Jeugdplan: update 03/12/11

• zondag, 04 dec 2011
  • Leestijd: 23 minuten

Waar veel velden deze zaterdag waren afgekeurd door de vele regen van de nacht ervoor, gingen de wedstrijden in de jeugdopleiding op één na, allemaal door. De B1 en C2 wonnen met monsteruitslagen. Alleen de C1 en D2 morsten punten. Op deze twee teams na, klommen bijna alle teams naar de top van de ranglijsten.

De A1 en A2 wonnen beide met veel moeite van de hekkensluiters, maar de winst was ondanks terecht. Van beide wedstrijden zondag een foto-sammenvatting en natuurlijk ook de wedstrijdverslagen !

Van de A1 waren Damien Menzo en Eric Veerman vrijdag geselecteerd bij het 1e elftal voor de wedstrijd tegen Almere City FC. Beide spelers kwamen helaas (nog) niet actie. Maar trainen al enkele weken mee met de selectie van Gert Kruys. Damien Menzo's oom Stanley Menzo was semi-zakelijk in Almere aanwezig. Alleen kreeg niet te zien waarvoor hij gekomen was. Naast de twee A1 spelers waren er ook twee belofte spelers toegevoegd aan de selectie. Een compliment voor onze jeugdopleiding met maar liefst 9 Volendammers uit eigen dorp in de selectie van gisteravond.

FC Volendam A1 - Young Boys A1 | uitslag 2-1  verslag op nieuwe pagina..

AFC E1 - rkav Volendam E1 | afgelast

Wist u dat u boven in het menu bij de desbtreffende elftallen de stand kan vinden...

Foto's A1 © Rob Lezer

klik voor alle foto's op de link's hierboven

Ferry Heijnis schiet FC Volendam A2 naar overwinning!

Onder leiding van scheidsrechter S. Yavas werd er om 12:00 uur afgetrapt tegen DCG A1. Om de aansluiting te houden bij de bovenste posities in de competitie wisten de spelers van A2 wat er te doen stond.

Er werd dan ook goed gestart en na 3 minuten spelen leek FC Volendam op 1-0 voorsprong te komen. Helaas was het Bilal el Achkar die op aangegeven van Sander Bond vanuit buitenspel positie binnen kopte. Na nog een aantal grote mogelijkheden in de beginfase leek Ferry Heijnis dan eindelijk de scoren te openen. Ook hij werd teruggeloten omdat hij volgens de vlagger van DCG vanuit buitenspel positie scoorde. Zo bleef het lange tijd 0-0. DCG groeide in de wedstrijd en begon steeds meer duels te winnen. Daar kwam ook bij dat FC Volendam erg slordig werd in de passing en veelal werden de verkeerde keuzes gemaakt. Dit resulteerde in een zeer rommelige eerste helft. Vlak voor het rust signaal kon FC Volendam toch op 1-0 voorsprong komen na een mooie combinatie door het centrum van DCG A1. Het was uiteindelijk Ferry Heijnis die de 1-0 binnenschoot.

In de rust werd aangegeven dat DCG waarschijnlijk met een extra spits aan de 2de helft zou gaan beginnen en dat er hierdoor meer mogelijkheden zouden liggen voor onze middenvelders. Al snel in de 2de helft bleek dit ook inderdaad het geval te zijn. Helaas konden vandaag maar weinig spelers hun eigen niveau halen en er werd dan ook in de 2de helft slordig omgegaan met de ruimtes die er lagen om op te bouwen. Het was zelfs DCG dat vanuit een omschakel moment, waarbij de organisatie van FC Volendam niet goed stond, de 1-1 binnen kon schieten. FC Volendam leek zich neer te leggen bij een gelijk spel maar in de slotfase van de wedstrijd was het opnieuw Ferry Heijnis die zijn klasse toonde en de 2-1 binnen schoot.

Volgende week wacht Almere City FC A1 in Almere. Dan zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden om de 3 punten mee naar Volendam te nemen.

