Jeugdplan: C2 laat winst in slotfase glippen

• zondag, 15 nov 2009
  • Leestijd: 22 minuten

De A1 en A2 verloren beide met 2-1. Koploper de B1 won moeizaam van Zeeburgia net als de D1 die nuttige punten behaalde tegen Zeeburgia. De E-Top moest zijn meerdere erkennen tegen de selectie van AJAX en verloren met 4-3.

De C2 was deze week de wedstrijd van de week en speelde op het veld van EVC zondag met 2-2 gelijk tegen AZ C2. Foto link en verslagen hieronder.

Verslagen:

Zeeburgia blijkt opnieuw lastig, maar B1 wint wel (2-0)

14/11 – De waarschuwing in mijn vorige wedstrijdverslag heeft zijn uitwerking gelukkig niet gemist. Volendam begon een stuk scherper aan de wedstrijd dan verleden week tegen Cambuur en kreeg al in de 3e minuut een dot van een kans om de score te openen en zichzelf een goede dienst te bewijzen. Zeeburgia is namelijk een ploeg die het niet van voetballend vermogen moet hebben, maar vooral van strijd en fysieke kracht. Lange, hoge ballen en gaan voor iedere bal zijn kenmerkend voor hun strijdwijze en maken het voor een tegenstander die graag wil combineren en wél wil voetballen niet bepaald eenvoudig om tegen te spelen. Vaak blijkt dan ook dat je ongewild meegaat in dat spelletje. Zo ook vandaag. De thuisploeg was slordig in zijn passing, speelde elkaar moeilijk aan, leed veel balverlies en liep bovendien vaak teveel met de bal. Kortom: de Volendammers maakten het zichzelf weer erg lastig. Echte kansen werden nauwelijks gecreëerd. Zeeburgia kreeg overigens ook vrijwel geen kansen. Men moest het vooral hebben van dode spelmomenten. Van hun corners en vrije trappen, veelal onnodig veroorzaakt, ging wel steeds opnieuw de nodige dreiging uit. Halverwege de 1e helft een prima voorzet van Eric vanaf de rechterkant. Helaas kopte Joost net over. Vijf minuten later was het Eric zelf die overkopte. Na een half uur spelen kwam Volendam toch op voorsprong. Met een goeie individuele actie speelde Joost zich vrij en vervolgens scoorde hij heel knap de 1-0. De laatste 10 minuten voor rust lieten de Oranjehemden eindelijk ook weer eens goed combinatievoetbal zien. Vlak voor rust kreeg Gerrie nog een 100%-kans om uit een corner van Soufian met het hoofd te scoren. Jammer genoeg richtte hij niet goed, waardoor zijn kopbal naast ging.

Na de pauze probeerde Volendam het in de slotfase van de 1e helft getoonde combinatiespel weer op te pakken. Met een snel tweede doelpunt zou de wedstrijd op slot kunnen worden gegooid. Het wilde echter niet echt lukken. Het bleef rommelig. Nadat eerst Eric een mooie schietkans kreeg, was er daarna een corner van Zeeburgia die voor gevaar leek te zorgen. Dean Schilder, opnieuw de vervanger van Daniël Wals, redde echter uitstekend.
Een klein kwartier voor tijd verliet Marcel het veld en kwam Sir-Ralph binnen de lijnen. Ook Jordy Dijkhuizen (in de plaats van Soufian) mocht zijn steentje bijdragen om de overwinning in de wacht te slepen. Het leek erop of Volendam het tot aan het einde toe spannend wilde houden. Een klein foutje zou bovendien fataal kunnen zijn. Uiteindelijk wist Joris in blessuretijd de zege definitief veilig te stellen. Uit de corner van Jordy Dijkhuizen gaf hij de bal het beslissende zetje over de doellijn, 2-0.

Opnieuw gewonnen dus en daardoor handhaving van de koppositie. Gevolg daarvan is dat wij nu wekelijks de te kloppen ploeg zijn. Iedereen wil immers dolgraag de koploper op puntverlies trakteren. Komende zaterdag voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd. Daarin treffen wij De Graafschap dat 2 keer achter elkaar puntverlies heeft geleden en daardoor inmiddels op de 3e plaats is beland. De Doetinchemmers komen ongetwijfeld met snode plannen naar De Dijk. Willen zij blijven meedoen in de strijd om de titel, dan moeten zij van ons winnen. Het is aan ons om dat te voorkomen. Prettig is dat De Graafschap een ploeg is die ook wil voetballen en dan zijn wij op ons best. Uit was het een spannende wedstrijd, waarin wij met een 0-1 overwinning aan het langste eind trokken. Ook zaterdag zal er weer heel veel strijd, felheid en beleving zijn vereist om een goed resultaat te behalen. Alleen als iedereen zich dat voldoende realiseert en bereid is om die voorwaarden te vervullen, zal De Graafschap een hele kluif aan ons gaan krijgen. Ons vertrouwen in jullie is groot. Wij als staf zien dan ook nu al weer uit naar de wedstrijd van komende zaterdag!

