Jeugdplan: C elftallen walsen over tegenstanders heen

• zondag, 28 mrt 2010
  • Leestijd: 17 minuten

In het jeugdplan was ditmaal de C2 de wedstrijd van de week. Niet alleen omdat het zo uitkwam, maar ook omdat ze lange tijd niet in beeld waren geweest op deze site. Vaak heb je van die wedstrijden (zoals afgelopen vrijdag) waar je blij bent dat het afgelopen is. De C2 maakte mijn weekend als fotograaf weer helemaal goed. Den Bosch werd met 6-2 verslagen in een wedstrijd vol beleving. Na het toernooi in het Kras Stadion met de F'jes van twee weken terug, liet ook de C2 zien wat voetbal is. Ons eerste elftal kan na de B1 ook eens beleving opdoen bij de C2.

Maar ook de C1 was lekker op dreef en won met 6-0 van Stormvogels. De B1 nam de koppositie weer over van FC Zwolle na winst op Haarlem (2-0). Concurrend FC Zwolle, verloor vandaag van FC Twente. Alle overige uitslagen en verslagen vind u hieronder.

Verslagen:

FC Volendam A1 pakt puntje bij Sparta.

Het seizoen voor de A1 is vrijwel over. Toch is het niet nodig als hekkesluiter te eindigen, gewoon alles winnen en je hebt nog een kleine kans. Zaterdag moest de A1 op bezoek in Rotterdam. Na een sterk begin met enkele mogelijk heden om te scoren werd het in de 32e minuut 1-0 en de enkele minuten later, vanuit een vrije trap voor sparta op de rand 16 viel de 2e.

Meteen na rust een hoekschop voor sparta die in eigen doel werd getrapt. In de 63e minuut een aanval over rechts, welke prima verwerkt door Gokhan Turksoy en scoorde prachtig in de benedenhoek de 3-1. Vijf minuten later werd het 3-2 door  Mark de Loor na een prima actie van enkele spelers maakte Mark het prima af 3-2. Met nog 20 minuten te gaan en een beter Volendam zat er nog wel meer in en dat werd uiteindelijk beloond in de 84e minuut. Mark scoorde zijn 2e treffer en de 8e in de competitie

Bij sparta wisten ze niet wat hen overkwam na een 3-0 voorsprong, uiteindelijk werden ze de tweede helft helemaal weg gespeeld door Volendam. Bijna werd het ook nog 3-4 voor de A1 na een prima kopbal van Sven Peereboom. Maar de lat stond de eerste uit overwinnig in de weg.

B1 wint van Haarlem, en pakt koppositie weer terug (2-0)

27/03 – Voor het eerst sinds 10 maart stond er weer een competitiewedstrijd op het programma. Tegenstander was het altijd lastige Haarlem, dat bezig is aan een afscheidstoernee langs de Nederlandse voetbalvelden. Na het profvoetbal is het immers aan het einde van dit seizoen ook gebeurd met het jeugdvoetbal bij HFC Haarlem.

Na de indrukmakende teksten van onze trainer in de voorbespreking kon het niet anders of de thuisclub zou, ondanks de afwezigheid van Vince en Yordi van Beek die A2 moesten versterken, vanaf acquit met volle overgave de strijd aangaan. Kennelijk waren de psychologisch getinte teksten van Richard nog niet helemaal goed “geland” bij onze mannen, want het was Haarlem dat in de eerste vijf minuten twee 100% kansen kreeg. Gelukkig waren onze gasten ook nog niet helemaal scherp, want anders zou het ongetwijfeld alleen daardoor al een hele vervelende middag zijn geworden. Na de slechte start zochten de Oranjehemden langzamerhand steeds meer de aanval. Het leidde in de 12e minuut tot een voorsprong. Na een aanval over rechts kwam Joris in balbezit. Zijn voorzet op Eric was op maat en deze had dan ook geen moeite om voor 1-0 te zorgen. Een lekkere opsteker en hopelijk het begin van tóch een mooie middag. Helaas dacht Haarlem daar anders over, want een paar minuten later maakte een idiote actie van de rechtsback en tevens aanvoerder van Haarlem een einde aan het seizoen voor Bowedee. Op volle snelheid werd hij door deze anti-voetballer op grove wijze onderuit geschoffeld. De scheidrechter had waarschijnlijk een vuiltje in zijn ogen, want hij zag helemaal niets onreglementairs in de charge van de Haarlemmer, waarvoor eigenlijk maar één straf paste, de rode kaart. Door zelfs geen vrije trap toe te kennen, gaf de man in het zwart zichzelf een brevet van onvermogen. Onbedoeld was hij daarmee de veroorzaker van veel irritatie en opwinding gedurende de rest van de wedstrijd en daardoor ook een uiterst lastige middag voor zichzelf. Met een gebroken sleutelbeen werd de onfortuinlijke Bowedee per brancard afgevoerd. Hij werd vervangen door Jordy van der Sleen. De sfeer binnen de lijnen werd steeds grimmiger. Zeker toen na een half uur de scheids een terechte rode kaart trok voor een Haarlem-verdediger, die, op de rand van het 16-meter gebied de doorgebroken Soufian had neergelegd. Vlak voor rust ontsnapte de Haarlem-aanvoerder opnieuw aan een rode kaart na een onbesuisde “aanslag” op de ingevallen Jordy. Met geel mocht hij zijn handen dichtknijpen.