Opstelling A2: Dean Schilder, Dennis de Wit, Rafik el Hamdi, Oscar Wilffert, Randy Hondius, Jordy Dijkhuizen (Armando Cuvalaij), Ferry Heijnis, Sander Bond, Soufian Reclaoui (Bram Barhorst), Kick van Aelst (Danny Tol), Bilal el Achkar.

Foto's A2 © Rob Lezer

{foto5}

FC Zwolle B1 - FC Volendam B1 0-6 (0-4)

Het weer was deze speeldag wat anders dan we tot nog toe gewend waren maar de sfeer in het gehele team was wel goed. Ook de weer grote opkomst van de meegereisde ouders en supporters is natuurlijk ook een zeer belangrijke steun in de rug voor het team. Heel zelfverzekerd van de eigen kwaliteiten begon FC Volendam aan de klus in Zwolle. De thuisclub werd goed vastgezet en had weinig in te brengen tegen de oranje brigade. In de 7e minuut kwam FC Volendam al op voorsprong toen Leroy de Graaff goed doorzette en Jess Braspenning een opgelegde kans bood die ook direct werd verzilverd. Enkele minuten ging de show verder toen Genridge Pryor ontsnapte aan buitenspel en de keeper wist te omspelen en de 0-2 wist binnen te tikken. Daarna kreeg FC Volendam ook nog enkele 100% kansen maar het vizier stond niet op scherp of de keuzes waren niet helemaal goed. Ook achterin werd bijna tot niets weggegeven en keeper Robin van Santen had een rustige middag maar zodra het gevaarlijk dreigde te worden werd er adequaat ingegrepen. Damon Mirani ontsnapte bij een overtreding aan een gele kaart maar mede omdat het een zeer vriendschappelijk wedstrijd was hield de prima leidende scheidsrechter de kaarten op zak en voldeed een laatste waarschuwing. Het was aanvoerde Elroy Tuur die in zijn eentje vanuit het eigen strafschopgebied op avontuur ging en na een imponerende solo op de achterlijn bij FC Zwolle een net niet meer een passende voorzet kon afgeven. Jesse Braspenning speelde Anass Haouam vrij voor de keeper maar die mikte nog op de vuisten van de Zwolse keeper. Daarna een perfecte corner van Johan Keizer waarbij Leroy de Graaff prima wegdraaide bij zijn tegenstander en Piet Blokdijk in de gelegenheid stelde om zijn eerste competitiedoelpunt in FC Volendam shirt kon maken. Vlak voor rust was het weer Leroy de Graaff die na een prima actie Rowin Mol vrijspeelde en die de 0-4 ruststand op het scorebord wist te brengen.

{foto8}

De eerste helft was erg goed en het enige kleine minpuntje was dat niet alle van de kansen werden verzilverd maar het veldspel was goed en het hele team inclusief de invallers raken steeds beter op elkaar ingespeeld. Het wachten was op het antwoord van FC Zwolle maar direct na rust was het alweer raak. Na een prima pass van Jesse Braspenning op Genridge Pryor die zijn man uitspeelde en een prima voorzet gaf op Anass Houam die de bal prima wist binnen te tikken. Door wat concentratieverlies werd het iets minder maar er werden nauwelijks kansen weggegeven en de kansen voor FC Volendam blieven maar komen. Na een vrije trap van Johan Keizer kopte onze gladiator Floris Mulder (met bloed, zweet en tranen) de bal op de lat. Na een schitterende aanval met een voorzet van Genridge Pryor die via de lat werd ingekopt door Leroy de Graaff deed iedereen juichen maar de scheidsrechter en grensrechter hadden niet gezien dat de bal de doellijn had gepasseerd. Toch zou Leroy de Graaff deze middag zijn dikverdiende treffer krijgen want uit een prima corner kopte hij fraai de 0-6 in de touwen. Er was ook nog een hoofdrol voor Genridge Pryor. Nadat zijn eerste directe tegenstander al heel snel werd gewisseld ging zijn tweede opponent goed in de fout toen hij Genridge Pryor met een lelijke tackle van achteren probeerde te stuiten. Dit leidde tot de enige kaart in de overigens sportieve wedstrijd maar het was gezien de aard van de overtreding wel een direct rode kaart. Ontzettend jammer, maar het moet wel gezegd worden dat deze speler keurig netjesna de wedstrijd zijn excuses kwam aanbieden. Een compliment aan de technische staf van FC Zwolle. Gelukkig was de schade alleen een kleine zwelling en behoorlijke vleeswond volgens onze dokter Lisanne Luiten. Damon Mirani scoorde nog de 0-7 maar zijn treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd maar hij was juist degene die bij een voorzet achter de verdediging van FC Zwolle opdook. Dit was een uitstekende voetbalvoorstelling in Zwolle en een prima teamprestatie. Zonder een van de andere spelers vandaag te kort te doen nomineer ik hierbij Leroy de Graaff als man of the match en dus ook in het elftal van de week.

