Jeugdplan: update 17/12/2011

• zaterdag, 17 dec 2011
  • Leestijd: 20 minuten

Vandaag was de laatste wedstrijddag voor de winterstop. Pas op 21 januari zijn er weer competitie wedstrijden.

Alleen de A2 behaalde winstpunten bij de gespeelde wedstrijden. De wedstrijdverslagen volgen zondag. Hieronder de uitslagen.

FC Volendam A1 - Vitesse/AGOVV A1 | uitslag 2-3
FC Volendam A2 - AFC A2 | uitslag 2-1  (BEKER)

FC Volendam C1 - ADO Den Haag C1 | uitslag 0-8

FC Volendam D1 - FC Utrecht D1 | uitslag 2-3
Ajax E1 - Rkav/FC Volendam E1 | uitslag 6-2

en nog wat foto's van het oliebollentoernooi

A1 verliest in tumultueuze slotfase
onverdiend van Vitesse/AGOVV A1 (2-3)

17/12 – Het zal (hopelijk) niet vaak gebeuren dat een team zich zo bestolen voelt als FC Volendam A1 vandaag. Ruim 70 minuten was de thuisploeg, in een felle, maar sportieve wedstrijd, heer en meester in het KRAS Stadion. De 2-2 stand na 80 minuten was dan ook beslist niet een juiste afspiegeling van het krachtsverschil tussen beide ploegen. In de laatste 10 minuten vloog echter de vlam in de pan toen de scheidsrechter volledig de kluts en zijn controle over de wedstrijd kwijt raakte.

Na 10 gele kaarten en 3 rode (2 spelers van Vitesse zagen twee keer geel en Bowedee Burleson direct rood) en door middel van een discutabele beslissing kreeg Vitesse 7 minuten voor tijd de onverdiende zege in de schoot geworpen. De rode kaart van Bowedee was volslagen onterecht. Zijn lichte overtreding, met een man of tien om hem en zijn directe tegenstander heen, werd door de scheidsrechter echter beoordeeld als het onderuit halen van een doorgebroken speler. Vriend en vijand waren het erover eens dat daar beslist geen sprake van was. De omstreden strafschop werd door Gyon Philips, topscorer van de gasten, dankbaar benut. Het leidde tot verbijstering in het Volendammer kamp en het in mineur afsluiten van de eerste seizoenhelft.

{foto6}

Ondanks de absentie van de geschorste Eric Veerman, Yordi van Beek en sluitpost Mitchel Michaelis, (beiden geblesseerd), verscheen Volendam toch met veel vertrouwen aan de start. Trainer Stricker had zijn mannen, net als altijd, optimaal geprepareerd. Vitesse was door vorige tegenstanders vrijwel steeds “het beste team” van onze competitie genoemd. Gedurende het verloop van de wedstrijd hebben zij die reputatie echter geen moment kunnen waarmaken. Volendam was gewoon de betere ploeg. Het enige waarin de Arnhemmers op dit moment wellicht verder zijn dan ons team zijn slimheid en volwassenheid. Vooral op dat gebied valt voor onze spelers nog wel wat winst te behalen. Volendam begon sterk en zette steeds goed druk. De gasten kregen daardoor niet de gelegenheid hun vertrouwde spelletje te spelen en wisten zelden de andere speelhelft te bereiken. De oranjehemden waagden een aantal doelpogingen, maar kansen mocht je ze eigenlijk niet noemen. Het duurde tot halverwege de eerste helft tot Vitesse een beetje onder de druk wist uit te komen en zich in aanvallend opzicht kon gaan manifesteren. Zonder overigens echt gevaarlijk te worden, mede doordat onze verdediging, waarin Gerry Schilder weer een ijzersterke indruk maakte, steeds bekwaam ingreep. De eerste echte kans kwam op naam van Robert Timisela. Joris Dekker was prima doorgegaan op rechts en zette scherp voor. Helaas wist een Vitesse-verdediger de bal net voor de voeten van Robert corner te glijden. Vitesse stelde daar een gevaarlijke corner aan de andere kant tegenover, maar Sander Binken, die Mitchel voortreffelijk verving, kwam als winnaar uit de strijd door de hoge bal met de vuisten weg te werken. Dat hij daarbij en passant een speler van Vitesse meenam was vervelend voor die speler, maar gaf ook aan dat Sander voor niemand opzij gaat. Het betekende voor de Vitessenaar overigens meteen ook het einde van de wedstrijd. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging werd ons, na ruim een half uur spelen, bijna fataal, maar gelukkig kopte de Vitesse-aanvaller vanuit vrijstaande positie naast. In de extra tijd van de 1e helft, als gevolg van verschillende blessurebehandelingen, onderscheidde Sander zich opnieuw door een paar keer goed handelend op te treden. Joris was nog heel dicht bij een treffer, maar zijn kopbal ging naast.

