FC Volendam A1 - VVV/Helmond Sport A1 | uitslag 0-1
FC Volendam A2 - Bennekom A1 | uitslag 7-1

FC Volendam B1 - VA FC Twente B2 | uitslag 4-3
FC Volendam B2 - Quick Boys B1 | uitslag 0-4

Bayern München o13 - FC Volendam D1 | uitslag 3-2 (oefen)
FC Volendam D2 - Hollandia Hoorn D1 | uitslag 0-3
Volendam (rkav) E1 - Purmerend E1 | uitslag 1-4

dank aan allen weer voor u bijdrage, mailadres: webmaster@fcvolendam.org

FC Volendam A1 moet lering trekken uit verlies
tegen agressief en fortuinlijk VVV/Helmond Sport A1 (0-1)

15/10 – Het is te gemakkelijk en ook niet terecht om het nipte en ook onverwachte verlies toe te schrijven aan een falende arbitrage, want de Volendammers moeten hiervoor toch echt de hand in eigen boezem steken. Men bracht veel te weinig en haalde bij lange na niet het niveau van de laatste weken. Wel mag gehoopt worden dat er bij onze wedstrijd een waarnemer van de KNVB aanwezig is geweest, want die zou dan, net als alle andere toeschouwers, tot de conclusie zijn gekomen dat de ons toegewezen leidsman niet meer kan voldoen aan de gestelde eisen voor wedstrijden op ons niveau. De man volgde het spel continu van te grote afstand en vertrouwde te veel op zijn assistenten. Dat zou op zich geen probleem zijn, want zij vormen immers zijn verlengstuk, ware het niet dat menig assistent-scheidsrechter zich niet laat leiden door de spelregels, maar het voorkomen van tegendoelpunten ook als één van zijn taken ziet. De linesman uit Venlo toonde zich een nauwelijks te evenaren schoolvoorbeeld daarvan. Je pakt er soms punten mee voor jouw team, maar met fair play, iets dat wij met zijn allen toch hoog in het vaandel (horen te) hebben, heeft het absoluut niets te maken. Integendeel zelfs, list en bedrog worden door menigeen bejubeld als slim en gerechtvaardigd. Het doel heiligt immers de middelen!? Ik moet eerlijk toegeven, want ook ik ben een mens van vlees en bloed, en ook ik wil altijd winnen, dat er momenten zijn dat ik verzucht “hadden wij maar zo’n grensrechter”. Die van ons vinden wij namelijk vaak te eerlijk, maar gelukkig dringt dan meteen weer het besef tot mij door dat wij dat niet moeten willen. Eerlijk duurt nog altijd het langst! Hoe dan ook, de scheidsrechter en zijn Venlose assistent zorgden voor veel irritatie, zowel binnen als buiten de lijnen. Zo levert een nadeel echter ook nu weer een voordeel op. Lering trekken uit dit soort gebeurtenissen is er één van. Ons team liet zich vandaag te gemakkelijk negatief beïnvloeden door randverschijnselen waarop wij zelf geen invloed hebben. Iedere voetballer heeft daar mee te maken (gehad). Gewoon je eigen spelletje blijven spelen, slimmer en volwassener worden in dat soort situaties. Daar gaat het om. Als dat in praktijk kan worden gebracht, zal de nederlaag van vandaag op termijn punten gaan opleveren.

