FC Volendam A1 - Roda JC A1 | uitslag 3-0
FC Volendam A2 - Elinkwijk A1 | uitslag 4-2

FC Volendam B1 - De Graafschap B1 | uitslag 3-3
FC Utrecht B2 - FC Volendam B2 | uitslag 4-1

Dinsdag 15/11: FC Volendam C1 - Zeeburgia C1 | uitslag 4-0
FC Volendam C2 - FC Twente C2 | uitslag 6-0

FC Volendam D1 - Excelsior R. D1 | uitslag 3-0
Roda ‘23 D1 - FC Volendam D2 | uitslag 6-3
Sporting Almere E1 - RKAV/FC Volendam E1 | uitslag 1-4

Volwassen spelend A1 wint dik verdiend van Roda JC A1 (3-0)

19/11 – Al na 35 seconden had scheidsrechter Genc de bal op de stip kunnen (en misschien ook wel moeten) leggen toen Yordi van Beek binnen de 16 werd gevloerd. Kennelijk vond hij het nog te vroeg in de wedstrijd om al een dergelijke zware beslissing te nemen, zodat Roda JC ontsnapte. Als gevolg van een blessure van vaste assistent-scheidsrechter Ton Schuit hanteerde collega-teammanager Jaap de Boer vandaag de grensrechtervlag. Hij deed dit, zoals verwacht, met verve.

De openingsfase kenmerkte zich door een hoog tempo. Beide teams probeerden al in een vroegtijdig stadium druk te zetten. Terwijl Volendam, volledig in het blauw gestoken, vooral met combinatiespel het vijandelijk doelgebied probeerde te bereiken, beperkten de gasten zich tot lange halen op hun ca. 2 meter grote spits. Het tempo was hoog, maar het spel oogde ook rommelig en ietwat nerveus. Aan beide zijden veel balverlies. Onze gasten smeten met hun krachten en energie. Je hoefde geen waarzegger te zijn om te kunnen voorspellen dat ze dit beslist niet de hele wedstrijd zouden gaan volhouden. Na een minuut of 18 zagen wij een prachtige Volendamse aanval, opgezet van achteruit. Bowedee Burleson, gehinderd door een pijnlijke rug, passte op Yordi van Beek, die naar binnen kapte en een doelpoging waagde. Zijn schot werd echter door de keeper van Roda JC gekeerd. Een paar minuten later opnieuw een goeie aanval, nu over rechts. Aan de voorzet van Soufian Moro mankeerde niets, maar Joris Dekker wist zijn voet helaas niet tegen de bal te zetten. Dit lukte Damiën Menzo wel, maar zijn doelpoging ging naast. Hoewel het Roda JC aardig lukte ons steeds vast te zetten, moest men na een half uur spelen toch een tegentreffer incasseren. Het resultaat van goed omschakelen. Het was Yordi van Beek die in balbezit kwam en de tegenaanval opzette. Damiën Menzo haalde de achterlijn en zette prima voor op de inkomende Yordi. Door de benen van de keeper verdween de bal in het doel, 1-0. Yordi was uitzinnig van vreugde en liet op niet mis te verstane wijze blijken aan wie hij zijn treffer opdroeg. Een paar minuten later had het echter al weer gelijk kunnen staan, omdat een van onze verdedigers de bal vlak voor doel zomaar in de voeten van een tegenstander deponeerde. Gelukkig was Mitchel Michaelis attent genoeg om evenwicht in de stand te voorkomen. Volendam was weliswaar de bovenliggende partij en voetbalde af en toe heel aardig, maar echte doelrijpe kansen konden nauwelijks worden genoteerd. In de 36e minuut deed zich wel een goede mogelijkheid voor nadat Eric Veerman met een geweldige pass van Yordi van Beek kansrijk werd. Zijn kopbal ging echter over. Vijf minuten voor rust ging Joris Dekker prima door. Zijn lob over de uitgekomen keeper ging voor het doel langs, maar kon nog worden opgepikt door Robert Timisela. Een treffer leverde het helaas niet op. Ook een scrimmage, op slag van rust, in de 16 van Roda JC, bleef zonder resultaat.

