Jeugdplan: Uitslagen & Verslagen 20/3/2011 (update: video)

• zondag, 20 mrt 2011
  • Leestijd: 23 minuten

Onder een strakke blauwe hemel heeft de E-Top (wedstrijd van de week) niet opnieuw kunnen stunten tegen Ajax. Eerder dit seizoen won de E-Top 2x van de Amsterdammers. Het werd uiteindelijk 1-2, waarbij FC Volendam een strafschop geblokt zag worden. Veel kids uit deze opleiding zijn al weer benaderd door AZ, Ajax en Feyenoord. Waar de lagere school nog zelfs niet is afgemaakt, staan de grote clubs al te trekken aan ons jeugdig talent. Feyenoord mag niet klagen dat zijn jeugdopleiding zgn. bestolen wordt door Engelse clubs, want de topclubs mogen blijkbaar wel vissen bij onze club. Een keus die door  de ouders uiteindelijk zal worden gemaakt.

De B1 zag de achterstand als hekkensluiter tegen degradatie niet verkleinen. Het speelde gelijk en bleef op 2 punten achterstand staan van Utrecht. De komende weken kan degradatie nog voorkomen worden, maar dan moet er wel gewonnen worden. 2 April komt de nummer 9 van de ranglijst, ADO Den Haag op bezoek en is dan wedstrijd van de week. Komende week is de F1 wedstrijd van de week. Zij spelen een bekerwedstrijd tegen KFC F1 op het RKAV complex.

Indien u nog beeldmateriaal of uitslagen heeft kunt u deze mailen naar: webmaster@fcvolendam.org

19/3 Purmersteijn F1 - Volendam F1 | Uitslag 2-3
20/3 Volendam F1 - Oosthuizen E2 | Uitslag 5-1 (oefen)

A1 maakt het zichzelf onnodig moeilijk tegen
Fortuna Sittard A1, maar wint wel weer

19/3 – A1 heeft de uitwedstrijd tegen rode lantaarndrager Fortuna Sittard A1 met 2-4 gewonnen. De formatie van Richard Stricker maakte het zichzelf, op een weliswaar slecht bespeelbaar veld, onnodig moeilijk door slordig met de kansen om te gaan en gemakkelijk doelpunten weg te geven. Het domineerde een groot deel van de wedstrijd, maar kwam na een 0-2 voorsprong in de tweede helft toch nog even in de problemen nadat Fortuna Sittard binnen 5 minuten weer langszij was gekomen. Uiteindelijk leverde een strafschop de 2-3 op en zorgde de weer sterk spelende Soufian Moro 10 minuten voor tijd met zijn 2e doelpunt voor de beslissende treffer.

Ook al waren de benen na een busreis van bijna 3 uur nog wat stram, toch kwam Volendam scherp uit de startblokken. Al na 30 seconden kreeg Kevin Tano een geweldige kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Gerry Schilder liep goed door op een verre vrije trap van Roy Bussman. Kennelijk was de doelwachter van de thuisclub daarvan geschrokken, want hij liet de bal los. Deze viel pardoes in de voeten van Kevin. De opening in het lege doel was groot, maar Kevin produceerde slechts een schuivertje ernaast, waarmee hij de mogelijkheid om de Limburgers al meteen een tik uit te delen onbenut liet. De weersomstandigheden waren uitstekend, maar de conditie van het veld (vette klei) erbarmelijk. Beide teams hadden daar flink last van. Na een klein kwartier kreeg Simon Tol de bal verkeerd op het hoofd. Hij bracht hierdoor een Sittardiaan in stelling. Gelukkig maakte deze de verkeerde keus, want als hij had gekozen voor een lob, dan hadden we zomaar op achterstand kunnen staan. Een paar minuten later moest Mitchel Michaelis zijn eigen slechte uittrap corrigeren. Hij deed dit met verve. Nadat halverwege de eerste helft een handsbal in het strafschopgebied van de thuisclub door de scheidsrechter over het hoofd was gezien, was er kort daarna opnieuw een kans aan de andere kant voor Fortuna Sittard. Gelukkig schoot de Limburger recht in de handen van Mitchel Michaelis. Het spel ging op en neer, want even later was er een schot van Soufian dat maar net met de vuist door de keeper werd gekeerd. Meteen daarop belandde een prima schot van Roy Bussman op de lat. In de 38e minuut leidde Simon Tol (goed voor zijn man gekomen) een fraaie aanval over links in. Jammer genoeg kwam Kevin niet verder dan een afzwaaier. Vervolgens waren er nog een tweetal doelpogingen met het hoofd van Eric Veerman en Joris Dekker, maar zij kopten over. Ook Fortuna werd in de slotfase van de 1e helft nog een paar keer gevaarlijk. Steeds was het echter Mitchel Michaelis die uitstekend redde.

