Westlandia A1 - FC Volendam A2 | uitslag 2-6

Quick Boys B1 - FC Volendam B2 | uitslag 2-1

Almere City FC C1 - FC Volendam C1 | uitslag 0-1

FC Utrecht D2 - FC Volendam D1 | uitslag 1-9
FC Volendam D2 - Kon. HFC D1 | uitslag 4-2

Rkav Volendam E-Top - Kon. HFC E-Top | uitslag 3-1
Volendam (rkav) E1 - JOS/W’graafsmeer E1 | uitslag 4-6
Purmerend E4 - Volendam (rkav) E2 | uitslag 3-3

Westlandia A1 - Volendam A2   (2-6)

Zaterdagmiddag uit naar Naaldwijk waar wij prima werden ontvangen door Westlandia. Dit was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft moet FC Volendam na twintig minuten al met 4-0 voor staan, maar gaat de ploeg met een 2-1 achterstand de rust in. FC Volendam A2 was veel beter, maar scoorde moeizaam en pakte onnodig twee gele kaarten.

In de rust voorspelde de trainer Imro Wielkens dat de wissels de ommekeer zouden brengen. Met name met Jordy van der Sleen pakte dit zeer goed op. In de tweede helft werd de achterstand omgezet in een eindstand van 2-6 met goede combinaties en mooie doelpunten. Doelpunten van Ger Schilder, Mourane Bensabouh 2x , Cas Bierhaalder, Quice van de Leuv, en Jordy Dijkhuizen . Nu Ricardo Flierman gestopt is als keeper hadden we Sander Binken (keeper B1) mee, onze dank hier nog voor. De fam. Michaelis, ouders van onze keeper leverde een topprestatie door hun zoon uit de bus van de A1 te plukken en op tijd in Naaldwijk te brengen. De bus van de A1 was al onderweg naar Kerkrade, maar die wedstrijd werd afgelast. Man van de wedstrijd :Jordy van der Sleen.

Volgende week thuis tegen Be Quick, dat nummer 2 staat, kom eens kijken naar het aanstormend talent van de A2, we spelen in het Kras stadion om 12:00 uur.

Opstelling: Mitchel Michaelis, Mo Oumar (46 Vince Kemper), Gerry Schilder , Juanito Wassenaar (75 Shaquille Wilsterman) , Cas Bierhaalder, Robert Timisela (55 Jordy van der Sleen) Seydou Keita, Jordy Dijkhuizen, Ralf Fenne, Quice van de Leuv ( 70 Syrano Morrison), Mourane Bensabouh .

namens de A2
met vriendelijke groet Bouk Mulder

Quickboys - FC Volendam B2   (2-1)

Een zwak spelend Volendam is zaterdag met een terechte nederlaag naar huis gestuurd.De omstandigheden waren niet optimaal maar hier had onze tegenstander ook mee te maken, dus dat mag geen excuus zijn.

Het zeer fysieke Quickboys zat er gelijk kort op en gaf Volendam geen kans om hun eigen spelletje te spelen. Volendam in balbezit werd gelijk met 2 man onder druk gezet en i.p.v. dan snel te combineren, werd er verkeerd of te zacht ingespeeld waardoor Quickboys de bal weer wist te veroveren. Dat de tegenstander had zeker geen grootse ploeg heeft, maar speelde met passie en strijd en dat ontbrak bij een aantal Volendammers.

Dat de ruststand slechts 1-0 was, was vooral te danken aan onzorgvuldigheid bij de tegenstander als mede de harde wind want met een beetje geluk(7e minuut buitenspel doelpunt QB, 15e minuut bal op de paal, 19e minuut een mooie stiftbal van de spits van QB welke normaal gesproken zo het doel in rolt maar nu door de harde wind werd tegen gehouden en nog kon worden weggewerkt) had het zo 4-0 kunnen staan. De Volendammers kregen vlak voor rust nog een hele grote kans uit een corner echter deze werd hoog over geschoten.

