl wordt direct ingeschoten door AZ. Helaas 1-2. In blessuretijd scoort AZ zelfs nog 1-3. Na deze wedstrijd moeten we concluderen dat AZ eenbetere ploeg heeft en dat wij het gewoon goed gedaan hebben. We hadden meer verdiend vandaag.

Volendam F1 - Graftdijk E1

Maart roert zijn staart, het leek prachtig weer, maar potverdorie: Wat was het koud zaterdagochtend. Een keiharde wind en een temperatuur van rond het vriespunt, maar toch werd er gevoetbald. Grafdijk E1 was de tegenstander en na 1 gelijkspel en 1 nederlaag stonden zij onderaan de ranglijst. Om kwart over 8 in de kleedkamer was het al duidelijk: Er zou gewonnen worden, dat was meteen al duidelijk, want leider Kees Zwarthoed had na enkele omzwervingen langs London, Praag, La Plagne en Canada de weg naar het voetbalveld weer eens gevonden. Hij was precies op tijd en dit leverde hem een stadionwave op, die vanaf kleedkamer 1 tot en met 16 werd meegedaan. Genoeg gekheid, nu moest er gepresteerd worden.

Grafdijk was een tegenstander die fysiek sterk was, maar voetballend duidelijk de mindere van Volendam F1. Daarbij hadden ze een doelman, die waarschijnlijk zijn keeperstrainingen van Ron Zwerver had genoten, want de eerste de beste losse flodder van Daan volleyde hij zo zijn eigen doel in. Het was rommelig in de eerste helft, maar met het windje mee bereikte Volendam geregeld het vijandige doel. De keeper kon een schot van Marc niet vast houden en Matthew was ter plaatse om in de rebound er 2-0 van te maken. Bij de 3-0 kreeg Marc een klein beetje hulp van zijn tegenstander, maar de actie die eraan vooraf ging was van grote schoonheid. Marc was ook de aangever van de 4-0, hij zag Matthew in vrije positie voor het doel en Matthew knalde met links de bal in het net. Op dit moment was het overwicht van Volendam groot en Sander zag zijn kans schoon om in te schuiven en met een vlammend schot de 5-0 af te vuren. Kort voor rust deed Sander dit kunstje nog eens over en met Sander’s blonde haren, zijn positie als centrale verdediger en zijn verwoestende schot is de gelijkenis met Koeman natuurlijk al snel gemaakt. 6-0 met de rust en dit moest wel voldoende zijn om na de rust de straffe tegenwind te kunnen trotseren.

Na rust was het dan ook veel rommeliger. De doelpuntenproductie stokte enigszins en achterin werd teveel ruimte weggegeven. Maar we hadden een beetje speling, dus geen probleem. In het begin van de 2e helft kon keeper Joey de uitvallen nog pareren, maar daarna moest hij toch nog driemaal capituleren. Aan Volendam-zijde scoorde Kees na rust twee maal, ome Koen mag dus weer in de buidel tasten, Glenn doelpuntte na een mooie individuele actie de negende, ik weet eigenlijk niet wat mister Holleeder per goal uitbetaalt, en ten slotte drukte Daan keurig met binnenkantje links af na een slimme hoekschop van Matthew.

10-3. Een hele nette uitslag en dat tegen een ploeg met jongens die allemaal twee jaar ouder zijn. Volgende week spelen we voor de competitie uit tegen Monnickendam E3. Dus eerst moeten we dat tot een goed einde zien te brengen alvorens we zondag klaar moeten zijn voor het eigen thuistoernooi. We zitten in de poule bij Sparta, Feijenoord en Omniworld. In de andere poule treft onze F2 als tegenstanders Ajax, PSV en Zeeburgia. Dan kunnen we weer eens kijken of onze jongens zich opnieuw kunnen meten met dit soort tegenstanders.
Hoe dan ook: KOMT ALLEN KOMENDE ZONDAG NAAR HET KRAS STADION.