Jeugdplan: uitslagen & verslagen 11/9 2010

• zaterdag, 11 sep 2010
  • Leestijd: 13 minuten

In het jeugdplan succes voor de A1, A2 en de B2. De C1 en C2 verloren vandaag. Hieronder vast een aantal wedstrijdverslagen en natuurlijk de uitslagen.

A1 ligt weer op koers na 0-3 zege op VVV/Helmond Sport A1

De Strickerboys waren goed geïnformeerd over de favoriete speelwijze van het thuisteam en gewaarschuwd voor de kracht daarvan. Het was dus zaak daar goed op te anticiperen en er voor te zorgen dat er niet al snel achter de feiten zou moeten worden aangelopen. Het was niet tegen dovemansoren gezegd, want Volendam opende geconcentreerd en sterk. Dit resulteerde al in de 4e minuut (3.02) in de openingstreffer. Eric Veerman, weer sterk als vanouds spelend, zette de aanval op en lanceerde Kevin Tano. Zijn voorzet werd verlengd door Joris Dekker, waarna Quincy de Leuv de bal aan de goede kant van de paal wist binnen te tikken, 0-1. Een droomstart dus. VVV liet zich ook niet onbetuigd. In de 8e minuut voorkwam Brian van der Werff met een goede redding de gelijkmaker. Cas Bierhaalder en Juanito Wassenaar hadden hun handen meer dan vol aan de snelle en behendige Venlose buitenspelers, waarvan de linkerspits een “oude” bekende was, te weten Jason Tjon-Soei-Sjoe, die tot 2 jaar geleden nog deel uitmaakte van de Volendammer jeugdopleiding, maar ondertussen is verkast naar het verre zuiden.
Na een klein kwartier kwam Quincy opnieuw in kansrijke positie. Hij kon tweemaal aanleggen, maar schoot de bal beide keren op de handen van de keeper. Even later was er een mooie aanval met verschillende tussenstations over de rechterflank. Kevin maakte echter niet de goede keuze, waardoor dit niets opleverde. Kevin had er kennelijk wel veel zin in vandaag, want hij manifesteerde zich voortdurend als een plaag voor zijn tegenstanders. Halverwege de 1e helft onderschepte hij een door VVV/Helmond Sport slecht uitverdedigde bal. Zijn schot ging voor het doel langs. Vervolgens was er een tweetal corners van Roy Bussman. Uit de laatste kopte Sven Talsma, van wiens spel en ontwikkeling ook vandaag weer volop werd genoten, rakelings over. Een tweede treffer kon niet lang meer uitblijven. Twintig minuten voor rust viel ie dan ook. Een overtreding halverwege de helft van VVV leverde een vrije trap op. Ook nu ontfermde captain Roy Bussman zich daar weer over. Met gevoel, zoals wij van hem zijn gewend, krulde hij de bal achter de Venloër muur langs. Joris Dekker liet deze vervolgens via zijn scheenbeen in het doel verdwijnen, 0-2. In de 33e minuut liet Kevin Tano, op snelheid, een aantal onnavolgbare bewegingen zien. Een doelpunt zou de slagroom op de taart zijn geweest, maar helaas schoot hij tegen de keeper op en konden de Venlonaren opgelucht halen. In de slotfase combineerde Volendam er lustig op los. Via aanvallen over 3 à 4 schijven werd het doel van de tegenstander opgezocht. Helaas misten de eindpass en afwerking steeds de vereiste precisie.

De start van Volendam na de pauze was minder scherp. VVV daarentegen wilde zich niet zomaar gewonnen geven en gooide er dus juist een schepje bovenop. Het spel ging op en neer en kostte beide teams, mede door de haast tropische omstandigheden, veel kracht. Eén moment van onachtzaamheid bij de Volendammers zou VVV weer terug in de wedstrijd kunnen brengen, terwijl een derde doelpunt van de oranjehemden normaliter de genadeklap voor VVV zou betekenen. Het hield de strijd spannend en aantrekkelijk. In de 57e minuut wordt een hard schot van Eric Veerman door de keeper van VVV met moeite tot corner verwerkt. VVV probeerde de druk op ons doel nog meer op te voeren. Het bleef oppassen geblazen, want beide vleugelspitsen van VVV, zorgden voortdurend voor dreiging bij ons achterin. In de 72e minuut mocht Roy Bussman weer een vrije trap nemen, nadat Kevin voor de zoveelste maal onreglementair was aangevallen. Hij zette hoog voor, waarna de afvallende (of was het de tweede?) bal door Jasper de Bie genadeloos tegen de touwen werd gewerkt, 0-3. Nu mocht en kon het niet meer mis gaan. Toch waren er nog een paar goede reddingen nodig van keeper Brian van der Werff. De dit seizoen van Hollandia uit Hoorn overgekomen goalie (en broertje van ……) maakte vandaag zijn competitiedebuut en deed dit zeer behoorlijk. Het slotakkoord was voor invaller Yves Wirjosemito. Zijn afstandsschot verween maar net over het doel.