Opstelling: Robin van Santen, Piet Blokdijk, Elroy Tuur, Damon Mirani, Johan Keizer, Floris Mulder, Genridge Pryor, Rowin Mol (60. Jordy Hilterman)), Anass Haouam (55. Denzel Sno) , Jesse Braspenning (70. Brandon Nojoredjo), Leroy de Graaff.

Floor Heuyerjans

{foto6}

Winst van FC Volendam B2 tegen IJsselmeervogels B1  (1-2)

Vandaag de wedstrijd tegen IJsselmeervogels uit op het programma. Na de niet al te beste wedstrijd van vorige week hebben we deze week goed getraind en de focus gelegd op de organisatie bij balbezit en balverlies.

Na een rommelige warming up, omdat we niet op het kunstgras onze warming up konden doen maar op een half onder water gelopen grasveld begonnen we zeer scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd, de bal ging goed rond en we waren geduldig in balbezit want IJsselmeervogels loerde steeds op onnodig balverlies van ons om dan vanuit de omschakeling toe te slaan. In de 12 e minuut had Jordi van Stappershoef de bal, speelde Mike Dooyeweerd in liet hem vallen op Daan Klinkenberg speelde door op Gerry Vlak liet hem vallen op Nick Zeijlmans speelde door op Jeremy Moorthaemer die hem weer door speelde op Gerry Vlak en de speelde de bal op Levi van Nispen en die rondde perfect af, Waarom deze aanval zo uitgebreid verteld, omdat het allemaal 1x raken was met het steeds doorbewegen van de man zonder bal en een perfecte afronding 1-0. Een aanval uit het boekje maar vooral eindelijk het gewoon durven voetballen en dan zie je dat we gewoon heel goed kunnen voetballen. We bleven gedisciplineerd spelen vanuit de organisatie, de afspraken kwamen we goed na en we gaven niets weg en kregen zelf nog 4 goede kansen om de 2-0 te maken. Toen we op slag van rust de 1-1 tegen kregen uit het niets was dat een klein tikje. Onnodig balverlies werd goed afgestraft door de tegenstander, goede leerschool.

{foto7}

In de rust heb ik gezegd dat we het tempo iets omhoog moesten gooien en nog meer de wisselpass moesten gaan hanteren. De eerste 5 minuten hadden we al 2-1 moeten scoren, steeds de opbouw van achteruit en de zijkanten steeds inspelen en daar vandaan de actie en of voorzet. Toen kregen we na 15 minuten een penalty, maar wat er aan vooraf ging deed mij deugd, vanuit de kleine ruimte in de combinatie, de bal eruit halen , een perfecte crosspass van Daan Klinkenberg op Levi van Nispen , die ging de 1-2 aan met Jeremy Moorthaemer en toen werd Levi getorpedeerd door de keeper, Jeremy schoot hem keurig binnen en de 2-1 was een feit, eindelijk. De rest van de wedstrijd hebben we niets weggeven en zelf nog genoeg kansen gekregen.

