Jeugdplan: F1 kampioen, B1 volgende week D-Day

• zondag, 25 apr 2010
  • Leestijd: 12 minuten

De F1 is zaterdag voor de 2e keer kampioen geworden na een 7-0 overwinning op Monnickendam E3 en doordat concurrent KFC E4 verloor bij Fortuna Wormerveer E2 met 6-4. De D2 werd na afloop van de wedstrijd tegen KGB D1 gehuldigd voor het behalen van de titel afgelopen woensdag. Foto's van de huldiging staan onderaan.

De A1 en de A2 verloren. Beide elftallen waren door schorsingen en blessurres ernstig verzwakt en het was dan ook passen en meten om een elftal op de been te brengen.

Mede doordat de B1 nog twee wedstrijden te gaan had voor het behalen van de titel, konden de trainers van de A-selecties geen gebruik maken van de spelers van de B1. Trainer Richard Stricker moest winnen met de B1 en kon zaterdagmiddag zelfs al kampioen worden als Zwolle en Vitsse punten zouden morsen. Alle ploegen moesten spelen tegen degradatiekandidaten  De B1 won in een zeer matige wedstrijd van Zeeburgia met 1-4, maar ook de concurrenten wonnen hun wedstrijd. Volgende week wacht een spannende ontknoping, tegenstander is dan FC Zwolle. De tegenstander staat op twee punten en een gelijk spel is dus voldoende om kampioen te worden. Afgelopen zaterdag en bij het kampioensduel is fotograaf Rob Lezer aanwezig.

Komend weekend is het laatste competitieweekend en zijn er in de week erna nog twee competitiewedstrijden (C2 en D1). Het is dan tijd om de eindstand per elftal te gaan opmaken en de start van de toernooien door het land. Een ieder die niet hoeft te spelen vragen we om komende zaterdag de B1 om 12:00 uur aan te moedigen in het Kras Stadion. Neem vrienden en familie mee want de B1 kan uw steun gebruiken. Hieronder de verslagen (foto's zijn later beschikbaar)

Ontvangen verslagen jeugdplan:

B1 na 1-4 winst op Zeeburgia nog 1 punt verwijderd van kampioenschap

24/04 – Op de voorlaatste speeldag stond de wedstrijd tegen het altijd lastige Zeeburgia op het programma. De Amsterdammers staan garant voor veel fysieke strijd, terwijl hun grasmat goed voetbal nauwelijks mogelijk maakt. De opdracht voor onze mannen liet niets aan duidelijkheid te wensen over: winnen! Volendam, zoals altijd gesteund door haar trouwe supportersschare (ouders en vader en moeder Stricker), kwam superscherp uit de startblokken. Al in de 1e minuut leek dat effect te sorteren. Soufian kwam goed door over links, haalde de achterlijn en zette scherp voor. Onduidelijk was of de bal via onderkant lat wel of niet de doellijn was gepasseerd. De scheidsrechter vond van niet, dus helaas geen supersnelle openingstreffer. Terwijl de oranjehemden, ondanks het slechte veld, toch probeerden zo veel mogelijk te combineren, koos Zeeburgia continu voor lange en hoge ballen. Een bal kan dan zomaar eens verkeerd vallen. Onze defensie, onder aanvoering van de altijd het goede voorbeeld gevende captain Sven, was echter steeds uiterst alert en liet zich niet verrassen. En in de gevallen dat de thuisclub wel tot een doelpoging kwam, stond daar altijd nog onze betrouwbare sluitpost Daan om de bal onschadelijk te maken. Volendam was duidelijk de bovenliggende partij, maar wist gedurende het 1e half uur weinig echte scoringskansen te creëren. Pas in de 32e minuut werd de ban gebroken. Op rechts, halverwege de speelhelft van Zeeburgia, wist Jessey de bal door te koppen, waardoor de attente Joris ineens vrije doorgang had naar het vijandelijk doel. Met de punt van zijn schoen tikte hij de bal over de keeper en zorgde daarmee voor 0-1. Vijf minuten later was het opnieuw raak. Op links kwam Jessey, ter hoogte van de middenlijn, in balbezit. Hij zette een indrukwekkende rush in. Op snelheid en met geweldig doorzetten wist hij iedereen van zich af te schudden en het strafschopgebied te bereiken. Zijn voorzet was op maat en Joris, zoals zo vaak, weer op de juiste plaats om de bal het laatste zetje te geven, 0-2. Dit was ook de ruststand.

