Jeugdplan: Uitslagen & Verslagen 26/3/2011

• zondag, 27 mrt 2011
  • Leestijd: 16 minuten

Dit weekend was er een beperkt programma met inhaal, oefen en bekerwedstrijden. Wedstrijd van de week was ditmaal de F1  van onze jeugdpleiding. Tegenstander KFC was een maatje te groot voor het vrijwel ongeslagen team, en verloor met 1-4. Bij de uitslag staat de link.

De D1 won de kwartfinale van ZAP D1 en plaatste zich voor de halve finale. Helaas krijgen we van deze koploper nooit verslagen ! Maar de tegenstander had een leuk verslag online staan. De B1 speelde een oefenwedstrijd tegen Excelsior Rotterdam en wonnen overtuigend met 4-1. De A2 verloor in het inhaal duel dure punten door met 2-1 te verliezien van AFC A1.

AFC A1 - FC Volendam A2 | uitslag 2-1

FC Volendam B1 - Excelsior R. B1 | uitslag 4-1 (oefen)
Hoofddorp B1 - FC Volendam B2 | uitslag 1-6 (oefen)

FC Volendam C2 - toernooi VVV/Helmond Sport | 1e plaats

ZAP D1 - FC Volendam D1 | uitslag 1-2 (beker)

Dem D1 - FC Volendam D2  | uitslag 0-2

RKAV/FC Volendam E-Top - FC Purmerend D3 | uitslag 3-1 (oefen)
WV-HEDW E1 - Volendam (rkav) E1 | uitslag 3-2
Purmerend E5 - Volendam (rkav) E2 | uitslag 2-4
Volendam (rkav) F1 - KFC F1 | uitslag 1-4 (beker)

FC Volendam B1 – Excelsior B1   4-1 (0-0)

De B1 moet tot het einde van de competitie elke wedstrijd een finale spelen om lijfsbehoud in de hoogste klasse te waarborgen. Een moeilijke maarbeslist nog geen onmogelijke missie. Vandaag was een inhaalprogramma en was het dus de mogelijkheid om eens te oefenen tegen een leuke tegenstander. Excelsior dat een klasse lager uitkomt en daar op de vierde plaats staat was die tegenstander.

De Rotterdammers begonnen sterk aan de wedstrijd en de lat en het geluk ontbrak anders hadden de bezoekers zeker op voorsprong gekomen. FC Volendam speelde rommelig en hadden moeite met het fysieke spel van Excelsior. Wel kregen de oranjehemden in de eerste helft ook kansen maar de keeper van Excelsior stond een voorsprong voor de thuisclub in de weg. Maar het spel van de Volendammers was ver onder het normale niveau. Een speech van interim coach Kiri Kalaitzis in de rust was broodnodig om enkele spelers wakker te schudden en de puntjes op de i te zetten.

De tweede helft was gelukkig ook een stuk beter en een gouden wissel was de inleiding tot de1-0 voorsprong. De net ingevallen Rafik El Hamdi speelde zich goed vrij en na een perfecte combinatie wist Jessey Kuiper de score open te breken. De spelers van Excelsior raakte hiervan toch wat van de kook want een grove charge van achteren werd door de scheidsrechter direct met rood bestraft. Dat moest toch de aanleiding geven tot mogelijkheden zeker gezien de numerieke overmacht van FC Volendam. Excelsior kwam toch nog eerst nog op gelijke hoogte door een benutte strafschop na een overtreding binnen het strafschopgebied. Het antwoord was direct toch weer aan Rafik El Hamdi die FC Volendam weer op voorsprong bracht. FC Volendam wist de man meer situatie nu wel beter te benutten en dankzij twee puntgave treffers van Denzel Pryor werd de stand opgevoerd naar 4-1. Met ook dank aan de twee nieuwe debuterende proefspelers die vandaag hun visitekaartje hebben afgegeven. Volgende week het echte werk want dan moet in het Kras stadion tegen ADO Den Haag gestreden worden om de broodnodige puntjes.
Floor Heuyerjans

Hoofddorp B1 – FC Volendam B2  (1-6)

Zaterdag heeft de B2 een oefenwedstrijd tegen de B1 van Hoofddorp overtuigend gewonnen. Met maar liefst 3 gastspelers tw. Dave Hiddes (keeper), Piet Blokzijl (verdediger) en Suggad Gylani (middenvelder) speelde de B2 een heerlijke wedstrijd.

