IJsselmeervogels B1 - FC Volendam B2 | uitslag 4-0

FC Volendam D1 - Hollandia D1 | uitslag 2-3

Buitenveldert E Top - Volendam (rkav) E Top | uitslag 2-16
Volendam (rkav) E1 - OSV E1 | uitslag 6-0
Marken E1 - Volendam (rkav) E2 | uitslag 0-4
Volendam (rkav) F1 - Beemster F1 | uitslag 2-0

Indien er een camera naast de uitslag staat, is dat de link naar de foto's.

FC Volendam A1 herstelt zich met knappe overwinning op Alphense Boys A1 (1-3)

5/2 – Met een door blessures stevig uitgedunde selectie moest vandaag in Alphen aan den Rijn de strijd worden aangebonden met het altijd lastige Alphense Boys. Met de thuiswedstrijd nog vers in het geheugen (2-4) was Volendam gewaarschuwd. Het tactisch concept van trainer Stricker moest er borg voor staan dat zijn formatie zich niet nóg een keer door deze counterploeg zou laten verrassen. Bovendien was iedereen ervan doordrongen dat eenzelfde (wan)prestatie als vorige week onacceptabel was. De stormachtige wind stond dwars over het kunstgrasveld. Volendam kwam goed uit de startblokken en kreeg al in de 3e minuut een aardige mogelijkheid om de score te openen. De doelpoging van Kevin Tano werd echter door de Alphense keeper onschadelijk gemaakt. Een minuut later mocht Roy Bussman op de rand van de 16 een vrije trap nemen, nadat Jasper de Bie was gestuit. De plek was ideaal, de man achter de bal een specialist, maar de bal verdween hoog over het doel. De ploeg stond goed en bood het thuisteam geen gelegenheid zijn vertrouwde spelletje ten uitvoer te brengen. Vanuit het niets kwam Alphense Boys in de 13e minuut toch op voorsprong. Men mocht vanaf links een corner nemen. De bal werd hoog voor het doel gebracht. De Volendammer defensie stond er bij en keek er slechts naar. Totaal ongehinderd mocht een Alphenaar bij de tweede paal intikken, 1-0. Dat was even slikken, maar de draad werd meteen weer goed opgepakt. Vijf minuten na de openingstreffer stuurde Eric Veerman met een goede pass Soufian Moro de diepte in. Soufian passeerde een tegenstander en kwam vervolgens alleen voor de keeper. Vooralsnog wist deze met de voet een gelijkmaker te voorkomen. Volendam moest op zijn hoede blijven, want Alphense Boys liet zien wel degelijk goed te kunnen voetballen. Veel bewegende mensen en een paar prima voetballers op het middenveld en in de voorhoede. Niettemin was Volendam de bovenliggende partij. In de 27e minuut werd de stand gelijk getrokken. Soufian stuurde Joris Dekker, met een prima steekbal, alleen op doel af. Joris liet zien dat hij het scoren nog lang niet is verleerd en met zijn linkerbeen verschalkte hij de goalie van Alphense Boys, 1-1. Vlak voor rust kwamen de oranjehemden verdiend op voorsprong. Een schitterende one touch aanval over de linkerflank ging eraan vooraf. Roy Bussman verzorgde de inleiding en Eric Veerman was het volgende station. Hij passte op Soufian, die, met een vloeiende beweging, de bal panklaar neerlegde voor de voeten van de inkomende Joris. Joris toonde zich opnieuw de koele trefzekere spits en bracht de 1-2 op het scorebord.

Na de pauze was het zaak om zo snel mogelijk verder afstand te nemen, aangezien de gastheren, zoals in Volendam al was gebleken, uitstekend raad weten met een foutje van de tegenstander. De tweede helft was nog maar 5 minuten oud toen Eric Veerman al heel dicht bij de 1-3 was. Hij verlengde met het hoofd een verre vrije trap van Roy, maar de keeper wist ten koste van een corner te redden. Volendam liet af en toe hele fraaie combinaties zien, maar liep halverwege de tweede helft bijna opnieuw averij op toen een aantal Volendammers in de defensie stond te slapen. Het was aan keeper Mitchel Michaelis te danken, die fantastisch met de voet redde, dat de voorsprong werd behouden. Daarna waren er goede mogelijkheden voor Soufian, na een prima voorzet van Jasper de Bie, en Kevin Tano (na een fraaie individuele actie) om voor meer lucht te zorgen. Met nog ruim een kwartier te gaan was er opnieuw gestuntel in de Volendammer defensie. Weer was het Mitchel Michaelis die zijn team met een uitstekende redding voor de gelijkmaker behoedde. In de 83e minuut leek de bevrijdende derde treffer eindelijk te gaan vallen. Jasper de Bie brak door op links en kwam alleen voor de keeper. Zijn doelpoging ging helaas net langs de verkeerde kant van de paal. Vijf minuten voor tijd was het wel raak. Kevin Tano kwam goed door op rechts, ging naar binnen en scoorde op fraaie wijze met de linkervoet, 1-3. In blessuretijd kreeg Roy Bussman zelfs nog een haast niet te missen kans de score te vergroten. Een verre uittrap van Mitchel Michaelis belandde op de rechterflank bij Joris. De defensie van Alphense Boys was helemaal uitgespeeld en de eindpass van Kevin op Roy afgemeten. Laatstgenoemde had alle tijd van de wereld, maar schoot de bal over het doel. Het had dus nog mooier gekund, maar met deze overwinning revancheerde het team zich uitstekend en liet het opnieuw zien wel degelijk goed te kunnen voetballen.