{foto9}

De tweede helft was amper begonnen toen Damiën gevaarlijk dreigde te worden. Hij kon slechts ten koste van een overtreding worden gestopt. De vrije trap van Eric leek doel te gaan treffen, maar werd onderweg van richting veranderd en vervolgens door de Roda-keeper naast zijn doel getikt. Uit de daaropvolgende corner van Robert Timisela kopte Eric naast. In de 56e minuut toonde scheidsrechter Genc zich uiterst lankmoedig richting Roda JC toen hij na een stevige overtreding op Soufian Moro de kaarten op zak hield. Kort daarop konden wij genieten van subtiel voetenwerk en een fluwelen balbehandeling van Eric. Even later waagde hij een schot van grote afstand, maar deze draaide uit op een afzwaaier. Ondanks het feit dat Volendam een groot veldoverwicht had, rook Roda JC door de minimale achterstand nog steeds kansen op de gelijkmaker. Met een buiteling in onze 16 hoopte een Kerkraadse aanvaller de scheidsrechter te misleiden, maar die doorzag zijn boze opzet en was zelfs zo coulant om hem niet een gele kaart voor te toveren. Het duurde tot de 71e minuut toen de score eindelijk werd opgevoerd. Joris Dekker maakte een prima loopactie en werd door Damiën de vrije ruimte ingestuurd. Met een schot in de verste hoek liet Joris niet alleen de 2-0 op het scorebord aantekenen, maar zorgde hij ook voor opluchting in onze dug-out. Even later toonde Damiën opnieuw hoe sterk hij wel is. Nadat hij zijn directe tegenstander zowel op snelheid als op fysieke kracht het onderspit had laten delven, bracht hij Soufian in stelling. De keeper van Roda JC redde echter uitstekend. Roda JC probeerde het daarna nog wel, maar moest steeds zijn meerdere erkennen in onze defensie, waarin niet alleen captain Sven weer een sterke rol vervulde, maar ook zijn kompanen Gerry, Bowedee en Yordi (onze terriër) ervoor zorgden dat onze laatste linie vrijwel hermetisch gesloten bleef. Sven onderstreepte zijn kwaliteiten nog eens door een Roda-aanvaller met een perfecte sliding de bal te ontfutselen. In het restant van de wedstrijd creëerde Volendam nog diverse mogelijkheden om Roda JC met een pak slaag huiswaarts te sturen. Met nog 10 minuten te gaan was het eerst Marouane Bensabouh, ingevallen voor Marcel Veerman, die alleen op het doel van Roda JC afging. Hij liet zich echter iets te gemakkelijk aftroeven, waardoor zijn kans onbenut bleef. De laatste 6 minuten werden door trainer Stricker benut om drie extra wisselspelers binnen de lijnen te brengen. Soufian Reclaoui en Cerezo Hilgen waren de vervangers van respectievelijk Damiën en Bowedee. Met name Soufian Reclaoui greep dit korte tijdbestek aan om zich te onderscheiden met een prima invalbeurt. In de 85e minuut maakte hij eerst een heerlijke actie om zich daarna vrij te spelen en vanaf de achterlijn voor te zetten op de inkomende Marouane. Die schoot de bal echter nog net niet het stadion uit. Twee minuten later zagen wij een aanval uit het boekje. Opnieuw speelden Soufian Reclaoui en Marouane daarin een hoofdrol, maar ook nu wist laatstgenoemde deze 100% kans niet te verzilveren. In blessuretijd mocht Oscar Wilffert nog even zijn opwachting maken. Hij verving Yordi. In blessuretijd kreeg Roda JC een uitstekende mogelijkheid om de aansluitende treffer te produceren, maar Mitchel redde in twee instanties prima. In blessuretijd werd het toch nog 3-0. Met een splijtende pass stuurde Eric Soufian Moro alleen op het vijandelijk doel af. Soufian scoorde met een hard schot, maar moest dit bekopen met een krampaanval.