Met een hoge balcirculatie en vaak met 1x raken werd er lekker op los gecombineerd. Eerlijk gezegd werkte Hoofddorp goed mee al neemt dit niet weg dat Volendam uitstekend speelde. Volendam was duidelijk een maatje te groot en de einduitslag van 1-6 was dan ook meer dan terecht.

Doelpuntenmakers waren: 0-1 (Genridge Prijor, assist Johan Keizer), 0-2 (Genridge, assist Denzel Sno), 1-3 (Genridge, assist Johan), 1-4 (Denzel Sno, assist Johan), 1-5 (Didier Karregat, assist Maurice Bakker) en de 1-6(Jasper Bol Raap, assist Jesse Braspenning)

{foto6}

FC Volendam C2 wint wederom het KNVB minitoernooi.

Zaterdag 26 maart 2011 stond het 2e KNVB minitoernooi voor C2 teams op het programma. Nadat de eerste editie bij ons in Volendam werd gehouden mochten wij nu naar Venlo. We wisten de weg want we waren daar net vorige week geweest voor de competitie. De heenreis naar Venlo verliep voorspoedig. Vorige week duurde de heenreis 3 uur en 3 kwartier. Nu ging het iets beter en waren we er in 2 uur en een kwartier.
Volendam was ingedeeld met VVV/Helmond Sport, Almere City FC en Roda JC. Allen bekende teams voor ons. Het concept luidt: een wedstrijd duurt 2x 20 minuten met max. 5 minuten wisseltijd van helft. Daarna een half uur rust en dan de volgende wedstrijd.
De eerste wedstrijd speelden we op veld 2 tegen Almere City FC. Ze noemen het een veld maar dat was het dan ook. Maar goed, ook hier moet je mee om kunnen gaan. Waar we in de competitie nog wat moeilijkheden hadden met Almere ging het vandaag een stuk makkelijker. Volendam is minder afhankelijk van het kunstgras dan Almere en al snel stond het 1-0 via een rake kopbal van Puck Postma uit een corner van Joey Salden. Vlak voor de wissel was het Joey Salden die een verkeerde uittrap van de keeper onderschepte. Van 25 m1 schoot hij de bal over de keeper heen. 2-0. Kort na de wissel was het Kees Zwarthoed die met een geplaatst schot in de verre hoek de 3-0 aan tekende. Volendam speelde de wedstrijd uit maar kon helaas de nul niet vasthouden. In de laatste minuut kopte Almere de 3-1 binnen uit een corner.
De tweede wedstrijd was tegen VVV. We hadden nog wat goed te maken na de 3-0 nederlaag van vorige week. Echter hier was de eerste helft niets van terug te zien. VVV kwam van alle kanten door. Volendam wist niet waar ze het zoeken moest. Het was dan ook een geluk dat we met een 0-1 achterstand gingen wisselen van helft. In de wisseltijd hebben de jongens even goed in de spiegel gekeken. Als we wat willen dan moet er uit een ander vaatje getapt worden. En zo gebeurde. In de eerste minuut na de wissel was het Iwan Tol die met een braziliaans hakje Tenzin Tempa vrij zette in het strafschopgebied. En als Tenzin met de bal in het strafschopgebied is dan is de kans erg groot dat er gescoord wordt. En zo gebeurde. 1-1. Volendam was de tweede helft de bovenliggende partij en vocht voor elke bal. Zonder goed te voetballen werd de overwinning binnen gehaald. Halverwege de 2e helft scoorde Puck bij de eerste paal de 2-1. Een lage vrije trap van Jordan Kempenaar ging hier aan vooraf. De voorsprong werd niet meer weggeven en met deze 2e overwinning was de toernooizege al een feit gezien eerdere gelijke spelen van de overige wedstrijden.
De laatste wedstrijd tegen Roda werd onterecht verloren. Volendam miste kans op kans. Volendam speelde een goede partij voor zover dit kon op het ‘grasveld’. Er is een serie van 23 x overspelen geteld zonder dat Roda aan de bal is gekomen. Maar om te winnen zul je toch moeten scoren. Vlak voor de wissel kwam Roda op een 0-1 voorsprong. Een dieptebal werd niet onderschept door de verdediging van Volendam en met 2 tegen 1 ronde Roda dit goed af. Kort na de wissel was het wederom Roda dat scoorde. Een miscommunicatie achterin met een kort genomen vrije trap werd afgestraft. 0-2. Volendam kon nog wel tegen scoren via Tenzin Tempa. Maar verder dan de 1-2 kwam de wedstrijd niet. Ondanks deze nederlaag was Volendam de winnaar van de dag.
Wij willen de in grote getale meegereisde ouders bedanken voor de support. Daarnaast nog een dank voor de chauffeurs van de 2 busjes die de jongens veilig van en naar Volendam hebben gebracht.