{foto5}

De tweede helft was nog maar 3 minuten oud toen Damiën Menzo in kansrijke positie kwam. Jammer genoeg schoot hij iets te gehaast en te hard. Het leverde daardoor niet meer op dan een corner. Het was de aanzet tot meerdere mogelijkheden voor Volendam om de score te openen. Marcel Veerman bijvoorbeeld, kapte een man uit en leek de trekker over te halen, maar zijn schot miste de juiste richting. In de 54e minuut was het wel raak. Sven Talsma, veelvuldig goed over links opkomend, haalde de achterlijn en zette hard voor. Voorbij de tweede paal staand wist Joris de bal heel knap terug te leggen op Damiën. Die haalde snoeihard met links uit en schoot de bal in het kruis, 1-0. Een meer dan verdiende voorsprong. Even later kreeg Robert de handen op elkaar door, vlak bij de cornervlag, zijn tegenstander te poorten. Slechts door een overtreding kon hem een vrije doorgang worden belemmerd. In de 65e minuut snelde Damiën op rechts langs alles en iedereen. Zijn voorzet kwam via de prima spelende doelman van Vitesse bij Joris terecht. Joris schrok kennelijk zo van de mogelijkheid de score op te voeren dat hij de bal slechts half raakte en ook deze kans verloren ging. Meteen daarop wist een in de as van het veld vrijgelaten Vitessenaar wel te profiteren van minder goed verdedigen van het thuisteam. Hij faalde, oog in oog met Sander, niet en bracht zijn team op gelijke hoogte, 1-1. Vlak daarna kwam Sven opnieuw goed door, maar wist een verdediger zijn voorzet te onderscheppen, zodat Joris er net niet aan kon komen.

Met nog ruim een kwartier te gaan was een Vitesse-speler net iets feller dan één van onze mensen. Het leverde hem balbezit op en vormde tevens de inleiding tot de tweede tegentreffer, 1-2. Volendam was beslist niet uit het veld geslagen en ging meteen op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er ook, tien minuten voor het einde. Het was Robert Timisela, die na een prima actie van Damiën, op vijf meter van doel in balbezit kwam. Hij kapte zijn man uit en schoot de bal met links kiezelhard tegen de touwen, 2-2. Wat er in de laatste 10 minuten gebeurde tart eigenlijk elke beschrijving. De jonge scheidsrechter raakte volledig de weg kwijt. Door met gele en rode kaarten te gaan smijten hoopte hij de wedstrijd tot een goed einde te brengen, maar dat mislukte faliekant. Het absolute dieptepunt was de onterechte strafschop die hij 7 minuten voor tijd aan Vitesse schonk. Vitesse accepteerde dit presentje uiteraard in dankbaarheid en bracht daarmee de eindstand op 2-3. Dat het daardoor minimaal twee punten teveel mee terug mocht nemen naar Arnhem zal hen een worst zijn. Het zal niemand verbazen dat de scheidsrechter zich na afloop van de wedstrijd zo snel mogelijk uit de voeten maakte. Hij realiseerde zich dondersgoed dat hij met zijn optreden geen vrienden had gemaakt aan de Dijk.

