FC Volendam A1 - Fortuna Sittard A1 | uitslag 1-1  (verslag link>>>)
FC Volendam A2 - Excelsior’31 A1 | uitslag 2-2 (verslag hieronder)

Willem II/RKC B1 - FC Volendam B1 | uitslag 4-1 (verslag hieronder)
FC Volendam B2 - AFC ‘34 B1 | uitslag 6-0 (verslag hieronder)

SVW’27 D1 - FC Volendam D2 | uitslag 2-2

Rkav Volendam E-Top - AFC E-Top | uitslag 3-3
VVA/Spartaan E1 - Volendam (rkav) E1 | uitslag 2-5 (verslag hieronder)
Volendam (rkav) E2 - KFC E2 | uitslag 3-7
KFC F1 - Volendam (rkav) F1 | uitslag 3-3

{foto1}

Fc Volendam A2 -- Excelsior'31 A1   2-2

De jongens, onder leiding van Imro Wielkens, konden vandaag een goede stap maken om zich aan te sluiten bij de top drie. De ploeg uit Rijssen stond op de 9de plaats en pakt zeer moeizaam punten. FC Volendam A2 speelde op het C-veld, aangezien Volendam thuis een vol programma had. De Volendammers hadden alles onder controle leek het , speelde wel wat achteruit, maar creëerden ook kansen. Soufian Moro maakte zo in de 30ste min. de 1-0.

{foto5}

In de 2de helft kwam Excelsior op voorsprong door twee bijna dezelfde acties. Vrije trap vanaf links en ingeschoten/gekopt , Ricardo Flierman (onze keeper vandaag) was kansloos 1-2. Volendam werd wakker , maar veel te laat, Soufian Moro maakte wel de gelijkmaker (70). FC Volendam zette daarna veel druk op het doel van de tegenstander maar het was te slap of te laat. FC Volendam A2 kan veel beter voetballen, dan wat ze vandaag lieten zien. Man van de wedstrijd was Soufian Moro .

Imro Wielkens had vandaag zijn examen voor de KNVB en was geslaagd. Namens je collega's en de jongens van harte gefeliciteerd Imro met het behalen van je diploma.

{foto6}

Foto's Rob Lezer
later meer

De opstelling: Ricardo Flierman, Vince Kemper, Ger Schilder, Shaquille Wilsterman, Cas Bierhaalder, Robert Timisela, Soufian Moro, Jordy Dijkhuizen, Syrano Morrison, Marcel Veerman, Seydou Keita, Jordy van Beek (65), Mo Oumar, Maroune Bensabouh (55), Jordy v/d Sleen(70)  Robin van Zanten ( keeper B2).
met vriendelijk groet namens de A2
Bouk Mulder

Willem II/RKC Waalwijk B1 - FC Volendam B1   4-1 (1-1)

Dit was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd want Willem II had uit zes wedstrijden slechts één punt weten te bemachtigen en FC Volendam vier. FC Volendam zou bij winst aansluiting vinden met de middenmoot en Willem II zou bij winst aansluiting krijgen bij de overige staartploegen.

Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij FC Volendam en Willem II speelde compact en probeerde bij snelle uitvallen naar openingen te zoeken. FC Volendam mocht halverwege de helft van Willem II een vrije trap nemen en die werd door aanvoerder Oscar Wilffert hoog ingebracht en keurig ingekopt door Amando Cuvalaij maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd en de scheidsrechter nam dit besluit over dus het doelpunt werd afgekeurd. In de 19e minuut een vrije trap op een iedentieke positie aan de andere kant van het veld. De verdediging van FC Volendam stond te slapen want twee Willem II spelers doken op voor Dean Schilder en lieten hem kansloos en brachten de thuisclub op een 1-0 voorsprong. FC Volendam ging op zoek naar de gelijkmaker en Ferry Heijnis mikte in kansrijke positie op de vuisten van de keeper. Enkele minuten daarna was een toch raak. Jessey Kuiper was zijn directe tegenstander te vlug af en werd binnen de beruchte lijnen neergehaald. De bal rolde het doel in maar de scheidsrechter had al voor de overtreding gefloten. Voor zover ik de spelregels goed heb begrepen is er een sanctie voor het neerhalen van een doorgebroken speler. De scheidsrechter hield zijn kaarten op zak en het was Jessey Kuiper zelf die het vonnis velde en de verdiende gelijkmaker vanaf de penaltystip inschoot. In de eerste helft werd enkele malen het vlagsignaal van onze assistent scheidsrechter genegeerd in tegenstelling tot zijn collega aan de andere kant. Dit wekte irritatie bij de technische staf en de scheidsrechter gaf trainer Stanley van Kesteren een waarschuwing en die mocht enkele minuten daarna direct vertrekken omdat hij iets naar een eigen speler riep en de scheidsrechter dit interpreteerde als een belediging. De toon was gezet en de scheidsrechter gaf Rafik El Hamdi direct hierna het eerste geel van de wedstrijd waar twee spelers met een hoog geheven been inkwamen.