De 3 punten en de overige uitslagen zorgden uiteraard voor een prima sfeer in de bus tijdens de lange thuisreis, maar toch kwam ook weer even de pijn van het (onnodig) verlies van vorige week naar boven. Komende zaterdag komt Quick Boys op bezoek. Deze ploeg staat op dit moment troosteloos onderaan, maar wees gewaarschuwd mannen: zwakke teams bestaan niet! Ook tegen de Katwijkers moeten jullie weer vol aan de bak. De juiste koers is weer gevonden, nu is het zaak deze te bewaren!

Opstelling:
Brian van der Werff, Juanito Wassenaar, Ousama Akmum, Sven Talsma, Cas Bierhaalder, Roy Bussman (’80 Yves Wirjosemito), Kevin Tano, Eric Veerman, Joris Dekker, Quincy de Leuv, Jasper de Bie (’76 Bowedee Burleson)

FC Volendam B2 pakt FC Utrecht B2 thuis (3-1)

FC Volendam B2 heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd overtuigend gewonnen. In het KRAS Stadion werd FC Utrecht verdiend verslagen met 3-1 en zo heeft Volendam de maximale score met 6 punten uit twee wedstrijden. Een betere start kan je je niet wensen.

Volendam begon goed geconcentreerd, maar had in het begin wat last van nervositeit. De eerste tien minuten verliepen hierdoor wat stroef, maar daarna begon het beter te lopen. Er werd hard gewerkt. Met goede duels en veel strijd werd naar een doelput gezocht, wat in 26e minuut lukte. Genridge Prijor onderschepte de bal tijdens een uitverdedigende actie van Utrecht en maakte goed af.(1-0) In de 40e minuut werd de score verdubbeld tot 2-0 dankzij Jesse Braspenning op aangeven van Leroy de Graaff, wat tevens de ruststand was.

In de 2e helft werd er iets te behoudend gestart waardoor Utrecht enkele mogelijkheden, kreeg maar dit leidde gelukkig niet tot doelpunten. In de 67e minuut gooide Volendam de wedstrijd op slot. Een goed genomen vrije trap van Leroy de Graaff werd vlak voor de neus van Utrechtkeeper Menno Heus van richting veranderd door Elroy Tuur. Hier viel niet meer op te reageren en de 3-0 was een feit. Utrecht bracht in de slotfase de eindstand nog wel op 3-1 met een wonderschoon doelpunt. Ricki Antoni nam de bal op de rand van de 16 meter lijn knap op de borst aan en haalde direct uit. Zijn schot verdween heel fraai in de kruising buiten bereik van keeper Rik Remmelzwaal.

Foto's © Rob Lezer

C2 verliest in de eerste helft de wedstrijd van Twente/Eagles combinatie.

Vandaag stond de uitwedstrijd tegen VA Twente/GA Eagles C4 op het programma. Op deze prachtige mooie nazomerdag mochten we aantreden op het complex van SV Twello. Een rit van één uur en twintig minuten. Ondanks we goed op tijd aanwezig waren en ruim de tijd hebben gehad om te acclimatiseren speelde Volendam een slechte eerste helft. Tijdens de warming up bleek wederom dat Jamie Jacobs te veel last heeft van zijn blessure en dus niet kon starten. Volendam begon met Ruben Beemer in de goal. Van rechts naar links speelde Mick Nelen, Frank Rozemeijer, Gevano End, Nevin Hagedoorn achterin. Op het middenveld Nathan van Kooperen, Martijn Wit en Symon Schilder en voorin Kees Zwarthoed, Tenzin Tempa en Jordan Kempenaar.

{foto8}

De eerste minuut begon veel belovend. Tenzin onderschepte een bal op rand zestien. Doordat Tenzin wellicht schrok van deze plotselinge mogelijkheid handelde hij iets te traag waardoor deze kans verloren ging. De rest van de eerste helft was voor GA Eagles. Mede door veel balverlies en verkeerde keuzes van Volendam maar ook door de inzet van GA Eagles zelf. In de 6e minuut kon Mick een gevaarlijke voorzet van GA Eagles nog net wegkoppen over eigen doel. Maar kort hierna was het toch het doelpunt dat viel. Frank Rozemeijer liet zich te gemakkelijk aftroefen en GA Eagles kon hierdoor de bal voorzetten en scoren. 1-0. Vijf minuten later was het weer raak. In de 12e minuut was het GA Eagles dat, na een te korte bal op het middenveld van Jordan Kempenaar, kon oppikken en de bal cross over links geven. Na een prima voorzet kon de spits van GA Eagles zijn 2e van de middag scoren. 2-0. En netzoals de laatste wedstrijden, leek Volendam na een minuut of twintig te gaan voetballen. Al hoewel Volendam het spel niet naar zich toe kon trekken kreeg het wel wat mogelijkheden. Een rush van Kees over rechts werd in de ogen van de scheidsrechter rechtmatig afgestopt, waar het van de kant af leek dat dit een penalty had kunnen zijn. Vlak voor rust creëerde Tenzin voor zich zelf nog een mogelijkheid nadat hij via een slalom tussen 3 spelers door zijn schot net naast zag gaan. We gingen rusten met een 2-0 achterstand.