Er werd echter ook nog gevoetbald. Het thuisteam, ditmaal volledig in het oranje gehuld, startte niet zoals mocht worden verwacht. De gasten uit Venlo/Helmond waren veel scherper en agressiever. Bowedee Burleson ondervond dit al in de 1e minuut aan den lijve, toen zijn enkel op grove wijze en onbestraft werd bewerkt. Het leverde hem veel ongemak op en zou hem, na veel pijn en het nodige doorzettingsvermogen, dwingen in de rust af te haken. Opnieuw een tegenvaller voor ons team, dat toch al geteisterd wordt door een groot aantal blessures. Kun je nagaan hoe sterk ons team zal zijn als iedereen weer fit is! Na een minuut of tien had Volendam eindelijk een antwoord gevonden op de strijdwijze van hun gasten. Het creëren van kansen, doorgaans het handelsmerk van onze mannen, verliep echter moeizaam. Pas in de 21e minuut kon de eerste serieuze doelpoging worden genoteerd. Na een goede aanval was Damiën Menzo het eindstation. Zijn schot was echter iets te gehaast en kon de goalie van VVV daardoor niet verontrusten. Een paar minuten deed zich in de doelmond van VVV opnieuw een goede mogelijkheid voor, maar niemand bleek in staat de bal het beslissende tikje te geven. Even later was Damiën kansrijk, maar zijn schot smoorde in de handen van de keeper. Daarna was er een kopbal van Eric Veerman, die net naast ging. In de 41 minuut werd Damiën door Soufian Moro gelanceerd. Hij kwam achter zijn man vandaan, zodat van buitenspel geen sprake kon zijn. Hij had vrije doorgang naar het doel, maar het verwerpelijke vlagsignaal van de Venlose grensrechter sorteerde het door hem gewenste effect. De al op leeftijd zijnde scheidsrechter was ook nu weer veel te ver van de spelsituatie verwijderd om deze goed genoeg te kunnen beoordelen en daardoor een gemakkelijk ‘slachtoffer’ van de clubgrensrechter. Op slag van rust kregen de gasten hun eerste 100% scoringskans. De geweldig ingrijpende Mitchel Michaelis wist echter een doelpunt te voorkomen. Daarna was er nog een kopkans voor Eric Veerman, maar de keeper van VVV wist deze ternauwernood uit de kruising te plukken. Ook was er nog geel voor Sven. Waar de scheids tegen overtredingen van de gasten steeds uiterst lankmoedig optrad, wist hij nu wel erg gemakkelijk zijn borstzak te vinden.

In de pauze zag trainer Stricker nog voldoende mogelijkheden om de strijd in de tweede helft in ons voordeel te gaan beslissen. Na tien minuten leek Joris Dekker hiertoe de aanzet te geven, maar zijn kopbal ging over. De scheidsrechter leek vervolgens te blijven volharden in zijn lankmoedigheid richting de Venlonaren. Ik wil hierbij overigens ook niet uitsluiten dat hem ook nu weer iets ontging en dat dit de verklaring is voor het feit dat hij niet of nauwelijks optrad tegen de vele overtredingen van met name de laatste lijn van VVV. Tussen alle irritatie door wist Volendam toch nog een paar keer gevaarlijk te worden. Na een uur spelen stuitte Damiën, na een prima lange pass van Soufian, op de Venlose sluitpost. In de 66e minuut leek opnieuw een Volendammer alleen op het vijandelijk doel af te kunnen gaan, maar ook nu was het weer de grensrechter van VVV die met zijn valse vlagsignaal roet in het eten gooide. Wederom volgde de scheids de situatie vanaf grote afstand. Een paar minuten later kon zelfs hun grensrechter niet verhinderen dat Ferry Heijnis in kansrijke positie kwam. VVV kon echter opgelucht ademhalen, want vlak voor doel miste de kopbal van Ferry de juiste richting. In de 73e minuut gebeurde het onwaarschijnlijke. Net buiten de 16 won Cerezo Hilgen op correcte wijze, hij speelde de bal, het duel van zijn tegenstander. Deze liet zich echter kermend ter aarde storten om vervolgens ook nog eens het geluid van een speenvarken te imiteren. De scheids liet zich vervolgens kennelijk leiden door zijn oren in plaats van door zijn ogen en kende, volkomen onterecht, een vrije trap toe aan de Venloërs. Deze leek een gemakkelijke prooi te worden voor Mitchel, maar die liet de bal simpel onder zich door in ons doel verdwijnen, 0-1. De irritatie nam daardoor steeds grotere vormen aan. Volendam speelde zichzelf daarmee ook uit de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd was er nog een vervelende overtreding op Mitchel. Hij wilde uitschieten, maar werd daar bij onheus bejegend door een aanvaller van VVV. Helaas had ook deze situatie zich aan de waarneming van de leidsman onttrokken. Hierdoor ontsnapte de speler in kwestie aan een rode kaart.

Met 3 punten op zak zullen de Venlonaren ongetwijfeld met een heel ander gevoel dan ons aan deze wedstrijd terug denken. Laten wij positief met deze negatieve ervaring proberen om te gaan en deze zien als een nuttig leermoment. Over het algemeen is er immers vrijwel nooit reden tot klagen over het niveau van onze arbitrage. Laten we vandaag dan ook vooral beschouwen als een incident en besef dat daaraan, ook in de toekomst, niet valt te ontkomen. Met deze nieuwe bagage en het feit dat de competitie nog heel lang is, is er nog alle gelegenheid om iets moois van dit seizoen te maken.
Volgende week uit naar het altijd sterke Argon, dat vandaag, toch verrassend, titelkandidaat Vitesse/AGOVV A1 op een gelijkspel hield. We zijn dus opnieuw gewaarschuwd. Om mee te blijven doen zijn 3 punten keihard nodig. Jullie weten dus wat ons te doen staat!

