FC Den Bosch C2 - FC Volendam C2 | uitslag 1-2 (verslag )

FC Volendam D2 - Always Forward D1 | uitslag 0-0

Ajax E-Top - rkav Volendam E-Top | uitslag 3-5
TABA E1 - Volendam (rkav) E1 | uitslag 6-1
Volendam (rkav) E2 - Monnickendam E1 | uitslag 2-7
ZOB F1 - Volendam (rkav) F1 | uitslag 2-4

Foto's Rob Lezer

wedstrijdverslagen zijn zondagavond beschikbaar

Herboren FC Volendam A1 pakt volle winst tegen Quick Boys A1 (1-3)

22/1 – Weliswaar maakt één zwaluw nog geen zomer, maar als de voortekenen niet bedriegen gaat de formatie van trainer Stricker een mooie tweede seizoenshelft tegemoet. Het trainingskamp in Hoenderloo heeft het team dichter naar elkaar toe gebracht en doen inzien wat er voor nodig is om goed te kunnen presteren. Om de woorden van de trainer te gebruiken: “het kwartje lijkt eindelijk te zijn gevallen”. Na goede oefenpartijen tegen Ajax A1 en Monnickendam Zat. 1 waren de verwachtingen bij de herstart van het seizoen hoog gespannen.

Op het fraaie hoofdveld van Sportpark “De Kuil” in Katwijk kwam Volendam vlijmscherp en met veel power uit de startblokken. Dit resulteerde al na de eerste de beste aanval in een 100% kans. Kevin Tano brak door op rechts, maar miste, jammer genoeg, nog de juiste precisie. Slechts met overtredingen wist de thuisclub zijn opponent tegen te houden. Het leverde een aantal vrije trappen op, maar deze stichtten niet echt gevaar in de Katwijker defensie. In de 6e en 7e minuut was Volendam even niet goed bij de les. Balverlies op het middenveld leidde een tweetal counters in van Quick Boys. Beide keren ging hun spits alleen op ons doel af, maar met een tweetal geweldige reddingen wist Mitchel Michaelis zijn team voor een achterstand te behoeden. Volendam was weer snel van de schrik bekomen en nam meteen weer het heft in handen. Joris Dekker stuurde Marcel Veerman de diepte in, maar deze werd op aangeven van de gedurende de gehele wedstrijd twijfelachtig vlaggende grensrechter van de thuisclub teruggefloten.

Na ruim een kwartier spelen was er een goede mogelijkheid voor Eric Veerman. De voorbereidende actie en voorzet van Bowedee Burleson waren van prima kwaliteit, maar de aanname en het schot van Eric wat minder. Miscommunicatie in de Volendammer defensie bood Quick Boys zijn derde optimale scoringsmogelijkheid. Het was opnieuw aan fantastisch ingrijpen van Mitchel Michaelis te danken dat Volendam niet op achterstand kwam. Halverwege de eerste helft werd Bowedee na een goede individuele actie op de rand van de 16 neergelegd. Specialist Roy Bussman posteerde zich achter de bal en krulde de vrije trap op schitterende wijze in de uiterste bovenhoek, 0-1. Volendam manifesteerde zich steeds meer als de voetballende ploeg, terwijl Quick Boys voortdurend op de counter bleef loeren en steeds zijn gewiekste spits probeerde te bereiken. Als dit lukte was het ook meteen gevaarlijk. Een vrije trap van de thuisclub noopte Mitchel Michaelis na een klein half uur opnieuw tot een uiterste krachtsinspanning. Een paar minuten later was er zelfs voor Mitchel geen houden aan. Vanuit het niets was er vanaf de zijkant een afstandsschot dat buiten zijn bereik in het doel verdween en de stand weer gelijk trok, 1-1. Er brak toen een fase aan waarin Quick Boys alle fysieke registers opentrok en het duel onvriendelijk dreigde te gaan worden. Met name bij de nummer 7 leken de stoppen even te zijn doorgeslagen. Gelukkig hield Volendam het hoofd koel en probeerde het te blijven voetballen. Een aantal mogelijkheden was het gevolg. Met name Joris Dekker kwam een paar keer in kansrijke positie. Nadat eerst Bowedee ons had laten smullen van een fraaie panna, was het op slag van rust Kevin Tano die de verdiende 1-2 op de schoen leek te hebben. Hij mocht twee keer aanleggen, maar het wilde hem niet lukken. In de rebound ging het schot van Bowedee via de lat over het doel. Lankmoedig optreden van de scheidsrechter bespaarde een Katwijker voor de zoveelste keer een gele kaart, nadat nu Marcel Veerman van achteren was neergehaald.

