Jeugdplan - D1 verliest met grote cijfers van Feyenoord

• zondag, 27 sep 2009
  • Leestijd: 14 minuten

In het jeugdplan waren afgelopen weekend Ajax, Feyenoord en AZ die met grote verschillen de winst pakten. De A1 verloor thuis van Utrecht (zie verslag) en de A2 van Argon A1. Terechte uitslagen voor de A jeugd.

De B-jeugd deed het beter en de D2 won met 0-13 van West Frisia. Na vier wedstrijden staat de B1 op een derde plaats in de 1e divisie A (verslag onderaan). Wedstrijd van de week was de D1 die een pakslaag kreeg van Feyenoord. Ondanks dat er lekker werd gebald, was de effectieviteit van de Rotterdammers uitmuntend. Hieronder het verslag.

FC Volendam D1 - Feyenoord D1

Zaterdagmiddag was het de bedoeling om de punten in het Kras stadion te laten maar de voortekenen waren niet goed voor ons; Feyenoord 3 gewonnen 9 punten en wij drie gespeeld 0 punten. Na enkele yell's " we gaan winnen" begonnen wij de strijd maar al snel kwamen wij achter door een eigen doelpunt van Frank Rozemeijer die de bal niet meer van de lijn kon halen 0-1 wat tevens de ruststand was.

{foto1} {foto2}

Na de thee(ranja) en ondanks een stevige pep-talk van de trainer Egbert Boxma ging het toch niet goed op het middenveld en liep Feijenoord door wat tactische omzettingen uit tot 0-6 waarna wij nog voor het einde konden tegenscoren door Mick Nelen na een geweldige actie van Danicio Codfried 1-6 Dat de score niet hoger werd was te danken aan de uitstekende keeper Ruben Beemer . Conclusie was dat Feyenoord een of twee maatjes te groot was en het voor ons uithuilen en weer opnieuw proberen in de volgende wedstrijd in Rotterdam tegen Sparta D1. Linksom of rechtsom; volgende week moeten de punten mee het busje in naar Volendam.

{foto3} {foto4}

B1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk tegen Quick’20 (1-4)
26/9 – Het blijft voer voor psychologen waarom het een trainer veel minder moeite kost om zijn team voor een wedstrijd tegen een BVO klaar te stomen en scherp te krijgen dan voor een tegenstander uit de rijen der amateurs. Iemand die graag profvoetballer wil worden, zal immers altijd (zowel in de training als in de wedstrijd) scherp moeten zijn. Ook mag het niet uitmaken hoe de tegenstander heet. Toch sluipt er, op de een of andere manier, tegen kennelijk minder inspirerende en motiverende tegenstanders een bepaalde mate van gemakzucht en onderschatting in de ploeg, die er gedurende de wedstrijd bijna niet meer uit te krijgen is. Zo ook vandaag tegen het vorig seizoen gepromoveerde Quick’20 uit Oldenzaal. Volendam begon slecht. Het speelde slordig en leed veel balverlies. Na een minuut of tien herpakte Volendam zich enigszins, ging het iets rustiger spelen en werd er af en toe zelfs aardig combinatievoetbal op de mat gelegd. Nadat Bowedee eerst nog uit een voorzet van Cas net niet had weten te scoren, was hij in de 12e minuut wel succesvol. Op aangeven van Marcel liet Bowedee via een schuiver in de verste hoek de 0-1 aantekenen. Vervolgens waren er meerdere prima mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar werd daarvan niet geprofiteerd. Zo was een schot van Marcel niet hard genoeg, raakte een kopbal van Kid de lat, terwijl Bowedee de bal uit de rebound hoog over schoot. In een scrimmage voor het doel van Quick’20 werd nog hands gemaakt, maar van een penalty wilde de prima leidende scheidsrechter Genc niet weten.
In plaats van met 0-3 achter te staan, kwam de thuisploeg 8 minuten voor rust zelfs langszij. Een vrije trap van een meter of 35 werd ineens achter de verbouwereerde Daniël geschoten, 1-1. Of zijn van Quick’20 geleende keepertrui hierop van invloed is geweest, zal wel altijd de vraag blijven.

