Jeugdplan: B2 onderuit tegen QuickBoys B1

• zondag, 21 mrt 2010
  • Leestijd: 10 minuten

Dit weekend waren de hoogste elftallen vrij van competitieverplichtingen. Wedstrijd van de week was ditmaal de B2 van trainer Alex Geernaer. Deze 1e jaars spelen een wisselend seizoen en staan op de 9e plaats. Tegenstander was het 2e jaars-team van Quick Boys. Hieronder het verslag.

De C1 moest uit tegen Twente en verloor kansloos met 2-5. Eerder dit seizoen speelde de C1 zijn beste wedstrijd tegen de Twentenaren. Ditmaal waren de rollen omgekeerd. De C2 werd bij Vitesse/AGOVV 2e in het mini KNVB toernooi. Alle overige uitslagen vindt u  onderaan.

Volendam B2-Quickboys B1. 20 maart 2010

Na een redelijk tot goede 1e helft, een slechte 2e helft.

Het seizoen van de B2 verloopt grillig. Dit elftal kan winnen van de lijstaanvoerder, maar tegelijkertijd ook een slechte wedstrijd neerzetten tegen zijn directe concurrenten. Het weer zat in ieder geval mee, om er een mooie pot voetbal van te maken, een graadje of 14 en lichte regenval.

Deze wedstrijd werd begonnen met een andere achterhoede dan dat we gewend zijn. Twee schorsingen en een blessure lagen hieraan ten grondslag. Toch gingen we goed van start met goed positiespel, waarna de ruimtes goed werden benut door de voorhoedespelers. Door deze ruimtes goed te benutten kwam er een aantal kansen voor Volendam. Toch was het Quick Boys dat na ongeveer 25 minuten het doel van Volendam wist te vinden 0-1. Het spel van Volendam werd er niet door veranderd, waarna we loon naar werken kregen. Na een steekpass in de vorm van een lob van Rafik op Ferry, in de 35e minuut, wist Ferry de bal met een mooie beweging over de keeper heen te werken, 1-1.

Nadat de trainer in de rust de zwakke plekken, en de vele mogelijkheden had blootgelegd gingen we de tweede helft in. Meteen in de tweede minuut van de tweede helft werd er door Quickboys goed doorgezet op de linkerkant, waar de spits wel raad mee wist, 1-2. Het besef was er, dat er te slap werd verdedigd door Volendam, maar dan moet je het wel op kunnen brengen om een stap harder te lopen. In de 19e minuut van de tweede helft scoorde Quickboys de 1-3. Niet lang daarna werd de 2-3 aangetekend door Jessie na goed doorzetten van Ferry. Jessie krulde de bal resoluut in de rechterbovenhoek.

Volendam leek er nog in te geloven, en wilde meer druk zetten op de tegenstander, maar kreeg vanuit een corner de 2-4 om de oren. Ook nu werd er niet goed verdedigd, omdat de tegenstander in zijn geheel vrij stond om in te koppen.In deze fase van de wedstrijd had Volendam alle middelen nodig om ervoor te zorgen dat de stand niet naar 2-5 werd getild. Quick Boys had dan ook recht op een penalty, nadat de rechterspits in de 16 meter van Volendam onderuit werd gehaald. In de laatste 15 minuten van de wedstrijd werd het elftal op diverse plaatsen gewijzigd om 1 op 1 te kunnen spelen. Volendam wist op deze manier meer druk op de tegenstander te zetten, maar dit resulteerde uiteindelijk niet op het gewenste resultaat. Eindstand 2-4.

Het mag duidelijk zijn dat de trainer na afloop van de wedstrijd, zeer duidelijk, zijn mening heeft gegeven. Dit elftal kan voetballen, maar dan moeten we leren om op de momenten dat het minder gaat, harder te werken. Alleen op deze manier kunnen we de punten pakken. Ik verwacht dan ook dat we de resterende wedstrijden met goed voetbal en hard werken gewoon gaan winnen.

Leider B2.
Gerard de Wit

Foto's & Video: Rob Lezer

Foto link     Bestel Afdrukken

FC Volendam C1 - FC Twente/Heracles C1 2-5 (0-3)

Twente/Heracles combinatie neemt revance

{foto5}

Enkele maanden geleden speelden wij een van onze beste wedstrijden van het seizoen uit tegen de tegenstander van vandaag. Met een fraaie 2-4 overwinning in de tas keerden wij destijds zeer tevreden terug naar Volendam. Dat na enkele maanden de onderlinge verhoudingen anders lagen bleek vandaag.