Na de hervatting kon al snel de openingstreffer worden genoteerd. De voorbereiding van Soufian Moro was prachtig. Op de linkerflank aangespeeld door Roy Bussman kapte hij een tweetal verdedigers uit om vervolgens op maat voor te geven aan Kevin Tano, die met de binnenkant van zijn linkervoet de bal in de uiterste hoek van het doel deponeerde, 0-1. Fortuna Sittard was niet uit het veld geslagen, want het reageerde met een tweetal doelpogingen, waarbij Mitchel Michaelis zich wederom belangrijk voor ons team toonde door beide onschadelijk te maken. In de 58e minuut was het Kevin die onze tweede treffer voorbereidde. Hij passte op Soufian die met rechts hard inknalde, 0-2. We dachten op rozen te zitten, want dit zouden we toch niet meer weggeven? De realiteit was toch even iets anders. Nog geen minuut later scoorde de thuisclub namelijk de aansluitingstreffer, nadat een aanvaller volledig was vrijgelaten bij de 2e paal. En vijf minuten later was de stand zelfs weer in evenwicht. Opnieuw slecht verdedigend werk was daarvan de oorzaak. De Limburgers voelden dat Volendam even de kluts kwijt was en gingen op zoek naar hun derde treffer. Met nog ruim een kwartier te gaan werd Sven Talsma op snelheid geklopt door zijn tegenstander, die daardoor vrij baan had naar ons doel. Hij moest echter zijn meerdere erkennen in onze Mitchel die voor de zoveelste keer zijn klasse toonde. In de 75e minuut brak Jasper de Bie, ingevallen voor Marcel Veerman, door op links. Nadat hij in de 16 tegen het gras was gewerkt, zag de scheidsrechter geen andere mogelijkheid dan de bal op de stip te leggen. Ook nu toonde Roy Bussman zich weer een koele kikker door de bal onhoudbaar in te schieten, 2-3. De thuisclub voelde zich hierdoor flink benadeeld en liet dit o.a. blijken door nog steviger de duels in te gaan. De scheidsrechter bleef echter volharden in het over het hoofd zien van diverse lichte, maar ook zwaardere overtredingen. Het was Soufian die 10 minuten voor tijd een eind aan de spanning maakte. Kevin was weer de aangever. Soufian kapte zijn directe tegenstander uit en haalde verwoestend uit, 2-4. Ook Bowedee Burleson, in het veld gekomen voor Joris Dekker, leek nog te gaan scoren, maar het was hem niet gegund.

Met het toevoegen van deze 3 punten aan ons totaal blijven wij in de race voor de nacompetitie. Jammer en ook opmerkelijk was de 3-2 overwinning van Argon op Ajax, waardoor onze hoop op de vierde plek in rook op ging. We zullen het dus helemaal op eigen kracht moeten gaan afdwingen, maar dat moet ook kunnen. De komende twee weken zijn we vrij van competitieverplichtingen. Daarom wordt a.s. zaterdag (aanvang 14.30 uur) in het Kras-stadion geoefend tegen PSV A1.

Opstelling:
Mitchel Michaelis, Yordi van Beek, Gerry Schilder, Sven Talsma, Simon Tol, Roy Bussman, Kevin Tano, Eric Veerman, Joris Dekker (’79 Bowedee Burleson), Marcel Veerman (’63 Jasper de Bie), Soufian Moro

FC Volendam B1 – Willem II/RKC B1 1-1 (1-1)

Vandaag één van de finalewedstrijden in de strijd voor het lijfsbehoud in de hoogste klasse. Iedereen wist wat er moest gebeuren en de hele ploeg stroopte de mouwen op en speelden de eerste minuten furieus en zeer overtuigend. Er werd direct druk gezet op de verdediging van Willem II/RKC en die hadden hun handen vol aan deze portie wilskracht.

