Jeugdplan: C1 onderuit in eigen stadion tegen FC Zwolle

• zaterdag, 24 okt 2009
  • Leestijd: 11 minuten

In het jeugdplan was er vandaag een aangepast programma, beker of inhaalwedstrijden. De A2 speelde voor de beker tegen SVArgon A1, maar wist dat zij alleen een sportieve verplichting hadden. De ploeg van Kevin Dufree maakte een goede seizoenstart, maar wist de laatste twee maanden vrijwel geen punten binnen te halen. Ook SV Argon A1 was een maatje te groot en won het bekerduel met 3-1 en de A2 verloor daarmee ook het derde bekerduel op rij. De B2 en de C2 wonnen beide hun bekerduels  en bleven na drie duels ongeslagen. De E-Top won  van Hollandia met 1-4. Eerder deze week werd de E-Top  tweede op het eigen toernooi. In de halve finale won het nog van Fortuna Wormerveer, maar moest in de finale genoegen nemen met een tweede plaats. 1e werden de Wherevogels uit Purmerend,

Wedstrijd van de week was de C1 tegen FC Zwolle C1. De ploeg van trainer Stanley van Kesteren verloor thuis met 0-1. Doordat de concurrentie ook punten morste, bleef de ploeg op de 7e plaats staan. Het begon sterk aan de wedstrijd, maar kwam in de 1e helft toch op een 0-1 achterstand. De 2e helft was voor de ploeg uit Zwolle. Met slechts één schot op hun goal liet de selectie zien dat het aanvallend nog veel moet leren. Het verslag en foto's (zondag) vind u hieronder.

Komende week is de wedstrijd van de A1 tegen Willem II / RKC combinate A1 de wedstrijd van de week.

FC Volendam C1 - FC Zwolle C1 (0-1)

Vandaag stond de belangrijke wedstrijd tegen FC Zwolle op het programma. Voor beide teams belangrijk omdat FC Zwolle afstand wilde nemen van de onderste regionen en FC Volendam graag aansluiting wilde blijven houden met de subtop in de eerste klasse.

FC Volendam begon goed aan de wedstrijd en drukte FC Zwolle helemaal terug op eigen helft. Er werd goed druk gezet op de bal en FC Zwolle werd bij vlagen overlopen. Dit leverde kleine kansen en mogelijkheden op voor FC Volendam en uit een prima genomen corner van Johan Keizer kopte Denzel Pryor goed naar de grond maar de bal ging net aan de verkeerde kant van de paal net naast het doel. Het was jammer dat er voorin niet altijd de juiste keuzes werden gemaakt anders had er, gezien het grote veldoverwicht, door FC Volendam gescoord moeten worden.

Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd en kwam FC Zwolle er een paar keer gevaarlijk uit. Waar de voorsprong voor FC Volendam verdiend was geweest viel het doelpunt aan de andere kant. Bij een voorzet werd er bij de tweede paal niet goed gedekt en FC Zwolle profiteerde optimaal en scoorde tegen de verhouding in de 0-1. Dit was een opdoffer voor de Volendammers en het team en kon in het vervolg van de eerste helft geen grip meer houden op de wedstrijd.

Na een peptalk in de rust van trainer Stanley van Kesteren zouden de zaken in de tweede helft rechtgezet worden. FC Zwolle beperkte zich de tweede helft tot het verdedigen en vasthouden van de verkregen voorsprong en FC Volendam liep zich telkens vast op de Zwolse verdediging. De Zwollenaren vochten als leeuwen om de verkregen voorsprong vast te houden. Jesse Braspenning brak een keer goed door op rechts maar helaas belande zijn voorzet tussen twee meegekomen aanvallers zodat de verdiende gelijkmaker uitbleef. FC Zwolle probeerde met counters gevaarlijk te worden maar Elroy Tuur was de lastige spits van FC Zwolle de baas en een andere keer wist keeper Rik Remmelzwaal goed in te grijpen.

Onze middenvelders waren te gehaast en de aanvallers waren niet slim en scherp genoeg om gaten in de hechte Zwolse defensie te vinden. Van afstand probeerde Johan Keizer het nog een keer maar zijn schot belande naast het doel van de Zwolse keeper. Naarmate dat het Volendamse geluk en succes uitbleef kreeg FC Zwolle steeds meer vertrouwen op een goede afloop en probeerde met temporiseren en tijdrekken de duurzaam verkregen voorsprong te handhaven. De scheidsrechter verlengde de wedstrijd met maar liefst 5 minuten blessuretijd maar ook dit was niet voldoende. FC Volendam was vandaag niet bij machte om de stugge Zwolse verdediging te breken. Na het eindsignaal kon FC Zwolle een feestje vieren en FC Volendam uithuilen en dinsdagavond tegen de De Kennemers proberen verder te bekeren en aanstaande zaterdag drie punten bij De Graafschap in Doetinchem mee te nemen.

Floor Heuyerjans (teambegeleider)

Foto's C1 - Rob Lezer
Bestel Foto's

Hollandia E-Top - RKAV/FC Volendam E-Top (1-4)

Voor de derde keer dit seizoen moest er vandaag een wedstrijd tegen Hollandia gespeeld worden. De twee vorige partijen waren met 5-1 gewonnen, dus Volendam begon als favoriet aan de wedstrijd. De E-top begon goed want de eerste kans was voor Max, maar met behulp van de lat kon Hollandia een vroege achterstand voorkomen. Blijkbaar schrok Hollandia nu wakker, want vanaf dat moment gingen zij de strijd vol aan. Nico, Boy en Sebastiaan kregen achterin nu volop werk. Toch bleef Volendam ook op zijn kansen loeren. Nico loste een mooi strak schot met links, maar de keeper was op zijn post. Ook onze keeper Niels moest een paar reddingen verrichten. Voorin werkten Jan en Marco zich een slag in de rondte, maar een doelpunt wilde in de eerste helft niet lukken.

Max kopt op doel

In de tweede helft deed Volendam er een schepje bovenop. Dick zette een aanval op die na een mooie combinatie door Stef in het doel werd geknald (1-0). Volendam had nu de smaak te pakken en in hoog tempo ging het door met aanvallen. Wesssel speelde zijn man uit en zag Stef bij de tweede paal. De harde voorzet was op maat en Stef schoot 2-0 in het doel. Hollandia probeerde nog wel aan te zetten, maar de Volendam-backs Patrick en Dick gaven niets meer weg. Op het middenveld was Max heer en meester en samen met Paul zette hij de aanvallers aan het werk. Wessel jaagde door op de rechtsback, kreeg de bal te pakken, ging op het doel af en maakte de 3-0. Ook Stef wilde er nog 1 scoren. Op volle snelheid omspeelde hij de keeper en maakte de 4-0. Vlak voor tijd kon Hollandia nog wat terug doen. Uit een vrije trap bleef de bal hangen en schoten zij de ere treffer in het doel (1-4).

Jongens, we begonnen een beetje slapjes aan deze wedstrijd. We speelden de bal te zacht naar elkaar en gingen ook vaak met 2 man naar de bal. In de tweede helft is er veel beter gespeeld. Het tempo ging omhoog en de combinaties lukten ook weer. Hou dat vast.