Jeugdplan: uitslagen en verslagen 7/5/2011

• maandag, 09 mei 2011
  • Leestijd: 11 minuten

In het jeugdplan werden dit weekend de laatste wedstrijden gespeeld voor de competitie. Komend weekend staan de bekerfinales op het programma met dit jaar de D1  en de C1 in de finales.

Alleen voor de D2 en de A1 is het seizoennog niet ten einde. De A1 mag zich via de nacomptitie gaan strijden voor een plek in de eredivisie. De A1 plaatste zich door het behalen van de 3e periode. De D2 speelt komend weekend nog een competitiewedstrijd tegen de Foresters.

na 2-2 gelijkspel tegen Excelsior A1

07/05 – Na 2 zaterdagen vrij te zijn geweest van competitieverplichtingen stond vandaag de laatste competitiewedstrijd op het programma. Opnieuw geen koffie in de bus, maar wel de voor de staf gebruikelijke gevulde koeken. Er moest minimaal gelijk worden gespeeld om de bespelers van het complex naast Stadion Woudestein onder ons op de ranglijst te houden, maar verder waren wij, om alsnog nacompetitie te bereiken, volledig afhankelijk van de resultaten van o.a. Argon en Quick Boys.

De warming-up gaf vertrouwen in een goede start. Toch had de thuisploeg in de beginfase het betere van het spel. Hun geblokte centrumspits, die behendig en sterk aan de bal was, kreeg teveel ruimte. Al in de 5e minuut leverde dat Excelsior de openingstreffer op. Het begon bij Jasper, die niet goed meeverdedigde, waardoor de centrumspits vrije doorgang kreeg door de as van het veld. Uit de daaropvolgende combinatie kwam een Rotterdammer oog in oog met keeper Mitchel Michaelis. Hij faalde niet, 1-0. Het duurde daarna nog 5 minuten voordat Volendam een beetje op dreef begon te komen. Het spel werd wat rustiger en minder rommelig. Ineens werd er weer wel aardig combinatiespel op de mat gelegd. Het eerste kansje was voor Joris Dekker. Hij had richting 16 moeten doorlopen, maar verkoos van afstand te schieten. Zijn schuivertje was een makkie voor de keeper. In de 15e minuut was het wel raak. Gelegenheidsback Bowedee Burleson zette uitstekend door op rechts en haalde de achterlijn. De door hem teruggelegde bal werd door Kevin Tano beheerst tegen de touwen geschoten, 1-1. Halverwege de 1e helft mocht Kevin vanuit duidelijke buitenspelpositie doorstomen over de rechterflank. Zijn voorzet belandde, zo leek het, in een flipperkast. Inzetten van Joris, Soufian Moro en weer Joris werden geblokt, half geraakt, maar leidden niet tot een doelpunt. Daarna was het Jasper die van zich liet spreken. Zijn schot was formidabel, maar de redding van de keeper, ten koste van een corner, mocht er ook zijn. Het vormde wel de inleiding voor onze tweede treffer. Nadat de corner van Soufian eerst nog door Gerry Schilder en Joris was beroerd, was het nu Jasper de Bie die voor vreugde in het Volendamkamp zorgde. Zijn schot verdween laag in de uiterste rechterhoek, 1-2. Met nog 10 minuten voor rust te gaan zagen wij een geweldige rush van Jasper op links. Hij trok de bal hard voor, maar deze was net niet bereikbaar voor Joris en ging voor het doel langs. De inkomende Kevin schoot vervolgens (heel) hoog over. Kansen genoeg dus om de tegenstander al voor de rust een uitzichtloze tweede helft te bezorgen.

