Jeugdplan: uitslagen & verslagen 20-21/11

• maandag, 22 nov 2010
  • Leestijd: 12 minuten

Voor de competitieleider van de FC Volendam was het even schrikken dat er vandaag 9 thuiswedstrijden gepland stonden, waarvan drie tegen Twente. Maar met passen en meten kon de C2 naar de zondag verplaats worden en de B2 naar het Edamse EVC.

De A1 liet dit weekend weer kostbare punten liggen en sloot de A2 zich aan bij de kopolopers. De C1 en C2 waren de Tukkers de baas, waar de B1 slechts genoegen moest nemen met één punt. De D1 had dit weekend de hoogste uitslag en won als koploper met 8-0 van hekkesluiter Roda 46 uit Leusden.

FC Volendam A1 - Excelsior A1 | uitslag 1-1  (link verslag >>>)
FC Volendam A2 - Be Quick 1887 A1 | uitslag 5-3  (verslag)

FC Volendam B1 - VA FC Twente B1 | uitslag 1-1
FC Volendam B2 - AFC B2 | uitslag 1-3 (verslag)

FC Volendam C1 - VA FC Twente C1 | uitslag 2-1  (verslag)

FC Volendam A2 - Be Quick 1887 A1   5-3

De A2 van FC Volendam boekte zaterdag een goed resultaat op de nummer 2 uit Haren. De jongens lieten een spannende pot zien aan de supporters. Hier en daar zijn nog wel wat verbeteringspuntjes nodig om deze talenten nog beter te maken. De tegengoals vallen te makkelijk bij ons en FC Volendam moet zelf meer scoren. Met dit resultaat van vandaag hebben we een stevige plek bij de top drie.

Doelpunten van Jordi v d Sleen 2x, Quicy v d Leuv, Syrano Morrrison en Seydou Keita. Man van de wedstrijd was Mo Oumar.

De opstelling: Mitchel Michaelis, Vince Kemper ( 65 Juanito Wassenaar), Ger Schilder ( 75 Shaquille Wilsterman), Mo Oumar, Cas Bierhaalder, Robert Timisela, Syrano Morrison, Jordy Dijkhuizen (60 Quicy v d Leuv), Jordi v d Sleen, Marouna Bensabouh, Ralph Fenne ( 67 Seydou Keita).
Namens de A2
Met vriendelijke groet Bouk Mulder

{foto4}

Verlies voor FC Volendam B2 tegen AFC B2   1-3

Volendam speelde 10 minuten voor Sinterklaas en was hierna niet meer bij machte om de zaak recht te trekken. We waren nog maar koud gestart of AFC had de bal al achter keeper Rick Remmelzwaal liggen. Eén AFC speler mocht zo langs 4 Volendammers heen slalommen om vervolgens de bal simpel opzij te leggen in de voeten van hun spits die kon inschieten (0-1). Een paar minuten later was het opnieuw AFC dat scoorde. Deze keer werd de bal zo in de voeten van de AFC spits gespeeld die dit cadeautje dankbaar accepteerde en de 0-2 was een feit. AFC wist niet wat hun overkwam en koesterde de voorsprong door zich terug te laten zakken en de zaak achter dicht te gooien. Volendam drong aan het eind van de eerste helft nog wel aan maar verder dan een kopbal op de lat kwam het niet.

{foto9}

De tweede helft had Volendam het overwicht en gaf goed druk maar AFC hield de boel goed dicht en kreeg zelfs met enkele goede counters een paar hele grote kansen welke door de goed keepende Robin van Santen uitstekend werden gepareerd. In de 64e minuut wist Volendam met een fraaie treffer de marge te verkleinen tot 1. Een vrije trap van Sander Bond werd door Denzel Prijor op de lat gekopt waarna Elroy Tuur heel alert reageerde en met een halve omhaal de bal achter de AFC keeper schoot (1-2).

{foto10}

Volendam rook zijn kans en verdiende ook meer maar AFC loerde op de counter hetgeen in de 72e minuut werd beloond met een 3e treffer (1-3). Ondanks de goede wil en inzet lukte het de Volendammers niet meer om dit recht te zetten.
Jammer jongens, 4 december nieuwe kansen als Elinkwijk op bezoek komt. Voor meer foto’s van deze wedstrijd zie: http://picasaweb.google.com/rowinfcvolendam/FCVolendamB2AFCB202

{foto11}

Bevochten overwinning C1 op Twente C1   3-2

Vandaag stond de laatste wedstrijd van de eerste helft van de competitie op het programma, thuis tegen FC Twente. De wedstrijd begon een half uur later omdat de bus van FC Twente in de file stond en er werd niet in het KRAS-stadion gespeeld maar op veld 2. In deze enerverende wedstrijd die het aanzien meer dan waard was heeft de C1 de punten thuis weten te houden. Uitslag 2-1.