FC Volendam D2 - DEM D1  0-2

De competitie komt zo langzamerhand in een beslissende fase. Stormvogels staat met een ruime voorsprong van 9 punten op de eerste plaats en Volendam is met KFC en ADO '20 in een felle strijd gewikkeld om de 2e plaats. De lastige uitwedstrijd tegen DEM was daarom dus van het grootste belang. DEM kwam fel uit de startblokken. Volendam moest verdedigen, maar deed dat vol overgave, zodat Niels niet in de problemen kwam. Na 10 minuten was de storm wat uitgeraasd en kon de D2 wat verder van het doel spelen. Er ontspon zich nu een strijd op het middenveld die vooral veel balverlies voor beide ploegen opleverde. Gevaar moest dan ook komen van de lange bal. Eén keer liep Martijn er 2 tegenstanders uit maar kon de bal niet controleren en de tweede diepe bal kon nog net verdedigd worden. Gelukkig is drie keer scheepsrecht; Martijn werd aangespeeld in de spits. Hij kapte 3 tegenstanders uit en schoot de bal met links in de lange hoek (0-1). Dem probeerde nu weer meer druk te zetten. Ze kregen 2 corners, maar ook die werden verdedigd. Volendam bleef loeren op de counter. Vlak voor rust werd Martijn op rechts weg gestuurd. Hij vuurde hoog in de korte hoek. De keeper kon de bal wel pakken, maar landde achter lijn (0-2).

Na de rust wijzigde er niets aan het spelbeeld. Zowel DEM als Volendam gunden elkaar geen ruimte om een combinatie op te zetten. De ruimtes werden heel klein gehouden en het lukte de teams niet om het spel onder controle te krijgen. De tijd tikte door en dat was natuurlijk in het voordel van Volendam. DEM kwam 1 keer door op rechts, maar Niels plukt de voorzet uit de lucht. Ook Volendam legde nu eindelijk een combinatie op de mat, maar deze voorzet werd tot corner verwerkt. De laatste kans voor DEM kwam uit een vrije trap, die voor langs het doel getrapt werd. In de slot minuut brak Volendam uit. De laatste man probeerde nog aan Martijn nog vast te houden, die rukte zich los en schoot de bal in het doel. Helaas had de prima leidende scheids al gefloten. De toegekende strafschop werd gekeerd door de keeper en in de rebound kreeg Jan de bal ook niet in het doel. Kort daarna werd er afgefloten.

Mannen, vandaag een lastige wedstrijd tegen een stugge tegenstander. Jullie moesten knokken tegen fysiek sterke tegenstander, maar dat hebben jullie vol verve gedaan. Het voetbal was niet zo mooi, maar jullie hebben hard gewerkt voor deze overwinning. Bij de uitslagen van de andere wedstrijden bleek dat deze overwinning extra gewicht kreeg. Zowel de Stormvogels (1e) als KFC (3e) verspeelden punten. Volgende week is het super zaterdag: Stormvogels - Volendam en ADO '20 - KFC. Misschien kunnen we dan de druk verder opvoeren.

{foto2} E-Top won van FC Purmerend

E-Top Volendam - Purmerend D3, 3-1

Vandaag mochten we voor de 2e week achter elkaar weer in het stadion voetballen, nu stond de oefenwedstrijd tegen Purmerend D4 op het programma. Een 11x11 wedstrijd tegen jongens welke allemaal 2e jaars D's zijn is zo en zo altijd een moeilijke fysieke strijd dus we moesten scherp aan de wedstrijd beginnen.