Met nog 9 competitiewedstrijden te gaan moet de kans op het kampioenschap als (vrijwel) uitgesloten worden beschouwd. We bezetten echter nog steeds de 4e positie, terwijl het behalen van een periodetitel beslist geen utopie hoeft te zijn. Geen enkele reden dus om bij de pakken neer te gaan zitten. ‘Opgeven’ staat niet in onze vocabulaire, dus blijven we tot de laatste snik knokken voor een maximaal resultaat. Eerst even genieten van de feestdagen en dan maar hopen dat wij begin januari de competitie weer met een volledig fitte selectie kunnen hervatten. Na interessante oefenwedstrijden tegen AZ A1 (op dinsdag 10 januari om 18.00 uur in Alkmaar) en FC Utrecht A1 (zaterdag 14 januari om 14.30 uur thuis in het eigen KRAS Stadion) wordt op zaterdag 21 januari 2012 de competitiedraad weer opgepakt tegen FC Zwolle A1. Uit was het een geflatteerde 5-1 nederlaag. Er valt dus nog heel wat goed te maken!
Rest mij om, namens spelers en staf van A1, iedereen hele fijne feestdagen toe te wensen en alvast een heel gelukkig, gezond en sportief 2012.

Opstelling FC Volendam A1:
Sander Binken, Bowedee Burleson, Gerry Schilder, Boyd Stevens (’90 Ferry Heijnis), Sven Talsma, Robert Timisela, Soufian Moro (’83 Cerezo Hilgen), Marouane Bensabouh (Rust, Souffian Reclaoui), Joris Dekker, Marcel Veerman, Damiën Menzo

De Blauwen tegen De Rooien…
Waar kennen wij dit van..?  (A2)