Opstelling FC Volendam A1:
Mitchel Michaelis, Bowedee Burleson (’46 Cerezo Hilgen), Gerry Schilder, Eric Veerman, Sven Talsma, Robert Timisela, Ferry Heijnis, Marouane Bensabouh (’63 Danny Tol), Damiën Menzo, Joris Dekker, Soufian Moro

{foto19}

Zevenklapper zorgt voor vuurwek
tijdens FC Volendam A2 – Bennekom A1  (7-1)

Met een gehavend elftal heeft Bennekom de reis naar ons Palingdorp weten te maken. Maar de door blessures en schorsingen geteisterde rood-witte formatie is niet naar het Kras Stadion gekomen om zichzelf op de slachtbank neer te laten leggen , maar om hier wel degelijk tegenstand te gaan bieden.
Met een tweetal mutaties aan onze zijde vanwege de doorstroming van Ferry Heijnis en Cerezo Hilgen naar de A1 ( waarvoor onze felicitaties uiteraard ) , beginnen wij onze warming-up met een fitte selectie. Na de waarschuwing van de coaches Koen en Iwan dat de plaats op de ranglijst van de tegenstander van vandaag geen garantie geeft op een succesvolle ( maar wel verwachtte ) uitslag , begeven wij ons richting de catacomben van het Kras Stadion alwaar de in slaapgevallen speaker is vergeten de openingstune te ac tiveren , om te samen met de tegenstander het veld te betreden.

Er wordt direct na het beginsignaal op een hoog tempo en zeer aanvallend gespeeld. Dit heeft direct zijn uitwerking in de 2de minuut waar Syrano Morrison na een goede loopactie , gevolgd door een op maat gesplaatste voorzet Bram Barhorst bereikte. Deze stond hierbij op een kleine 4 meter voor een geheel leeg doel en kon dus vrij gemakkelijk de 1-0 binnenschieten. Helaas werd het niet dit scenario , maar verdween de bal hoog over het doel. Bram herpakte zich direct en leidde hiermee direct de weg naar de 1-0 in door vanaf de linkerflank een op maat geplaatste voorzet te versturen naar Dennis de Wit die op zijn beurt vanaf de tweede paal strak en laag over de grond Syrano aanspeelde. Syrano bracht zichzelf met een perfecte kapbeweging achter zijn standbeen langs in de ideale positie om de bal beheerst en strak binnen te schieten waarmee na 4 minuten de 1-0 een feit was. Het was ook weer Syrano die met onnavolgbare acties en met een dito loopvermogen alles op alles zette om zijn medespelers in kansrijke posities te brengen. De wedstrijd speelde zich eigenlijk het eerste kwartier alleen af op de helft van de tegenstander. De snelle aansluitingstreffer hing dan ook in de lucht toen Kick met een goede actie Bram aanspeelde. Omdat hij zich wilde revancheren op zijn eerder gemiste kans was hij het die de bal goed en professioneel afwerkte en de bal achter de Bennekomse Goalie schoot en wij de 2-0 konden noteren in de boeken.

Gaandeweg probeerde Bennekom zich ook wat meer op het aanvallen toe te leggen waardoor ze in aanraking kwamen met onze achterhoede en met name aanvoerder Oscar Wilffert. In een scrimmage met een aanvaller kreeg hij een trap tegen zijn hoofd en ontstond er even een klein opstootje. Henk Veerman onze verzorger en altijd aanwezig aanspreekpunt sinds jaar en dag moest hiervoor binnen de lijnen komen om Oscar weer fit aan het spelen te krijgen. Iets wat hij overigens op zeer sportieve wijze ook niet na liet toen een enkele keer een speler van Bennekom ( die zonder verzorger gekomen waren ) geblesseerd raakte. Scheidsrechter Dhr. Genc was dit voorval niet ontgaan en trakteerde de Bennekomse aanvaller op de rode kaart waardoor onze tegenstander met tien spelers de wedstrijd moest hervatten. Wij lieten ons hierdoor niet van de wijs brengen en gingen weer over tot de orde van de dag en zetten de aanval weer in op jacht naar een derde treffer. Dat duurde niet erg lang , want na een wederom snelle actie was het Syrano die Kick van Aelst staande op 14 meter van het doel van de tegenstander aanspeelde. Deze haalde de trekker over door middel van een “hoe gaan we het noemen“ halve omhaal cq. volley de bal snoeihard in de touwen schoot naar de 3-0. Ons spel domineerde de tegenstander en mede door goede loopacties van Sander Bond en Dennis de Wit waren wij regelmatig gevaarlijk. Een schoonheidsfoutje achterin tekende voor een tegendoelpunt en bracht de score enigszins terug op 3-1. Eenzelfde scenario als in de eerste minuten lag vervolgens klaar , want het was wederom Bram Barhorst die zichzelf in de 47ste minuut middels een prima actie door de bal te heroveren vrij speelde en vervolgens met een miraculeuze stift deze over de gehele verdediging incluis doelman via de kruising in het net te deponeren. 4-1 en zijn tweede treffer was een feit.