In de achtste minuut lanceerde Jessey Kuiper een fraaie voorzet die door Armanado Cuvalay uitstekend werd binnengekopt en een 1-0 voorsprong opleverde. Hierna kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd maar weer was het Armando Cuvalay die uit een corner van Boyd Stevens leek te scoren. De bal werd van de doellijn gehaald door een verdediger. Het antwoord was aan de bezoekers die er een aantal keren snel en zeer gevaarlijk uitkwamen. De eerste mega grote kans werd nog op prima wijze onschadelijk gemaakt door doelman Sander Binken. Bij de tweede kans in die zelfde minuut moest hij capituleren toen de Willem II/RKC spits Armand Selmani weer alleen voor hem opdook en de stand op 1-1 bracht. Hierna had Willem II/RKC het betere van het spel. Enkele minuten later werd een speler van Willem II/RKC vrijgespeeld en alleen opdook voor doelman Sander Binken. Deze speler zijn vizier niet goed staan want hij mikte recht in de handen van de doelman. Hierna kwam FC Volendam nog een paar keer goed weg en Willem II/RKC ging verder op jacht naar een voorsprong.

Deed FC Volendam dan helemaal niets meer? Jawel, want aan de andere kant was het bijna raak toen Boys Stevens in de laatste minuut van de eerste speelhelft een bal rakelings over het doel kopte. De tweede helft ging FC Volendam weer met nieuwe energie op jacht naar de overwinning en een knal van Bilal El Achkar werd in de derde minuut uit het doel geranseld door de prima doelman van Willem II/RKC Niels den Hartog. FC Volendam vocht voor wat het waard was en de oranjehemden stroopten de mouwen nog een keer op en gingen helemaal voor de winst. Willem II/RKC beperkte zich tot verdedigen om er bij balbezit razendsnel uit te komen. Zo werd de wedstrijd met de minuut spannender. FC Volendam had de wedstrijd kunnen beslissen maar miste de scherpte en het geluk bij de afwerking. Vrije trappen werden onvoldoende uitgenut en een aantal keren werd de bal scherp voor het doel geplaatst maar de bal kwam steeds net voor of net achter de inkomende speler(s). Ook bleven de bezoekers tot het einde van de wedstrijd gevaarlijk met counters maar in tegenstelling tot ons waren zij wel tevreden met het gelijke spel. Het was dus tevergeefs wachten op een doelpunt aan één van beiden kanten maar die kwam er niet meer dus werd de eindstand van deze wedstrijd 1-1.

Opstelling FC Volendam B1: Sander Binken, Denzel Prijor, Cerezo Hilgen, Oscar Wilffert, Dennis de Wit (69. Souffian Reclaoui), Armando Cuvalay, Bilal El Achkar, Boyd Stevens (54 Danny Tol), Ferry Heijnis, Rafik El Hamdi , Jessey Kuiper.
Floor Heuyerjans

Verlies voor FC Volendam B2 uit tegen AFC 34 B1 (2-1)

Op een voetbalveld dat eigenlijk de naam voetbalveld niet mocht dragen zo slecht dat het was, heeft de B2 met 2-1 verloren van AFC 34 B1. AFC 34 kon beter op deze knollentuin uit de voeten en wist de eerste helft tegen alle verhoudingen in dankzij 2 individuele acties in de 30 en 33e minuut op een 2-0 op voorsprong te komen. Meer kansen hebben ze niet gehad in tegenstelling tot de Volendammers die met name de 2e helft tegen een muur van soms wel 10 verdedigers moest opboksen en ook heel veel kansen kreeg maar met ballen op de lat, paal, net naast of over of nog net tegen een verdedigend been aanschietend, wist Volendam niet te scoren.

