Jeugdplan: uitslagen en wedstrijdverslagen 25 september 2010

• zondag, 26 sep 2010
  • Leestijd: 13 minuten

Deze week was huisfotograaf Rob Lezer op bezoek bij de de wedstrijd van de B2 tegen de 'rooien'. Een onnodig verlies was het gevolg van het niet bij de les zijn. IJsselmeervogels was feller op de bal en Volendam liet de tegenstander voetballen. De off-day had een 2-5 verlies tot gevolg.

Argon A1 - FC Volendam A1 | uitslag 2-2    >>> verslag link
Almere City FC A1 - FC Volendam A2 | uitslag 2-0

FC Volendam B1 - FC Utrecht B1 | uitslag 3-6   >>> verslag hieronder
FC Volendam B2 - IJsselmeervogels B1 | uitslag 2-5  >>> wedstrijd van de week !!!

11:30 IJburg AFC F1 - Volendam (rkav) F1 | uitslag 2-2

FC Volendam B1 – FC Utrecht B1 3-6 (1-2)

Dit was voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd want FC Utrecht had uit drie wedstrijden slechts 1 punt weten te bemachtigen en FC Volendam drie. De winnaar zou omhoog kunnen kijken en de verliezer naar beneden en dan zou de staart van de ranglijst in zicht komen. Vanaf het eerste fluitsignaal lag het initiatief bij FC Utrecht dat vlot combinerend naar de openingen zocht. FC Volendam beperkte zich tot verdedigen en kon de bal moeilijk in de ploeg houden. Na een kwartier had FC Utrecht een goede kans toen de spits knap wegdraaide maar de inzet werd gekeerd door doelman Sander Binken. De eerste kans voor FC Volendam was in de 23e minuut toen Bram Barhorst uit een corner van Rafik El Hamdi de bal met het hoofd schampte en voorlangs kopte. FC Utrecht was de betere ploeg en liet goed combinatie voetbal zien dat werd uiteindelijk beloond. Een doorschietende bal werd getoucheerd en liet doelman Sander Binken kansloos en bracht FC Utrecht op een verdiende 0-1 voorsprong. FC Volendam had direct antwoord want bij een corner torende Amando Cuvalaij hoog boven iedereen uit en kopte de bal op de lat waarna Jessey Kuiper de rebound binnenkopte en de stand weer gelijk trok. Lang genieten van de gelijkmaker kon FC Volendam niet want een schot van de FC Utrecht aanvoerder Yassine Ayoub werd ongelukkig van richting veranderd zodat beide ploegen de rust ingingen met een 1-2 voorsprong voor de Utrechters.

Na wat omzettingen in de rust begon FC Volendam na rust ook mee te voetballen en de beloning kwam direct. Uit een goed genomen vrije trap van Soufian Reclaoui kopte Bram Barhorst de bal fraai binnen en zo was de stand weer gelijk getrokken. Het antwoord van FC Utrecht kwam direct want de bal lag direct aan de andere kant ook weer in het netje toen de bal van de lat terugkwam en FC Utrecht spits Jerzy Rocha Livramento hier wel raad mee wist en FC Utrecht weer op voorsprong bracht. Bijna tien minuten later herhaalde hij dat kunstje opnieuw en na weer een bal op de lat was hij er weer als eerste bij om de rebound en de 2-4 binnen te tikken. FC Volendam was toen even de kluts kwijt want FC Utrecht had definitief afstand kunnen nemen maar voor een leeg doel ging de bal voorlangs en toen keeper Sander Binken moest redden toen een aanvaller alleen voor hem opdook. Uit het niets kwam FC Volendam weer terug in de wedstrijd want dankzij goed doorzetten bracht Soufian Reclaoui de spanning weer terug in de wedstrijd door de 3-4 te scoren. Die spanning was weer voor zeer korte duur want binnen één minuut liet FC Utrecht na een schitterende aanval met een mooi staaltje voetbal zien dat het vandaag de betere ploeg was en de wedstrijd met 3-5 definitief op slot gooide. In de voorlaatste minuut gooide FC Utrecht nog meer zout op de Volendamse wonden want met een afstandschot werd de eindstand op 3-6 bepaald.