{foto9}

Omdat de technische staf het gevoel had te moeten ingrijpen, maar door de vele blessures niet al te breed in de bezetting zit op alle posities, hebben wij er voor gekozen om Nick Binken op 3 in te brengen. Zodat Gevano naar 9 ging en Tenzin naar 11. Dit betekende voor Jordan dat hij gewisseld werd. De omzetting en een hartig woordje met de jongens in de kleedkamer zorgde voor een heel ander Volendam in de tweede helft. Daar waar de eerste helft voor GA Eagles was nam Volendam het heft direct in handen in de tweede helft. Het eerste gevaar werd al direct in de eerste minuut van de tweede helft gesticht. Een combinatie tussen Gevano en Kees over rechts. De toon was gezet en intentie van Volendam was duidelijk. Herstellen van de eerste helft.

{foto10}

Na 10 minuten werd de 2e en laatste wissel gebracht. Iwan Tol kwam voor Nathan het veld in. Enkele mogelijkheden na combinatie voetbal , en enkele schoten later was het Tenzin die in de 56e minuut de aansluitingstreffer binnen schoot. Na een corner van rechts volgde er een heuse scrimmage voor het doel van GA Eagles. De keeper stopte (uiteraard onbewust) een schot met zijn gezicht. De rebound hiervan werd door Tenzin binnen geschoten. De scheidsrechter keurde de treffer goed ondanks de keeper op de grond lag met zijn handen voor zijn gezicht. Maar ook deze doelpunten tellen. Volendam wilde meer en GA Eagles kon in deze fase van de wedstrijd alleen maar tegenhouden. Echter de gelijkmaker zou niet meer vallen. Het laatste stukje geluk zat niet mee en misschien doordat we te graag de 2-2 wilde maken waren we iets te slordig in de eindpass. Doordat Volendam veel druk naar voren gaf kon GA Eagles nog enkele counters plaatsen. Meer dan een corner werd hier niet uitgehaald.
Volendam heeft zich goed gerevancheerd van de eerste helft maar kon de opgelopen schade van de eerste helft niet volledig weg poetsen.

Foto link >>>
{foto7}

11-09-2010 Quick A1 -- FC Volendam A2 2-3

FC Volendam A2 ging vandaag onder leiding van trainer/coach Imro Wielkens naar Den Haag. Bij Quick spelen ze ook cricket, een club met een chique gehalte. Aangezien we een busje hadden, reed er ook aantal ouders mee voor de spelers, onze dank daar nog voor. Met inschieten/lopen klaagden de jongens al over het veld (kunstgras) zo strak als een biljartlaken, echt geen lekker veld. De eerste helft had wel weer een typerend spelbeeld. We zijn beter met kansen van Thierry van der Kooye 3de minuut, Soufian Moro 7de minuut Damien Menzo 15de minuut. We hadden zeker al met 3-0 voor moeten staan. Syrano Morrison in de 24 minuut een schot op doel, in de 40ste minuut speelde Robert Timisela zich goed vrij maar het schot miste richting. Als je ze dan zelf niet maakt en de tegenstander krijgt 2 à 3 kansen en die schiet er wel een in 42ste min, ga je met een waardeloos gevoel de kleedkamer in. Imro Wielkens was kort en duidelijk, gaf een speech van 5 minuten en stuurde ze weer het veld op, we stonden op de tegenstander en scheidsrechter te wachten. We begonnen weer sterk met twee kansen, maar konden weer de zelf de bal uit het doel pakken na blunderen in de verdediging. De wissel bracht de ommekeer in de wedstrijd. Door zijn spel kregen wij een penalty mee die Jordy Dijkhuizen er in feilloos in schoot. In de 80ste minuut kon Mourane Bensabouh de gelijkmaker maken door een voorzet van Yordi van Beek 2-2. Vijf minuten later door goed doorzetten van Seydou Keita nam Mourane deze bal prachtig aan op zijn borst en knalde deze in de draai in het doel 2-3. Damien Menzo had de wedstrijd op slot kunnen gooien maar faalde 1 op 1 met de keeper.

De scheidsrechter had het gedaan in de ogen van Quick , werd uitgescholden door supporters en de leiding van de A1. Persoonlijk vond ik de man van de wedstrijd Mourane Bensabouh Hij zit een uur op de bank te wachten op zijn kans, komt er in de 60ste minuut en drukt zijn stempel op de wedstrijd. Volgende week thuis tegen AFC A1.

De opstelling : Mitchel Michaelis, Yordi van Beek ,Mohamme Oumar , Gerry Schilder , Yordy v d Sleen/Vince Kemper 75, Robert Timisela/Shaquille Wilsterman 75, Gyrano Morrison/ Mourane Bensabouh 60 , Marcel Veerman/Jordy Dijkhuizen 45, Soufian Moro Thierry van der Kooye/Seydou Keita 45, Damien Menzo