{foto6}

De pauze bood de mogelijkheid de puntjes nog even op de i te zetten. Het resultaat daarvan was er al in de 48e minuut. Een corner van Roy Bussman werd door de jarige Marcel Veerman met het hoofd verlengd en tot doelpunt gepromoveerd, 1-2. In het vervolg van de wedstrijd maakte Volendam het zichzelf onnodig moeilijk door zeer slordig met de kansen om te springen en daardoor Quick Boys in de wedstrijd te houden. De steeds terugkerende onterechte vlagsignalen van hun grensrechter, die keer op keer door de arbiter van dienst werden overgenomen, speelden daarbij eveneens een rol. Halverwege de tweede helft was er een mooie combinatie op links tussen Eric Veerman en Kevin Tano. Kevin kwam goed naar binnen, maar zijn schot ging naast. Even later zette Eric prima voor op Joris Dekker. Joris nam de bal ineens op zijn linker slof. Helaas belandde zijn prachtige omhaal op de paal. Kort daarna was het de voor Kevin ingevallen Jasper de Bie die op links zijn tegenstander op snelheid aftroefde en Joris een haast niet te missen kans bood. Opnieuw wist Joris het net niet te vinden. Daarna waren er achtereenvolgens nog een corner van Roy die door iedereen werd gemist, een afstandsschot van dezelfde Roy, dat maar net naast ging, en opnieuw een droomkans voor Joris (alleen voor de keeper). Op de valreep had Joris, na een assist van Jasper de Bie toch nog succes, 1-3. Even dreigde de assistent-scheidsrechter van Quick Boys nog roet in het eten te gooien, maar gelukkig had de scheidsrechter eindelijk eens maling aan deze te gemakkelijk vlaggende linesman.

Na afloop een uiterst tevreden en trotse trainer/coach. Zijn team kende vandaag geen zwakke plekken, had alles voor elkaar over en vormde een echte eenheid. Zonder iemand tekort te willen doen, was Mitchel Michaelis vandaag de onbetwiste uitblinker. Geweldig zoals hij stond te keepen. Ook wil ik Roy Bussman en Eric Veerman niet onvermeld laten. Beide spelers kunnen heel belangrijk zijn voor ons team en lieten vandaag eindelijk weer eens hun ware gezicht zien. Ga vooral zo door mannen en neem jullie teamgenoten daarbij op sleeptouw.

Opstelling:
Mitchel Michaelis, Danilo Bisecco, Yordi van Beek, Sven Talsma, Simon Tol, Roy Bussman, Kevin Tano (’74 Jasper de Bie), Eric Veerman, Joris Dekker, Marcel Veerman, Bowedee Burleson

{foto11}

Fc Volendam A2 - Quick A1  2-1

De A2 speelde op veld 2 tegen Quick uit Den Haag een puike wedstrijd. De eerste helft waren er wel kansen maar we waren niet scherp. Quick maakte wel het doelpunt (40) waardoor we 0-1 de rust in gingen. In de rust werden de jongens goed op scherp gezet door de trainer Imro Wielkens.

In de tweede helft konden we zien dat Volendam wilde winnen. Een zeer hoog tempo en zeer veel strijdlust. Dit resulteerde in een doelpunt van Damian Menzo. na goed voorbereidt werk van Ralph Fenne. In de tumultueuze laatste 5 minuten maakte Ralph ook de 2-1 voor Volendam. Man van de wedstrijd was Shaquille Wilsterman.
De opstelling: Daniel Wals, Mo Oumar,Juanito Wassenaar, Jordy Dijkhuizen, Shaquille Wilsterman , Robert Timisela, Syrano Morrisson ( 62 Seydou Keita) , Mourane Bensabouh, Damian Menzo ( 88 Cas Bierhaalder), Quicy v d Leuv ( 46 Jordi v d Sleen) en Ralph Fenne.
Groet Bouk Mulder.

video met dank aan Quick !