De tweede helft was nog geen minuut oud of de 0-3 stond al op het scorebord. Met een sterke interceptie veroverde Ralph de bal. Hij passte op Jordy Dijkhuizen, die vervolgens met een prima steekbal Jessey de vrije ruimte instuurde. Jessey, die ook vandaag weer aantoonde een aanwinst voor ons team te zijn, liet zich deze buitenkans niet ontnemen en scoorde met een strakke schuiver. Vier minuten later kreeg Zeeburgia de genadeklap. Opnieuw was Jordy de aangever. Zijn lob was goed genoeg voor Eric om met het hoofd voor 0-4 te zorgen. Een luxe die wij nooit eerder hebben gekend op sportpark Middenmeer. In het verdere verloop van de wedstrijd had Volendam eigenlijk moeten uitlopen naar een 0-7 voorsprong, maar zover kwam het niet. Sven, die ook zo graag een keertje wil scoren, was er dichtbij, maar de Zeeburgia-goalie wist dit te voorkomen. Ook Daniël werd nog op de proef gesteld, maar de nul is voor hem heilig. Helaas moest hij in de 59e minuut toch een doelpunt incasseren. Verdedigend zag het er niet helemaal goed uit, waardoor “Daan” kansloos werd, 1-4. Altijd jammer, zo’n onnodige tegentreffer. In de resterende speeltijd kwamen achtereenvolgens Joost, Marco Klepper en Ezra (beiden van B2) nog binnen de lijnen. Ook hun nieuwe impulsen konden er niet voor zorgen dat de score verder werd uitgebouwd. Vermeldenswaard is nog wel een geweldig schot, vanuit een moeilijke hoek, van Jessey. Met een uitstekende redding wist de keeper van Zeeburgia het schot, ten koste van een corner, te keren. Het was het laatste wapenfeit van een wedstrijd die ons team een goede uitgangspositie heeft opgeleverd voor de slotwedstrijd van het seizoen.

{foto14}

Op zaterdag 1 mei, aanvang 12.00 uur, spelen wij thuis in het KRAS-stadion, tegen FC Zwolle B1, onze enige nog overgebleven concurrent voor de titel. Het belooft een waar spektakel te worden. Mannen, zoals de trainer al zei: ‘Geen carnaval deze week of polonaises, maar je klaarstomen voor het mooiste dat je als sportman kunt bereiken.’ Ik ben ervan overtuigd dat het niet tegen dovemansoren is gezegd en dat jullie, niemand uitgezonderd, er a.s. zaterdag helemaal klaar voor zijn om het seizoen succesvol te kunnen afronden. ‘De dood of de gladiolen?’ Het is aan jullie!

Foto's Rob Lezer
later meer

FC Volendam C1 komt net tekort tegen Heerenveen C1

FC Volendam kon het vandaag niet bolwerken tegen een fel spelend Heerenveen. Heerenveen begon zeer fel en agressief aan de wedstrijd en al na twee minuten ging de Heerenveen spits te fel door op keeper Robin van Santen. De toon van de wedstrijd was hiermee gezet.

FC Volendam had in de beginfase totaal geen vat op het spel en na een verdedigingsfout was het na 4 minuten al raak toen de rechterspits van Heerenveen binnendoor mocht komen en deze kans fraai afrondde. 0-1. Enkele minuten daarna sneden de Heerenveen aanvallers weer zomaar door de Volendamse defensie maar gelukkig was keeper Robin van Santen dit keer de winnaar in een gevaarlijke één tegen één situatie. Na ruim tien minuten spelen begon Volendam ook voorzichtig mee te doen aan de wedstrijd. Leroy de Graaff brak door en werd onderuit gehaald en dat leverde Heerenveen de enige gele kaart op in de wedstrijd en een vrije trap. In de 15e minuut kreeg FC Volendam een penalty toen Denzel Prijor in de rug werd geduwd in het strafschopgebied. Onze schutter Johan Keizer nam de pingel maar die werd door de Heerenveen goalie knap uit het doel geranseld. Twee minuten daarna ook een penalty aan de andere kant toen ook een Heerenveen speler werd aangeroerd in het strafschopgebied en de scheidsrechter consequent en ook resoluut naar de stip wees. De bal werd prima ingeschoten en keeper Robin van Santen was kansloos, 0-2.