Wie dacht dat Volendam de man-meer-situtatie na rust met beleid ging uitbuiten kwam bedrogen uit. Het was Haarlem dat met veel beweging en power de thuisclub achteruit drukte. Het leidde tot enkele hachelijke momenten in ons strafschopgebied, maar met het nodige kunst en vliegwerk kon steeds weer een tegentreffer worden voorkomen. Met nog 10 minuten te spelen werd Soufian gewisseld voor Joost. Deze zorgde in de 78e minuut voor de verlossende tweede treffer. Na een lange bal van Gerry was Joris opnieuw de aangever. Het billenknijpen op de bank was voorbij en de 3 punten, ondanks een slechte wedstrijd van onze kant, binnen.

Toen na afloop bekend werd dat medekoploper Zwolle met 2-3 van FC Twente had verloren, kon de dag niet meer stuk. Nog 4 finales te gaan. Voetballend is het misschien allemaal wat minder dan in de eerste helft van het seizoen, maar door veel strijd, alles voor elkaar over te hebben en het samen vormen van een supercollectief, kunnen wij toch nog ver komen. Bijzonder spijtig is wel dat wij het de resterende wedstrijden zonder Bowedee moeten doen. Bowedee is immers belangrijk voor ons, dus betekent zijn afwezigheid een groot gemis voor ons team. Gelukkig beschikken wij over een ijzersterke bank. Zijn vervanger staat dan ook al te popelen om de trainer ervan te overtuigen dat ook hij in het basisteam thuishoort. Ons collectief is haast niet te evenaren. Vooral daardoor moeten wij in staat zijn tot de laatste dag mee te kunnen doen voor het mooiste dat je als voetballer met een team kunt bereiken. Als jullie daarvan zijn doordrongen, dan blijft het tot de laatste competitiedag spannend!

Komende (paas)zaterdag reizen wij af naar Papendal, waar ons in Vitesse/AGOVV opnieuw een sterke tegenstander wacht. Hopelijk is Bowedee dan weer in staat ons te vergezellen en ons mentaal te ondersteunen.

C1 is weer helemaal op dreef (6-0)

Nadat doordeweeks AFC C2 nog met 0-4 was uitgeschakeld voor de beker en we hierdoor weer een ronde verder zijn gekomen was vandaag Stormvogels/Telstar onze de tegenstander. In de uitwedstrijd in Velsen moesten we nog hard vechten en werken om een 3-1 achterstand met de rust om te buigen in een 3-3 gelijkspel. Het ging vandaag volledig anders want vanaf de eerste minuut werd Stormvogels/Telstar al vastgezet en in de eerste minuut kregen de oranjehemden al een grote kans maar de keeper kon de inzet van Jesse Braspenning keren. Het was eenrichtingsverkeer richting het doel van Stormvogels/Telstar alleen het vizier stond de eerste helft nog niet op scherp en ook het beetje geluk dat je nodig hebt ontbrak een beetje. Ondanks de vele kansen bleef het daarom veel te lang 0-0 en daardoor ook spannend. Na ongeveer een half uur was het Leroy de Graaff die zichzelf prima vrijspeelde en de bal doorschoof naar Tony Chau. Oog in oog met de keeper wist Tony Chau deze geboden kans prima af te ronden. Zo gingen we rusten met, zeker afgaande op het aantal kansen, slechts een magere 1-0 voorsprong.