FC Utrecht B2 – FC Volendam B2 (1-2)

{foto9}

FC Volendam heeft ook zijn tweede competitieduel van 2011 gewonnen. Op een zwaar veld werd in Utrecht tegen de plaatselijke FC verdiend met 1-2 gewonnen. Volendam kwam flitsend uit de startblokken en zette de keeper van FC Utrecht direct aan het werk. In een hoog tempo werd Utrecht het vuur aan de schenen gelegd en deed Volendam zichzelf tekort door niet te scoren. Zonder te overdrijven had het voor het zelfde geld al binnen 15 minuten 0-5 kunnen staan. In de 23e minuut was het dan toch raak voor Volendam. Keeper Robin van Santen stuurde met een fantastische uittrap Genridge Prijor weg op rechts die de bal op maat voorgaf op de goed inlopende Leroy de Graaff die prima afrondde. (0-1)

{foto7}

Volendam hield de druk er goed op maar Utrecht kreeg die fase van de wedstrijd toch wat meer grip op het goede spel van de Volendammers en creëerde zijn eerste kansen. De in topvorm verkerende Robin van Santen was echter goed bij de les en voorkwam met goed uitkomen de eerste doelkans. In de 33e minuut kwam toch de gelijkmaker. Met een slimme steekpass door het midden werd de Utrecht spits weggestuurd die Robin omspeelde en binnenschoot (1-1). Utrecht kreeg maar weinig tijd om van de gelijkmaker te genieten want 2 minuten later had Volendam de voorsprong al weer terug.
Met een magistraal afstandschot net voorbij de middenlijn verraste Johan Keizer de iets te ver voor zijn doel staande Utrecht keeper, die de bal net tussen zijn hand en de doellat in het doel zag verdwijnen(1-2).

{foto8}

De tweede helft bracht veel spanning en strijd. De beste kansen waren ook hier voor FC Volendam dat met veel druk en durf naar voren speelde echter dankzij enkele hele goede reflexen van de Utrecht keeper, bleef de stand 1-2. Jongens, TOP. Deze wedstrijd was reclame voor het voetbal.

Ajax ‘steelt’ de punten van de C1

De eerste wedstrijd van de competitie na de winterstop heeft voor Volendam C1 niet het resultaat opgeleverd waar het recht op had. In het KRAS stadion werd het na een goede wedstrijd 1-2 voor de bezoekers uit Amsterdam. Aan motovatie geen gebrek voor deze wedstrijd, de mannen waren gebrand op een goed resultaat en alle spelers wisten voor de wedstrijd wat er van hen verlangd werd. Het belang van de wedstrijd was groot want bij winst zouden wij Ajax naderen tot 3 punten en zo de aansluiting vinden bij de top 3, daarnaast zou het gat met de ploegen 6 t/m 12 bij een winstpartij groter worden.

Na een geslepen warming-up werd er dan ook sterk aan de wedstrijd begonnen. Alle spelers speelden in dienst van het team en werkten voordurende voor elkaar. Naast de goede werklust zaten alle spelers kort op hun directe tegenstander waardoor Ajax niet de ruimte kreeg om te voetballen. Het spel speelde zich in de beginfase veelvuldig op het middenveld af. Van enige mogelijkheden, laat staan kansen, was tot aan de 15e min dan ook geen sprake. In de 16e minuut werden wij voor de eerste maal gevaarlijk uit een standaard situatie. De goed genomen corner kon net niet door de spelers worden binnengelopen. In deze fase werd Ajax wat sterker en zorgden zij bij vlagen voor enige dreiging. In de 22e min kwam de ploeg uit Amsterdam op een 0-1 voorsprong. Met een strakke steekbal door het hart van de verdediging kwam de bal bij de spits van Ajax, Zakaria El Azzouzi, terecht en hij schoof deze rustig en beheerst langs de Volendam doelman Romano. Net als in de wedstrijden tegen FC Groningen en AZ kwam de ploeg wederom op een 0-1 achterstand. De goal werkte als een rode lap op een stier, want de ploeg kwam na de 0-1 nog gretiger uit de startblokken en zette in hoog tempo druk op de tegenstander om de gelijkmaker te forceren.