Sc Heerenveen C1 - FC Volendam C1   2-1 (0-0)

14/11 - Onder trieste weersomstandigheden kwamen we met de grote bus en ook met de wekelijks vaste ondersteuning van de meelevende ouders en supporters ruim op tijd aan in Heerenveen. Alle velden en dus de overige wedstrijden waren afgekeurd vandaar dat onze wedstrijd was ingepland op het kunstgrasveld. We wisten dat Heerenveen als de nummer 2 in de stand een goede ploeg had en ook de minst gepasseerde ploeg was in onze klasse. Vorige week waren enkele spelers en ook Sander Aarden al op spionreis geweest toen Heerenveen met 2-0 ten onder ging bij Ajax. We waren dus goed geïnformeerd en dus ook gewaarschuwd over de kracht van onze tegenstander.

Ondanks de felle regen gingen beide ploegen fel en scherp van start. Heerenveen was iets vaker aan de bal en optisch de sterkere ploeg. Toch kreeg FC Volendam de beste kansen via inzetten van Leroy de Graaff en Jesse Braspenning die de lat raakte. Heerenveen kon het lichte overwicht, mede dankzij onze alerte verdediging, niet omzetten in kansen. Wel waren er via vrije trappen mogelijkheden voor Heerenveen maar die werden door de prima keepende Rik Remmelzwaal op bekwame wijze onschadelijk gemaakt. Het was een spannende wedstrijd en 10 minuten voor de rust voerde Heerenveen de druk op en FC Volendam kwam er steeds moeilijker uit. Toch was het weer Jesse Braspenning die uit een counter net voorlangs schoot. Het leek erop dat Heerenveen toch voor de rust de leiding zou nemen maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. De supporters hadden ondanks de regen de eerste helft genoten van een spannende pot voetbal van beide ploegen onder de leiding van een scheidsrechter die de wedstrijd uitstekend aanvoelde.

Het was in de rust gestopt met regenen. Helaas voor FC Volendam eiste de scheidsrechter net na rust een negatieve hoofdrol op. Dit had grote gevolgen op het verdere verloop van de wedstrijd. In de tweede minuut was de sterke Tony Chau in het stafschop gebied een Heerenveen speler te snel af en speelde de bal onvrijwillig terug op onze keeper. De spits die niet meer bij de bal kon komen ging bij deze actie naar de grond. Tot ieders verbazing wees de scheidsrechter naar de stip en gaf Tony Chau de rode kaart. Onze assistent scheidsrechter Sander Aarden die een goed zicht had op de situatie werd niet geraadpleegd en uit videobeelden van een ouder na de wedstrijd was duidelijk te zien dat er bij deze actie helemaal geen sprake was van een overtreding. Onbegrijpelijk voor vriend en vijand maar de scheidsrechter bleef bij zijn beslissing. Dit cadeautje werd door Heerenveen verzilverd en de penalty werd onberispelijk ingeschoten en Heerenveen kwam hiermee op voorsprong.

De FC Volendam spelers stroopten na deze mokerslag de mouwen op en Leroy de Graaff werd diep gestuurd en met een beetje hulp “van de hand van god” verzilverde hij deze kans en de stand was weer gelijk. Hierdoor voelde Heerenveen zich benadeeld en zo werd de wedstrijd grimmiger en regende het gele kaarten. Na een prima aanval kwam Heerenveen toch weer op een 2-1 voorsprong want via de binnenkant van de paal verdween de bal in het doel. Ondanks dat FC Volendam met 10 man speelde werd er met veel strijd en inzet gezocht naar de gelijkmaker. Elroy Tuur melde zich in de spits en Denzel Sno schoot uit een prima aanval net voorlangs. Heerenveen probeerde de man meer situatie uit te buiten maar FC Volendam vocht voor wat het waard was. Kort voor tijd gebeurde er ook nog van alles. Door een aantal gevaarlijke corners had de gelijkmaker nog kunnen vallen maar de bal viel helaas net niet goed. Op enkele meters aan de zijkant van het doel kreeg FC Volendam ook nog een indirecte vrije trap na gevaarlijk spel. Die werd door Leroy de Graaff ingeschoten maar er zat een been van een Heerenveen speler tussen. Heerenveen eindigde de wedstrijd ook met 10 man want een speler werd na een elleboogstoot op de kaak van aanvoerder Johan Keizer met rood naar de kant gezonden.