Helaas is dat dit seizoen meer regel dan uitzondering gebleken. Ook vandaag liet Volendam namelijk weer na de pauze zien hoe wisselvallig het team kan zijn. Als je gedurende de eerste 45 minuten superieur bent en een surplus aan kansen hebt gecreëerd, dan mag je normaliter verwachten dat die lijn in de tweede episode probleemloos wordt doorgetrokken. Niets bleek minder waar. Uiteraard vocht Excelsior voor zijn laatste kans en ging alles op alles zetten om ten koste van ons alsnog de nacompetitie te halen, maar dan nog moet je gewoon je eigen spel blijven spelen. Het was kennelijk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Na een kwartier moest Mitchel Michaelis gestrekt naar de hoek om de gelijkmaker te voorkomen. Hij redde fantastisch, maar het bezorgde hem ook een uiterst pijnlijke duim. Gelukkig kon hij na de behandeling van fysio Richard de Bruin toch verder. Het bleek uitstel van executie, want 20 minuten voor tijd kwam Excelsior alsnog langszij. Het kreeg daarbij overigens wel wat hulp van de scheidsrechter. De overtreding was namelijk niet van, maar tegen Soufian. De daardoor onterecht aan Excelsior toegekende vrije trap werd hoog voor ons doel gebracht. Eric Veerman leek het gevaar af te wenden, maar kopte de bal recht in de voeten van een vrij gelaten tegenstander. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en liet de 2-2 aantekenen. Excelsior kreeg daarna zelfs nog een uitstekende kans om ons weer op achterstand te zetten, maar Mitchel Michaelis voorkwam dit met zijn rechtervoet. Vervolgens kreeg Volendam nog een tweetal 100% kansen om de volle winst te pakken. Eerst was er een geweldige pegel van Eric Veerman vanaf links. Zijn schot spatte via buitenkant verste paal weer het veld in. Soufian kon nog voorzetten op Eric, maar die schoot nu hoog over. In blessuretijd leek Jasper voor de apotheose te zorgen. Zijn schot caramboleerde via de linkerpaal op de rechterpaal. De terugspringende bal leek een prooi voor Joris, maar ook die kreeg hem er niet in. Het bleef daardoor 2-2.

Grote vraag was of deze uitslag voldoende was om op de valreep toch nog nacompetitie in de wacht te slepen. Telefoontjes naar Mijdrecht en Tilburg brachten al snel het gewenste uitsluitsel. Doordat het reeds gepromoveerde Willem II/RKC winnaar is geworden van de 3e periode en het feit dat kampioen Ajax A2 niet kan promoveren, nemen Argon en Volendam, respectievelijk 4e en 5e in de eindrangschikking, hun periodetitels over. Het seizoen krijgt dus gelukkig toch nog een vervolg. In de 1e ronde (start in het weekend van 21/22 mei) moet een dubbele confrontatie (eerst thuis en 1 week later uit) worden aangegaan met de herkanser van de eredivisie. Het winnende team ontmoet in de 2e (beslissende) ronde (eerst uit en dan thuis) de winnaar van de duels tussen Argon A1 en FC Den Bosch A1 (winnaar 2e periode). Wie weet zorgen onze mannen toch nog voor een mooi slotakkoord. Voorwaarde is dan echter wel dat er in de resterende wedstrijden niet 1, maar 2 x 45 minuten wordt geknald! We gaan het zien.

Opstelling FC Volendam A1:
Mitchel Michaelis, Bowedee Burleson, Gerry Schilder, Sven Talsma, Simon Tol, Roy Bussman, Kevin Tano, Eric Veerman, Joris Dekker, Soufian Moro, Jasper de Bie

AFC B2 - FC Volendam B2   (0-1)

Zondagmiddag hebben wij de laatste wedstrijd gewonnen van AFC B2 in Amsterdam met 0-1. Met een versterkt elftal van AFC B2 met 5 spelers van de B1 hebben wij een terechte overwinning gehaald in Amsterdam.

Al na 11 minuten werd een speler van AFC al met rood van het veld gestuurd vanwege een charge op Didier Karregat. Na dit veldoverwicht werd het voor ons gemakkelijker om de bal goed rond te laten lopen. De rust werd gehaald met 0-0.

Net na de rust was het Volendam die de 0-1 aantekende en terecht op voorsprong kwam door Genridge Pryor die de bal na een vrije trap van Elroy en daarna een kopbal op de lat en Genridge als de kippen bij was om het laatste zetje te geven. Na deze voorsprong kregen wij kans op kans voor de 0-2 maar het mocht nog niet lukken . In de 70e minuut was het de goed spelende Jesse Braspenning die toch de 0-2 scoorde maar deze goal werd om zeer onduidelijke reden afgekeurd. De voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en wij zijn door deze overwinning op de 5e plaats geeindigd en AFC moet nacompetitie spelen.
De leiders.