Binnen 2 min kregen wij dan ook direct een grote kans. Levi werd door het midden weggestuurd en probeerde in het strafschopgebied de keeper te omspelen. Jammer genoeg speelde Levi de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de bal over de achterlijn rolde. Maar één minuut later was het dan toch raak. De van links spelende Jeremy ging goed door aan de linkerkant en wurmde zich langs zijn directe tegenstander. Op de achterlijn behield hij goed het overzicht en gaf een strakke voorzet op de van rechts inkomende Aubrey. Deze hoefde zijn schoen er alleen tegen aan te zetten om de bal tegen het net te latten ploffen.
Na de 1-1 zette de ploeg door en krijgt het net voor rust wederom een grote kans. Op de middenveld werd Levi met een steekbal de diepte ingestuurd. Onderweg richting het doel had hij te maken met 3 tegenstanders van Ajax die probeerde hem de bal te ontfutselen. Net voor het strafschopgebied tikte hij de bal net te ver voor zich uit waardoor de goed uitkomende keeper de bal voor het grijpen had. Hierdoor gingen wij de rust in met een 1-1 stand.

{foto5}

De tweede helft liet het beeld zien van het einde van de eerste helft. De thuisploeg liet zien dat de punten thuis hoorden in het Kras stadion en werkte als team keihard om de 2-1 te maken. Bij vlagen was het spel van de mannen van de C1 een streling voor het oog. Het goede positiespel en de hoge inzet van de mannen leverde een legio aan mogelijkheden op die jammerlijk niet benut werden. Bij iedere kans stond de keeper van Ajax op de goede plek of hadden de mannen het vizier niet op scherp staan. Ajax heeft wel geteld één mogelijkheid gehad en dat was in de 64e minuut. Deze mogelijkheid leverde direct de 1-2 via Pelle Clement op. De teleurstelling bij de mannen was dan ook groot. We speelden de gehele tweede helft goed voetbal, het nadeel was dat wij onszelf vergaten te belonen. Dus bleven wij na het laatste fluitsignaal achter met lege handen, iets wat de ploeg zeker niet verdiend had. Toch moeten wij de mannen een groot compliment geven voor het goede voetbal dat de ploeg heeft laten zien, maar zeker ook voor de strijd die het team samen heeft geleverd. Het goede spel en de strijdlust heeft zaterdag niet het gewenste resultaat opgeleverd, maar wanneer de mannen dit de komende wedstrijden volhouden dan beloven dit mooie weken voor de C1 te worden.

Volgende week kunnen wij alweer revanche nemen op de gemiste kansen. Dan staat de lastige uitwedstrijd in en tegen FC Zwolle op het programma.
Romano Klap, Stefan Daman, Nick Zeijlmans ( Soufyan Akmun), Damon Mirani, Danny Persijn, Jordy Hilterman, Aubrey Hoogdorp, Levi van Nispen, Daan Klinkenberg, Jeremy Moortheamer ( Casey Steur)

Arnold Konijn

FC Den Bosch C2 - FC Volendam C2   1-2

{foto12}

Vandaag de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie waarin de sterkte van de teams elkaar naar verwachting niet veel zal ontlopen. Daarom was het voor de C2 belangrijk om een goede start te maken en de 3 punten mee uit Den Bosch naar Volendam te nemen. De selectie bestond vandaag uit 15 spelers, want Puck Postma was uitgeleend aan de C1, Joey Salden nog ziek en keeper Ruben Beemer mocht nog niet spelen vanwege de wond aan zijn lip opgelopen in de laatste oefenwedstrijd. De volgende spelers starten vandaag in de basis: Sjoerd Lukas, Martijn de Wit, Gevano End, Jamie Jacobs, Mick Nelen, Symon Schilder, Nathan van Kooperen, Sebastiaan Kramer, Kees Zwarthoed, Tenzin Tempa en Jordan Kempenaar. Frank Rozemeijer, Nick Binken, Nevin Hagedoorn en Iwan Tol begonnen op de bank.

