FC Volendam A2 - SVW’27 A1 I uitslag 9-2
Buitenveldert B1 - FC Volendam B2 | uitslag 3-3 (FC Volendam B2 wns)
FC Volendam D1 - Feyenoord/Excelsior D1 | uitslag 0-3

Rkav Volendam C1 - FC Volendam C2 | uitslag 1-4
FC Purmerend D1 - FC Volendam D2 | uitslag 3-1
Rkav Volendam E1 - SVW’27 E1 | uitslag 5-0

Zeeburgia B1 - FC Volendam B1 | afgekeurd
Bloemendaal E1 - Rkav Volendam E1 | afgelast

A2 bekert rustig verder!

18-2-12 - Na een onderbreking van 2 weken eindelijk weer een wedstrijd voor de A2-junioren. Vandaag was het SVW 27 uit Heerhugowaard dat op bezoek kwam voor een bekerduel in het Kras-Stadion.

De A2 begon zeer goed aan de wedstrijd en binnen 6 minuten stond er al 2-0 op het scorebord. FC Volendam bleek al gauw een maatje te groot voor de oude teamgenoten van Bram Barhorst. Al snel werd de score opgevoerd naar 4-0. Na slordig balverlies rond de middenlijn kon SVW 27 op 4-1 komen. De jongens zetten zich hier snel overheen en kwamen voor rust nog op 7-1.

Na rust koos SVW 27 ervoor om de schade te beperken en in te zakken tot eigen helft. Onze jongens hadden er zichtbaar moeite mee om zakelijk op een hoog tempo te komen tot goed positiespel en het creëren van kansen. Dit zorgde ervoor dat de 2de helft minder aantrekkelijk was en het leverde aan Volendamse kant slechts 2 treffers op. Ook SVW 27 kon nog 1 keer scoren vanuit een corner. Eindstand 9-2

Aankomende week wacht het competitieduel tegen Houten A1 in Houten.

Doelpunten makers:

Syrano Morrison, Boyd Stevens 2x, Danny Tol, Rafik el Hamdi, Bram Barhorst 3x, Dennis de Wit

Opstelling:
Dean Schilder, Dennis de Wit, Rafik el Hamdi (Oscar Wilffert), Boyd Stevens, Randy Hondius, Danny Tol, Soufian Reclaoui, Sander Bond (Jesse Braspenning), Bram Barhorst, Kick van Aelst, Syrano Morrison.

SC Buitenveldert B1 – FC Volendam B2

Na een paar weken zonder wedstrijd en tijdens de ijsperiode weinig gedaan te hebben, pakten we deze week de trainingen weer op en werd er goed en met beleving getraind. De eerste wedstrijd die we moesten spelen, was tegen SC Buitenveldert B1 voor de beker, dit is de kwart finale, dus de finale komt steeds dichterbij. We moesten een voor ons raar tijdstip spelen, namelijk om 17.00 uur in de middag, dit omdat SC Buitenveldert uitkomt in de zondag hoofdklasse en normaliter hun wedstrijden op zondag spelen en er dus voor een tussen weg is gekozen, vandaar dit vreemde tijdstip. Na een goede warming up waren de mannen er klaar voor. Ik had de mannen nog even duidelijk gemaakt dat dit de wedstrijd van het jaar is voor SC Buitenveldert en ze dus een meer dan gemotiverende tegenstander zouden treffen.

We begonnen goed aan de wedstrijd en na drie minuten kwamen we 1-0 voor door een vrije trap van Gerry Vlak. Altijd lekker om vroeg voor te komen. We dicteerden de wedstrijd, alleen we speelden in een veel te laag tempo om de tegenstander die zeer compact speelde uit elkaar en stuk te spelen. Zelf kregen we een paar mogelijkheden en SC Buitenveldert kreeg geen enkele kans. Toen we de laatste tien minuten het tempo wat opvoerden, kregen we meer ruimte, alleen waren we heel slordig met de eindpas. Toen de klok de 40e minuut aangaf, dacht iedereen dat we met een 1-0 zouden rusten, maar verspeelden we de bal heel makkelijk door een bal breed door het midden te spelen en de 1-1 was een feit. Vaak genoeg gezegd, een breedtebal door het midden is dodelijk en zo ook nu weer.