AFC’34 verdedigde met alles wat maar kon lopen en roeide iedere bal ver uit om maar tijd te winnen. Pas ver in de blessuretijd wist Volendam nog te scoren dankzij een kopbal van Genridge Prijor op aangeven van Johan Keizer. Deze wedstrijd mocht gewoonweg niet gewonnen worden. Het enige verwijt dat de spelers zichzelf kunnen maken is dat ze niet hebben afgemaakt want iedereen vocht voor wat hij waard was. Met tomeloze inzet werd voor iedere meter gestreden maar het mocht gewoonweg niet lukken deze middag.
Jammer jongens, volgende keer beter.

De C1 laat het afweten tegen Heerenveen/Emmen

Voor vandaag staat er een heuse topper op het programma voor de C1. De stand leert ons dat we de koploper in de 1e divisie A, Heerenveen/Emmen op bezoek krijgen. Op zich moet het geen problemen opleveren om tegen deze tegenstander te voetballen. Voor de winterstop hadden we namelijk al een goed resultaat tegen hun neergezet, door uit met 3-1 te winnen. De resultaten van ons, van de laatste weken, zijn ook goed te noemen en er zit veel voetbal in het team. Afgelopen week hadden we een goed resultaat tegen Vitesse en een moeizame overwinning op DWS waardoor wij de halve finale van de beker bereikten.

{foto6}

Vanuit een scherpe warming-up gingen de mannen de start maken voor een pittige wedstrijd. Net als vorige week begonnen we niet scherp aan de wedstrijd. In de tweede minuut lag de bal al tegen het net van ons doel. Vlak daarvoor hebben wij in de 1e min een grote kans om de 1-0 te maken. Jordy H. krijgt plotseling de bal in zijn voeten gespeeld op de rand van de ‘16’. Hij kan zo door lopen naar het doel maar besluit Levi aan te spelen. Deze schiet de bal niet goed in. De aanval die Heerenveen direct kan inluiden veroorzaakt direct de 0-1 op voor Heerenveen. De rechtsbuiten van Heerenveen maakt een goede individuele actie en krijgt van de spelers van de C1 ruim baan richting het doel. Vanuit de combinatie komt de bal voor de voeten van de nummer 9 van Heerenveen en deze schiet de bal beheerst in de linker onderhoek. Even later kan Heerenveen zelfs op een 2-0 voorsprong komen wederom door slecht dekkingswerk. Door onze jongens wordt Heerenveen niets in de weg gelegd om te voetballen. We komen vaak te laat en kunnen de bal niet echt goed in de ploeg houden. Door ons spel komen we niet dichter bij het doel van onze gasten, waardoor we ook geen kansen kunnen creëren. Heerenveen creëert daar en tegen wel enige goede mogelijkheden, maar vergeet deze te benutten waardoor het vooralsnog ‘maar’ 0-1 blijft.

{foto5}

Daar waar vorige week de ploeg vol strijdlust uit de kleedkamer kwam was dit vandaag vele male minder aanwezig. De tweede helft gaat de ploeg op dezelfde voet verder als in de eerste helft. Weer komen we niet aan ons eigen, goede spel toe. We spelen slordig en verliezen te vaak onze duels. In de 42’ minuut komen de gasten op een 0-2 voorsprong. En 3 minuten later ligt nummer 3 in ons doel. Hierdoor is de wedstrijd gelopen en kunnen wij de gasten uit Friesland op geen enkele manier pijn doen en wint deze titelkandidaat dan ook terecht met 0-3 in het Kras-stadion.
Het is jammer dat het team vandaag een collectieve off day had en zij de geweldige lijn die zij de afgelopen weken (misschien wel maanden) hadden vandaag tegen de sterke tegenstander, Heerenveen, niet konden voortzetten.
De aankomende twee weken zijn wij vrij van competitieverband en hebben we een tweetal oefenwedstrijden tegen sterke tegenstanders uit de andere 1e divisie, PSV en Feyenoord.