{foto10}

Resumerend kan worden gesteld dat de overwinning weliswaar dikverdiend was, maar dat de score veel hoger had moeten uitvallen. Dit neemt echter niet weg dat ons team de wedstrijd volwassen heeft uitgespeeld en dat is een reden om trots op ons team te zijn. Volgende week geen competitieverplichtingen, maar dan staat wel de beker(uit)wedstrijd tegen Heerenveen/Emmen A1, de nummer 5 van de A-junioren eredivisie, op het programma. De aftrap op Sportpark Skoatterwâld is om 14.30 uur. In oktober ontmoetten wij dit team nog thuis in de poulefase van het bekertoernooi. Toen waren beide teams aan elkaar gewaagd en was de eindstand 3-3. Ik ben ervan overtuigd dat wij opnieuw in staat zijn hen goed partij te bieden. Het is aan jullie mannen om dat waar te maken!

Opstelling FC Volendam A1:
Mitchel Michaelis, Bowedee Burleson (’87 Cerezo Hilgen), Gerry Schilder, Sven Talsma, Yordi van Beek (’87 Oscar Wilffert), Robert Timisela, Soufian Moro, Eric Veerman, Joris Dekker, Marcel Veerman (’81 Marouane Bensabouh), Damiën Menzo (’84 Soufian Reclaoui)

Foto's A1© Rob Lezer

klik voor alle foto's op de link's hierboven

FC Volendam A2 in top 5 na winst op Elinkwijk A1

Op zaterdag 19 november speelde FC Volendam weer een thuiswedstrijd in het Kras Stadion. Om 12:00 uur werd er afgetrapt door Elinkwijk A1.

FC Volendam liet al vroeg in de wedstrijd zien dat de goede lijn van vorige week doorgezet wilde worden. Met een aantal wijzigingen in de ploeg ten opzichte van vorige week was de ploeg al direct gevaarlijk. Het was Cerezo Hilgen die na 5 minuten de 1-0 binnen kopte na een geweldige vrije trap van Boyd Stevens. Niet veel later was het diezelfde Boyd Stevens die vanaf de zelfde positie de 2-0 in een keer binnen krulde. Hierna knokte Elinkwijk zich terug in de wedstrijd en vanuit een vrije trap die van richting werd veranderd kwam de score op 2-1.

In de rust werd aangegeven dat de ploeg door moest gaan met het getoonde spel van de eerste 20 minuten. Dit gebeurde ook en het was wachten op de 3-1. Helemaal toen Elinkwijk met 10 man kwam te spelen na een rode kaart van de linksback. De 3-1 en 4-1 volgde door doelpunten van Randy Hondius en opnieuw Hilgen. FC Volendam vergat de score verder op te voeren en het was Elinkwijk die na een fout achterin bij FC Volendam nog de 4-2 kon maken.

Volgende week wacht de bekerwedstrijd tegen FC Den Helder uit. In de competitie is er aansluiting gemaakt bij de bovenste 5!

Opstelling. Sander Binken. Dennis de Wit. Rafik el Hamdi. Boyd Stevens. Oscar Wilffert ( Armando Cuvalaij ). Cerezo Hilgen. Bilal el Achkar. Sander Bond. Soufiani Reclaoui. Kick van Aelst ( Syrano Morrison ). Randy Hondius.

{foto6}

FC Volendam B1 – De Graafschap B1 3-3 (1-1)

De strijd tussen twee ploegen die beiden de aansluiting wilden bewerkstelligen met de top. Gezien het thuisvoordeel en de resultaten van de afgelopen weken was FC Volendam licht favoriet.