Het betreft hier niet de altijd zwaar beladen derby van het totale amateurvoetbal tussen SV Spakenburg en VV IJsselmeervogels met een gemiddeld toeschouwersaantal van 8.000 tot 10.000 , maar de in dit geval wel altijd beladen duels tussen ( het bij gelegenheid in het koningsblauw gehulde ) FC Volendam A2 en het ( in het bekende rood spelende ) hoofdstedelijke AFC A2. Het duel stond in het teken van een ontmoeting om de beker.
Onder leiding van Dhr. F. Daverlaar en met welgeteld 3 B-junioren in de gelederen traden wij aan op het prettige en comfortabele B-veld waar het met de weersomstandigheden van deze dag ( koude/wind en regenbuien ) altijd heerlijk toeven is. Ondergetekende is er na een kort uitstapje vanwege andere afspraken en gezondheidsredenen na pakweg 4 wedstrijden weer bij en heeft onze verzorger Henk veerman even afgewisseld die vanwege ziekte verstek moest laten gaan ( beterschap gewenst namens het gehele team uiteraard ).
De opstelling vooraf zag er vertrouwd uit met als enige mutatie dat B1 speler Damon Mirani een basisplaats kreeg toebedeeld in de verdediging door het trainersduo Stam/Everaars wat achteraf gezien geen slechte keus is geweest. Het duel begon aanvankelijk redelijk gelijk opgaand en er waren kansen over en weer. ” Het zou weer zo’n wedstrijd worden” , zeiden wij al tegen elkaar op de bank. Lekker spelen , goede combi’s en aan ’t kortste eind trekken…. Maar al snel zagen we dat onze jongens toch wat meer ervaren waren en in een betere fysieke toestand als de Amsterdammers. Van achter uit werd er zeer goed gecoacht door Damon die speelde alsof hij al jaren met deze leeftijdscategorie mee gaat. Het middenveld met Danny Tol , Bram Barhorst en Sander Bond was sterk en zowel aanvallen als verdedigend scherp terwijl de aanval met de hoogstandjes van Kick van Aelst , Soufian Reclaoui en het fysieke geweld van de altijd hard werkende Ferry Heijnis een plaag was voor het verdedigende blok van AFC A2.
Helaas hadden wij in de 28e minuut van de eerste helft het nakijken toen na een goed opgezette aanval AFC A2 op voorsprong kwam met een schot net binnen de 16 meter en onhoudbaar voor Dean Schilder 0-1. Toch bleef de ploeg vertrouwen houden in hun reeds geleverde werk en waren ze van plan hun geplande laatste klusje voor de winterstop positief af te sluiten. In een duel met zijn directe tegenstander raakte Bram dusdanig geblesseerd dat hij het veld moest ruimen en ondersteund door twee man de kleedkamer moest opzoeken voor nader onderzoek ( naar later bleek gelukkig een kneuzing aan het onderbeen ) . Een van die twee ondersteuners was mijn persoon en dus miste ik de laatste tien minuten van de eerste helft waardoor een overzicht hiervan mij niet was gegund en u als lezer dus ook deze laatste tien minuten net als ik moet gaan missen. Later bleek dat u en ik niet veel gemist hadden , want de score bleef ongewijzigd en de ploegen zochten dus met een 0-1 stand in het voordeel van AFC A2 de kleedkamer op.
De tweede helft begon dus met een iets gewijzigd team door het uitvallen van Bram en de naar de A1 overgehevelde Cerezo Hilgen. Voor hen in de ploeg gekomen waren Bilal ( roadrunner )El Achkar en Armando Cuvalaij die vandaag zijn laatste wedstrijd speelde in dienst van de FC en dus nog even van zich wilde doen laten spreken. Aan een positievere instelling als deze ontbreekt het dus niet en daarvoor hulde…. De wedstrijd speelde zich voornamelijk af op het middenveld en er waren diverse nette en uitgekiende combinaties te zien. Maar helaas nog geen echte doelpoging. Dat duurde tot aan de 75e minuut toen Bilal middels een geslepen actie en de nodige bijkomende snelheid vanaf rechts naar binnen sneed en de bal miraculeus in het doel liet verdwijnen en hiermee de gelijkmaker liet aantekenen. Een goal waar de neutrale toeschouwer de broodnodige warmte weer een beetje terug kreeg en de hoop had op meer. Met een langer beker verblijf in het verschiet bleef de FC sterk en waren wij voortdurend in de aanval. Soufian kreeg het een aantal keer flink op zijn heupen en leverde prima passes af vanaf de rechterkant en de eveneens zeer goed uit de verf komende Johan Keizer had enkele malen niet alle geluk om de bal binnen te werken. Toch leek het balletje de verkeerde kant op te rollen toen een vrije trap op de rand van de 16-meter in het voordeel van AFC A2 verwoestend in een keer onder de muur door werd binnengeschoten. Heel AFC was in feeststemming en was dit reeds aan het vieren ter hoogte van hun dug out , alleen scheidsrechter Daverlaar was een andere ( en naar later blijkt uitstekende )mening toebedeeld. Wat bleek was dat deze vrije trap in tweeën geschoten moest worden , maar de bal verdween zonder tussenkomst van een van de andere 21 spelers achter de doellijn. Een doeltrap voor de FC dus in plaats van een 1-2 achterstand. Direct uit deze doelschop kwam een goede aanval voort , daar geheel AFC nog aan de zijlijn stond om hun doelpunt te vieren. Helaas zonder gevolg.
Het laatste kwartier kwam ook Leroy de Graaff als Pinch Hitter in de ploeg voor Soufian , met als belangrijkste opdracht te scoren. En natuurlijk….u raadt het al…. Onze coach had een vooruitziende blik want het was inderdaad vanmiddag Leroy de Graaff die de winnende treffer 2-1 aantekende. Uit een uitstekende aanval en technisch hoogstaand werk van de vertrekkende Armando Cuvalaij kwam het stukje rond leer de 16 meter ingevlogen ter hoogte van de goed ingelopen Leroy die zich niet bedacht en dit stukje leer op de plaats bracht waar het thuis hoorde , namelijk achter de goalie van de Amsterdammers. Met een verder gaand beker avontuur in het verschiet en een positieve afsluiting van de eerste seizoenshelft namen wij afscheid van het geliefde en in barre weersomstandigheden gehulde B-veld.
Wij hopen u allen terug te zien in het nieuwe jaar en willen u als aandachtig toeschouwer en lezer van de wedstrijdverslagen in elk geval een fijne kerst en uiteraard alvast een gezond , gelukkig en sportief 2012 toewensen als Spelers en Begeleiders van FC Volendam A2.
Opstelling: Dean Schilder , Dennis de Wit , Cerezo Hilgen ( Armando Cuvalaij ) , Damon Mirani , Randy Hondius , Danny Tol ( Johan Keizer ) , Bram Barhorst ( Bilal El Achkar ) , Sander Bond , Ferry Heijnis , Kick van Aelst , Soufian Reclaoui ( Leroy de Graaff ).