Na in de rust het een en ander gezegd te hebben, begon de tweede helft. De tegenstander begon te geloven dat er wat te halen viel en speelde met meer druk naar voren, wat uiteraard ook inhield dat we meer ruimte zouden krijgen voorin. Nadat Bas Veen, onze keeper een grote kans van hen onschadelijk had gemaakt, scoorden wij aan de ander kant de 2-1. Na een goed opgezette aanval bereikte Gerry Vlak de vrijstaande Jeremy Moorthaemer die keurig de bal in de korte hoek schoof. Wederom de voorsprong en nu ging de tegenstander alles of niets spelen en we kregen nog meer ruimte. We gaven in deze fase geen kans weg en beheersten de wedstrijd en kregen ook mogelijkheden en kansen om de wedstrijd op slot te gooien. Maar of de eindpas was niet goed, of de afronding te slap, of we liepen elkaar in de weg, we scoorden niet de bevrijdende 3-1 en dan weet je dat de goal aan de andere kant kan vallen. We gingen op het middenveld het duel te slap aan en met een steekbal dwars door het midden kwam de spits vrij en die scoorde tien minuten voor tijd ineens de 2-2. We gooiden er wat meer energie tegenaan en het tempo ging eindelijk omhoog. We lieten de bal nu veel sneller rond gaan en er was eindelijk meer beweging zonder bal. Drie minuten voor tijd scoorden we de 3-2 na een aanval die was opgezet door Mike Dooyeweerd en die goed de zijkant opzocht, waar altijd de ruimte is. De voorzet met een handig overstapje liet gaan voor Nick Runderkamp die beheerst de bal diagonaal binnen schoot, 3-2 voor met nog een paar minuten te gaan. Binnen zou je zeggen maar in de aller laatste seconde gooide SC Buitenveldert de bal nog een keer in de 16-meter en toen de bal over iedereen heen ging, stond er iemand van SC Buitenveldert helemaal vrij en de 3-3 was een feit. Dus penalty’s meteen en daar gingen we met een positief gevoel in wetende dat onze keeper, Bas Veen een killer is en zo ook vandaag weer.

FC Volendam B2 is door na penalty’s, de halve finale is bereikt, maar wat hebben we het ons zelf onnodig moeilijk gemaakt. We moeten de credits geven aan de tegenstander, die zijn blijven voetballen en geen harde overtredingen maakten, keurig. Wanneer het tempo te laag blijft en we te weinig beweging hebben zonder bal en de duels niet vol aangaan en de bezetting op het veld niet in orde hebben dan krijg je van dit soort wedstrijden mannen. Wel goede goals gezien alleen te slordig met de eindpas en dat moet beter en dat kunnen we ook. Van de week lekker trainen en dat we dan met een goed gevoel de wedstrijd ingaan van zaterdag tegen Sv Huizen thuis.

Opstelling vandaag was: 1 Jordi van Stappershoef ( 41e minuut Bas Veen), 2 Jordi vd Horst, 3 Soufyan Akmun, 4 Nick Zeijlmans ©, 5 Casey Steur (60e minuut Daan Klinkenberg), 6 Jordi Hilterman, 7 Jeremy Moorthaemer, 8 Daniel Muhren ( 60e minuut Nick Runderkamp), 9 Levi van Nispen ( 60e minuut Stefan Daman), 10 Gerry Vlak ( 60e minuut Mike Dooyeweerd), 11 Danny Persijn

{foto5}

FC Volendam C1 – FC Twente C1 (2-3)

De lange periode van sneeuw, weinig trainen en niet voetballen is eindelijk voorbij en dit weekend mochten de mannen in inhalen tegen FC Twente. In de 1e wedstrijd verloor de ploeg nipt met 2-1 maar was een gelijkspel op zijn plaats geweest. Op deze mooie voetbaldag waren dus alle mogelijkheden aanwezig.

In de 1e helft was het spel van beide kanten onrustig. Beide ploegen speelden vaak de lange bal en verloren daarmee op hun beurt weer balbezit. In de 18e min kwamen de tukkers geheel onverwachts op een 0-1 voorsprong. Uit een afgeslagen corner kwam de bal rond de penaltystip voor de voeten van een Twente speler, in eerste instantie werd zijn schot gepareerd, maar in 2e instantie schoot hij laag binnen. Na de 0-1 bleef het bij de Volendammers onrustig. Er was weinig beweging zonder bal waardoor de keuze voor de lange bal vaak gemaakt moest worden. In de 28e min kwamen de jongens met de schrik vrij, uit een cornerbal counterde Twente snel richting doelman Sjoerd. In het strafschopgebied werd een Twente speler neergelegd alleen de scheidsrechter liet doorspelen. Tot aan de rust blijft het van beide kanten onrustig voetbal en creëerde de ploeg weinig kansen.