{foto13}

De wedstrijd werd vandaag gespeeld op een niet al te beste echte grasmat en dat is voor onze jongens, die gewend zijn aan het kunstgras, toch altijd weer even wennen. De opbouw van achteruit was daarom soms wat moeilijk, wij leden in de eerste helft te vaak balverlies rond de middenlijn en wij hadden moeite om het spel te verplaatsen waardoor bijna alle aanvallen over rechts gingen. Onze spitsen hadden moeite om de bal in bezit te houden waardoor er van onze middenvelders veel loopwerk werd gevraagd in de omschakeling. Mede daardoor was de wedstrijd soms wat rommelig. Achterin en op het middenveld dekten wij soms niet kort genoeg en gaven soms te weinig druk naar voren maar FC Den Bosch wist hiervan niet te profiteren. Toch probeerden wij goed op te bouwen en waren er bij vlagen een aantal goede combinaties te zien. De wedstrijd was in evenwicht echter de beste kansen in de eerste helft waren voor FC Volendam waarvan de mooiste voor Kees die door Martijn met een mooie steekbal werd weggestuurd, schuin alleen voor de keeper kwam maar de bal naast het doel schoot. Kort daarna kon na een goede combinatie over de as van het veld Jamie doorbreken maar was de keeper net even eerder bij de bal zodat ook deze aanval geen doelpunt opleverde. Omdat ook FC Den Bosch uit de spaarzame mogelijkheden niet wist te scoren was de ruststand 0-0.

{foto14}

De tweede helft zou meer spektakel gaan geven. Al na 5 minuten kwam FC Volendam op voorsprong toen Sebastiaan Tenzin met een mooie pass de diepte instuurde, Tenzin nu wel op scherp stond en prachtig over de keeper heen de bal hoog in de touwen deed belanden. FC Den Bosch deed er een schepje bovenop en wij werden terug op ons eigen helft gedrongen. De tegenstander kreeg een aantal mogelijkheden om te scoren, haalde twee keer de achterlijn maar onze keeper Sjoerd bracht redding of Gevano liep op snelheid de gaten dicht. Een aantal corners werd goed verdedigd maar toch zou de 1-1 vallen nadat Iwan, ingevallen voor Symon, nog een bal van de lijn had gekopt. Een vrije trap in de 20e minuut werd hoog voor het doel gebracht, wat duw en trekwerk tegen onze keeper werd niet bestraft waarna de bal tegen de touwen ging. Protesten vanwege een overtreding tegen onze keeper werden door de scheidsrechter niet gehonoreerd en dus moesten wij opnieuw proberen op voorsprong te komen. Dat gebeurde direct. Nevin, die Mick was komen vervangen, speelde Tenzin op de helft van de tegenpartij aan. Tenzin draaide goed weg van zijn tegenstander en schoot met rechts vanaf ruim 20 meter raak in de bovenhoek. Nu was het zaak om de boel nog een kwartier gesloten te houden. Wij brachten ons zelf nog in de problemen door te vaak het achterin voetballend te willen oplossen in plaats van de lange bal te hanteren. Wanneer wij dat wel deden waren wij direct gevaarlijk omdat FC Den Bosch 1 op 1 was gaan spelen. Uit een van deze aanvallen werd Tenzin door de keeper aangetikt maar legde de scheidsrechter de bal onterecht niet op de stip. De man in het zwart had hiermee en het eerder niet fluiten voor een overtreding bij de gelijkmaker de uitslag aardig kunnen beinvloeden. Dat gebeurde gelukkig niet en met wat uitgekookter spel hadden wij de wedstrijd definitief kunnen beslissen want wij kregen aanvallend meer ruimte en kansen. Maar omdat dit niet gebeurde bleef het spannend. Nadat in de slotfase Nick en Frank Martijn en Kees nog hadden vervangen klonk het eindsignaal.

{foto15}

Concluderend is het voor deze groep goed dat zij weer eens drie punten hebben gepakt en hopelijk geeft dat de spelers vertrouwen in de komende wedstrijden om het combinatievoetbal verder te verbeteren. Om dat te kunnen doen wordt van iedereen geeist dat er hard gewerkt wordt en duels aangegaan en gewonnen worden om in balbezit te komen en te blijven. Daarnaast dat er aanvallend veel bewogen wordt zonder bal en er soms zuiverder wordt ingespeeld. Deze ploeg kan goed voetballen en hopelijk gaan zij dat in de komende wedstrijden nog vaker laten zien. Feit is dat de overwinning vandaag verdiend was en met name te danken was aan de teamprestatie want het elftal heeft vandaag zeker veel strijd geleverd om dit resultaat te bereiken. Volgende week de thuiswedstrijd tegen Roda JC.