{foto5}

Dit was tegelijkertijd de ruststand en konden we met opgeheven hoofd de kleedkamer opzoeken. Om zijn team scherp te houden waren er toch enige aandachtspunten die even besproken moesten worden door Koen en deze moesten gaan zorgen voor een vergelijkbaar tweede bedrijf.
In de rust bleef Yener Deviocoglu in de kleedkamer en kwam Boyd Stevens hem vervangen. De eerste 10 minuten waren voor ons uiterst moeizaam en kwamen we stroef uit de startblokken. Er diende veel werk verzet te worden om het spelbeeld van de eerste helft te evenaren. Na 10 minuten maakte Dennis de Wit plaats voor een gemotiveerde Armando Cuvalaij die zijn kans rook en mocht starten vanuit zijn vertrouwde linksback positie . Vervolgens krijgen wij na 18 minuten te maken met twee geblesseerde spelers waar onder Syrano met terugkerende Hamstringproblemen en twee minuten later is het Rafik El Hamdi die niet verder kan na een liesblessure. Ze worden vervangen door achtereenvolgens Bilal El Achkar en Soufian Reclaoui die de voor hun onwennige bank mochten verlaten voor een plaats binnen het speelveld. Binnen 2 minuten geeft Bilal direct zijn visitekaartje af aan het voltallig opgekomen publiek op de zonnige tribunes van het Kras Stadion door met een snelle actie vanaf de rechterkant en een gewenste afwerking de stand naar 5-1 te brengen. De blessuregolf was nog niet over want in de 75ste minuut is het Bram die gedwongen het veld moest verlaten. Kijkend naar onze enig overgebleven wisselspeler Dean Schilder ( die toch is aangetrokken als keeper bij de FC ) wordt hem opgedragen zijn keeperstenue rap in de kleedkamer om te gaan toveren naar een Oranje shirt met nummer 18. Met de opdracht om als bliksemafleider te gaan werken voor onze aanvallers en aanvallende middenvelders neemt hij zijn plaats in op de linkerflank. In de 78ste minuut krijgt Sander Bond het geen hij verdiend , want door zijn loopwerk vanaf het middenveld en de twee man met zich mee trekkende Dean brengt hij Volendam op 6-1. Het feest is hiermee nog niet afgelopen , want na amper 1 minuut krijgt Bilal de mogelijkheid om te kiezen uit twee opties voor de 7-1. De eerste is de lastigste door recht op de keeper afgaand de bal langs de doelman te spelen terwijl de tweede de meest voor de hand liggende is en de naast zich mee lopende Dean aan te spelen die dan voor leeg doel kan inschieten. Bilal kiest toch voor de eerste en moeilijkste optie en stelt ons en het publiek hierbij niet teleur door de 7-1 inderdaad ( door de benen van de doelman ) binnen te schieten en zijn eerder afgegeven visitekaartje nog even te voorzien van handtekening. Wij hoopten op meer , maar helaas in de 83ste minuut schiet Kick van Aelst helaas vanaf 30 meter rakelings over de (….. de tribune achter het doel ) en herhaalt ditzelfde huzarenstukje in de 92ste minuut zij het enkele meters lager en nu dus rakelings over de deklat. Zijn goal in de eerste helft en het vele werk wat hij gedurende de tweede helft verricht maken hiervoor een hoop goed en knippen wij dit stukje uit de opgenomen tape van onze vaste videoanalist ( waarvoor onze dank ), die wekelijks onze wedstrijden vastlegt voor de nabespreking van de trainer.