{foto5}

De Volendammers kwamen goed uit de startblokken en zetten FC Twente vanaf de 1e minuut onder druk. Hierdoor kregen de Tukkers niet de ruimte om goed te kunnen opbouwen. Door het goed positioneel staan en het omschakelen van balverlies naar balbezit kregen de Volendammers in de eerste helft wel deze ruimte en maakten zij in de 1e fase in de wedstrijd hier ook veelvuldig gebruik van. Dit resulteerde in de eerste helft in een groot aantal kansen en mogelijkheden. Een aantal keer waren de buitenspelers Danny Persijn en Aubrey Hoogdorp hun directe tegenstander voorbij gesneld maar was het net de eindpass of het schot op doel dat niet goed was. In de 12e minuut krijgt het harde werk en het goede spel zijn beloning. Op een goede steekbal van Gerry Vlak op Danny Persijn, wordt de laatste op een onreglementaire manier, net buiten het strafschopgebied, naar de grond gewerkt. De daaruit voorvloeiende vrije trap wordt door Gerry Vlak op een fantastische wijze in het doel gelegd.

{foto6}

Na deze vreugde laat de ploeg de teugels niet vieren, en houden zij FC Twente in de greep. Dit levert direct de 2-0 op. Vanuit een hoekschop van de rechterkant komt de bal voor de voeten van Aubrey Hoogdorp, hij schiet de bal in de korte hoek. Maar het doelpunt wordt afgekeurd omdat de scheidsrechter een overtreding daarvoor heeft gezien. FC Twente probeert ondanks de pressie van de middenvelders en spitsen toch te blijven opbouwen en komen af en toe met goed voetbal richting het doel van Jordi van Stappershoef. Maar vaak zijn het de goed spelende verdedigers Stefan Daman, Damon Mirani, Soufyan Akmun en Casey Steur die ervoor zorgen dat de aanvallers van FC Twente niet gevaarlijk kunnen worden.Ondanks het goede spel breidden wij de score pas drie minuten voor de rust uit. Net als bij de 1-0 staat goed positiespel en een steekbal aan de basis voor de goal. Ditmaal is het Jordy Hilterman die, aan in het centrum Levy van Nispen wegstuurt. Levy die aan de rechterkant van het strafschopgebied binnenkomt schiet met een heleboel venijn de bal achter de kansloze doelman, 2-0. In de laatste minuut voor de rust krijgt FC Twente een kans op de aansluitingstreffer. De goed spelende rechtsbuiten van FC Twente wordt vanuit het middenveld diep gestuurd en ziet dat onze doelman Jordi van Stappershoef te ver uit zijn doel staat. Hij mikt de bal net aan de goede kant van de paal. Zo blijft het 2-0 en gaan wij rusten met een verdiende voorsprong.

{foto7}

Na de rust komt er een heel ander FC Twente op het veld. Ze zijn fel en spelen volledig op de aanval. Met deze felheid heeft de ploeg meer moeite om het spel van de eerste helft voor te zetten en moeten wij het initiatief aan FC Twente laten. De felheid en goede spel van FC Twente krijgt zijn beloning. De spitsen van FC Twente krijgen aan het begin van de 2e helft net teveel ruimte en maken hier, in de 46e minuut, goed gebruik van. De rechtsbuiten krijgt de bal aangespeeld en wordt op zijn weg richting het strafschopgebied door niemand aangepakt. Hij schiet de bal, op een hele mooie wijze, in de verre hoek.
De FC krijgt in deze fase ook een aantal kansen. De grootste komt uit een voorzet van Aurbey Hoogdorp. Deze voorzet komt laag bij de 2e paal voor Danny Persijn, deze had de 3-1 op zijn slof maar wordt door de rechtsback naar de grond gewerkt. Waar iedereen een penalty verwachtte, kregen wij deze niet. Tegen het einde van de wedstrijd wordt het dan bijna nog 3-1 voor ons. De goed ingevallen Jeremy Moorthaemer reageert alert op een verkeerde terugspeelbal en loopt goed door op de keeper. Deze schiet tegen het been van Jeremy maar jammerlijk verdwijnt de bal net aan de verkeerde kant van de paal.