In de 2e helft kwam Joris Dekker in het veld voor Marcel. Al na een paar minuten kreeg hij de kans zijn ploeg weer op voorsprong te zetten, maar zijn inzet leverde slechts een corner op. De uit die corner door Kid ingekopte bal werd door een verdediger maar net op de doellijn gestopt. Iets later maakte de keeper van Quick’20 met een prachtige redding een geweldig schot van Soufian onschadelijk, terwijl hij in de rebound van Bowedee nogmaals zijn klasse etaleerde en opnieuw een treffer wist te voorkomen.
Na een klein uur spelen werd Eric Veerman vervangen door Jordy Dijkhuizen. Vlak na die wissel gaf aanvoerder Sven het goede voorbeeld door uit een corner van Soufian knap de 1-2 in te koppen. Een paar minuten later ging Kid alleen op de keeper af. Hij wist niet te scoren maar stortte wel kermend van de pijn ter aarde. Al snel bleek dat hij zijn knie had verdraaid en dat daarbij zijn knieschijf uit de kom was geraakt. Nadat verzorger Dirk eerste hulp had geboden, werd Kid per brancard van het veld gedragen en vervolgens overgedragen aan de goede zorgen van een paar ambulancebroeders. Deze zorgden ervoor dat de knieschijf weer op de juiste plek werd teruggezet. Ondertussen was het spel weer hervat en Joost voor Kid in het veld gekomen. Een kwartier voor tijd was er een verre uittrap van Daniël. De door Joost doorgekopte bal belandde in de voeten van Joris, die beheerst voor 1-3 zorgde en zijn team daarmee wat meer lucht gaf. In blessuretijd wist Volendam nogmaals te scoren. Een passje van Joris stelde Jordy van der Sleen in staat de eindstand op 1-4 te bepalen. Een verdiende overwinning weliswaar, maar de uitslag had veel hoger moeten uitvallen en dat moet de ploeg zichzelf dus verwijten. Gelukkig kon Kid wel samen met ons de reis huiswaarts aanvaarden. Hopelijk valt de schade aan zijn knie mee en is hij weer snel inzetbaar.

FC Volendam E-Top - Ajax E-Top
Zaterdag zag alles er goed uit voor een mooie pot voetbal. Schitterd weer, prachtig veld (1) en een tegenstander met naam: Ajax. Volendam begon voorzichtig en met (te) veel respect voor deze tegenstander. Daar door kreeg Ajax genoeg ruimte om snel combinerend ten aanval te trekken. Gelukkig was Niels weer in goede doen, met een goede reflex hield hij de eerste open kans uit het doel. Volendam schrok wel wakker, maar lette even later toch weer niet goed op. Na weer een pijlsnelle combinatie was er ook voor Niels geen houden meer aan (0-1). De E-Top stroopte nu de mouwen op en ging korter dekken en probeerde verder van het doel te komen. Op een lange bal kwam Marco een teen te kort om de keeper te omspelen, Max had iets te veel tijd nodig en zag zijn schot geblokt. Bij een snelle uitval was Ajax weer gevaarlijk en Volendam trok aan de noodrem. De vrije trap ging gelukkig over. Net voor rust kon Boy zich vrij spelen, maar zijn schot ging jammergenoeg over.

{foto6}

Na de rust schoot Ajax uit de start blokken. In korte tijd konden de Amsterdammers 2x scoren (0-3). Dat leek wel het sein voor Volendam om (eindelijk) alle schroom van zich af te gooien. Duels werden nu gewonnen en er kwamen ook kleine kansen. Een kopkans uit een corner ging helaas over. Na een snelle aanval over links kwam de bal bij Stef. Zijn inzet met zijn linker spatte van de paal tegen het gezicht van de keeper, maar niet in het doel. Uit een volgende corner werd de bal weer net over gekopt. Toch werd er nog wel gescoord, alleen was het weer Ajax dat de eindstand op 0-4 bepaalde.

{foto7}

Jongens, dit was een wedstrijd met twee gezichten. We begonnen twee keer te voorzichtig en gaven de tegenstander alle ruimte. Ook herstelden we dat twee keer. Dan waren we niets minder en gaven niets meer weg. Als we dus meteen scherp aan de wedstrijden beginnen hoeven we van niemand te verliezen.