Volgende week weer een thuiswedstrijd. In Mijdrecht werden tegen Argon in de slotfase op jammerlijke wijze 2 punten weggegeven. Ook tegen deze ploeg, die (nog) boven ons in de rangschikking staat, valt dus weer iets goed te maken.

Opstelling:
Mitchel Michaelis, Danilo Bisecco, Gerry Schilder, Sven Talsma, Simon Tol, Roy Bussman, Kevin Tano, Eric Veerman, Joris Dekker, Soufian Moro (’78 Yves Wirjosemito), Jasper de Bie

A2 moet genoegen nemen met gelijkspel na foutjes van Arbitrage (4-4)

Er zijn van die wedstrijden waar je je benadeeld voelt. Deze keer waren vriend en vijand het met elkaar eens.Als wedstrijd van de week hieronder een uitgbreide fotoreportage. Helaas mis ik de exacte wedstrijdgevens, die mij helaas niet zijn toegestuurd.

FC Volendam A2 begon sterk aan de wedstrijd maar had de wind tegen en nam de leiding door de 1-0 aan te tekenen. Even later was er een speler van Almere City die probeerde een hoge bal uit de lucht te plukken en sprong boven op een Volendam speler. Echter de  scheidsrechter besliste dat wij een strafschop tegen moesten krijgen. Jammer. maar vooral zuur dat hieruit de tegentreffer viel. Zie video en foto.

Kort na rust nam FC Volendam opnieuw de voorsprong in handen. Maar Almere City kwam via een tegentreffer en binnen 10 minuten erna op een 2-3 voorsprong. Met twee doelpunten in het laatste kwartier kwam FC volendam weer op voorsprong. Tegen de blessure tijd aan kreeg Almere City een strafschop voor vermeend hens. Iedereen kon op zijn kop gaan staan, maar scheidsrechter was resoluut. Almere City kreeg de gelijkmaker op een presenteerblaadje.
Rob Lezer

Foto's A2 Rob Lezer

klik op de camera voor de link naar de foto's

IJsselmeervogels B1 - FC Volendam B2 (4-0)

FC Volendam heeft de goede lijn waarmee ze 2011 zijn gestart niet kunnen doortrekken. In het stormachtige Spakenburg was IJsselmeervogels deze keer te sterk. Zeker de eerste helft was het spel van de Volendammers ronduit zwak te noemen.

Het befaamde positiespel bleef uit en onze jongens hadden moeite elkaar te vinden. Ook IJsselmeervogels had moeite met de harde wind maar gingen hier slimmer mee om en wist vlak voor rust de leiding te nemen. Een venijnig schot werd in eerste instantie nog goed gekeerd door Robin van Santen maar viel precies voor de voeten van de ingelopen spits van IJsselmeervogels die genadeloos afmaakte. (1-0)

{foto5}

De tweede helft was het spel aanzienlijk beter. Er werd meer druk naar voren gezet en er kwamen kansen maar toch was het IJsselmeervogels dat de score wist uit te breiden. Een defensieve fout werd meedogenloos afgestraft en zo keken we koud 3 minuten na rust tegen een achterstand aan van 2-0.
Niet veel later kreeg Volendam dankzij een dapper gegeven penalty van de goed leidende scheidsrechter Vink, een uitgelezen kans zich weer in de wedstrijd te knokken. Maar het was Volendam niet gegund.

De in bloedvorm verkerende keeper van IJselmeervogels, Jaimy Schaap, pareerde de strafschop evenals de vele andere gevaarlijke momenten voor zijn doel. Keer op keer stond hij een score in de weg. Het beetje geluk dat je soms moet hebben ontbrak deze middag voor Volendam. De cornerverhouding van 21-3 in het voordeel van onze jongens geeft ook wel aan dat de druk aardig werd opgevoerd. Maar ja,… als je dan zelf niet scoort, zal je zien dat je tegenstander dit wel doet, zij het met maar liefst 2 doelpunten (55e en 78e minuut) zodat de eindstand 4-0 werd.
Jammer jongens, snel vergeten, komend weekend spelen we waarschijnlijk de inhaalwedstrijd tegen Alphense Boys. Tegen hun hebben we nog wat recht te zetten dus, kop op!!