{foto8}

Hierdoor eindigt de wedstrijd in een mooie overwinning voor de FC. Door deze derd overwinning op rij en de andere uitslagen in de poule staan we op een mooie 5e plaats. Aankomende week beginnen wij aan de 2e ronde en ontvangen wij in het KRAS-stadion FC Groningen. De uitwedstrijd werd 1-0 voor de ploeg uit het hoge noorden. Dus de uitslag was redelijk geflatteerd en hierdoor zullen de mannen deze week hard en geconcentreerd gaan trainen zodat zij deze uitslag thuis recht kunnen gaan zetten.

{foto3}

Opstelling: Jordi van Stappershoef, Stefan Daman, Soufyan Akmun, Damon Mirani, Casey Steur, Jordy Hilterman (Stef Roelofs) , Aubrey Hoogdorp, Nick Runderkamp ( Daan Klinkenberg), Levy van Nispen (Jeremy Moortheamer) Gerry Steur, Danny Persijn

FC Volendam C2 begint de wedstrijd letterlijk en figuurlijk te laat tegen Ado Den Haag C2.

Volendam had een goede midweekse oefenwedstrijd gespeeld. Goed voetbal en een goed resultaat. Het vertrouwen was weer enigszins hersteld na de bekernederlaag tegen Diemen.
De wedstrijd begon een kwartier later dan gepland. ADO stond in de file en het meegereisde publiek en de spelersbusjes druppelden afzonderlijk binnen. Een afwijkende voorbereiding werkt niet in je voordeel maar is niet het excuus voor de 0-3 achterstand na 17 minuten. In de derde minuut was het al raak. Geen (goede) communicatie tussen Sjoerd Lukas en Gevano End werd door de alerte spits van Ado direct afgestraft. De spits kwam tussen beide en lobde de bal in de goal. 0-1. Volendam probeerde te voetballen en ADO stond goed en wachtte haar kans af. En deze kansen werd ze geregeld geboden. Volendam leed veel balverlies en bijna alle duels werden verloren. Een onderschepping op het middenveld in de achtste minuut van de wedstrijd betekende de 0-2. De middenvelder van ADO onderschepte de bal en liep met de bal langs de verdedigers van Volendam. Vervolgens liet hij Sjoerd kansloos. In de vijftiende minuut weer een waarschuwing van ADO. Aktie van de rechtsbuiten, bal komt voorbij de tweede paal maar het schot ging voor langs. In de zeventiende minuut een identieke actie. Alleen nu werd er wel gescoord. 0-3. Een ideale wedstrijd voor ADO. Minimale inspanning en maximaal resultaat. Na een half uur begon Volendam beter in het spel te raken. Duels werden gepakt en een enkele mogelijkheid deed zich voor maar echt gevaarlijk werd het niet.

{foto12}

De tweede helft werd begonnen met drie verse krachten en begon Volendam fel. ADO schrok hier wellicht enigszins van. Al na twee minuten in de tweede helft moesten zij aan de handrem trekken. Een grove overtreding op Jamie Jacobs werd ‘maar’ bestraft met geel. De tweede helft was meer in balans. De teams waren gelijkwaardiger. Ondanks dat het geen harde wedstrijd was, waren en wel veel blessures bij met name Volendam. Dit zou leiden tot negen minuten! blessuretijd. Na 27 minuten in de tweede helft laat ADO zien dat zij goed kunnen voetballen. Tussen elke linie doken er spelers op. Tussen de verdedigers en middenvelders van Volendam dook er weer een speler op. Deze onderschepte de bal en liet de verdedigers achter zich. Hij rondde deze onderschepping af en zorgde voor de 0-4. Vlak voordat de officiële speeltijd was verstreken werd Gevano End bestraft met een gele kaart voor een overtreding. Deze negen minuten blessuretijd waren redelijk spectaculair. Met de tweede gele kaart en dus rood voor Gevano moest Volendam verder met tien man. In de 78e minuut werd Puck Postma neergelegd in het strafschop gebied. Puck nam de toegekende penalty zelf en zorgde voor de eretreffer. 1-4. De scheidsrechter floot nog niet af. ADO zette nog een keer aan en na een goede solo van een Ado speler werd er zelfs nog de 1-5 gescoord. Direct na dit doelpunt was de wedstrijd dan toch klaar. Een terechte overwinning voor een sterk ADO Den Haag. Maar met de inzet van de tweede helft was de schade wellicht minder geweest. Kortom we zijn de wedstrijd letterlijk en figuurlijk te laat begonnen.