Jeugdplan Uitslagen en Verslagen - A2 stijgt naar 3e plaats

• zondag, 20 sep 2009
  • Leestijd: 15 minuten

De B2 verloor zaterdag met 3-4 van Hollandia B2 (uitgebreide fotorepportage later)

Verslagen:

Omniworld A1 in de fuik van Volendam A2

Nadat eerste fluitsignaal klonk van de scheidsrechter begon de thuis ploeg meteen het initiatief te nemen en was vast besloten de punten niet te willen delen met de bezoekers. Echter Volendam was niet naar Almere afgereisd om als een paling gerookt te worden, daar zij zelf dat als de beste kunnen. Over en weer waren het spelde prikkies en werd menig duel op het middenveld uit gevochten.

Spaarzaam waren de acties voor beide doelen en strandde deze rond de zestien. De gastheren waren niet de sterkste maar gelukkigste in hun acties, zo ook bij de spaarzame hoekschoppen wie in de eerste helft werden gescoord. Een hoekschop van rechts op de spits van Omniworld wie ongehinderd in het doelgebied zijn hoofd tegen de bal mocht zetten maakte daarmee de openings treffer. (1-0)

U bent gewaarschuwd zou je bijna zeggen, maar helaas is niets minder waar. Wederom werd het afgespeeld op het midden veld waar veel onnodig bal verlies werd geleden. Dit kon nog weleens een vervelende middag worden voor de gasten uit het o zo mooie Volendam. De theepauze kwam als geroepen niet zo zeer voor de spelers maar wel voor het publiek wie smachtte naar een hapje en drankje.

Na de rust besloot Volendam uit een ander vaatje te lijken tappen was het niet de thuis ploeg wie door niet al te oplettend verdedigen het net achter de doelman van Volendam deed bewegen. De koppies begonnen zo langzamerhand aan het slappe nekkies te hangen maar door wijsheid van de bank werden de moedige woorden vertaald in opportunistische daden. De aansluiting werd gevonden en Volendam begon erin te geloven dat er hier wat te halen viel. Niet veel later was het de gelijkmaker wie de bezoekers deed schrikken en ongeloof op de bank van de gastheren.

Volendam begon steeds brutaler te voetballen en Omniworld wist zich geen raad en was duidelijk de weg kwijt. Zo ook twee van de drie van het arbitrale trio deed beslissingen wie zelf de neutrale toeschouwers wenkbrauwen deed fronzen. Een snelle uitbraak van af links werd de achterlijn gehaald en de bal werd schuin voorgezet en de 2-3 was een feit. Vreugde/opluchting en blijdschap zag ik in de ogen van de jongens, een aanval uit het boekje werd beloond met een mooie treffer.

Met wat hulp van deze en geen, moest er ook nog een strafschop tegen Volendam genomen worden. Deze werd door het midden genomen en kon gestopt worden door de keeper. Met nog 5 minuten te gaan op de klok, 3 minuten blessure tijd en onmogelijke beslissingen wisten de Volendammers de fuik gesloten te houden, en zo de 3-punten in het netje mee naar Volendam.

B1 haakt na winst op Vitesse/AGOVV B1 aan bij top

20/9 – Na een valse start (1-2 in de 1e competitiewedstrijd thuis tegen AFC) en vervolgens een uitstekende overwinning (0-1) in Doetinchem tegen de Graafschap, hebben de mannen van trainer Stricker vandaag laten zien voor niemand te hoeven onderdoen en serieus mee te willen doen om de bovenste plaatsen in de 1e divisie A. Tegenstander vandaag was Vitesse/AGOVV dat tot nu de maximale score uit zijn wedstrijden had weten te behalen. Wij waren dus gewaarschuwd. Ons team kent geen echte uitblinkers, maar is als collectief, als iedereen tenminste zijn taken goed uitvoert, ijzersterk. Zonder de nog steeds geblesseerde Yordi van Beek, de zieke Joris Dekker, maar mét een half uur vertraging door een ongeluk met één van de spelersbusjes van Vitesse, begon Volendam minder scherp aan de wedstrijd dan vorige week. Het speelde onrustig, te gehaast, menig duel ging verloren, ballen schoten (te) vaak van de voet, de dekking was niet optimaal, terwijl ook de passing van matige kwaliteit was. Kortom: vooralsnog geen schim van het team van vorige week. Naarmate de 1e helft vorderde, kwam de thuisploeg echter steeds beter in zijn spel en wist het Vitesse meer op eigen helft terug te dringen. Het duurde tot halverwege de 1e helft voordat Volendam voor de eerste keer echt gevaarlijk werd. Een prima pass van Soufian vanaf links op Jordy van der Sleen leverde jammer genoeg niet meer dan een schot naast doel op.
Vijf minuten later was het wel raak. De weer goed op dreef zijnde en onvermoeibaar lijkende Bowedee leverde, na een fraaie combinatie met Sir-Ralph, een loepzuivere voorzet af die door Kid tot treffer werd gepromoveerd, 1-0.
Waakzaamheid bleef echter geboden, want de Vitesse-voorwaartsen waren niet alleen razendsnel, maar ook enorm behendig. Er bleef daardoor voortdurend dreiging van hun aanvallen uitgaan. In de 33e minuut wist Daniël Wals nog een tegentreffer te voorkomen door de bal met een geweldige redding onschadelijk te maken. Het bleek een slechte voorbode, want een minuut later was het wel raak. Doordat zowel middenveld als verdediging even niet goed opletten, kon een van de snelle spitsen alleen op Daniël afgaan en de gelijkmaker op het scorebord zetten. Daarna wisten wij nog wel een paar keer gevaar in de vijandelijke defensie te stichten, maar tot echte kansen kwam het niet. Vlak voor rust was er nog wel een dot van een kans voor Soufian, na een mooie combinatie op rechts tussen Sir-Ralp en Bowedee, maar zijn schuiver trof helaas net geen doel.

