Jeugdplan: C1 pakt volle winst in Groningen

• maandag, 15 mrt 2010
  • Leestijd: 8 minuten

In het jeugdplan waren er deze zaterdag geen wedstrijden in het Kras Stadion. Een rustige dag dus voor terreinmeester Piet Jonk. Echter op de zondag stond het F1 Febo toernooi op het programma.

De A1 ging met 10 man onderuit tegen PSV. Na 30 minuten moest de A1 met 10 man verder na een handsbal. Uit een corner scoorde PSV in een scrimage de 1-0 want tevens de ruststand was. PSV miste de strafschop  na de handsbal maar zou later in de tweede helft alsnog een strafschop benutten. Met veel pech verloor de ploeg van Ab Plugboer opnieuw met 2-1. Door de winst van PSV namen de Eindhovenaren de leiding in de eredivisie, na het morsen van punten door AJAX en Feyenoord. Foto's >>>

De A2 behaalde nuttige punten en won met 2-3 van AFC Amsterdam A1. De B1 speelde een oefenwedstrijd tegen Bayern München onder 16 en speelde in Duitsland gelijk met 3-3 (Klik hier voor verslag).

De overige verslagen en uitslagen vind u hieronder.

FC Groningen C1 – FC Volendam C1 0-1 (0-0)

13/3 - Afgelopen woensdag werd de bekerwedstrijd in het ijskoude Almere met 0-11 gewonnen van Waterwijk C1. Hierdoor zijn we weer een ronde verder in de bekercompetitie en is nu AFC C2 onze volgende tegenstander. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen het sterke FC Groningen op het programma. De vraag was of de teambuilding nog steeds zijn effect had tegen deze hoger in de rankschikking geplaatste tegenstander uit het noorden des land. Na directe nederlagen tegen onze concurrenten AFC, Elinkwijk, FC Omniworld en vorige week tegen koploper AZ zou het fijn zijn om weer eens een overwinning en de drie punten mee naar Volendam te nemen.

FC Volendam begon niet in goeden doen aan de wedstrijd. Veel onnodig balverlies en het veldspel van FC Groningen was beter verzorgd en zij waren daardoor ook de bovenliggende partij. Er werden niet veel kansen weggegeven en het spel vond voornamelijk op het middenveld plaats waar FC Groningen het meeste balbezit had. FC Groningen probeerde met overleg een opening te forceren maar dat leverde ook enkele mogelijkheden op maar die werden niet benut. FC Volendam kon daar op dat moment weinig daartegen inbrengen. De verdediging onder leiding van Elroy stond gelukkig goed en beten goed van zich af. Pas na twintig minuten deed FC Volendam voor de eerste keer iets terug. Een voorzet van Johan was net iets te hoog voor Denzel P. maar hij stond wel alleen ongedekt vrij voor de keeper. Pas tegen het einde van de 1e helft werd de eerste echte kans gecreëerd maar Jesse kon deze niet verzilveren.

FC Groningen domineerde de eerste helft en FC Volendam was de gelukkigste met de brilstand bij rust. Na wat tactische omzettingen van Stanley in de rust moest het in de tweede helft beter gaan. Dit kwam ook uit en FC Volendam werd gevaarlijker en er werden direct kansen gecreëerd. Zo ging een goed schot van Navid net voorlangs. Het werd nu een echte wedstrijd want ook FC Groningen ging verbeten op zoek naar een treffer. In de 11e minuut dacht FC Groningen te scoren maar de bal belande boven de verbouwereerde Rik op de lat en daar kwam FC Volendam goed weg. Beide ploegen namen geen genoegen met een gelijkspel en gingen op zoek naar de volle winst. Het venijn zat echter in de staart want aan het eind van de wedstrijd blonk FC Volendam uit in het missen van de meest mooie kansen. De keeper van FC Groningen hield zijn ploeg telkens in de race want hij stond driemaal ook in oog met diverse FC Volendam spelers en wist met kunst en vliegwerk elke keer redding te brengen. De vierde keer werd FC Volendam weer gestuit door deze prima keeper maar gelukkig rolde de bal voor de voeten van Jesse die de bal eindelijk wel over de doellijn kreeg en de 0-1 voorsprong voor FC Volendam was een feit.