Opstelling: Jordi van Stappershoef, Stefan Daman, Soufyan Akmun (42’Nick Runderkamp), Damon Mirani, Casey Steur, Nick Zeijlmans, Jordy Hilterman, Daan Klinkenberg (57’Daniel Muhren, Jeremy Moortheamer, Levi van Nispen (50’Joey Salden) en Danny Persijn

{foto7}

FC Volendam D2 maatje te groot voor SVW’27 D1

Onder een stralend lente zonnetje werd vandaag de wedstrjd tegen SVW '27 gespeeld. Bij de warming up was er al een hoogtepuntje te zien: Nico tikte bij de reservespelers ook weer een balletje mee. Hij werkt heel hard aan zijn herstel en mag eindelijk weer wat met een bal doen. In de wedstrijd nam Volendam de tegenstander meteen in een houdgreep. Er kwamen volop kansen, maar scoren bleek een probleem. De lat raken niet: Wessel (uit een vrije trap), Scotty (met een kopbal) en Max (via de keeper) wisten allemaal de bal tegen het aluminium te krijgen. Ook werd en nog een boogbal van Max op de lijn uit het doel gewerkt. Zou het weer zoén wedstrijd van 100 kansen en 1 tegengoal worden. Dit keer niet. Uit de zoveelste corner bleef de bal in de doelmond hangen en Stef was er als de kippen bij om de bal over de lijn te schieten (1-0). Dat gaf Volendam nog meer stimulans om de tegenstander op zijn eigen helft te houden. Met vlotte combinaties en mooie acties begon het team echt te swingen. Wessel kneep naar binnen en pikte een bal op. Met 3 kap bewegingen was hij 5 tegenstanders kwijt en schoot de bal strak in de lange hoek (2-0). Ook achterin werd er goed gevoetbald. Niels nam een doeltrap op de inzakkende Paul. Hij controleerde de bal met zijn borst en kon de bal terug leggen op Kevin. Die speelde Dick aan en zo werd de volgende aanval opgezet. Links in de hoek werd Wessel aangespeeld. Zijn pass was als voorzet iets te scherp, maar als schot perfect. De arme keeper zag de bal over zijn hoofd in de verre kruising verdwijn: ruststand 3-0.

In de tweede helft had de D2 in het begin weer wat moeite om het SVW '27 doel te vinden. De D2 moest haast zaalvoetbal spelen om er doorheen te komen zo klein werden de ruimtes. Maar op de momenten dat het veld iets langer werd lukte het toch. Jan kreeg als eerste een kans, maar zijn schot werd geblokt. Dick verdedigde uit op Boy. Die passeerde een tegenstander en dreef de bal richting strafschopgebied. Een breedtepass op Martijn, die ook zijn mannetje uitspeelde en oog in oog met de keeper geen fout maakte (4-0). Zo bleef de D2 de druk erop houden. Boy schoof keer op keer goed in. Hij werd van rechts aangespeeld, draaide goed weg naar zijn linker en schoot droog de 5-0 in het doel. Deed SVW dan helemaal niets. Zo af en toe kwamen ze eruit en ze wisten ook een corner te versieren. Uit deze corner kopte de spits de bal precies onder de lat in het doel 5-1. Slot akkoord was echter weer voor de D2. In een kopie van de 4e schoot Martijn de bal nu net langs de paal tegen het net(6-1).

Jongens, wat een goeie wedstrijd vandaag. Vooral de eerste helft hebben jullie heel goed gespeeld. Mooie combinaties, positite wisseling en persoonlijk acties wisselden elkaar af. De 3-0 was eigelijk nog een mager resultaat. In de tweede helft liep het ietsje stroever maar er werden gewoon weer 3 doelpunten gemaakt. Volgende week de spelen we uit in Beverwijk tegen DEM. Dat wordt wel wat lastiger.

{foto8}

Volendam E-Top tegen Ajax E-Top tenonder met 1-2

Vandaag stond de wedstrijd tegen Ajax voor de 3e keer dit seizoen op programma. Na 2 uitwedstrijden bij Ajax (die ook beiden gewonnen waren) mochten we het nu voor het eerst thuis proberen. Omdat de wedstrijd ook Wedstrijd van de Week was mochten we deze topper in de poule (stand was gelijk met 1 doelpunt voorsprong voor Ajax) in het prachtige stadion afwerken. Met schitterende weersomstandigheden begonnen we dus vol goede moed aan deze strijd. Maar omdat ook Ajax vlijmscherp aan de start verscheen, konden we wel wat vuurwerk verwachten.