FC Volendam C1 – ADO Den Haag C1 (0-8)

In het laatste competitieweekend voor de winterstop kwam ADO Den Haag richting ons Volendam. Nog 1x moesten de jongens aan de bak om de punten thuis te houden, met een tegenstander als ADO wisten wij dat wij tegen een ploeg zouden spelen met kwaliteiten. Immers onze ploeg had in de voorbereiding nipt verloren van de Hagenezen, maar ADO had een hoop kansen gecreëerd om de score uit te breiden.

Als wij de wedstrijd van afgelopen week tegen AJAX vergelijken met de wedstrijd van dit weekend was er bij veel spelers een verschil in concentratie, vechtlust, strijden om de punten, de wil om te winnen en als team te spelen. De ploeg stond binnen 1 min tegen een 0-1 achterstand aan te kijken. Binnen 20 min liepen de Hagenezen uit naar een 0-3 voorsprong. Tot aan de rust bleef het spelbeeld op en neer gaan. Tot echte kansen kwam de ploeg niet en het probeerde te blijven combineren maar ADO was bij ieder duel gretiger, zowel aanvallend als verdedigend en was een collectief.

Na de rust ging de ploeg naar buiten met de inzet om een doelpunt te forceren en ging met de druk naar voren spelen. Maar het gehele strijdplan viel al na 7 minuten spelen weg, omdat verdediger Gevano aan de noodrem moest trekken en de spits van ADO onderuit haalde met de rode kaart als gevolg. Na dit moment was het voor de ploeg uit Den Haag een heerlijke voetbalmiddag. De Volendammers kregen met 10 man geen grip op de goed spelende en fysiek sterkere tegenstander. Den Haag scoorde dan ook binnen 30 minuten er gretig op los. Met als einduitslag 0-8.

Een behoorlijke domper voor de ploeg. Het jaar heeft voor de C1 één weekend te lang geduurd,want de ploeg heeft het afgelopen half jaar laten zien dat wanneer zij geconcentreerd zijn en als een team hard werken, deze uitslagen nooit nodig zijn. Nu breekt voor de ploeg de winterstop aan en beginnen zij in het weekend van 14 januari met de 1e oefenwedstrijd thuis tegen NAC C1.

Voor iedereen prettige feestdagen en een goed jaareinde.

Opstelling FC Volendam C1:
Ruben Beemer, Mick Nelen, Renne Donkor, Wilson Bakker, Nevin Hagedoorn (’35 Nick Binken), Gevano End, Kees Zwarthoed (’42 Joey Salden), Jamie Jacobs, Puck Postma (’60 Symon Schilder), Martijn Wit (’25 Nathan van Kooperen), Tenzin Tempa (’23 Martijn van Oers).