{foto5}

FC Volendam begon toen aan zijn beste fase van de wedstrijd. Duels werden eindelijk gewonnen en Heerenveen werd flink onder druk gezet. Een kopbal van Navid Sherhzada werd nog licht aangeroerd door Elroy Tuur en dat was net voldoende voor de aansluitingstreffer, 1-2. Hierna ging FC Volendam driftig op zoek naar de gelijkmaker. Heerenveen wankelde. Kansen via Johan Keizer en Jesse Braspenning wisten het net helaas niet te vinden en dus werd er gerust met een 1-2 stand. Na de pauze weer een kort offensief van Heerenveen en FC Volendam ontsnapte aan een grotere achterstand en werd gered de lat. De wedstrijd werd op het middenveld uitgevochten en er waren geen grote kansen van beide kanten meer te zien. Totdat twee minuten voor tijd na balverlies de razendsnelle rechterspits van Heerenveen werd weggestuurd en de wedstrijd met 1-3 definitief op slot gooide. Volgende week de laatste wedstrijd tegen Houten en kunnen we daar met een overwinning de competitie waardig afsluiten en ons volledig gaan richten op de bekerfinale tegen onze rivalen van AFC Amsterdam.

Floris Heuyerjans

{foto6}

klik hier voor de foto's van de C1

F1 KAMPIOEN KAMPIOEN KAMPIOEN KAMPIOEN

Volendam F1 is, nadat in de najaarscompetitie in de F-poule het kampioenschap al was behaald, afgelopen zaterdag kampioen geworden in de 2e klasse van de E-competitie. De hele competitie vormde KFC E4 een serieuze bedreiging, maar nadat deze ploeg enkele weken geleden met 8-2 klop had gekregen in ons vissersdorp zijn ze volledig van slag geraakt. Volendam was na zijn eigen overwinning op Monnickendam afhankelijk van de uitslag van de wedstrijd Fortuna Wormerveer tegen KFC en deze viel met een 6-4 overwinning voor Fortuna gunstig uit voor Volendam. Een terecht kampioenschap met 4 punten voorsprong op de concurrent met nog een wedstrijd te spelen.

Dan de wedstrijd. Monnickendam E3, de onderste van ranglijst, kwam op bezoek eigenlijk was de wedstrijd zonder dat Volendam zelf flitsend speelde heel snel bekeken. Vanaf de aftrap loste Victor een schot op het Monnickendammer doel en Matthew wist na 22 seconden in de rebound de 1-0 te scoren. De wedstrijd kabbelde rustig voort, Volendam deed wat het wilde en pikte voor rust er geregeld een goaltje in. Nadat Matthew vanaf rechts de bal teruglegde poeierde Victor met een streep de 2-0 tegen het net. Na dertien minuten spelen had Matthew op rechts een prachtige individuele actie in huis. Hij passeerde twee spelers, hield de bal net binnen en trok de bal voor het doel op Daan en Daan schoof netjes met links de 3-0 binnen. Kort voor rust stuurde Kees Victor de diepte in en Victor maakte er door het kruis van de Monnickendammer keeper 4-0 van.

Na rust was het erg rommelig. Als mid mid zocht Victor te weinig de vrije zijkanten op, ging te vaak voor eigen succes en liep dan vaak tegen een groen witte muur van spelers op. Gescoord werd er nog wel. Marc maakte uit de rebound de 5-0 en Matthew zorgde met een hoog schot in het doel voor de 300e goal van de F1 van dit seizoen. Sander zorgde uiteindelijk voor de 7-0 eindstand met een hard schot in de lange hoek.

Alle spelers, coaches, leiders, fans en natuurlijk ook de betrokken ouders hartelijk gefeliciteerd met dit resultaat. Ik zag altijd maar zo dat je nooit zomaar kampioen wordt en er altijd wel een lastige concurrent is. Jullie hebben het toch maar mooi weer gepresteerd en dat in een poule met tegenstanders die 1 of 2 jaar ouder zijn. Nu kunnen we ons focussen op de komende toernooien en de beker, want we willen wel Europa in. Volendam F1 is dus in de strijd voor de Triple, 2 keer kampioen en de beker. Er kunnen nog leuke dingen gebeuren dit seizoen.

Hoe dan ook, tot de volgende keer.
Jullie razende reporter

Uitslagen zaterdag, 24 april
08:30 WSV 30 E2 - Volendam (rkav) E4 | uitslag 4-11
09:00 Volendam (rkav) F1 - Monnickendam E3 | uitslag 7-0 (rkav Volendam F1 kampioen)
09:00 Legmeervogels E1 - Volendam (rkav) E2 | uitslag 1-7
10:15 FC Volendam D2 - KGB D1 | uitslag 1-1
10:30 Volendam (rkav) F2 - EVC F1 | uitslag 3-1
12:00 FC Volendam C1 - Heerenveen Emmen C1 | uitslag 1-3
14:00 FC Volendam D1 - Zeeburgia D1 | uitslag 1-1
14:30 Cambuur L. A1 - FC Volendam A2 | uislag 5-0
14:30 RVO FC Groningen A1 - FC Volendam A1 | uitslag 2-0
14:30 Zeeburgia B1 - FC Volendam B1 | uitslag 1-4