Jeugdplan: uitslagen & verslagen 22/10/2011

KFC A1 - FC Volendam A2 | uitslag 1-3 (beker)

Almere City B1 - FC Volendam B1 | uitslag 1-1
SDO B1 - FC Volendam B2 | uitslag 2-2 (FC Volendam B2 wns - beker)

Heerenveen/Emmen C1 - FC Volendam C1 | uitslag 4-0
FC Volendam C2 - Hellas Sport C1 | uitslag 0-4 (beker)

AFC D1 - FC Volendam D1 | uitslag 1-1 (beker)
FC Volendam D2 - s.v. Saestum D1 | uitslag 1-0 (oefen)

OPROEP VOOR EEN ENTHOUSIASTE ASSISTENT SCHEIDSRECHTER BIJ ONZE A2

Wij zijn naarstig op zoek naar een assistent scheidsrechter ( man/vrouw ) die ons wekelijks wil begeleiden bij de uit -en thuiswedstrijden. Ben je enthousiast, sportief aangelegd en heb je zin om je steentje bij te dragen om onze talenten wekelijks te begeleiden? Meld je dan aan bij Rick de Meijer 06 – 51435122 ( Teammanager )

later meer verslagen ...

A2 TE GAST BIJ DE “KOOGER FOOTBALL CLUB”
NOSTALGIE VAN DE BOVENSTE PLANK

22 oktober stond in het teken van de Bekerwedstrijd tegen het in de 4e divisie uitkomende KFC A1. Met een zwaar aangepast team vanwege enkele blessures (Syrano, Yener en Dean) en Oscar die voor deze gelegenheid zijn talenten bij de A1 kon waarmaken , arriveerden wij op het 101 jarige sportcomplex van het in Koog aan de Zaan bivakkerende KFC. Een mooi najaarszonnetje flankeerde het hoofdveld voorzien van een kunstgras mat en een oud Engels tonende nostalgische tribune. In een moeite door kunnen we dan ook even de evenzo nostalgische kleedruimte noemen wat ons weer eens met beide benen op de grond zet. Hier geen Piet (onze tereinmeester), die de was keurig verzorgd , de kleedkamers voorziet van een Ajax Schoonmaakgeurtje en onze kleedruimtes voorziet van de nodige warmte. In de bestuurskamer hebben wij reeds kennisgemaakt met onze scheidsrechter vanmiddag. Dhr. van Loen (de broer van…inderdaad ), komende uit Utrecht en een ervaren Topklasse scheidsrechter die niet schroomt om zijn mond te roeren tegen de spelers ,in plaats van deze direct van de nodige kaarten te voorzien.

Na een wel heel erg slaapverwekkend 1ste kwartier is het KFC dat de eerste kans kreeg , maar recht voor het doel van de goed invallende Dave Hiddes ( B1 ) de bal gelukkig naast plaatst. Een aantal malen waren wij gevaarlijk in de vorm van Bram Barhorst die liet zien waarvoor hij aanvankelijk naar Volendam is gekomen. Helaas had dit nog niet direct zijn uitwerking op de stand , maar beloofde veel goeds. Een aanval van KFC in de dertigste minuut van de wedstrijd maakte Dennis ertoe om aan de noodrem te moeten trekken waardoor hij een gele prent ontving en KFC vanuit een ideale positie een vrije trap mocht nemen. Nadat Dave als een volleerd eredivisie doelman de muur goed had gepositioneerd kon de vrije trap genomen worden. In de korte hoek werd deze zeer fraai en onhoudbaar ingedraaid waardoor de thuisclub op een 1-0 voorsprong kwam.
Hopende dat onze jongens nu wakker zijn geworden , dat zij eindelijk hun ware talenten gaan showen en waarom ze bij de FC voetballen om uiteindelijk de stap willen maken profvoetballer te worden. Snel na de 1-0 was het gelukkig Bram die wederom gevaarlijk was voor het doel maar komende vanaf de linkerkant de bal net te zacht over de doelman stiftte. De aanval op de 1-1 was ingezet en nog geen twee minuten later was het raak. Een vrije trap vanaf de linkerhoek van de 16-meter werd naar de 2e paal geschoten waar hoe kan het anders dan Bram stond en de bal na aannam om deze vervolgens snoeihard in de touwen schoot waarna de bal met een Nostalgisch geluisd van een trillend doelnet de hoek in vloog. 1-1.