In de rust werden de punten duidelijk op de i gezet en een gedreven en gemotiveerde C1 kwam de kleedkamers uit en binnen 2 min was de 0 van het scorebord verdwenen. Uit een goed opgezette aanval werd Kevin aan de rechterkant gelanceerd en gaf een vroege voorzet op de van links inkomende Kees die in één keer de bal contra in de linkerhoek schoot. Na de 1-1 werd er goed gecombineerd en roken de mannen een overwinning. Er werd bij vlagen goed gespeeld en er werden een aantal mogelijkheden gecreëerd alleen beloonden de mannen hun goede spel niet. In de 60e min was er een déjà vu vanuit de 1e helft. Vanuit het niets scoorden de tukkers de 2-1 uit een cornerbal. 3 min later werd de score nog eens uitgebreid naar 1-3 doordat een vrije trap vanaf de zijkant waarbij er een aantal spelers onder de bal doorging, de bal zo in de verre hoek verdween. In de 67e min deed de C1 nog iets terug want uit een corner kwam de bal voor de voeten van Jamie die in 1e instantie de bal tegen een speler aanschoot en in de rebound de bal in het doel verwerkte. De ploeg rook nog een gelijkspel maar deze inzet kwam te laat en zo verloor de C1 voor de 9e keer met 1 doelpunt verschil.

Aankomend weekend speelt de ploeg geen competitievoetbal, maar op 3 maart staat de uitwedstrijd tegen Vitesse/AGOVV C1 op het programma.

Opstelling FC Volendam C1:
Sjoerd Lukas, Gevano End, Wilson Bakker (61’ Mick Nelen), Puck Postma, Nevin Hagedoorn , Jamie Jacobs , Kees Zwarthoed (’59 Renne Donkor), Symon Schilder (’35 Joey Veerman), Kevin Owusu-Asare (57 Tenzin tempa), Sebastiaan van der Linde, Joey Salden (’35 Martijn van Oers).

{foto6}

Oefenduel FC Purmerend D1 – FC Volendam D2 (3 – 1)

In september was dit het eerste duel, dat de FC D2 ( voor de beker ) speelde. Er werd toen kansloos met 2 – 4 verloren. Vanaf de start was de partij nu in redelijk evenwicht.

Wanneer de kans zich voordeed om met medespelers te combineren, dan werd het niet nagelaten. Zo ontstonden er mooi uitgespeelde driehoekjes van Volendamzijde tegen FC Purmerend. Het was echter de tegenpartij die als eerste scoorde. In de achterhoede werd Teun Stevense verrast door een speler die hem letterlijk in de rug sprong, het doel opzocht en in de lange hoek scoorde: 1 – 0. Teun moest later geblesseerd aan de kant blijven.

In de tweede helft hadden we tegenwind. Nadat we de eerste vijf minuten niet aan voetballen toekwamen, omdat FC Purmerend een tandje bijschakelde, besloten we de mouwen op te stropen. Aanvoerder Mike Eerdhuijzen nam de ploeg op sleeptouw. FC Purmerend begon te kraken. Linksbuiten Ruud Plat werd richting de achterlijn vrijgespeeld, trok de bal laag voor en Frenk Schilder schoot de bal strak tegen de touwen : 1 – 1. De ploeg voelde het overwicht en speelde steeds meer op de helft van de tegenstander. In de 52e minuut werd Ruud Plat gelanceerd door een mooie pass van Mike. Iedereen van FC Purmerend was verrast. De bal was lang onder weg, kwam voor de voeten van Ruud, die ‘m verwoestend in het dak van het doel schoot. We vierden al de 1 – 2, totdat ….. De vlag van de grensrechter ging omhoog, buitenspel. Ik zou graag de beelden nog een keer willen zien of het werkelijk zo was. Na deze domper werd de sterk spelende rechtsback Terry Bergisch op het jukbeen geraakt . Aangeslagen, maar aangegeven verder te kunnen, werd de vrije bal door FC Purmerend naar keeper Stan Zoetebier gespeeld. Zijn uittrap werd door de tegenwind en het feit dat er teveel jongens te ver stonden naar de vrijstaande linksbuiten van FC Purmerend gespeeld en rondde geheel tegen de verhouding 2 – 1 binnen. Snel daarop volgde ook de 3 – 1. Een hoge bal werd verkeerd door de keeper ingeschat en stuiterde ongelukkig over Stan heen. Rechtsbuiten Brian Plat kwam nog vrij voor de keeper, maar deze gooide zich in de baan van het schot. En zo bleef het tot het einde. Het verschil in doelpunten was weer hetzelfde als de vorige wedstrijd, maar nu hadden we recht op een gelijkspel of meer. We groeien, ondanks de verliespartij, naar een steeds beter niveau. Het stadium van kansloos ten ondergaan hebben we achter ons gelaten.