Beide ploegen zochten in het begin de aanval en de wedstrijd was direct levendig. Het was FC Volendam dat al vroeg in de wedstrijd al op voorsprong kwam. Een corner van Johan Keizer werd keurig door Floris Mulder bij de tweede paal ingekopt. De Graafschap ging op zoek naar de gelijkmaker en werden alleen gevaarlijk uit stilstaande situaties waar de bal hoog in het strafschopgebied werd gebracht. Grote kansen leverde dat niet op. FC Volendam kreeg de grootste kans toen uit een prachtige aanval via Damon Mirani naar Johan Keizer die vervolgens de voorzet gaf en het was Didier Karregat het doel net iets te hoog zocht. Een lange bal waar verkeerd getimed werd bracht de spits van De Graafschap in stelling, die uit een ooghoek had gezien dat Robin van Santen iets voor zijn doel stond, en vervolgens met een schitterende lob de gelijkmaker op het scorebord bracht. FC Volendam had voor de rust nog twee 100% kansen. De eerste via een prima actie van Rowin Mol die een perfecte voorzet gaf en de zeer ijverige Didier Karregat die vandaag pech had met de afronding en het doel weer iets te hoog zocht. De tweede kans was voor Genridge Pryor die na een prachtige actie wilde afronden maar de paal bracht De Graafschap redding.

{foto7}

In de 2e helft trok de Graafschap zich verder terug en loerde op een counter. Denzel Sno kreeg een grote kans om FC Volendam op een verdiende voorsprong te brengen maar mikte de bal net naast het doel. Het wachten was op de voorsprong maar in de voetbalwetten kan een wedstrijd zomaar heel anders lopen. Nu dus ook. Uit het niets kwam De Graafschap op voorsprong met weer een hoofdrol voor de uitstekende spits die een goede neus had voor de situatie en de goal en ook zijn tweede kans in de wedstrijd fraai wist af te ronden. Er sloop wat irritatie in de ploeg en Didier Karregat maakte na revanche actie een zware overtreding op het middenveld en de scheidsrechter, die aan beide kanten overigens veel toeliet, stond er met zijn neus bovenop en gaf onberispelijk de rode kaart waardoor FC Volendam met een man minder verder moest. De Graafschap rook zijn kansen en profiteerde maximaal van de verslapping en voordat de FC Volendam het in de gaten had lag de 1-3 in het net. De Graafschap zakte verder in en de FC Volendam spelers stroopten de mouwen op om te vechten voor een beter resultaat. Een inzet in het strafschopgebied werd door een van de Graafschap spelers met de hand geraakt en FC Volendam verdiende daarmee een strafschop. Deze werd onberispelijk door Johan Keizer binnengeschoten en in een alles of niets offensief werd gezocht naar de verdiende gelijkmaker. Die kwam er ook want na een scrimmage voor het doel kwam de bal voor de voeten van Damon Mirani die zijn koppie er goed bij hield en in de blessuretijd beheerst en met precisie de gelijkmaker binnen wist te schieten. De gelijkmaker werd gezien de omstandigheden gevierd als een overwinning en de uitslag was dan ook volkomen terecht. Tevreden, maar gezien de kansenverhouding had er toch meer in gezeten.

Opstelling:
Robin van Santen, Piet Blokdijk, Elroy Tuur, Damon Mirani, Johan Keizer, Floris Mulder, Genridge Pryor, Rowin Mol (41. Jesse Braspenning), Anass Haouam, Didier Karregat, Denzel Sno.

Floor Heuyerjans

{foto8}

FC Volendam C1 – Zeeburgia C1  (4-0)

15/11/2011: Waar wij normaal op een zaterdagmiddag onze competitiewedstrijden spelen, moesten wij, vanwege een overvol programma aankomend weekend, op een doordeweekse dag aantreden met als tegenstander Zeeburgia. Niet de minste tegenstander want de teams van Zeeburgia staan altijd voor verzorgd voetbal en vooral technisch aangelegde spelers. Met dit in ons achterhoofd en een belangrijke 6 punten wedstrijd (bij winst van Volendam komt het op 5 punten van directe tegenstander en bij verlies gaat Zeeburgia over ons heen) voor de boeg, maakten de mannen zich, op een koude maar heerlijke voetbalavond, op voor wat later bleek, een topavond.