Na de thee/limo pauze en na een hartig woordje van Koen en Iwan werd de tweede helft begonnen. Een ver terug gezakt KFC met een dito tempo in hun spel liet ons vaak opkomen op hun helft. Na een aanval in de 59ste minuut werd het 1-2 door Armando Cuvalaij die heel mooi vanaf links de bal in de uiterste verre hoek draaide. De doelman en verdedigers kansloos achterlatende. Met de koprol die daarna volgde zou hij zich niet hebben geplaatst voor een Olympische Medaille dus daar zit nog wat werk aan de winkel. Graag zien wij in het vervolg een salto met een halve schroef wat dan ook 10 punten oplevert.
In de 65ste minuut komt Boyd Stevens in het veld voor de vandaag wat tegenvallende Soufian Reclaoui om wat meer power te geven vanuit het middenveld. Het bleef nog lang 1-2 en het had weinig gescheeld of het was 2-2 , maar het was gelukkig Dave die in de 85ste minuut een goed ingeschoten vrije trap onschadelijk maakte. In de blessuretijd werd een ( spaarzame ) goed opgezette aanval vanaf rechts door Bram doorgespeeld naar Rafik die vervolgens weer aflegde naar de geheel op links vrijstaande Boyd. Deze bedacht zich geen moment en schoof de bal beheerst en hard over de grond achter de doelman van KFC in de verre hoek waardoor in de 93ste minuut de eindstand bepaald werd op 1-3. Een gewonnen bekerwedstrijd is het resultaat vandaag en de komende week zal er hard gewerkt moeten worden om ons niveau van enkele weken terug weer te herpakken. As. zaterdag zijn wij om 13:00 uur te gast bij D’Olde Veste in Steenwijk.

Opstelling : Dave Hiddes , Dennis de Wit , Rafik El Hamdi , Danny Tol , Randy Hondius , Armando Cuvalaij , Bilal El Achkar , Sander Bond , Bram Barhorst , Kick van Aelst , Soufian Reclaoui ( ’65 Boyd Stevens )

Almere City FC - FC Volendam B1 1-1 (1-0)

De weergoden waren de zaterdag als speeldag weer gunstig gezind want onder een lekker zonnetje begon de wedstrijd in de namiddag in Almere. Een revanche want Almere City FC had in de bekerwedstrijd eerder dit seizoen de winst in Volendam onverdiend weggekaapt.

{foto6}

Er was eigenlijk maar één ploeg die de eerste helft lekker in zijn vel zat en dat waren de gastheren uit Almere. Ze kregen alle vrijheid en combineerden er lustig op los. Het spel van FC Volendam was de gehele eerste helft dramatisch en de Volendam spelers liepen als makke schapen achter de tegenstander aan en konden weinig tot geen potten breken. De enige die wel zijn werk naar behoren deed was keeper Robin van Santen want het was aan hem te danken dat de score niet hoger was dan de 1-0 achterstand op het onzichtbare scorebord met de rust. Hiermee kwam FC Volendam nog zeer goed weg en was Almere City B1 heel mild geweest om de kansen en het veldoverwicht beter in cijfers uit te drukken.