Het belangrijkste van vandaag was dat er een team stond, dat we niets weg gaven, geconcentreerd speelden, goed voetbalden, de duels aan gingen. Afspraken nakomen en speldiscipline opbrengen en dan zie je dat het voetbal best makkelijk kan worden, nu nog eerder de wedstrijd beslissen, maar een goede prestatie van de mannen en goed revanche genomen na vorige week. Volgende week AFC’34 thuis en volgens mij hebben we daar iets tegen goed te maken.

Opstelling FC Volendam B2: 1 Jordi van Stappershoef, 2 Stefan Daman, 3 Daan Klinkenberg, 4 Nick Zeijlmans, 5 Casey Steur, 6 Mike Dooyeweerd, 7 Levi van Nispen ( 68 e minuut Daniel Muhren), 8 Nick Runderkamp, 9 Jeremy Moorthaemer (68e minuut Soufyan Akmun), 10 Gerry Vlak, 11 Danny Persijn

{foto9}

FC Volendam C1 – AFC C1 (0-1)

Op een warme december dag begon de 2e helft van de competitie. Daar waar wij nog niet tegen ADO Den Haag zijn aangetreden kwam de return wedstrijd tegen de 2e club uit Amsterdam, AFC. Een lastige tegenstander waar wij uit, nipt hadden gewonnen. Bij winst zou de ploeg uitlopen van de onderste regionen en bij verlies zal AFC 1 punt boven ons komen.

De wedstrijd begon redelijk, AFC gaf iets meer gas dan dat wij deden en hadden hierdoor in de beginfase het betere van het spel. Daar waar de ploeg de afgelopen wedstrijden veelvuldig aan het opbouwen was en probeerde via het middenveld de spitsen te bereiken, was hier vandaag geen sprake van. Te snel moest en werd er gekozen voor de lange bal waardoor AFC weer in balbezit kon komen of dat de bal als een flipperkast weer op het middenveld terecht kwam. De ploeg miste vandaag vooral in de 1e helft de gretigheid en de rust om te combineren. In de 27e min krijgt AFC een corner, de eerste corner was al redelijk gevaarlijk want alle Volendammers en Amsterdammers stonden naar de bal te kijken, waardoor de bal voorlangs zoefde. Bij de 2e corner stonden alleen de Volendammers te kijken en profiteerde AFC door de bal binnen de 5 meter hoog in het doel te schieten. Tot aan de rust weinig tot mooi voetbal waardoor echte kansen uitbleven.

{foto10}

Na rust gaat de ploeg iets anders voetballen, de combinaties via het middenveld verliepen bij vlagen wat beter maar het niveau van de afgelopen weken werd, jammer genoeg, niet gehaald. De ploeg miste vandaag scherpte in de passing en de wil om te combineren waardoor er veel en onnodig balverlies geleden werd. In tegenstelling tot de 1e helft werd in deze helft wel meer gestreden alleen het mocht niet baten want na een doelpuntloze 2e helft won de Amsterdamse ploeg uiteindelijk met 0-1.

Een wedstrijd die wij snel moeten vergeten. De jongens kunnen zich na een lang Sinterklaas weekend gaan focussen op een oefenwedstrijd tegen de KNVB en op de wedstrijd van komend weekend tegen AJAX. Het team heeft de afgelopen wedstrijden laten zien dat zij combinerend op hun sterkst zijn en dat moeten handvaten zijn voor de komende 2 wedstrijden.

Opstelling FC Volendam C1:
Sjoerd Lukas, Mick Nelen, Renne Donkor, Wilson Bakker, Nevin Hagedoorn , Gevano End, Kevin Owusu-asare, Nathan van Kooperen(’35 Sebastiaan van der Linde), Puck Postma (’50 Kees Zwarthoed), Jamie Jacobs (’60 Martijn Wit), Joey Salden (’45 Tenzin Tempa).