FC Twente begon superieur aan de wedstrijd en werd door de Volendam spelers geen enkele strobreed in de weg gelegd. Bij de eerste en beste kans was het meteen al raak. De verdediging werd simpel uitgespeeld en na amper drie minuten was het 0-1 voor de bezoekers. Wie dacht dat dit voor de FC Volendam spelers doping was om de mouwen op te stropen en te strijden voor een beter resultaat kwam bedrogen uit. Na acht minuten lag ook de 0-2 in de touwen. FC Twente kon heerlijk combineren en de FC Volendam spelers stonden erbij en keken er naar. Zo ook na een klein kwartier toen een FC Twente aanvaller oog in oog kwam met keeper Rik Remmelzwaal maar dit keer ging de bal net voorlangs. Hierna nam FC Twente wat gas terug en uit het niets kreeg FC Volendam aan het einde van de eerste helft drie levensgrote kansen. Helaas zonder rendement want geen van allen werd verzilverd. Aan de andere kant werd weer een les voetbal en effectiviteit gegeven want een FC Volendam verdediger werd fraai uitgekapt en als een streep verdween de bal in de bovenhoek.

Zo gingen we rusten met de allerminst geflatteerde stand van 0-3, met de opmerking dat als FC Volendam zelf de kansen had benut de ruststand een stuk dragelijker was geweest. Met een betere instelling en een gezonde portie strijd begon FC Volendam een stuk beter aan de tweede helft. Na drie minuten werd dit al beloond want door een fraaie treffer van Didier Karregat werd het 1-3. Je zou dan verwachten dat dit FC Volendam weer in de wedstrijd zou brengen en daarom ook gingen doordrukken maar FC Twente nam de touwtjes weer in handen en kregen ook de beste kansen maar zo gemakkelijk als er de eerste helft werd gescoord bleek het in de tweede helft een stuk lastiger voor de Tukkers om het net te vinden. Aan de andere kant kreeg FC Volendam ook kansen en dus was er in de tweede helft wel sprake van een echte wedstrijd. Na slecht uitverdedigen kwam FC Twente toch op 1-4 en hiermee was de wedstrijd gespeeld en definitief beslist. Joost Neuvel scoorde nog wel de 2-4 met een fraaie lob maar het slotakkoord was aan FC Twente die uiteindelijk de eindstand van 2-5 op het scorebord wisten te brengen.
Floor Heuyerjans

Volendam F1 - WSV 30 E4

F1 vergeet te scoren

Je hebt ze er wel eens tussen, dat soort wedstrijden. Maar die van afgelopen zaterdag was toch wel uniek in zijn soort. Qua kansenverhouding was de eindstand ongeveer 30-3, in werkelijkheid wees het scorebord 3-3 aan.

Volendam begon de wedstrijd wederom een beetje mat en werd beloond met een snelle 0-1 achterstand. Daarna werd het enigszins opgepakt, maar het combineren werd bemoeilijkt door een keiharde wind, de kletterende regen en het sompige veld. Toch werd nog voor rust de score omgedraaid. De gelijkmaker was een prachtige aanval. Aan de rechterkant verzond Rick een afgemeten pass op Daan, die richting achterlijn doorliep en teruglegde op Marc en Marc schoof de bal keurig tegen het net. Even later stoomde Victor op het middenveld op, passte Marc op een min of meer mislukt wijze aan en hoe Marc de 2-1 inkopte weet eigenlijk niemand, inclusief hijzelf, maar het was wel 2-1. Niks aan de hand dus. Volendam was de veel betere ploeg en stuurde zijn tegenstander alle kanten op, alleen wist het nog niet voldoende afstand te nemen.

Na rust was er sprake van een waar bombardement op het Wormerse doel. Alleen bij het punt van afmaken schoot men telkens recht op de keeper af, net naast, raakte men paal of lat, maar erin ging ie niet. Er gebeurde van alles en nog wat, maar er vielen geen Volendammer goals.
Terwijl het even was gestopt met zacht regenen maakte WSV dankbaar gebruik van 2 slippertjes in de Volendammer achterhoede en stond het plotseling 2-3. Er werd eigenlijk al rekening gehouden met een nederlaag, maar Daan wist de allerlaatste grote kans toch nog in de gelijkmaker om te toveren. Slechts 3-3, ongeloofelijk als je de wedstrijd hebt gezien, maar zo gaat dat nou eenmaal.

Na afloop kun je dan alles en iedereen de schuld geven, maar dat heeft natuurlijk geen zin. Je moet gewoon zelf de kansen af maken en dan is er niets aan de hand. Daarbij weet toch iedereen wel dat het de schuld van leider Kees is, maar dat hoeven echt niet elke week aan te halen. Volgende week gaan we naar Fortuna Wormerveer E2 en dan zal het oude F1 weer eens moeten gaan opstaan, anders zullen we het ook daar heel moeilijk gaan krijgen. Nieuwe ronden, nieuwe kansen en dan gaan we er weer voor.