Ajax E-Top - FC Volendam E-Top 3-5

Deze week moesten we, door de planning van de 2e poule-fase, voor de 2e keer naar Amsterdam voor wederom een uitwedstrijd tegen Ajax. Nadat we in de 1e ronde daar een fantastische 0-2 winst behaalden, waren ze nu extra gebrand om van ons te winnen. Maar wij wilden graag laten zien dat de eerdere winst daar het geen ongelukje was.

De jongens begonnen (mede door de sterke wedstrijd van vorige week tegen Velsen uit 2-11) met veel vertrouwen aan de wedstrijd. Dit resulteerde dat het al na een paar minuten 0-1 stond voor ons, met mooi combinatie-voetbal belandde de bal bij Jim Beers die de bal terug kaatste op Kees de Boer die meteen weer Jim de diepte instuurde. Alleen op de keeper krulde hij de bal mooi in de verre kruising. Van Ajax-kant werd er meer druk gezet maar onze verdediging onder leiding van Brian Plat gaf geen krimp. Arjan Snoek en Mike Eerdhuyzen hadden door heel fel en kort te dekken de buitenspelers van Ajax compleet in hun zak. En de 2 middenvelders Kees de Boer en Teun Stevense speelden heerlijk fris en doordat ze er verdedigend heel kort op zaten, hadden ze het grootste deel van de wedstrijd het middenveld in hun macht en konden ze daardoor ook aanvallend mooie dingen doen.

Ajax had nog geen kans gehad maar door een klutsbal uit een corner viel wel de 1-1. De jongens gaven geen krimp en gingen lekker verder met voetballen. In de 1e helft werd er door beide ploegen trouwens echt "hoge school"- voetbal gespeeld met hele mooie combinaties en acties zodat het een hele mooie wedstrijd werd om naar te kijken. Na 25 min. werd het weer 1-2 voor ons door eigenlijk een kopie van het 1e doelpunt, wederom een combinatie tussen Jim en Kees waarna Jim het nu afmaakte met een mooi stiftje over de keeper heen. Onze keeper Stef Koning hield onze voorsprong nog mooi vast door een goede redding in de verre hoek zodat we met een 1-2 ruststand thee konden gaan drinken. En in de wetenschap dat we eigenlijk geen wissels hadden (Dylan de Groot belde ziek af, Frenk Schilder was geblesseerd en Ruud Plat had de hele week niet getraind maar kon maximaal 15 min. meedoen) was dat ook wel nodig.

Ajax kwam na rust iets beter uit de kleedkamers wat na 5 min. ook resulteerde in de 2-2. Na een vrije trap werd de bal weggewerkt maar kwam precies bij een speler van Ajax terecht die de bal op zijn slof nam en via de handen van onze keeper Stef Koning, tegen de onderkant lat en terug tegen de rug van Stef het doel inrolde. Hierna gingen wij weer voor de winst: Teun Stevense knalde van een meter of 25 keihard de bal over de keeper heen, schitterend doelpunt, 2-3.

Weer mochten we niet lang genieten van de voorsprong want Ajax kwam weer op 3-3. Maar we zaten zo lekker in de wedstrijd dat we er weer vol voor gingen. Cees "Samba" Schilder, Milan Blom en Ruud Plat bleven goed aanspeelbaar en maakten mooie acties aan de buitenkanten. En in samenwerking met de middenvelders bleven we aanvallen waarna er nog een aantal hele mooie kansen werden gecreëerd maar ook werden gemist. Tot 2 min. voor tijd Kees de Boer mocht aanleggen voor een vrije trap op 15 meter van het doel. Genadeloos hard schoot onze aanvoerder via de keeper de beslissende 3-4 tegen het net aan. En nadat Teun Stevense er in de blessuretijd, na het goed terugleggen van de bal door Jim, ook nog 3-5 van maakte, konden we in polonaise terug naar de kleedkamers waar de "Koning van de Dijk" uit volle borst werd ingezet.

Jongens, dit was (mis van de mooie uitslag) een geweldig goede voetbalwedstrijd met echt supervoetbal van beide kanten en zoals iedereen het altijd graag ziet bij jeugdvoetbal. Sportief, Spannend en Attractief. We hebben genoten..... Gefeliciteerd