{foto6}

Met dit staaltje Etalage Voetbal eindigt de wedstrijd en fluit de uitstekend leidende scheidsrechter Dhr. Genc komende uit Hoogezand Sappermeer voor het einde van de wedstrijd. Aanstaande dinsdagavond volgt er een oefenwedstrijd in en tegen Diemen gevolgd door de bekerwedstrijd aanstaande zaterdag tegen KFC in Zaandam.

Opstelling : Sander Binken , Dennis de Wit ( ‘55’Armando Cuvalaij ) , Rafik El Hamdi ( ’65 Soufian Reclaoui ) , Oscar Wilffert , Yener Deviocoglu ( ’46 Boyd Stevens ) , Danny Tol , Syrano Morrison ( ’63 Bilal El Achkar ) , Sander Bond , Bram Barhorst ( ’75 Dean Schilder ) , Kick van Aelst , Randy Hondius.

{foto8}

FC Volendam B1 – FC Twente B2 4-3 (3-1)

Onder prima (na)zomerse weersomstandigheden was er vandaag de mogelijkheid om het zwaar bevochte punt van vorige week uit tegen de koploper een positieve voorzetting te geven. De wedstrijd was direct levendig en het eerste wapenfeit was voor FC Twente toen een vrije trap rakelings voorlangs werd geschoten. De eerste kans voor FC Volendam was direct raak want Aubrey Hoogdorp profiteerde maximaal toen de keeper van FC Twente in de fout ging en de 1-0 kon binnentikken. Dat was een meevaller en uit een corner van Johan Keizer kwam Leroy de Graaff goed voor zijn tegenstanders en wist direct hierna de 2-0 binnen te koppen. FC Twente probeerde direct wat terug te doen en bij het verdedigen is het verlenen van rugdekking heel belangrijk. Dat gebeurde niet en een overtreding en een strafschop waren het gevolg. Zo stond het in de 18e minuut weer 2-1. FC Volendam had een prima aanval een prachtige actie van Aubrey Hoogdorp werd prima binnen gewerkt door Leroy de Graaff maar de lat bracht FC Twente redding. Vlak voor rust kwam FC Volendam toch op 3-1 want een prachtige pass van Rowin Mol werd door Genridge Pryor even mooi buiten bereik van de keeper gelobd en gingen we rusten met een 3-1 voorsprong.

{foto9}

Er werd een verbeten FC Twente na de rust verwacht maar FC Volendam kwam het beste uit de kleedkamer. In het eerste kwartier van de tweede helft werden er drie 100 % kansen om zeep geholpen en bracht één keer de lat redding voor de geplaagde FC Twente doelman die absoluut zijn dag niet had. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel en uit het niets verdween een boogballetje net langs de overigens prima keepende Dave Hiddes en bracht FC Twente daarmee de aansluitingstreffer op het scorebord. Dave Hiddes moest direct hierna nogmaals reddend optreden anders waren de bezoekers zeker langszij gekomen. Floris Mulder kreeg daarna nog een prima kopkans maar zijn inzet ging net voorlangs. Daarna een prima aanval met aan de basis de onverzettelijke aanvoerder Damon Mirani die de bal bij Johan Keizer bracht en met een listig balletje Leroy de Graaff alleen voor de keeper zette en vlak voor tijd bekwaam de 4-2 in de touwen schoot. Wie dacht rustig te kunnen zitten had het mis want direct hierna mocht FC Twente een vrije trap nemen en uit de kluts kwam de bal voor de voeten van een FC Twente speler die de 4-3 binnen schoot. Mede ook dankzij de soeverein spelende Nick Zeijlmans en het hard werkende middenveld werd de overwinning netjes binnengehaald en konden er weer drie punten bijgeschreven worden.

Opstelling:
Dave Hiddes, Piet Blokdijk, Nick Zeijlmans, Damon Mirani, Johan Keizer, Floris Mulder, Gendridge Pryor (68. Denzel Sno), Rowin Mol, Aubrey Hoogdorp , (77. Anass Haouam), Didier Karegat, (75. Jordy Hilterman), Leroy de Graaff.

Floor Heuyerjans

{foto10}

FC Volendam B2 – Quick Boys B1   0-4

later...