De jongens waren erg geconcentreerd en kwamen als tijgers uit de startblokken. Het spel van de afgelopen wedstrijd tegen Almere City was vergeten en de mannen speelden bij vlagen fantastisch voetbal. Bij balbezit werd vooral de combinaties gezocht en als er ruimte aan de andere kant van het veld lag probeerden de mannen deze ruimte te benutten. Hierdoor kwam Zeeburgia geen moment in de wedstrijd en werd het alleen maar richting het eigen doel terug gedrukt. In de 10e min was het al bijna raak. Joey werd met een prachtige steekpass op links gelanceerd en kwam aan de linkerkant het strafschopgebied binnen, Joey die zich geen moment bedacht gaf een vlammend schot waar de keeper van Zeeburgia kansloos op was alleen spatte zijn schot op de lat uiteen. Geen minuut later nog een grote mogelijkheid, ditmaal was het Puck die aan de rechterkant een schot richting doel gaf alleen zijn schot scheerde voorlangs. Na 18 min is het eindelijk raak. Uit een kluts situatie voor het doel kwam de bal voor de voeten van Puck, hij bedacht zich geen moment en schoot snoeihard in de verre hoek binnen. Daar waar de ploeg de afgelopen weken nonchalant kon worden wanneer het spel goed was, was hiervan vanavond niets te merken. De mannen roken meer en speelden een fantastische 1e helft. Nog geen 3 min later lag de bal al weer in het doel van de Amsterdammers. Een prachtige opening van Gevano stond aan de basis van een aanval uit het boekje. De bal van Gevano kwam precies op maat bij Kees die op zijn beurt de mee opgekomen rechtsback Nick lanceerde. Bij de achterlijn gaf hij een perfecte voorzet op maat voor Puck die als een echte spits de bal alleen met zijn punt raakte waardoor de bal in de lange hoek verdween. Op 2 min voor de rust kwam de kans op 3-0. Wederom werd aan de rechterkant back Nick gelanceerd, bij de achterlijn aangekomen trok hij de bal terug op de geheel vrijstaande Jamie alleen zijn schot werd gestopt waardoor wij met een terechte voorsprong de rust in gingen.

Tijdens de rust werden de koppies dezelfde kant opgezet. Want nog 35 min waren er nodig om de winst binnen te slepen. Na rust hetzelfde wedstrijdbeeld. Zeeburgia probeerde sporadisch het doel van Ruben te bereiken maar stuitte iedere keer op de goed spelende laatste linie. Van daaruit probeerde de ploeg weer op te bouwen. In de 45e min werden de goed spelende Symon en Joey vervangen voor twee verse krachten, Sebastiaan en Martijn van Oers. Koud in het veld werd Martijn de diepte ingestuurd en zorgde bijna voor de bevrijdende 3-0, maar zijn schot werd geblokt. 4 min na de kans kreeg Zeeburgia “de” kans om de aansluiting te krijgen maar een knap staaltje keeperswerk van Ruben zorgde ervoor dat de 0 op het bord bleef. 2 min na de grote mogelijkheid van Zeeburgia werd wederom Martijn de diepte ingestuurd en schoot op de keeper die zijn schot blokte maar in de rebound kon Martijn binnenschieten.
Wederom vinden er een aantal wissels plaats en met deze frisse krachten werd de eindstand bepaald op 4-0. Eerst kwam er een prachtige aanval waaruit spits Martijn Wit de 4-0 kon aantekenen, maar deze bal stopte de keeper nog. De aanval daarop werd spits Martijn van Oers door Gevano met een goede steekbal de diepte ingestuurd met een bekeken schuiver schoot hij de bal laag in de korte hoek en kwam de terechte 4 op het bord.

Een fantastische overwinning van de ploeg. De jongens hebben hun beste wedstrijd van het seizoen beloond met ruime cijfers. Door de overwinning lopen wij uit op directe concurrenten Almere City en Zeeburgia en gaan wij over AFC heen. Laatstgenoemde is over 2 weken onze tegenstander en bij winst sluiten wij aan in de middenmoot waar wij thuis horen. De complimenten van de staf aan de groep voor de werklust, het spelen als team en de prachtige wedstrijd die wij hebben kunnen zien. We hebben genoten van jullie mannen, hou dit niveau vast!!!