Heerenveen veerde op na het bevrijdende eindsignaal en d FC Volendam had in Heerenveen zeker één punt verdiend. De FC Volendam spelers, trainer, begeleiders en ouders gingen echter met een naar gevoel van het veld. Oorzaak was natuurlijk het dubieuze optreden van de scheidsrechter in de tweede helft en de invloed hiervan op het verloop en wellicht ook op de uitslag van de wedstrijd.
Floor Heuyerjans (teambegeleider)

FC Volendam C2 - AZ C2  (2-2)

Vandaag de ontmoeting met AZ C2, wat een belangrijke wedstrijd is voor plaatsing bij de bovenste 6, wat inhoudt dat we na de winterstop tegen de bovenste 6 spelen van de andere poule zoals Feyenoord en PSV. Na de gehele week scherp en goed te hebben getraind begonnen we met de volgende opstelling. Jordi op de goal, vanaf rechts naar links achterin met Stefan, Damon, Soufian en Casey, op het middenveld met Gerry, Stef en Daniel en voorin met Aubrey, Jeremy en Danny.

{foto7}

We begonnen zeer goed aan de wedstrijd, op het juiste moment werd er druk gezet wat resulteerde dat we in de 2e minuut een gigantische kans kregen, deze belande helaas op de lat. Na een minuut of 15 kwam AZ beter in de wedstrijd, mede omdat de linies even niet meer goed aansloten op elkaar, nadat Jordi 2 goede reddingen had gepleegd viel de 0-1. een goede omschakeling van az werd goed afgemaakt. wie dacht dat dit als een tik aankwam had het mis,nadat we de eerste pauze hadden egahd kwamen de mannen van volendam nog scherper op het veld,de duels werden steeds meer gewonnen en de 2e bal was steeds voor ons en daarbij werd en er meer dan verdienstelijk gespeeld in balbezit. De resulteerde dan ook in de 1-1 door Aubrey, dit door op het juiste moment druk te zetten met het gehele team en een minuut later werd het zelfs 2-1 door Daniel, dit door een goed opgezette aanval die over meerdere schijven ging, uit het boekje zoals men dat zo mooi zegt.

{foto8}

Na de 2 pauze (de C2 speelt deze competitie 3x 25 minuten) begonnen we weer goed alleen na 2 minuten sloeg Soufian met reflex de bal met de hand weg, rode kaart en een penalty tegen. Maar Jordi pakte ook deze bal zoals hijn er veel pakte vandaag. Na wat omzettingen moesten we met 10 natuurlijk verder, er stond een elftal van Volendam op het veld dat streedt voor elke meter en weinig weggaf, daarom was het ook zeer zuur dat we de 2-2 tegen kregen 2 minuten voor tijd. Heb vandaag genoten van de mannen, zoveel passie, strijd, goed voetbal. We zijn op de goede weg, uiteindelijk als je kijkt naar het wedstrijd beeld was de 2-2 verdiend maar het was toch jammer dat we deze zo laat tegen kregen. En wanneer je verslag leest op de AZ site over de kansen verhouding kan ik alleen maar zeggen dat die toch echt een andere wedstrijd heeft gezien. Mannen, ik ben trots op jullie zoals jullie hebben gespeeld en dat mag ook zeker een keer gezegd worden door mij. De trainer, Dennis Groot

Volendam D1 boekt nuttige en verdiende overwinning bij Zeeburgia (0-1)

14/11 - Vandaag stond de lastige en belangrijke wedstrijd bij Zeeburgia op het programma, een club waar jaarlijks veel talenten worden weggeplukt door BVO’s en waar een uitwedstrijd nooit makkelijk is. Daarbij is het verschil vooraf 3 punten in het voordeel van Volendam en dus was er sprake van een belangrijke wedstrijd voor de stand maar tegelijkertijd ook “just one the 22”. Volendam, zoals bekend, in een stijgende vorm en met een mooie reeks achter de rug trok vroeg in de ochtend naar Zeeburgia. Was het tijdens de warming-up nog droog, om precies 10.00 uur kwam het met bakken naar beneden hetgeen technisch voetbal niet ten goede kwam. De gastheer was vandaag vast van plan om de punten thuis te houden en dus de mouwen opstropen.