Volendam D2 - Koping Boys D1  8-1

Na twee gewonnen toernooien moest de D2 zich weer opladen voor de competitie. In theorie had Volendam nog een kans op het kampioenschap, maar dan moesten wel alle eigen wedstrijden gewonnen worden. Als eerst kwam Kolping Boys op bezoek. Uit was dat nog een lastig klusje geweest (1-3), dus het kon nog spannend worden. Dat bleek niet het geval. De D2 was vanaf het eerste moment heer en meester over de wedstrijd. Vanuit een zeer sterke verdediging kon er rustig opgebouwd worden. Via snelle acties en combinaties op het middenveld werden vervolgens de aanvallers aan het werk gezet. Ook schoven er regelmatig mensen bij. In de 10e minuut kwam Boy mee naar voren. Wessel trok het gat en vanaf 18 meter haalde Boy uit. Via de onderkant van de lat en de grond stuiterde de bal tegen het dak van het doel (1-0). De D2 kwam nu op toeren. Snelle en verre uitgooi van Kevin viel achter de verdediging waar Martijn op dook. Via de binnenkant van de paal was het 2-0. Volendam bleef vol doorgaan. De druk werd zo groot dat de keeper niet meer wist waar hij heen moest. Wessel peuterde de bal los en Scotty plaatste de bal boven het hoofd van de linksback in de kruising (3-0). Kolping Boys probeerde wel onder de druk vandaan te komen maar verder dan 2 ongevaarlijke afstandschoten kwamen ze niet. Volendam daarentegen bleef wel gevaarlijk. Martijn werd op rechts gelanceerd, maar hij miste net het doel. Na een fraaie combinatie op het middenveld, dook Boy in de ruimte op links. Met een bekeken stift, boog hij de bal over de keeper in het doel (4-0). Nog leek de honger naar doelpunten niet gestild. Kevin kwam nog een keer door, maar besloot zijn rush met een schot in het zijnet.

Na de rust ging Kolping Boys iets compacter spelen. Ze hielden iets meer man achter de bal en daardoor werden de ruimtes wat kleiner. Volendam moest hier even wennen, maar vond toch alweer vrij snel de weg naar het doel. Martijn kwam van rechts naar binnen, nam de bal mee tussen twee man, omspeelde de keeper en het was 5-0. De D2 wist van geen ophouden. Kevin, ondertussen naar linksbuiten verhuisd, omspeelde zijn man. In zijn ooghoek zag Martijn vrij voor de keeper staan; balletje breed en het was 6-0. Toch bleef Kolping het wel proberen. Bij een rare stuiterbal glipte de rechtsbuiten er door. Er werd aan de noodrem getrokken en de Ouddorpers kregen een vrije trap op de rand van de 16. De bal verdween over de muur in de korte hoek (6-1). Vanaf de aftrap was het weer raak. Bal terug op Boy, die meteen de diepte zocht. Martijn wurmde zich tussen twee verdedigers door en wipte de bal over de uitstormende keeper in het doel (7-1). Het kon bijna niet, maar toch had de D2 het mooiste voor het laatste bewaard. In een combinatie vanaf de laatste man, werd over 6 schijven Martijn gevonden. Die liet iedereen weer zijn hielen zien en schoof de 8-1 langs de keeper.

Jongens, na de twee super toernooien, was dit een echte demonstratie wedstrijd. Juliie lieten zien hoeveel jullie in de laatste maanden gegroeid zijn. Vanuit de verdediging werd steeds naar een voetballende oplossing gezocht. Jullie hadden soms minuten lang het balbezit en aan de kant hoorde af en toe: "Het lijkt wel Barcelona". Helaas lopen we het kampioenschap net mis. Maar eerlijk is eerlijk Stormvogels was, vooral in de eerste helft van het seizoen, iets constanter. Met opgeheven hoofd feliciteren we Stormvogels dan ook met het behaalde kampioenschap: proficiat.