Opstelling FC Volendam C1:
Ruben Beemer, Nick Binken, Renne Donkor, Wilson Bakker, Mick Nelen (‘55 Nevin Haagedoorn), Gevano End, Kees Zwarthoed, Symon Schilder (’45 Sebastiaan van der Linde), Puck Postma (’50 Martijn Wit), Jamie Jacobs (’60 Joey veerman), Joey Salden (’45 Martijn van Oers).

Ruime overwinning van FC Volendam C2
op VA Twente/GA Eagels C2 (6-0)

De FC Volendam heeft zaterdag vrij simpel de C2 de voetbalacademie Twente/GA Eagels C2 verslagen. Twente kon geen moment gevaar stichten en mocht blij zijn dat het niet met dubbele cijfers naar huis werd gestuurd.

Het begin was wat onrustig maar na zo’n 5 minuten begon het beter te draaien. Volendam was gretig en zat er kort op waar Twente/GA Eagels weinig tegen in kon brengen. Er kwamen al direct een paar goede mogelijkheden maar door wat ongelukkige keuzes en mede door goed keeperswerk van Erik Wijbergen bleef de teller op 0 staan. In de 11e minuut was het wel raak. Een prima pass van Kevin Tol op Roy Tol werd goed op maat voorgezet op Max Sajet die knap afmaakte (1-0). Een lekkere binnenkomer van Max die na een vervelende blessure eindelijk weer eens in de basis mocht starten. Met dit doelpunt leek de ban gebroken want 2 minuten later was het de jarige Joey Veerman die zichzelf trakteerde met een fraai doelpunt op aangeven van Gani Meholli (2-0). Vlak voor rust in respectievelijk de 34e en 35e minuut werd de score verder uitgebreid dankzij doelpunten van Martijn van Oers en wederom Joey Veerman zodat we met 4-0 de rust in gingen.

Ook de tweede helft bleef Volendam de sterkere ploeg en werd de stand in de 41e minuut met een kopbal van Jari Vlak uit een voorzet val Roy Tol op 5-0 gebracht waarna Marco Tol de eindstand op 6-0 bepaalde uit een combinatie van Martijn van Oers en Pieter Kroon.

Prima overwinning jongens en mede hierdoor staan we nu op een 3e plek. Gezien de achterstand op de gedeelde koplopers, is een hogere rangschikking een mooie uitdaging.

{foto5}

FC Volendam D1 - Excelsior D1 (3-0)

Na de nederlaag tegen Alphense Boys vorige week moest de D1 van FC Volendam aantreden tegen het lager geplaatste Excelsior uit Rotterdam. Na een goede warming up en wat gesprekken met diverse spelers wisten de jongens wat hun te doen stond.

FC Volendam kwam goed uit de startblokken wat resulteerde in wat kleine kansjes en op het middenveld werden leuke duels uitgevochten. Na een snelle uitgooi (de uitgooi was een struikelblok van beide kanten vandaag) van Excelsior en even niet opletten van onze achterhoede ontstond er een kleine kans maar deze ging ruim naast en doel. Dit was een signaal dat Excelsior hier niet voor het mooie weer kwam maar ook graag de 3 punten mee naar huis wilden nemen. De wedstrijd kreeg een ommekeer nadat Martijn Kaars de bal onderschepte en Kevin van Gasteren de bal plotseling voor zijn voeten kreeg, niet aarzelde en de bal in de verre hoek schoot. De 1-0 was op dat moment verdiend. Excelsior probeerde wat meer druk te zetten op de FC Volendam maar het bleef rommelig van beide kanten. Op het middenveld werd teveel bal verlies geleden de opbouw van achteruit kon ook wat preciezer. Wessel Stuijt op links en Martijn Kaars op rechts probeerde van alles om de spits te bereiken maar de bal werd steeds onderschept door de achterhoede van Excelsior. Even later kreeg Wessel Stuijt de bal passeerde zijn tegenstander en gaf een lobje over de keeper, maar helaas belandde deze bal op de lat, de rebound werd door Martijn Kaars werd net overgeschoten. De D1 van FC Volendam kreeg wat meer grip op de wedstrijd. Er werden wat meer duels gewonnen wat resulteerde in de 2-0. Uit een corner werd de vrijstaande Max Veerman gevonden en deze kon vrij inkoppen, dit was een lekkere opsteker net voor de rust.