In normale doen hoeft onze ploeg voor niemand onder te doen maar FC Utrecht in vorm was vandaag een maatje te groot en wij waren vandaag niet goed genoeg. Kortom, het was vandaag niet de dag van de B1 maar volgende week kunnen de spelers weer sportieve revanche nemen door de punten in Groningen mee te nemen.
Floor Heuyerjans

FC Volendam B2 – IJsselmeervogels B1  (2-5)

FC Volendam is afgelopen zaterdag volstrekt onnodig tegen zijn 2e competitie nederlaag aangelopen. In een door scheidsrechter R.Schigt uitstekend geleidde wedstrijd probeerde Volendam in de eerste helft voornamelijk met de lange bal IJsselmeervogels te verschalken echter die werden hierdoor volkomen in de kaart gespeeld. Volendam verzuimde te voetballen. Het middenveld werd niet gebruikt en van het beruchte combinatiespel was weinig te zien. Na de 0-1 in de 8eminuut gebeurde er aan beide kanten weinig. Toch wist Volendam vlak voor rust op gelijke voet te komen dankzij een prima kopbal van Genridge Prijor uit prima genomen cornerbal van Sander Bond.

{foto5}

De nodige instructies in de rust van trainer Boxma leek Volendam wel op te pakken maar als je dan op enkele cruciale momenten steken laat vallen en je tegenstander zo makkelijk laat scoren, houdt het op. Een vrije trap belande in de 16 meter voor de voeten van de tegenstander waarna Rik Remmelzwaal met uitstekende reflexen tot 3x toe de bal wist te pareren maar het 4e schot werd hem uiteindelijk teveel (1-2), (verdediging stond er bij en keken er na). Hierna had Volendam absoluut het betere spel maar desondanks was het wederom IJsselmeervogels dat in de 6e minuut wist te scoren (1-3). 3 minuten later maakte Volendam nog wel de aansluitende treffer dankzij Elroy Tuur op aangeven van Denzel Sno (2-3) maar toen IJsselmeervogels met een werkelijk prachtig doelpunt (voorzet vanaf links werd in 1 keer uit een bijna onmogelijke hoek door hun spits op de slof genomen 2-4), was het over er uit. Het laatste cadeautje in de slotminuut deed er dan ook niet meer aan toe(2-5)

{foto6}

Jammer jongens, het spel was echt niet slecht maar verdedigend moet het echt beter. De doelpunten werden gewoonweg te makkelijk weggegeven.

Foto's B2: Rob Lezer    Bestel Afdrukken

{foto7}

Goede maar bovenal zeer verdiende overwinning C1 op FC Zwolle

De vierde wedstrijd van de competitie is door de C1 eindelijk omgezet in een goede winstpartij. De afgelopen drie duels werd er redelijk tot goed gevoetbald, maar konden de mannen dit aan het eind van de wedstrijden niet omzetten in punten. Vandaag moest dit tegen FC Zwolle anders. Met een doordeweekse oefenwedstrijd, die goed gewonnen werd met 3-2, in de benen begonnen de mannen scherp en fel.

Vanaf de 1e minuut wonnen de mannen hun persoonlijke duels en werd er direct druk gezet richting het doel van FC Zwolle. Het scherpe begin, resulteerde in de eerste minuut al in een corner, hetgeen niets opleverde. Het eerste gevaar van onze kant was in de 9e minuut. Uit een goed opgezette aanval vanaf de linkerkant kwam de bal voor bij Stef. Deze dacht niet na en schoot hard richting het doel. Met zijn schot liet hij de keeper kansloos, een doelpunt werd het echter niet. De bal werd namelijk door een speler van FC Zwolle van de lijn gehaald. Even later ontbrak het de jongens wederom aan geluk. De volgende goed lopende aanval, ditmaal via de rechterkant, kon wederom niet omgezet worden in een doelpunt. In de 15e minuut was het dan toch eindelijk raak. Levi werd door Stef de diepte ingestuurd. Deze bal leek aan de harde kant en de keeper van FC Zwolle kwam dan ook uit. De goed reagerende Levi was sneller bij de bal dan de keeper en gaf de bal voor op de geheel vrijstaande Stef. Hij behield goed het overzicht en schoot de bal uit een moeilijke hoek binnen, 1-0. Gedurende de 1e helft bleven de jongens op dezelfde voet voetballen. In deze helft konden de toeschouwers zien hoe goed dit team kan voetballen. Doordat de ploeg met de druk naar voren speelde ontstonden er voor het doel van FC Zwolle voldoende mogelijkheden op de 2-0. Het enige dat wij onszelf de eerste helft konden verwijten, was dat we niet meer goals maken.