FC Volendam D2 – Hollandia D1  (0-3)

FC Volendam D2 heeft z’n thuiswedstrijd tegen Hollandia D1 met 0-3 verloren. Vanaf de start was het FC Volendam dat het spel dicteerde. Vanuit alle linies werd goed doorgeschoven en vastgezet. Dit leverde al snel een goede mogelijkheid op. Jan Steur bereikte vanaf links Nick Kaaijmolen, die vervolgens met rechts net naast het doel schoot. Daarna was het Jay van Ooijen die bijna vanuit identieke wijze ook met rechts weer net naast schoot. FC Volendam bleef druk zetten. Bij een van de spaarzame uitbraken van Hollandia kende de scheidsrechter na een overtreding het Hoornse elftal op achttien meter afstand een vrije trap toe. Deze werd over de muur direct in de linkerbovenhoek geschoten : 0-1. Met een onverdiende achterstand gingen we de rust in.

{foto17}

Na de pauze was het van Volendam-zijde wat minder. We konden Hollandia niet steeds onder druk zetten, de rollen werden enigszins omgedraaid. Achterin brak op de achterlijn een tegenstander door. Keeper Stef Koning redde goed in de korte hoek. In de 45e minuut brak de rechtsbuiten van Hollandia door de linie en zette laag voor. De linksbuiten tikte simpel binnen : 0-2. Nog geen 3 minuten later was het alweer raak. Een laag afstandschot werd niet geblokt en schoot binnenkant paal tegen het net : 0-3. FC Volendam D2 probeerde wel combinerend eruit te komen, maar speelde het spel vanaf de 16 meter met verkeerde keuzes niet goed uit. En zo bleef het 0-3, een geflatteerde eindstand.

{foto18}

Jongens, de eerste helft was goed. We verdienden de voorsprong. Het is dan jammer dat je het deksel op je neus krijgt.

Foto's D2 © Rob Lezer

klik op de link's hierboven

{foto16}

Volendam E1 - Purmerend E1

Een wedstrijd tegen Purmerend, de nummer 1 tegen de nummer 2 met beide 9 punten uit 3. Alleen was ons doelsaldo veel beter. In een oefenwedstrijd vorig seizoen hadden we nog ruim van ze gewonnen, maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst.

We misten Rick en Rens vanwege vakantie en moesten daardoor een beetje schuiven in het elftal. Ook waren we professioneel ingedeeld door de RKAV en mochten we spelen op het hoogpolige veld 5!!  We begonnen niet fel genoeg aan deze wedstrijd en zij zaten er wel kort en fel op. Voetballend waren we wel beter, maar dat wisten we van tevoren. Na een goede steekpass van Kees op Daan, schoot Daan vanaf links op de goal en de keeper wist te redden maar niet te klemmen en Lennard schoot de rebound binnen. De 1-0 was binnen, maar vanuit het niets kwamen zij op 1-1, doordat hun spits een naar voren geramde bal ineens binnenschoot. Hij stond wel helemaal vrij en dat kon de verdediging zich aanrekenen. 1-1 met de rust en dat moest bij onze jongens toch al wel een gevoel geven dat er in de 2e helft een grote schep bovenop moest en dat het niet vanzelf ging.

{foto13}

Ook in de 2e helft hetzelfde beeld, wij aanvallend maar niet met de juiste overtuiging en de eindpass kwam maar niet aan en dan kun je er op wachten dat het gebeurt, een counter van Purmerend en de bal word op de lat geschoten en valt via een been van ons binnen, 1-2 achter met nog negen minuten. Het schepje er bovenop kwam nog steeds niet en er was eigenlijk meer gelatenheid. Na een voor doel geschoten bal, schieten ze ook nog de 1-3 binnen en in de slotfase zelfs nog de 1-4. Een qua spelbeeld een te geflatteerde nederlaag, die door de gebrekkige instelling totaal onnodig was.

{foto14}

Mannen, Purmerend gaf het voorbeeld hoe je door de juiste strijd te leveren een wedstrijd tegen een voor hun betere tegenstander kan winnen en daar waren ze terecht heel erg blij mee. Wij waren vandaag niet goed genoeg en Purmerend was scherper en effectiever. Wij moeten leren het iedere week op te kunnen brengen ook tegen op papier mindere tegenstanders, om met de juiste wedstrijdinstelling een wedstrijd te spelen. Dat betekent dus scherp en fel spelen en dat elke wedstrijd weer. Zonder die mentaliteit kom je niet ver in onze opleiding. Dinsdag kunnen we daar al mee beginnen en laten zien dat we leren van onze fouten.