{foto5}

Na rust weinig verandering in het beeld van de wedstrijd. Nadat de keeper van Stormvogels/Telstar een inzet van Denzel Sno nog knap wist te keren was hij kansloos tegen een schitterend gekrulde bal in de kruising van Johan Keizer. De weer in groten getale opgekomen ouders en supporters waren net bekomen van deze wereldgoal toen was het alweer raak! De ontketende Johan Keizer troefde zijn directe tegenstander af en schoof de bal langs de keeper en de 3-0 voorsprong werd hiermee een feit. De kansen voor FC Volendam bleven komen en uit een corner kwam de bal plotseling uit de kluts voor de voeten van Denzel Prijor die geen moment twijfelde en direct uithaalde en de 4-0 liet aantekenen. De koek was nog niet op want Leroy de Graaf brak alleen door en in plaats zelf af te ronden legde hij de bal fraai opzij waar de vrijstaande Johan Keizer de 5-0 kon binnenlopen. Vanzelfsprekend was het verweer van Stormvogels/Telstar al lang gebroken en het slotakkoord was voor Floris Mulder die een perfecte corner van Johan Keizer bij de tweede paal fraai inkopte en de allerminst geflatteerde 6-0 eindstand liet aantekenen. Dit was een uitstekende teamprestatie van de C1 want niemand verzaakte en iedereen had vandaag echt de wil om te willen winnen. Er werden veel kansen gecreëerd en in de hele wedstrijd werd niets weggegeven. Dit moet de ploeg het nodige vertrouwen geven voor de komende wedstrijden en ervoor te zorgen dat FC Volendam nog een paar plaatsen kan gaan klimmen op de ranglijst.
Floor Heuyerjans

FC Volendam C2 walst over Den Bosch heen (6-2)

Zondag 28 maart 2010 stond voor de C2 van FC Volendam de belangrijke wedstrijd tegen FC Den Bosch op het programma. Den Bosch bezet in de competitie na de winterstop de tweede plaats achter Sparta Rotterdam. Volendam echter speelde nog maar drie wedstrijden, waaruit overigens wel de volle winst werd behaald. Er was dus voor beide ploegen sprake van een onvervalste topper, kortom terecht de “Wedstrijd van de Week”. Het aanvangstijdstip van de wedstrijd was gepland om 10.00 uur. Gelet op het ingaan van de zomertijd leverde dit voor de jongens van Den Bosch dus een vroegertje op.
Volendam startte met de volgende opstelling: In het doel: Jordy van Stappershoef; achterin van rechts naar links: Soufian Akmun, Damon Mirani, Nick Zeijlmans en Casey Steur; op het middenveld: Stefan Daman, Gerry Vlak en Daniël Muhren; voorin: Aubrey Hoogdorp, Jeremy Moorthaemer en Danny Persijn. Volendam C2 speelt al het hele seizoen in de huisstijl van de FC Volendam. Dat betekent een 4 – 3 – 3 opstelling met op het middenveld de punt naar voren met daarachter een inschuivende libero. In de praktijk levert dit vaak enerverende wedstrijden op, met attractief voetbal en kansen voor beide goals. De Volendamse nummer 10 speelt haast naast de spits, en heeft een behoorlijk vrije rol. Er wordt dus ongeacht de tegenstander uitgegaan van eigen kracht en dat is een heel belangrijk gegeven.

Volendam kwam gelijk goed uit de startblokken. Met goed combinatievoetbal werd gelijk de aanval gezocht. Hier en daar was de passing onzorgvuldig, waardoor de dreiging van de counter van Den Bosch steeds aanwezig was. Den Bosch liet hierbij zien over een fysiek sterke as te beschikken, van waaruit ook vrij snel de voorwaartsen werden gezocht. Volendam had echter een goed overwicht. Nadat Volendam via Moorthaemer en Hoogdorp al goede mogelijkheden had gecreëerd, kreeg Volendam in de tiende minuut een corner vanaf rechts. Daniël Muhren heeft een prachtige trap in het linkerbeen waarmee hij de corner in de doelmond wist te brengen. Uit de afvallende bal speelde Zeijlmans Muhren wederom in, en dit keer kwam de voorzet bij Hoogdorp terecht, die met een knappe kopbal de keeper van Den Bosch wist te verschalken: 1 – 0. Niet veel later strafte Den Bosch een moment van desorganisatie van de verdediging van Volendam af: 1 – 1. Volendam liet het hierbij niet zitten. Jeremy Moorthaemer toonde zich sterk in de duels, en bracht de bal bij Gerry Vlak die in een tijd Danny Persijn wist te bereiken met een steekpass. Persijn, die als linksbuiten een prima wedstrijd zou spelen, rondde dit buitenkansje voortreffelijk af in de lange hoek: 2 – 1. Toch was het nog niet klaar. De spits van Den Bosch startte een solo, waarbij hij vier spelers van Volendam simpel het nakijken gaf. Hiermee ging hij alleen op keeper Van Stappershoef af, waarna een prima verdedigende actie van Damon Mirani door de scheidsrechter werd beoordeeld als een overtreding. Dit leverde een strafschop op die door Den Bosch werd benut: 2 – 2.