{foto12}

FC Volendam C2 – FC Groningen/Cambuur C2 (7-1)

FC Volendam C2 heeft zaterdag vrij simpel de C2 van FC Groningen/Cambuur C2 verslagen. De uitslag was misschien wat geflatteerd maar kon de toeschouwer wel behagen.

Cambuur startte fel en probeerde Volendam onder druk te zetten, maar kon Volendam niet beletten, met uitstekend positiespel al binnen 3 minuten een goal te maken. Uit een assist van Pieter Kroon, die Gani Meholli goed wist te raken werd het 1-0/ 2 minuten later was de beurt aan Martijn van Oers, met een fraaie kopbal zette hij Volendam verder op koers (2-0).  Al vertoonde de jongens niet altijd even mooi spel, effectief waren de Volendammers in ieder geval wel. Met maar liefst 5 doelpunten uit zes kansen en 1 tegengoal gingen we pauzeren om onder het genot van een sportdrankje het spel te evalueren.

{foto13}

De tweede helft was de drang naar meer doelpunten er zeker, en werd onze tegenstander steeds bleker. Ondanks goede mogelijkheden en kansen bleef de teller uiteindelijk hangen op zeven, waarna we onze tegenstanders een handje konden geven.
Heel goed jongens, volgende week wacht ons Ajax als laatste wedstrijd voor de winterstop, Als we die ook nog weten te winnen, is het helemaal top.

Opstelling: 1.Jan Ploeg(36e min. Kyle Saffie), 2.Kevin Tol, 3.Marco Tol (36e min.Alex Plat), 4.Hjalmar Oomens (36e min. Stan Veerman), 5.Daan van Baarsen, 6.Jari Vlak, 7.Roy Tol, 8.Gani Meholli, 19.Martijn van Oers (51e min. Max Sajet), 10. Rouchan Khiari, 11.Pieter Kroon

Scoreverloop: 3e min.1-0 Gani Meholli, 5e min.2-0 Martijn van Oers, 17e min.3-0 Martijn van Oers,
21e min.3-1 Cheriel Girharie, 31e min.4-1 Pieter Kroon, 37e min.5-1 Jari Vlak, 55e min.6-1 Pieter Kroon,
68e min.7-1 Joey Veerman.

{foto14}

FC Volendam D1 - Feyenoord/Excelsior D1 (1-0)

Een week na de bekeroverwinning op Ajax, kwam Feyenoord op bezoek in het KRAS Stadion. Na 5 minuten aftasten was het FC Volendam dat het eerste de aanval zocht. Op de middelijn stuurde Martijn Kaars de bal diep op Kevin van Gasteren. In de buurt van de 16 legde hij de bal weer "breed" richting penaltystip. Toch was Martijn Kaars precies op tijd om de bal onder de keeper door te tikken en zo de 1-0 te scoren. Door deze snelle goal was Feyenoord duidelijk even van slag. De D1 hield vrij simpel controle over de wedstrijd en bleef op de kansen loeren. Na een snelle uitval was kwam Martijn Kaars weer oog in oog met de keeper. Dit keer tikte de keeper de bal weg en de rebound van Wessel Stuijt werd ter nauwernood op de lijn gekeerd. Langzamerhand werden de Rotterdammers sterker. Ze kregen meer balbezit, maar konden geen grote kansen creëren. Uit een corner schampte de bal het hoofd van de spits en de bal ging 2 meter naast. Aan de andere kant kreeg Volendam nog de grootste kans. Een vlammend schot van Kevin van Gasteren knalde van de lat loodrecht naar beneden en het veld weer in. Helaas was Martijn Kaars net te laat om de bal binnen te tikken