{foto8}

In de rust werden de puntjes op de i gezet. Met dezelfde gretigheid als de eerste helft werd er begonnen aan de tweede helft. Hierdoor kwam FC Zwolle niet aan voetballen toe. Met twee wissels in de 40e minuut, Aubrey voor Stefan en Daniel voor Nick Runderkamp, probeerden we nog meer druk te zetten naar voren. De wissels betaalden zich direct uit. In de 45e minuut kwamen we op 2-0 voorsprong. Een strakke dieptebal van Levi op Danny, die aan de zijkant het strafschopgebied binnen komt, de keeper omspeelt en de bal beheerst in de verre hoek binnen schiet. Nog geen twee minuten later is het Levi zelf die op eenzelfde wijze de 3-0 aantekent. Deze keer op aangeven van Daniel, laatst genoemde maakte zijn eerste minuten in de competitie na een langdurige blessure. Kort na zijn doelpunt wordt Levi naar de kant gehaald voor Jeremy. We bleven een veel mogelijkheden creëren, maar wisten dit niet om te zetten in een grotere voorsprong. Aan het einde van de wedstrijd kwamen we op 4-0. Stef ging op rechts goed door en gaf een voorzet op maat op de goed van links meelopende Danny.

Eindelijk krijgt het team een beloning voor het goede spel en harde werken. Dat we goed kunnen voetballen weten we, maar nu mogen we ook het zoet er van smaken. Volgende week een uitwedstrijd naar de FC Utrecht. Dezelfde voetbalvreugde behoudend als vandaag moet ook daar een goed resultaat behaald kunnen worden.
Arnold

{foto9}

FC Groningen/Cambuur C3 - FC Volendam C2  (2-1)

FC Volendam C2 had lang uitzicht op één punt maar ging uiteindelijk met lege handen weer naar huis. Vandaag stond de uitwedstrijd tegen FC Groningen/Cambuur C2 (hierna Groningen) op het programma. Na een lange rit met enkele buien onderweg kwamen wij in Groningen aan. Het zonnetje scheen en er heerste een positieve stemming in de groep. Dit positieve gevoel namen wij mee in de wedstrijd.

{foto10}

De eerste tien minuten waren dan ook voor Volendam. In de eerste minuut was het Frank Rozemeijer die handig gebruik maakte van de zon. De keeper van Groningen keek in de zon. Frank schoot van een meter of twintig hoog op doel. Dit schot raakte de lat. Groningen was gewaarschuwd. In de zevende minuut was het al raak. Een lange bal van achteruit op Kees Zwarthoed kwam goed aan. Kees nam de bal mee en ging met volle snelheid de zestien meter in. Een geplaatst schot in de lange hoek betekende de 0-1. Maar na deze goal was het Groningen dat het spel naar zich toe trok. Vooral over de rechterkant kon Groningen steeds gevaarlijk worden. Volendam kon dit in de wedstrijd niet ongedaan maken. Groningen creëerde diverse mogelijkheden en bijna iedere tweede bal was voor Groningen. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. Sjoerd Lucas kon lang zijn doel schoon houden oog in oog met de tegenstander. In de 24e minuut was het dan toch raak. Een weggekopte bal vanuit het vijf meter gebied kwam voor de voeten van de Groningen spits. 1-1. Met een enkele lange bal van Volendam richting het Groningen doel was het voornamelijk zorgen dat we met 1-1 de rust in zouden gaan. Gelukkig konden we de 1-1 vasthouden.

{foto12}

In de rust hebben wij de eerste helft besproken. De jongens konden zelf aangeven waar het gevaar van Groningen vandaan kwam en konden zich dan ook goed vinden in de afspraken die wij zouden maken met elkaar. De technische staf had besloten om twee verse krachten te brengen op het middenveld en Puck Postma te wisselen om zijn blessure niet te verergeren. De eerste tien minuten na de rust waren voor Volendam. Een goede actie over rechts van Kees Zwarthoed kreeg helaas geen vervolg omdat zijn voorzet net te hoog was voor Tenzin Tempa. Vervolgens was het Groningen die een stapje er bij deed. Vooral het stapje fysiek maakte het verschil. De wedstrijd werd iets harder en dit resulteerde uiteindelijk in drie gele kaarten. Eén voor Volendam en twee voor Groningen. In de dertiende minuut van de tweede helft had Jordan Kempenaar de 1-2 op zijn voet. Een omschakeling op het middenveld zorgde ervoor dat Jordan en Tenzin op de keeper af konden lopen. Enigszins gehinderd door een verdediger van Groningen. Helaas was Jordan niet in staat om deze kans te verzilveren. De wedstrijd kwam iets meer open te liggen met een klein overwicht voor Groningen. Het leek erop dat de wedstrijd zou eindigen in een gelijkspel. Niets was minder waar. In de 69e minuut sloeg het noodlot toe. Een snelle counter van Groningen werd omgezet in een goal. De linksbuiten van Groningen werd niet goed gedekt en kreeg de bal mee. In de korte hoek verraste hij Sjoerd Lucas. 2-1. De drie minuten blessuretijd waren te kort om de gelijkmaker te forceren. De jongens hebben er hard voor gewerkt en hadden hier een punt voor verdiend. Helaas is de realiteit anders.