Ik kan over de eerste helft kort zijn, Ajax was oppermachtig en speelde gewoon heel erg goed voetbal. Omdat wij eigenlijk over het hele veld veel te ruim verdedigden, kon Ajax doen wat het wou en konden ze hun techniek en kwaliteiten uitgebreid laten zien. Dit resulteerde dus ook in een achterstand. Keeper Stef Koning, die een hele goede pot keepte, kon na enkele mooie reddingen niet voorkomen dat Ajax na ± 15 minuten de 0-1 maakte. Frenk Schilder, Brian Plat, Teun Stevense en Mike Eerdhuyzen hadden hun handen meer dan vol in de achterhoede om te voorkomen dat we de rust niet met een grotere achterstand ingingen, wat overigens knap lukte. In de voorhoede waren we bijna nog niet geweest zodat Dylan de Groot en Milan Blom eigenlijk ook meer aan het verdedigen waren.

{foto9}

Na in de rust eens goed gepraat te hebben en wat wijzigingen te hebben gedaan, begonnen we weer aan de 2e helft met goede hoop op toch een goed resultaat. Maar na een paar minuten lag de 0-2 al in het netje nadat er bij een corner veel te veel ruimte werd gegeven en Ajax de 0-2 kon binnenkoppen. Na ± 10 minuten in de 2e helft was Volendam het getik om hun heen eindelijk zat en leek het of ze wakker werden.

Na een van de eerste echte mooie aanvallen van Volendam kant werd er een overtreding op Jim Beers gemaakt. Kees de Boer mocht plaatsnemen achter de bal en kegelde de bal keihard, onder muur door, langs de keeper het net in voor de 1-2. Eindelijk kwam het vuur in de Volendamse jongens en kregen we een aantal kansen achter elkaar. Eerst was dezelfde Kees de Boer een minuut later dichtbij, maar zijn afstandschot werd knap uit de hoek getikt door de keeper. Daarna kwam Cees Schilder (Samba) op links goed door en legde af op Jim die vervolgens Ruud Plat in staat stelde om vrij te schieten, maar de bal ging net over. Daarna werd er na een mooie aanval door Samba te kort doorgetikt op Jim Beers zodat die er net niet goed bijkon. Omdat de verdediging onder leiding van de snelle Brian en de sterk spelende Mike en Arjan Snoek de spitsen nu beter onder controle hadden, en daarbij Kees de Boer veel meer balbezit had op het middenveld en dus zijn passes kon geven, werd het eindelijk een echte wedstrijd met kansen op en neer en alles weer open was.

{foto10}

2 minuten voor tijd kwam dan toch de kans op de gelijkmaker. Kees de Boer draaide de bal uit een vrije trap goed naar de 2e paal waar de bal na een kopbal van Mike in de kluts voor de voeten van Ruud Plat kwam. Ruud dacht de gelijkmaker te maken maar een speler van Ajax dook tot 2 keer aan toe als een volleerd keeper de bal uit de hoek. Strafschop. Kees de Boer (die nog nooit eerder een strafschop had gemist) nam nu ook zijn verantwoording als aanvoerder en nam plaats achter de bal om de gelijkmaker binnen te schieten !!. Maar ja, niet alle sprookje gaan zoals ze horen te gaan: de keeper tikte de strafschop van Kees de Boer uit de hoek en de gelijkmaker bleef dus uit. Ajax ging er dit keer dus met de overwinning vandoor en als we eerlijk zijn hadden ze (op de laatste 15 minuten na) het beste van het spel en hier dus eigenlijk ook recht op.

Jongens, na een zwakke 1e helft was het klasse om te zien dat jullie er in de 2e helft na een 0-2 achterstand toch nog een spannende wedstrijd van konden maken en lieten zien dat jullie met het hart kunnen voetballen.
Kop op, de strijd is nog niet gestreden en na de eerste serie staan we gewoon 2e in de poule achter Ajax.