{foto7}

Na een donderspeech van de trainer in de rust werd het in tweede helft wat meer een wedstrijd. De eerste kans in het begin van de tweede helft was toch weer voor Almere City FC en die treffer zou wellicht beslissend voor de wedstrijd zijn geweest maar de foutloos keepende Robin van Santen hield de ploeg weer in de race. Almere City FC kon na rust ook wat moeilijker kansen afdwingen doordat FC Volendam de tweede helft iets beter voor de dag kwam. Het spel was nog steeds onder het normale niveau maar nu wel voldoende om het de gastheren lastig te maken. Die ontsnapten in eerste instantie nog aan de gelijkmaker nadat een inzetten twee keer miraculeus van de lijn werden gehaald en de keeper de derde inzet ook nog wist te keren. FC Volendam begon wat meer geloof te krijgen dat de wedstrijd toch nog niet verloren was en er toch nog wat te halen was. De gelijkmaker kwam van de voet van Floris Mulder die uit de tweede lijn uithaalde en die de Almeerse sluitpost en de rest van de aanwezigen verraste en de bal tot ieders verbazing zomaar in het doel lag. Beide ploegen gingen daarna voor de winst en FC Volendam kreeg via een aantal uitbraken nog de beste mogelijkheden. Als de man meer situatie beter was uitgespeeld dan had zelfs de volle winst er nog in gezeten. Dit was misschien niet verdiend geweest want op basis van de gehele wedstrijd kun je met dit gelijkspel als resultaat toch echt spreken van een winstpunt.

Opstelling:
Robin van Santen, Piet Blokdijk, Nick Zeijlmans, Damon Mirani, Johan Keizer, Floris Mulder, Gendridge Pryor, Rowin Mol (68. Denzel Sno), Aubrey Hoogdorp (75. Anass Haouam), Didier Karegat, Leroy de Graaff.

Floor Heuyerjans

{foto8}

SC Heerenveen/Emmen C1 – FC Volendam C1 (4-0)

Eindelijk na 2 weken mochten de boys van de C1 zich voor de competitie gaan opmaken. Ditmaal reisde we richting sportpark Skoätterswald om daar tegen SC Heerenveen C1 het op te nemen en 3 de punten richting ons dorp mee te nemen. De mannen waren na mindere optredens tegen AZ en Vitesse erop gebrand om te winnen.

{foto9}

Een uitstekende warming-up was het signaal dat wij van de ploeg veel konden verwachten. Alleen jammer genoeg werden de verwachtingen in de kiem gesmoord toen in de 1e min een miscommunicatie plaatsvond tussen keepers Sjoerd en Wilson. De kaats van Wilson had Sjoerd niet verwacht en gleed bij het aanzetten om te schieten uit, waardoor de bal richting het doel rolde. Sjoerd deed er alles aan om de achterstand te voorkomen maar bij de wil om de bal uit het doel te houden schoot Sjoerd de bal echter achter zijn eigen doellijn waardoor de ploeg net als tegen Vitesse snel tegen een achterstand aan moest kijken. De gehele 1e helft speelde de jongens goed voetbal en zowel Heerenveen als Volendam creëerden een aantal kansjes maar echt gevaarlijk waren beide ploegen niet.

In de rust werden de punten op de i gezet en hadden de jongens het geloof om snel de aansluiting te forceren. Ook deze goede wil kon de ploeg snel aan de wilgen hangen. Na al een gele kaart in de 1e helft kreeg verdediger Renne 2 min na rust zijn 2e gele kaart waardoor wij met 10 man verder moesten spelen. Door deze situatie kon Heerenveen rustiger opbouwen en meer druk gaan geven op onze laatste linie. Al snel kwam de fysiek sterk en goed combinerende Friezen op een 2-0 voorsprong en liep de ploeg uit naar een 4-0 score dat ook de eindstand was. De mannen hadden vandaag niet alleen tegen zichzelf gevochten, ook de ploeg had het nadeel dat zij de scheidsrechter de gehele wedstrijd tegen hadden. De beste man floot alles in het nadeel van de FC en liet veelvuldig doorgaan bij Heerenveen. Ook dit is wederom een leermoment voor onze jongens. Namelijk leren omgaan met deze situaties. Aankomend weekend speelt de ploeg tegen AZ C1 en kan de ploeg revanche nemen op de verloren bekerwedstrijd.