Vlak na rust opnieuw een buitenkansje om op voorsprong te komen. Kid verscheen alleen voor de keeper, maar bleek net niet koelbloedig genoeg. Nog geen minuut later was het Bowedee die een droomkans miste. Op die manier maak je het jezelf natuurlijk niet echt gemakkelijk en kan ie zomaar eens aan de andere kant vallen. Het spel kabbelde vervolgens wat op en neer, zonder dat er echte doelrijpe kansen ontstonden. Halverwege de tweede helft kwam Marcel Veerman in het veld voor Jordy van der Sleen. Marcel viel goed in en zorgde voor nieuwe aanvallende impulsen. Eerst kopte Kid, uit een corner van Soufian, nog net naast. In de 69e minuut leverde Marcel een uitstekende pass af op Eric Veerman, die daardoor alleen op de keeper kon afgaan. Uiterst beheerst schoof Eric de bal in de verste hoek en zorgde daarmee opnieuw voor een voorsprong, 2-1. Vitesse probeerde van alles om het tij te doen keren, maar Volendam bleef alert en strijden voor elke meter. Het inbrengen van een paar frisse krachten, Niels Verheul voor de moegestreden en licht aangeslagen Bowedee en Joost Kooiman voor de immer strijdlustige Soufian, zorgde daarbij voor extra steun. Het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Kamphorst klonk ons als muziek in de oren en een belangrijke overwinning was daarmee een feit.

Komende zaterdag staat de verre uitwedstrijd tegen Quick’20 in Oldenzaal op het programma. Als we weer met net zoveel strijd, passie en scherpte starten als tegen De Graafschap, moet ook die wedstrijd een goed resultaat kunnen opleveren. Als team zijn we moeilijk te verslaan, maar dan mag niemand verzaken. Door keihard mét en voor elkaar te werken kunnen we er met z’n allen echt een mooi seizoen van gaan maken!

Volendam E-top - DWS 17-0

In een wedstrijd die geen wedstrijd was, heeft de E-Top van Volendam een riante 17-0 overwinning behaald tegen DWS. Bij rust was de stand al 10-0, waarna er ook in de tweede helft flink op los gescoord werd. Voor de technische staf was het toch een zeer boeiende wedstrijd, op weg naar de wedstrijd tegen Ajax. Vooral voor de aanvallers van Volendam was er voldoende leergeld. Zij kunnen de ruimte beter benutten, waardoor de tegenstander het nog moeilijker zal krijgen.

Volendam F1 - EVC F1 8-0

Nadat eerder Volendam F2 met dikke cijfers over EVC F1 gelopen was, leek het voor F1 appeltje-eitje te worden. Maar onderschatting betekent meestal een tegenvallend resultaat. Dat viel mee, want 8-0 is nog altijd een mooie overwinning. Maar als de ruststand 6-0 is, mag in de tweede helft wat meer verwacht worden dan twee doelpuntjes. De EVC-keeper kreeg alle kans zich te onderscheiden, omdat veel Volendamspelertjes lieten zien wat ze allemaal goed konden, behalve te willen scoren. Dat zal in de komende wedstrijden zeker beter gaan. Volendam zit te licht ingedeeld en is tussendoor op zoek naar sterke tegenstanders zoals AFC en Zeeburgia.

De A2 is gestegen naar de 3e plaats op de ranglijst na winst op Omniworld. Het won zaterdag met 2-3 in Almere. De A1 verloor in Kerkrade met 1-0 van Roda JC. Het vlaggeschip van de jeugdopleiding heeft in de eredivise nog wat aanloopproblemen. Komende dinsdagmiddag, vooraf aan de bekerwedstrijd van het 1e elftal, is ook Sparta de tegenstander van de A1.

De jongste jeugdelftallen behaalde monsterscores. De F1 won met 8-0 van EVC en de E-Top scoorde maar liefst 17x tegen DWS. De D2 (zie foto boven) won thuis met 10-1. De B2 verloor zaterdag met 3-4 van Hollandia B2. De ploeg uit Hoorn kwam al vroeg op voorsprong en liep uit naar een 2-4 voorsprong. In de slotfase kreeg Volendam nog een strafschop mee en bepaalde daarmee de eindstand. Maandagavond de foto's van deze wedstrijd.