{foto15}

Na de rust kwam Volendam weer goed uit de start blokken. Met vlotte combinaties op het middenveld werd de aanval weer gezocht. Dit keer was Feyenoord wel attent en weer namen ze de wedstrijd in handen. Volendam ging nu comptact verdedigen en er was voor de Rotterdammers geen doorkomen aan. De 2 kleine schotkansen die ze kregen werden vakkundig door Niels Ras gekeerd. Door deze strijdwijze had de D1 wat weinig aanspeelpunten. Ze kwamen weinig aan voetballen toe en er werden felle duels op het middenveld uitgevochten. Tijdens zo'n duel kwam Marco Speijk ongelukking in botsing met zijn tegenstander. Met een bebloed gezicht moest hij vervangen worden. Het viel niet mee voor de D1, om in deze fase de bal in de ploeg te houden. Maar als het lukte, dan was de D1 ook levensgevaarlijk. Vanaf de linkerkant verstuurde Kevin van Gasteren een crosspass richting Martijn Kaars. Zijn inzet ging over de keeper,maar spatte van de paal het veld weer in. Zo bleef het 1-0.

{foto16}

Weer een overwinning op een topclub. Dit keer was de wedstrijd iets minder. Er is te weinig gevoetbald. Daardoor heeft de D1 het zich onnodig moeilijk gemaakt. Met wat minder lange ballen en meer combinaties spelen jullie iedereen van de mat. Toch was het al met al toch weer een verdiende overwinning en zijn jullie een plaatsje gestegen op de ranglijst. De snee in de neus van Marco Speijk is in het ziekenhuis weer dicht gelijmd.

{foto17}

DWS D1 – FC Volendam D2  (1–0)

In Amsterdam-West werd voor de verandering, na de droge novembermaand, eens gestart op een nat kunstgrasveld. Het veld was glad en snel. Dit leverde vanaf het begin veel slordig balverlies op.

Al in de zevende minuut moesten we de 1 – 0 incasseren. Vanuit de laatste lijn werd de bal simpel in de voeten van de DWS – spits geschoven. Daarna werd hem niets meer in de weg gelegd en kon keeper Stan Zoetebier het onheil niet meer keren : 1 – 0. Om deze tegenvaller te verwerken hanteerden we opeens te vaak de lange “op hoop van zege” bal. Linies werden overgeslagen, duels moesten uitgevochten worden en ook op snelheid moesten we het afleggen. Lichtpunten waren een afstandschot van Mike Eerdhuijzen , die via de onderkant van de lat weer het veld inspatte en een schot van Jan Steur die via een tegenstander in het zijnet belandde. Gek genoeg gaf de scheidsrechter daarna een doeltrap voor DWS.

{foto18}

In de rust waren de woorden van trainer Patrick zeer duidelijk. Combinaties zoeken, bewegen zonder bal en vooral te spelen met lef. De eerste 5 minuten daarna waren veelbelovend. Veel beweging rond de bal, goede aannames met prima vervolg en bovendien met durf gespeeld. Dit leverde direct een aantal kansen op. Jan Steur kopte maar net naast vanuit een corner. Daarna schoot Jay van Ooijen vanuit een scrimmage met z’n linker onfortuinlijk naast. Aan de andere kant kreeg DWS ook nog wat kansen. De inzetten gingen voorlangs. Bij het doel van keeper Stan werd door een tegenstander een omhaal ingezet. Hierdoor werd het hoofd van verdediger Brian Plat geraakt. De scheidsrechter zag het, maar liet gewoon doorspelen. De lijnrechter van Volendam rende naar Brian toe en attendeerde de scheidsrechter nogmaals op het feit dat hoofdletsel betekent dat het spel stil gelegd diende te worden. Als dank voor het daadkrachtig ingrijpen werd de grensrechter weggestuurd. Hij had niet het recht mogen nemen om zomaar het veld in te rennen………..
De wat duizelige Brian Plat werd naar de zijkant gehaald. In de resterende minuten konden we het tij niet meer keren en zo bleef het 1 – 0 voor DWS.

Jongens het mooie van voetbal is dat er altijd weer een nieuwe wedstrijd komt om alles recht te zetten. Speel komende week dan vanaf het begin met lef.