{foto2}

Met een 1-1 stand gingen we de rust in maar met de wetenschap dat hier gezien de krachtsverhouding voor FC Volendam een goed resultaat te behalen viel. Dit gold ook voor Willem II, dat goed gegroepeerd voetbalde en er regelmatig zeer gevaarlijk uitkwam. Het wachten was op het foutje dat de tegenstander zou maken. FC Volendam beging in het begin van de tweede helft zo’n fout en die werd door Willem II direct afgestraft. Na balverlies op het middenveld van FC Volendam werd er door Willem II razendsnel omgeschakeld en de aanval gezocht en door de vrijgespeelde speler koelbloedig afgemaakt. Hierdoor kwam Willem II op 2-1 voorsprong. FC Volendam was hierdoor even van slag en de irritaties liepen hoog op. Amando Cuvelaij maakte een overtreding op het middenveld en kreeg een gele kaart met latere gevolgen. Willem II profiteerde optimaal van de verslapping bij FC Volendam. Een ongevaarlijk schot werd van richting veranderd en keeper Dean Schilder stond op het verkeerde been en was hierdoor kansloos en zo kwam Willem II op een zeer fortuinlijke 3-1 voorsprong. Amando Cuvelaij pakte binnen twee minuten zijn tweede gele kaart en kon vertrekken na weer een overtreding op het middenveld zodat FC Volendam met tien man moest proberen om de achterstand goed te maken. De Volendammers probeerden met inzet nog wel om de aansluitingstreffer te maken maar Willem II speelde goed gegroepeerd en met het nodige zelfvertrouwen en gaven niet veel kansen weg. Danny Tol kreeg ook nog een gele kaart wegens een aanmerking richting de scheidsrechter. Verder dan een door Cerezo genomen vrije trap op de lat kwamen we niet en dat Oscar Wilffert toen hij de rebound wilde intikken werd vastgehouden werd dit niet gezien door de scheidsrechter. Aan de andere kant werd een vlagsignaal voor buitenspel van assistent scheidsrechter Sander Aarden genegeerd en zo kon Willem II uitlopen naar een geflatteerde 4-1 voorsprong en dit was tevens de eindstand. Het is jammer maar FC Volendam was vandaag niet in zijn beste doen en moet de oorzaak van deze gevoelige nederlaag ondanks dat andere onbeïnvloedbare factoren vandaag zeker een rol speelden geheel bij zichzelf zoeken.

Volgende weken thuis oefenen tegen FC Almere City daarna voor de beker uit tegen Sparta. Kop omhoog borst vooruit want de competitie is nog lang.
Floor Heuyerjans

Ruime overwinning FC Volendam B2 op AFC34 B1 (6-0)

Op een enkeling na kon trainer Egber Boxma eindelijk weer putten uit een fitte selectie en dat was goed te merken. Al was het spel niet zo sprankelend als vorige week tegen Argon, deze keer werd er wel gescoord en dat is uiteindelijk toch hetgeen waar alles om draait.

In de 16e minuut kwam de openingstreffer voor de Volendammers uit een kopbal van Floris Mulder. Een goed genomen vrije trap van Sander Bond werd panklaar op het hoofd gelegd van Floris die de keeper kansloos liet.(1-0). Twee minuten later werd het 2-0 dankzij de van een blessure teruggekeerde Johan Keizer. De AFC defensie liet een balletje slippen welke goed werd opgepakt door Denzel Sno die gelijk Johan Keizer op links wegstuurde om vervolgens met het buitenkant voetje de bal langs de keeper laag in de verre hoek te plaatsen. Volendam bleef het overwicht houden hetgeen in de 25e minuut uitte in een 3e goal. Tony Chau stuurde de snelle Genridge Prijor weg die de genadeloos uithaalde (3-0).