Vanaf het begin was duidelijk zichtbaar dat het veldspel vandaag super was, de verdediging en middenveld stond positioneel fantastisch en zodoende konden we ook echt voetballen met een getik op het middenveld waar de tegenstander compleet gek van werd - het leek wel Barcelona -. de 1-0 voorsprong kon dan ook niet uitblijven. Nadat Arjan Snoek al een keer of zes op randje buitenspel (of ruim niet) was teruggefloten na een aantal schitterende steek-passes van Kees de Boer, probeerde Kees het nu eens aan de linker kant en stuurde Dylan de Groot weg, die aarzelde niet en schoot keihard in de korte bovenhoek de 1-0 binnen. het spel bleef schitterend om te zien en verdedigend stond het als een huis met de 2 opkomende backs Milan Blom en Frenk Schilder. de wederom sterke Mike Eerdhuyzen begon vandaag op de plaats van Brian Plat in het centrum van de verdediging en Teun Stevense daarvoor als mandekker.

Omdat het middenveld met verdedigend Jan (gastspeler) en Samba en net ervoor Kees de Boer er op los tikte en zij de ene na de andere mooie actie maakte bleven de aanvallen komen. Spits Ruud Plat (Jim Beers was geblesseerd) die continu goed aanspeelbaar was zorgde ook voor veel gevaar maar de vele kansen van diverse jongens gingen er niet in. Purmerend kwam de 2e helft er 1 keer gevaarlijk uit en uit die ene aanval werd ongelukkig genoeg ook nog eens de 1-1 gemaakt. De scheids lag tot verrassing van iedereen in het stadion de bal op de stip na een wel hele lichte overtreding op de spits van Purmerend. penalty en 1-1. De jongens lieten zich niet gek maken en bleven goed spelen, een paar minuten voor tijd draaide Kees de Boer de bal vanuit een corner rechtstreeks naar de 2e paal waar de keeper er nog net goed een hand tegen kreeg, maar de vallende bal voor Mike Eerdhuyzen was, die genadeloos hard de bal het dak van het doel in joeg, 2-1.

Hierna was de strijd wel gestreden en mochten we alleen nog genieten van een schitterende 3-1. Kees de Boer lag, zwevend in de lucht, met een technisch hoogstandje vanachter zijn standbeen de bal bij Frenk Schilder die niet aarzelde en meteen doorschoof naar Jan (gastspeler), die vervolgens weer prachtig direct een steekpas gaf op de de goed doorgelopen Kees, Kees bleef uiterst koel en lag oog in oog met de keeper de bal precies op tijd opzij naar de opkomende Ruud Plat die de 3-1 binnenschoof ( een schitterend uitgegespeeld doelpunt).

Jongens dit was een hele goede voorstelling van hoe er 11x11 gespeeld dient te worden, het was prachtig om te zien hoe jullie voetbalde tegen deze fysiek sterke jongens en lieten zien dat als je bal laat gaan niemand er wat tegen kan doen, hoe groot en sterk ze ook mogen zijn.

{foto7}

Volendam F1 gaat alleen voor kampioenschap

Na een goeie warming up speelde de F1 de beker wedstrijd tegen KFC F1. De wedstrijd begon ietsje later omdat er problemen waren bij KFC over het aantal spelertjes in het veld. Bij thuis wedstrijden speelt Volendam altijd 8:8, en dit was tegen het zere been van KFC omdat hun spelertjes dan waarschijnlijk minder ruimte zouden krijgen om te voetballen.

De fysiek sterke tegenstander, met een snelle nummer 7, waren voor de technische Volendammertjes een maatje te groot, de wedstrijd eindigde dan ook in een verdiende 4-1 overwinning van KFC. Stef Zwarthoed redde de eer voor Volendam om bij een 0-4 stand de 1-4 op zijn naam te zetten, na goed voorbereidend werk van Jimmy Baanstra.
Man van de wedstrijd voor Volendam was keeper Kelvin Zwarthoed, met op een goeie 2e plek Lex Veerman. Kortom een leerzame bekerwedstrijd voor de mannen van de F1, maar.....het kampioenschap komt eraan en dan is het seizoen geslaagd!!!, met ook nog een aantal mooie tournooien voor de boeg!!