{foto11}

De tweede helft had het zelfde spelbeeld als de eerste maar FC Volendam gaf weinig meer weg.De achterhoede Dani Mes, Boy Kemper en Dick de Boer stonden de gehele wedstrijd goed hun mannetje. Het middenveld met Paul Sombroek, Marco Speijk en Thomas Schaap streden voor elke meter, met nog een minuut of 10 te spelen en na goed storen van Wessel Stuijt kwam de bal voor de voeten van Max Veerman die koel zijn tweede goal van de wedstrijd kon maken.

Jongens, we hebben vandaag veel inzet gezien het was niet altijd even goed maar daar kunnen jullie weer op de training aan werken en niet te vergeten 3 belangrijke punten, gepakt ga zo door.

{foto12}

Roda’23 D1 – FC Volendam D2 (6 – 3)

Na de grote nederlaag van vorige week tegen Ajax D2 moesten de mannen van trainer Patrick Tax het vandaag opnemen tegen Roda’23 D1.

Vanaf de start gingen de jongens goed in de duels en werd er prima gecombineerd. Dit resulteerde in een schot van Jay van Ooijen op de lat. Aan de andere kant was duidelijk dat de spits van Roda’23 niet te houden was. Onze snelste man Brian Plat moest de spits van Roda’23 schaduwen. De eerste goal viel voor Roda’23. Een doorgeschoten bal vanaf de rechterkant werd naar binnen gelopen : 1 – 0. Daarna werd twee keer door Roda’23 spelers tegen de paal geschoten. Ook keeper Stef Koning keerde een inzet van Roda’23. Toch viel de 2 – 0 voor de thuisploeg door een aanval door het centrum. Aan de andere kant combineerde de al weken in goede vorm verkerende Cees “Samba” Schilder naar spits Ruud Plat, die de bal aflegde op de vrijstaande Jay van Ooijen. Jay bedacht zich niet en lanceerde een perfecte schuiver in de verre hoek : 2 – 1. In de rust was het besef dat er nog veel mogelijk zou zijn voor een goed resultaat.

Dit gevoel werd binnen 2 minuten om zeep geholpen. De spits van Roda’23 werd tweemaal in de diepte gelanceerd. Onze snelste man Brian Plat kon hem niet houden. In de afronding bleek hij het ook foutloos te doen : 3 - 1 en 4 – 1. Nadat we weer voetballend deze klap te boven kwamen, werd wederom de sterke raket van Roda’23 weggeschoten : 5 – 1. Toch bleef FC Volendam D2 combineren, passeren en druk zetten. Een vrije trap op de hoek 16 – meter gebied werd door Jay van Ooijen nogmaals tegen de lat geschoten. Dit keer viel de rebound wel goed. Terry Bergisch schoot een welverdiende goal tegen de touwen : 5 – 2. Twee minuten later was het weer raak. Aanvoerder Mike Eerdhuijzen ging voor in de strijd en stoomde door de laatste linie en legde de bal prima in de linkerbenedenhoek : 5 – 3. Het slotoffensief werd abrupt beëindigd door dezelfde snelle spits, die de 6 – 3 in het doel liet verdwijnen.
Dit was ook de eindstand. Een eindstand die niet recht doet aan het duel tussen twee teams, maar wel aan een snelle, sterke en technisch vaardige spits van Roda’23. Dat we bleven combineren, passeren, scoren en strijd leverden tot de laatste minuut nemen we weer mee naar de volgende wedstrijd.