Volendam begon scherp en probeerde te voetballen en kwam een aantal keer goed bij de goal. Het centrum achterin van Zeeburgia was sterk bezet en dus lag de ruimte aan de buitenkant. Dit werd door het Andere Oranje zeer goed begrepen, de bal ging mooi van Oranje naar Oranje en Zeeburgia had het lastig. Uit een van de aanvallen over de linkerkant werd een overtreding door Zeeburgia gemaakt waaruit Volendam een vrije trap van circa 20 meter mocht nemen. Uitgerekend Tom, vandaag in basis na lange blessure aan zijn pols, bracht de stand op 0-1 en daar was niets op af te dingen. Hierna probeerde Zeeburgia wel maar het stond prima en Volendam gaf niets weg, speelde zeer professioneel, lekker vel en zeer direct. De 0-1 was ook de ruststand.

In de 2e helft een paar aanpassingen en een veld dat zeer moeilijk bespeelbaar werd, Zeeburgia was hiermee in aanvang iets in het voordeel en speelde alles of niets waardoor de druk op de goal toenam maar daar lag tegelijkertijd ook weer de kans voor Volendam om met snelle tegenaanvallen eruit te komen. Dit klopte aardig want Joost hield prima de 0, de duels werden gewonnen en aan de andere kant een aantal zeer goede kansen om op 0-2 en meer te komen. Helaas bleef een hogere score uit maar toen de uitstekend leidende scheidsrechter, deze man is een voorbeeld hoe je jeugd wedstrijden op dit niveau moet leiden,iets te vroeg af floot was de blijdschap groot en terecht!

Mannen, jullie hebben zeer goed gevochten en een verdiende overwinning behaalt. Hiermee staan we op een reeks van 5 gespeeld en 10 punten! Als je met 0 uit 4 begint en na 2 weken op een website van een club al leest dat Volendam sowieso gaat degraderen, dan is deze reeks lekker maar veel belangrijker, het voetbal komt steeds meer in het elftal en het plezier is nooit verloren gegaan. Een compliment dus voor de technische staf en het hele team! Blijf zo trainen en geniet van het spelletje. Vrijdag een hele leuke beker match in ons mooie Kras Stadion! Op bezoek komt dan RAP, leuke ploeg en we gaan er een superavond van maken en daarna met de Rappers eten en naar FC Volendam kijken tegen Helmond Sport. Maandag weer lekker trainen.

E-Top verspeelt tweede plaats op ranglijst aan AJAX

Vandaag weer een echte test: uit naar Ajax. Om 11:00 begon de wedstrijd en Volendam schoot uit de startblokken. Met vlotte combinaties en fel verdedigen werd Ajax vast gezet. De eerste schietkans was voor Wessel, maar zijn poging zeilde net over de kruising. Even later ging een lobje van Max net over het lege doel. Ook waren er nog schietkansen voor Marco en Nico, maar en werd niet gescoord. En ja, zo als zo vaak, als je zelf niet scoort.... Uit het eerste kansje scoorde Ajax wel (1-0). De E-top zakte nu wat in en Ajax profiteerde. Na een mooie actie werd de bal over Niels in het doel gekruld (2-0). Volendam pakte nu de draad weer op en begon zich terug in de wedstrijd te knokken. Wessel werd de diepte in gestuurd en knalde de bal onder de keeper door het doel in (2-1). Met Ajax in balbezit gleed Boy uit. Meteen werd de bal hard in gespeeld en kon de Ajaxspits de 3-1 in tikken. Met een flinke domper gingen de mannen de rust in.

{foto6}

In de tweede helft werd de achtervolging vol ingezet. Er werd geknokt voor iedere bal en de E-top ging de strijd vol aan. Dat ging helaas wel een beetje ten koste van de precisie, dus waren er nauwelijks uitgespeelde kansen. Midden in de twee helft rolde de bal voor de voeten van Boy. Die dacht niet na, maar schoot op doel. Met een beetje rugwind, verdween de bal over de keeper en onder de lat (3-2).

{foto5}

Volendam zette er nog een tandje bij, maar dat betekende ook dat er ruimte weggegeven moest worden. Dan is Ajax op zijn gevaarlijkst. Er bleef een bal hangen en werd door de spits in geschoten (4-2). Toch gaf Volendam zich nog niet gewonnen. Uit een corner schoot Jan de bal in. Ondanks verwoede pogingen van de Ajax verdediging de bal weg te werken, ging hij toch over de lijn (4-3). In de resterende minuten probeerde Volendam nog wel gelijkte komen, maar Ajax gaf niets meer weg. Mannen, vandaag waren er kansen. We begonnen prima, maar we zakten na 5 minuten wat in. Ajax kon profiteren en wij liepen achter de feiten aan. In de tweede helft hebben we hard gevochten. Die helft hebben we ook met 2-1 gewonnen. Door dat het 3-1 bij de rust was, was het net niet genoeg. Maar we komen dichterbij. Ga zo door!