De tweede helft was wel beter en kwamen er wat kansen maar toch was het QB dat in de 65e minuut uit een goede aanval de Volendam verdediging uitspeelde en goed afmaakte 2-0. Toen Brandon Nojoredjo in de 66e minuut ook nog het veld af moest vanwege het neerleggen van een doorgebroken speler, leek het over en uit. De kaart was overigens zwaar overdreven en niet omdat het een Volendammer was maar scheidsrechter dhr.van Roon, die verder overigens uitstekend floot, had grote moeite met de criteria voor het geven van een kaart. Het was een hele sportieve wedstrijd, die absoluut geen 7 kaarten (3 voor V’dam en 4 voor QB) nodig had. Ondanks een man minder wist Volendam toch nog te scoren dankzij een schot op doel van Navid Scheyrhzada die met effect en wat hulp van de wind in de kruising verdween. Volendam kreeg hierna nog wat mogelijkheden maar tot doelpunten kwam het niet.

Eindstand 2-1

Wederom winst van de C1

Met nog 2 wedstrijden voor de boeg zitten wij bijna op de helft van de competitie. Op deze zaterdag trokken de mannen ten strijde tegen het goed spelende Almere City. Afgelopen week, op de woensdagavond, had de C1 een goede oefenwedstrijd gespeeld tegen KFC B2. In deze winstpartij (8-1) liet de groep zien hoe ver zij momenteel zijn en voetbalde de groep vooral in de 2e helft bij vlagen super. Deze lijn konden de mannen vandaag goed doortrekken in de wedstrijd tegen Almere City. Bij winst zouden wij boven onze directe tegenstander komen en nog veel belangrijker, wij zouden uitlopen op ploegen als AFC, Elinkwijk, FC Utrecht en/of FC Zwolle. Er was dus sprake van enig belang.

De wedstrijd begon voor goed en scherp. Wij combineerden goed en het was vooral FC Volendam die het beste spel had. De C1 van Almere City werd in de 1e helft teruggedrongen richting het eigen doel. Het goede combinatie- en positiespel leverde alleen niet de kansen op die wij wilde hebben. Ook Almere City creëerde in de 1e helft vrijwel geen kansen en hierdoor viel er voor de neutrale toeschouwer niet veel te genieten. Toch komen we in de 29’ minuut op een verdiende 1-0 voorsprong. Zoals al weken blijkt zijn wij erg gevaarlijk in de dode spel situaties. Uit een wederom goed hoekschop van Daan Klinkenberg weet Damon Mirani, geheel vrijstaand, raak te koppen. Dit was voor de mannen de bevrijdende 1-0 en zo gingen wij, terecht, met een 1-0 de rust in.

{foto5}

Door de 1-0 voorsprong vlak voor rust wisten wij dat Almere City veel feller uit de kleedkamer zouden komen dan dat het voor rust speelde. Wij waren dus gewaarschuwd voor een scherpere tegenstander en zoals voorspeld veranderde de speelstijl van Almere City, in de 2e helft, van achteruit voetballen naar snel drukzetten en met deze druk proberen zo snel mogelijk de spitsen te zoeken. Doordat Almere City in de 2e helft gretig uit de startblokken kwam hadden wij het in de beginfase dan ook lastig. Wij werden kort gedekt en hierdoor werd het voetbal voor de mannen lastiger als in de 1e helft.

Almere City krijgt in de 60’minuut haar eerste kansje. Een schotje van afstand belandt voor ons aan de goed kant van de paal. Even daarna heeft Almere een grotere mogelijkheid op de gelijkmaker. Door verkeerd verdedigen op de rand van de zestien kan de bal naar ons doel geschoten worden. Damon reageert alert en kopt de bal uit de doel en verwerkt hem tot een corner. Tegen het einde van de wedstrijd zet Almere City alles op alles om de gelijkmaker te forceren. Het gevolg hiervan was dat er achterin bij Almere City veel ruimtes kwamen te liggen. Wij krijgen nog twee keer een grote mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar met deze buitenkansjes word niet goed omgegaan. Hierdoor verzuimen we het duel op slot te gooien. Tot echt billen knijpen komt het niet voor ons en zo eindigt deze wedstrijd in een terechte overwinning. Door deze overwinning stijgt de ploeg naar de 5e plaats in de competitie.

{foto6}

Hopelijk kunnen we deze lijn door trekken naar de volgende twee thuis wedstrijden. Aankomende week spelen wij de thuiswedstrijd tegen FC Twente C1.
Jordi van Stappershoef, Aubrey Hoogdorp, Soufyan Akmun, Damon Mirani, Casey Steur, Jordy Hilterman, Jeremy Moortheamer, Daan Klinkenberg (58’ Nick Runderkamp.), Levy van Nispen, Gerry Vlak, Danny Persijn (48’ Stef Roelofs)