{foto13}

Volendam E-Top koploper van de hoofdklasse 1
na de eerste speelronde

Tja, daar zag het toch echt niet naar uit na zo’n 10 minuten spelen. Sporting Almere, ongeslagen en ruimschoots kampioen in de voorrondes, ging namelijk zeer fanatiek en vol zelfvertrouwen van start en Volendam werd er totaal door overdonderd. Volendam werd volledig onder druk gezet en merkte gelijk dat in deze hoofdklasse enkele tandjes moeten worden bijgezet. Rens, Rick, Glenn en keeper Joey moesten in de achterhoede alle zeilen bijzetten, waren in 1e instantie niet bestand tegen deze druk en in de aanvangsfase ontstond dan ook de ene na de andere kans. De 1-0 achterstand was het logische gevolg; we wisten waar we voor stonden, langzamerhand raakten we wakker geschud en gingen de ogen open. Na zo’n 10 minuten spelen luwde de aanvalsdrift van Almere enigszins, Volendam herpakte zich en kwam meer aan voetballen toe. Jip werd door Kees de diepte in gestuurd, maar verzuimde richting doel te lopen en schoot iets te vroeg. Kort voor rust waren de rollen omgedraaid. Jip zette Kees vrij voor de keeper, maar helaas koos Kees voor de verkeerde hoek terwijl zijn favoriete linkerhoek open lag. De talrijke meegereisde ouders begonnen zachtjes aan in de handen te wrijven en het was dan ook mooi om te zien hoe de jongens zichzelf terug in de wedstrijd vochten. De duels werden nu wel gewonnen, 1-0 was wel de ruststand, maar er gloorde hoop aan de horizon.

Na het inbrengen van een viertal wissels leek het na rust net ff beter te staan en binnen enkele minuten stuurde Kees Jip weer de diepte in met een steekbal. Jip aarzelde niet en poeierde de bal met zijn linker via de onderkant van de lat in het doel. De rollen waren omgedraaid, plotseling was Almere het opgejaagde wild en wist daar minder goed mee om te gaan dan het afgelopen zaterdag mentaal zeer sterke Volendam. Matthew werd op de rechterkant aangespeeld, passeerde zijn tegenstander binnendoor en zette met een slim passje Jip vrij voor de keeper. Jip schoof koel de 1-2 binnen. Kort daarna herhaalde Matthew dit nog eens en zag Marc vrij inkomen. Marc schoot goed in, maar de Almeerse keeper redde adequaat. Volendam was de bovenliggende partij, maar de spanning bleef door ieders keel gieren. Na een overtreding op Jip (of maakten wij hier kennis met een ouderwetse Broekse Schwalbe??) plaatste aanvoerder Rick zich achter de bal. Zoals Rick na de rust als verdedigende middenvelder als een veldheer heerste knalde hij de vrije trap keihard in de rechterbovenhoek, 1-3. Johan Cruijf zei vroeger hierover: “Oei, oei, oei, dat was me weer een loei”. Kort daarna vocht Matthew op het midden een duel uit met 2 tegenstanders en waar 2 Almeerders vochten om een been ging Matthew ermee heen. Hij zette met een prachtige steekbal Jip vrij voor de goal en Jip maakte het karwei definitief af. 1-4 en de wedstrijd was gespeeld.

Deze wedstrijd was een mooie les voor onze jongens. Na in de voorronde poule zeer wisselend te hebben geacteerd werden ze juist op tijd wakker en ontdekten ze dat ze ook deze sterke tegenstander en hun eigen middelen konden afstoppen. Het was vooral een genot om te zien hoe ze de wedstrijd konden laten kantelen na in het begin te zijn overdonderd. Terecht staan jullie daarom na speelronde 1 bovenaan en mogen jullie deze positie komende zaterdag gaan verdedigen thuis tegen DEM, die het altijd lastige Fortuna Wormerveer met 3-0 wist te verslaan. Verder won DWS verrassend met 1-2 bij Zeeburgia en AFC won thuis wederom verrassend met 4-3 van Ajax.