FC Volendam F1 - KFC F1
Vorige week toen onze F1 tegen KFC F2 een matige 2e helft afleverde riep de coach van KFC F2: wacht maar af, volgende tegen onze F1 komen ze een echte tegenstander tegen. Nou, dat hebben de KFC-F1 spelers geweten afgelopen zaterdag. Volendam F1 heeft er namelijk geen twijfel over laten bestaan wie de baas is in deze 1e Klasse. In het onderlinge duel om de koppositie verpletterden de oranjehemden hun tegenstanders met een 6-0 overwinning en stevent daarmee rechtstreeks op het herfstkampioenschap af. Na een gevaarlijke speldenprik van KFC, die keeper Joey overigens knap pareerde, was Volendam na een kletsnatte warming up goed wakker. Kees werd aan de linkerkant in de 2e minuut door Marc goed weggestuurd en kegelde de bal met zijn linker op het doel. Een instormende KFC-verdediger probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar werkte daarbij de bal in eigen doel. 1-0 en een lekkere start natuurlijk voor de mannen van trainer John en leider Kees.

Daarna ging het spel heel even over en weer. KFC beet van zich af en probeerde terug in de wedstrijd te komen, maar kapitein Sander wenste geen indringers binnen te laten in zijn piratenschip. Ook matroos Rick liet geen enkele KFC-er door, helaas was Frenk afwezig door een griepaanval, dus de voorsprong kwam niet in gevaar. Sterker nog. Uit een corner van links ontstond een scrimmage voor het KFC-doel. En laten wij nou net de koning van de scrimmages in onze ploeg hebben. Marc frommelde de bal, na enkele vergeefse pogingen van andere spelers, in het doel en tekende daarmee tevens voor de 2-0 ruststand. Na rust had Volendam duidelijk de overhand. Het duel werd pittiger, KFC probeerde met iets forser voetbal gelijke tred te houden, maar kon simpelweg niet op tegen het sterke samenspel van het jonge oranje. Het leek een kwestie van tijd voordat er meer doelpunten zouden vallen. Glenn zorgde voor de 3-0, nadat ie goed in een duel zijn lichaam gebruikte, of was er toch sprake van een duw(tje) in dit duel? Hoe dan ook: Onze uitgeslapen scheidsrechter Frank die door een extra grote capuchon zijn zijspiegels niet kon gebruiken oordeelde dat het een schouderduw was en keurde de goal goed. Na een forse overtreding kreeg Volendam na een minuut of 13 een vrije trap te nemen op zo’n 15 meter van het doel. En laten wij nou beschikken over een specialist: Victor plaatste zichzelf achter de bal en draaide hem met zijn linker hoog in het Koogse doel, 4-0.

De Volendam F1-machine draaide na alle regen eindelijk op volle toeren. Victor speelde op rechts Matthew aan en ondanks dat Matthew vrij voor de keeper stond hield hij oog voor zijn medespeler Victor, legde de bal netjes breed en Vic prikte de 5-0 netjes in het lege doel. Nog was het niet afgelopen, net voor tijd werd Matthew op rechts aangespeeld. Hij draaide in de loop in 1 beweging om zijn tegenstander heen en vrij voor de keeper punterde hij de bal keurig langs de keeper in de rechterhoek. Een 6-0 overwinning tegen de directe concurrent in onze klasse, dat mag heel netjes genoemd worden jongens. Natuurlijk wordt zoiets van onze jongens verwacht, maar je moet het toch altijd nog maar even waarmaken. Na de wedstrijd loste leider Kees zijn belofte in (winnen met 20-0 en dan magge jullie boluh). Eerst werden alle spelers in de bowling getrakteerd op een bord patat en daarna waren er enkele bowlingbanen afgehuurd waarop de mannen zich mochten uitleven. HELEMAAL TOP, KEES!!!!!

Volgende week spelen we in de 1e bekerronde tegen Purmerend F2, dit is weer een wedstrijd waarin jullie je even kunnen uitleven. Scoren met die hap, zou ik zeggen. Op zaterdag 12 december kan het kampioenschap worden binnengehaald tegen (hoe kan het ook anders) Volendam F2. F2 leverde een keurige prestatie afgelopen zaterdag door bij Fortuna Wormerveer met 2-3 te winnen. Moge de beste winnen op die zaterdag, maar zo ver is het nog lang niet.