De trouw meegereisde ouders moesten nog heel even de adem inhouden maar nadat de prima leidende scheidsrechter het eindsignaal had geblazen werd er toch een klein feestje (teambuilding) gevierd. Deze punten maakten de terugreis een stuk dragelijker en ook de door de ouders gekochte kibbeling bij de terugreis smaakte goed in de bus. Alleen is het moeilijk of helemaal niet uit te leggen dat je vanuit Volendam naar Groningen gaat om helemaal daar een visje te kopen. De bus had daardoor een kleine vertraging want de viskar kon deze bestelling moeilijk aan maar belangrijker waren de drie punten die we in onze tas hebben meegenomen.
Floor Heuyerjans

Monnickendam E3 - Volendam F1 (0-6)

13/3 - Tja, als er op zondag zo’n leuk toernooi op de stoep staat lijkt de wedstrijd van zaterdag eigenlijk een verplicht tussendoortje. Maar toch, er stond gewoon een competitiewedstrijd op het programma, dus moesten de mannen toch ff op scherp gezet worden. Monnickendam E3 was de tegenstander en dat was lang geleden dat we daar waren geweest. Zelfs zo lang dat, hoe is het mogelijk als de totale rit 7 kilometer is, nog verkeerd werd gereden ook. De tom-tom van de voorste auto bleek een Frank-Frank eehh Drank te zijn en dan kan zoiets nou eenmaal gebeuren.

Op veld 3 van Monnickendam, wat veel weg had van een Russische toendra, speelde bijna de hele wedstrijd zich af op de speelhelft van Monnickendam. Volendam F1 speelde technisch verzorgd voetbal, speelde lekker samen, alleen wist in eerste instantie zijn kansen niet te benutten omdat de keeper van Monnickendam een opvallend sterke wedstrijd speelde. Hij was bijna net zo lang als zijn vader, wat voor ons als ouders toch nog ff wennen is, maar in de hoeken was hij ook steeds alert.

De ban werd gebroken door Victor. Frenk gaf vanaf links een goeie voorzet, Marc liet de bal vanuit de spits vallen en Victor s schot werd van richting veranderd waardoor de keeper kansloos was. Frenk had aan de linkerkant weer zijn schaduw schutters trofeeen shirt aangetrokken, want ook de goals nummer 2 en 3 waren assists van Frenk. Je kunt in de souplesse van Frenk zien dat deze appel niet ver van de boom is gevallen. Eerst prikte Daan zo’n voorzet in de verste kruising en daarna nam Marc een hoekschop in enen op zijn slof. 3-0 was daarmee ook de ruststand, dus Volendam lag weer op koers.

Na rust hetzelfde spelbeeld, de wedstrijd speelde zich af op de helft van Monnickendam, alleen ligt er dan natuurlijk wel heel veel ruimte achter de Volendammer achterhoede. Het is dan ook een genot om te zien dat je ook achterhoedespelers hebt als Rick, Sander en Glenn die van tegenstanders die een kop groter zijn toch 99% van hun duels weten te winnen. En die ene procent die dan wel wordt doorgelaten werd afgelopen zaterdag gered door keeper Joey. Tot 2 keer toe kwam er een groen-wit shirt alleen op hem af en beide keren kwam Joey in het duel als overwinnaar uit de bus. Voorin werd rustig verder gecombineerd. Matthew werd in de spits aangespeeld en ondanks dat hij zelf vrij voor de keeper stond legde hij breed op Kees en Kees tikte de 0-4 binnen. Wat dan nog extra leuk is is dat je deze combinatie slechts 1 minuut later dan andersom terug ziet komen. Kees verovert de bal, passeert een tegenstander en ziet vanaf de achterlijn Matthew vrij voor doel staan en op zijn beurt maakt Matthew er 0-5 van.

Als slagroom op de taart stuurt Matthew in de allerlaatste seconde van de wedstrijd Marc de diepte in vrij voor de keeper en ondanks dat de in het geel gehulde keeper bijna twee keer zo groot was als Marc punterde Marc via de binnenkant van de paal de 0-6 eindstand op het scorebord. Goeie prestatie weer, jongens. En dat wederom tegen een E-tjes team.  Veel succes.