Opstelling FC Volendam C1:
Sjoerd Lukas,Mick Nelen, Gevano End, Renne Donkor, Nevin Haagedoorn, Wilson Bakker Tenzin Tempa (’43 Kees Zwarthoed), Sebastiaan van der Linde (’50 Martijn Wit), Puck Postma, Jamie Jacobs, Joey Salden (’39 Nathan van Kooperen).

{foto5}

FC Volendam C2 uitgebekerd
na uitschakeling door Hellas Sport C1 (0-4)

De FC Volendam C2 is er afgelopen zaterdag niet in geslaagd de volgende ronde te halen van het bekertoernooi.Het fysieke Hellas Sport C1 was voetballend absoluut de mindere ploeg maar ging goed met de kansen om waardoor het bekeravontuur er voor Volendam op zit.

{foto12}

Volendam speelde eigenlijk de gehele wedstrijd best aardig en had het betere spel. De opbouw ging goed, er werd leuk gecombineerd echter het verzuimde met name in de eerste helft op doel te schieten en zoals Johan Cruijf ooit mooi memoreerde “als je niet schiet, kan je niet scoren”. Hellas Sport schoot daarentegen wel en mede ook door niet handelend optreden in de verdediging vielen hun doelpunten eigenlijk uit het niets waardoor we geheel tegen het spelbeeld in met 0-2 de rust in gingen.

{foto10}

De tweede gaf een zelfde spelbeeld waarbij Volendam na enkele toegepaste wissels direct voor meer gevaar zorgde. Het was eigenlijk wachten op de goal maar mede dankzij de sterke Hellas centrale verdediger Messaoudi die veel wegpoetste en goed keeperswerk van Ozyakup bleef de teller van Volendam op 0 staan. Toen de uitsteken leidende scheidsrechter, de heer ter Hofstede, FC Volendam in de 46e minuut ook nog eens een terechte penalty tegen gaf en 10 minuten later een verdedigend foutje genadeloos werd afgestraft was het over en uit.

Eindstand 0-4. Jammer jongens maar niet getreurd. Om Cruijfiaans af te sluiten “ieder nadeel heeft zijn voordeel”. We kunnen ons nu volledig focussen op de competitie.

{foto11}

Foto's C2 © Rob Lezer

klik op de link's hierboven

{foto13}

FC Volendam D2 - Saestum D1

Saestum uit Zeist was vandaag de tegenstander. Voor de mannen van trainer Patrick Tax een goede tegenstander om fel en vrijuit te gaan voetballen. De realiteit was echter anders. Saestum zette ons gelijk vast op eigen helft. FC Volendam kon de combinatie niet goed maken. Er werden veelal de verkeerde keuzes gemaakt. De bal miste richting en tempo. Concentratie, vrij lopen zonder bal en de juiste positie om de bal te ontvangen, het was er niet de eerste helft. Kenmerkend was de botsing tussen Mike Eerdhuijzen en Sjors Kramer, waarbij Sjors enigszins geblesseerd raakte. Gelukkig floot de sterk acterende scheidsrechter na 30 minuten af voor de thee. In de rust werd iedereen weer op scherp gezet.

{foto15}

Dit resulteerde gelijk in beter voetbal. Er werd sneller ingespeeld, beter positie ingenomen zonder bal en meer met elkaar gepraat in het veld. De goal voor FC Volendam in de 40 ste minuut was daarom een logisch gevolg. Een direct uitgevoerde een – twee tussen Ruud Plat en Nick Kaaijmolen zette Nick voor de keeper van Saestum. Nick aarzelde niet en rondde netjes af : 1 – 0. Het spel speelde zich nu veel meer af op de helft van Saestum. Op de zestien meter kwam Jay van Ooijen in balbezit. Hij haalde schitterend uit met z’n “slechte” linker. De bal spatte op de lat terug het veld in. Keeper Stef Koning had verder niet veel te doen. En zo bleef het 1-0. We konden gelukkig toch terugkijken op een geslaagde tweede helft, waarbij we de goede ingrediënten van het voetbal weer konden zien.