{foto3}

In de rust werd door trainer Boxma nog extra gehamerd dat het baltempo omhoog moest en dat er zorgvuldiger gespeeld moest worden. Ondanks dat dit niet helemaal uit de verf kwam, speelde Volendam de wedstrijd gecontroleerd uit met nog enkele fraaie doelpunten. De 4-0 kwam wederom van de voet van Johan Keizer die vanaf rechts goed naar binnen sneed en met een gigantische pegel van wel 20 meter de bal in de kruising joeg. Genridge Prijor maakte 10 minuten ook zijn tweede goal van de wedstrijd op aangeven van Floris Mulder waarna Jesse Braspenning uit een assist van Denzel Prijor in de voorlaatste minuut de eindstand bepaalde op 6-0.

Eindelijk weer een overwinning jongens en… verdiend. Nu heel blijven en deze lijn doortrekken.

{foto4}

{foto7}

De Spartaan E1 - FC Volendam E1

De warming up verliep een beetje slapjes. Kees, John en Jan moesten alles uit de kast halen om jullie bij de les te houden. Dat beloofde niet veel goeds. Maar hoe anders verliep het. Na de aftrap werd er een overtreding op Daan gemaakt waarna Sander de vrije trap opeiste. Hij kwam, zag en overwon. Met een streep knalde hij de bal onhoudbaar het doel in. Da's lekker beginnen, 1-0 na 1 minuut. Daarna ontspon er een boeiend voetbal gevecht. De fysiek sterkere en snellere tegenstander begon aan te zetten maar de E1 gaf geen krimp. Glenn stond ijzersterk te spelen in het centrum van de verdediging en neutraliseerde menige aanval. Rick en Sander gaven de buitenspelers geen ruimte. Matthew, Daan en Frenck combineerden lekker en gaven de tegenstander les in scherp de man dekken. Marc zorgde ervoor dat ie de hele tijd 2 man bezig hield en altijd aanspeelbaar was. Als de tegenstander er dan toch een keer doorheen kwam stond daar Joey, onze Stekelenburg. Nadat de scheids vergat te fluiten op een overtreding op Rick gingen ze met z'n 3en alleen op Joey af maar ook nu was hij weer de overwinnaar. Met 1-0 gingen we de rust in maar de wedstrijd kom nog alle kanten op.

De tweede helft begon met hetzelfde spelbeeld. maar toen wisselde de tegenstander verkeerd. De snelle gevaarlijke linkerspits werd gewisseld. Na een afgeslagen aanval gooide Joey de bal naar Rick, die zette aan en zijn mannetje kon niet volgen. Daan trok vervolgens naar buiten en nam zijn man mee waardoor Rick kon opstomen richting doel en vanaf 20 meter joeg hij de bal in de touwen. 2-0. Wie dacht dat de Spartaan verslagen was kwam bedrogen uit. Ze zetten aan en porbeerden uit alle macht de aansluitings treffer te maken. Dat lukte. Met een mooie schuiver werd Joey verslagen. Weer ging het gelijk op maar naarmate de wedstrijd vorderde zie je toch dat de looptrainingen van Lami Sama zich beginnen uit te betalen. Wij hebben meer lucht, betere conditie en spelen daarmee de tegenstander stuk. Na een schitterende goal vorige week heeft Daan waarschijnlijk gedacht dat ie dat iedere wedstrijd moet doen. Weer met een mooi afstands schot versloeg hij de keeper 3-1. Hij had de smaak te pakken en maakte ook nog de 4-1, waarna Marc loon naar werken kreeg door erg mooi de 5-1 te maken. Met nog een laatste offensief perste de Spartaan er nog een 5-2 uit maar toen was de pijp ook helemaal leeg.

Weer een schitterende overwinning jongens! Wat was het mooi om naar te kijken. Vooral de 2e helft was fantastisch. Volgende week zijn we vrij en kunnen we even genieten van een reeks van 3 goede wedstrijden op rij.
Prettige vakantie alvast voor een ieder die de zon opzoekt.