Hierna raakte Volendam ontketend. Na de waarschuwingen achterin, en een omzetting in de verdediging werd nauwelijks meer iets weggegeven. Voorin wist Volendam veel meer dreiging te brengen. Nog voor rust wisten achtereenvolgens Soufian Akmun (wederom uit een corner van Daniël Muhren), Nick Zeijlmans (buitenkantje rechts in de uiterste hoek) en Aubrey Hoogdorp (na een een-twee met Vlak) de score uit te bouwen naar 5 – 2. Dit was de ruststand. In de rust werden Nick Zeijlmans en Casey Steur vervangen door Stef Roelofs en Nick Runderkamp. Volendam hield de wedstrijd in de greep. Het slotakkoord was voor Gerry Vlak die met een prachtige solo de eindstand op 6 – 2 wist te brengen. Volendam C2 legt met deze uitslag Den Bosch C2, dat als gezegd een tweede plaats bezet, behoorlijk over de knie. Volendam heeft laten zien dat het in de loop van het seizoen sterker en beter is geworden. In een leeftijdscategorie waarin de groei en de mentale ontwikkeling van de spelers een voorname rol spelen, slaagt FC Volendam C2 erin technisch en tactisch een enorme progressie te maken, waarbij het opleidingsaspect voorop blijft staan. Dat is de belangrijkste winst van dit seizoen.
Aanstaande zaterdag komt MVV uit Maastricht op bezoek. Dit duel wordt gespeeld om 10.30 uur. Een reden voor iedereen om het mooie KRAS Stadion te bezoeken. U zult zich niet vervelen.

Foto's & Video: Rob Lezer

Foto link     Bestel Afdrukken

Deze video is ook beschikbaar op YouTube >>>

F1 opnieuw matchmaker bij Fortuna Wormerveer

De afgelopen weken heeft de F1 enkele deukjes in het zelfvertrouwen opgelopen. Het ging enkele weken ff minder en daardoor waren de resultaten en het vertoonde spel effe minder. Zaterdag moesten we weer eens naar Fortuna Wormerveer, dit jaar voor de 4e keer, om dit keer tegen de E2 aan te treden. Thuis hadden we deze tegenstander in een enerverende wedstrijd met 6-4 verslagen en dit was de laatste kans voor Fortuna om aansluiting met de top, bestaande uit KFC en Volendam, te krijgen.

Zij begonnen dan ook fanatiek aan de wedstrijd in de Fortuna mini arena, waar we nog nooit een wedstrijd winnend hadden afgesloten. Een dieptebal die net tussen onze achterhoede en keeper Joey viel werd door de Fortuna-spits tot een 1-0 voorsprong gepromoveerd en we waren nog maar net bezig. Een enorme tegenvaller en we wisten wat ons te doen stond. Volendam dicteerde het spel en Fortuna werd slechts gevaarlijk door hoge diepteballen, waarmee onze achterhoede het door de hoog opstuiterende bal zijn handen vol had. Maar onze mid-mid Victor begint zijn oude topvorm weer terug te krijgen, hij won de meeste duels op het middenveld en verdeelde het spel vaak weer als vanouds. Zo kreeg hij na een combinatie met Matthew de bal terug en loeierde hij de gelijkmaker via de onderkant van de lat binnen. Als we het over vorm hebben, linksbuiten Kees speelde ook weer eens zoals we hem kennen. Onze aalgladde Robbie Rensenbrink was vaak niet te volgen door zijn veel op Clarence Seedorf lijkende tegenstrever. Overigens bevestigde ook deze Clarence na afloop zijn beperkte penaltykwaliteiten. Kees won een duel van drie spelers, waardoor Marc vrij voor het lege doel voor een voorsprong kon zorgen. Vlak voor rust verzond Kees een dieptepass op Daan en Daan wist de bal met een teentje net voor de keeper weg te plukken en tekende voor de 1-3 ruststand.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Volendam combineerde en onze achterhoedespelers Glenn, Sander, Frenk en Rick stond hun mannetje tijdens hun duels. Ook vroegen wij ons aan de kant af wat keeper Joey als ontbijt had gehad. Zijn vele en vooral stijlvolle reddingen waren een genot voor het oog van het talrijke publiek. Tijdens trainingen leert trainer John onze jongens de rollercoster, de Cruijff turn en nog vele andere trucks, maar onze tegenstanders hadden nog niet kennis gemaakt met de Kees Tol Schwung. Jaja, hij deed em ff. De tegenstander wist niet waar hij het zoeken moest en de wedstrijd was met 1-4 beslist. Volendam kon lekker verder voetballen en Marc zorgde uit een afgemeten pass van Victor voor de 1-5. Vijf seconden voor het einde liet de Fortuna keeper een schot van Victor los en Matthew was ter plaatse om ook zijn goaltje mee te pikken.

Jongens, het was eindelijk weer eens genieten aan de kant. Als we gewoon heerlijk samenspelen komen de goals vanzelf en wordt iedereen er beter door. Maandag gaan we naar de Wormer om WSV 30 ff een poepie te laten ruiken, die hebben ze nog tegoed, en zaterdag spelen we de topper thuis tegen KFC E4. Tot volgende keer.