Johan Stuijt

{foto8}

Foto's: Rob Lezer  (link)

Oefenwedstrijd: Volendam F1 - AFC F1
Omdat de competitie over het algemeen te weinig tegenstand voor de F1 biedt en de jongens toch moeten wennen aan het spelen onder de juiste weerstand zijn midweeks enkele oefenwedstrijden tegen betere teams geregeld. De eerste in de rij was een thuiswedstrijd tegen AFC F1. AFC had net als Volendam zowel in de 1e bekerronde als in de eerste competitiewedstrijden alles ruimschoots gewonnen, we konden dus onze borst natmaken. De wedstrijd werd gespeeld in het FC Volendam-stadion, de jongens waren dus gemotiveerd en het publiek ging er op de hoofdtribune eens goed voor zitten. De F1 liet gelijk zien wie ze waren, want na 45 seconden lag de eerste goal al binnen. Een voorzet vanaf de linkerkant van Marc werd door Matthew met zijn linkerknie het doel in gewerkt, een lekkere binnenkomer. Voor AFC goed en wel door had dat ze in het FC Volendam-stadion aan het spelen waren was de stand al 2-0. Na een pass van Marc rondde Kees met zijn linker bekwaam af. Daarna kantelde de wedstrijd. AFC nam het overwicht over, probeerde de achterstand te verkleinen, maar stuitte in eerste instantie op de sterke Volendam-achterhoede en keeper Joey. Totdat AFC een hoekschop te nemen kreeg. De bal werd hoog voor gegeven en de spits van AFC kopte heel gemakkelijk de bal in. Onze verdedigers hadden hierbij iets meer weerstand, een duwtje of zo, mogen geven. Aanvoerder Victor herstelde nog voor rust de marge van 2 doelpunten door een afgeslagen corner onberispelijk in de verste hoek in de schieten.

Met deze 3-1 stand gingen we ook de rust in. Na rust had AFC aanvankelijk het betere van het spel en zette Volendam onder druk. Volendam had het lastig onder deze druk uit te komen, maar soms is het toch een genot om te zien hoe keeper Joey de bal nauwkeurig geplaatst kan uitschieten richting een medespeler waardoor je gelijk een counter kunt inzetten. Een kwaliteit die niet veel keepers op deze leeftijd bezitten. AFC kwam weer dichterbij doordat de F1 een corner niet weg kon krijgen en na half ingrijpen ingeschoten kon worden. 3-2 en het was weer spannend. Het werd zelfs nog gelijk, maar deze goal werd afgekeurd omdat de AFC-spits te fel op keeper Joey doorging.

Halverwege de 2e helft nam gastspeler Daan een hoekschop aan de linkerkant. De weggewerkte bal werd door Victor ingeschoten en geblokkeerd en daar stond Matthew op het juiste plekje om met zijn linkerbeen de 4-2 binnen te schieten. AFC zette nog wel druk, maar werd niet echt gevaarlijk meer. Volendam wel, maar de bal bleef te veel aan de linkerkant, waar het heel druk was, hangen. 1 keer toen Marc in de spits werd aangespeeld, open draaide en aan de rechterkant de vrije Matthew aanspeelde was het gelijk weer een goal. Matthew nam de bal in 1 beweging mee en knalde de 5-2 op het scorebord. Net voor tijd werd het nog 5-3, maar dat was slechts voor de statistieken. En toen floot scheidsrechter Frank, die foutloos floot en wederom een enorme pluim verdiende, voor het einde van de wedstrijd.

Een goeie wedstrijd van de F1 en een overwinning op een sterk AFC. Er mag ook weer eens gemeld worden dat de achterhoede van de F1, bestaande uit Glenn, Rick, Sander en Frenk, ondanks de 3 tegentreffers zeer sterk speelde. De sterkste spelers van AFC bevonden zich namelijk in de voorste linie en deze werden door ons over het algemeen keurig aan banden gelegd.

Zaterdag spelen we voor de competitie tegen De Rijp F1 en komende woensdag tegen Zeeburgia F1.