{foto9}

Afgelopen zaterdag speelde onze E-top zijn 4e competitiewedstrijd uit tegen Ajax. Een ploeg die tegen Volendam iets goed te maken had, aangezien Volendam ze op het toernooi in Sappemeer op een 2-0 nederlaag trakteerde en Ajax daarmee uit de finale hield. De coaches Hans en Ab hadden voor een verrassing gezorgd. De spelers mochten namelijk met de FC Volendam-bus naar Sportpark De Toekomst toe, dus alle ingrédiënten voor een leuke en goed gemotiveerde voetbalpot waren vooraf aanwezig.

In het begin van de wedstrijd had Ajax technisch de overhand. Volendam liet zijn tegenstander wel te gemakkelijk richting het eigen doel lopen en er had iets harder ingegrepen mogen worden. Volendam werd af en toe gevaarlijk in de uitval, maar met meer zorgvuldig samenspel had men Ajax meer pijn kunnen doen. Ajax kwam in de 7e minuut op discutabele wijze op voorsprong. Een duidelijke overtreding op onze Broeker “stoorzender” Jesper, die met zijn onophoudelijke loop- en stoorvermogen heel veel vuil werk voor zijn ploeg opknapte, werd door de scheidsrechter genegeerd en de 1-0 werd vanaf de linkerkant ingeschoten. De 2e tegengoal was zo mogelijk nog erger. Een bal die meer dan een meter (nee, dit is geen Volendammer overdrijvingsuitspraak) achter de achterlijn was werd ook door de scheids genegeerd, enkele oranjespelers gingen uit van een achterbal en de 2-0 was een feit. Ondanks dat Ajax de voorsprong wel verdiende was dit toch wel een hele zure manier om door de man in het geel in het zadel, of in het geval van Volendam uit het zadel, geholpen te worden. Maar het werd nog erger, want voor rust werd het ook nog 3-0 en 4-0 voor Ajax en bij deze ruststand doet je dat weer een monsterscore vrezen. Normaliter tekent het je zwakte als verslaggever om de scheidsrechter een negatieve hoofdrol in je stukje toe te wijzen, maar jammer genoeg was het helaas niet anders.

{foto7}

De 2e helft ging Volendam energieker van start. De bal werd voorin beter vastgehouden, positioneel werd het iets beter ingevuld, het veld werd breder gehouden en in elke linie werden de duels meer gewonnen. Desondanks kwam Ajax in de 6e minuut na rust op 5-0, maar de oranje mouwen gingen omhoog en dat werd tijd ook. De keeper van Ajax liet een scherp genomen corner van Daan los, Marc was zeer alert en prikte de eerste goal van Volendam binnen. Het leek slechts een eretreffer, maar qua voetbal putte onze E-top hier wel heel veel moed uit. Laatste man Rick vocht menig robbertje uit met de sterke Ajax-spits, Matthew was in de spits heel balvast waardoor Volendam aan combineren toe kwam, Joey zag er in de 2e helft als sluitpost heel zeker uit en Daan benutte aan de rechterkant de ruimte beter en kwam ook een tweetal keren gevaarlijk voor het doel. Spits Matthew werd tot 3 keer toe in stelling gebracht, maar wist niet te scoren. 4 minuten voor het eindsignaal deed Ajax dat wel, uit een penalty en de stand was 6-1. Ten slotte werd het nog 6-2. Matthew vond met een vrije trap de vrijstaande Kees, Kees verzond een steekpassje op Daan en Daan rondde netjes af.

Een 6-2 nederlaag en toch houd je er een niet geheel negatief gevoel aan over. De negatieve rol van de scheidsrechter, het sterke spel in de 2e helft van Volendam en wie weet als de kansen wel werden afgerond…………….. De overwinning van Ajax was verdiend, maar er had gewoon meer ingezeten. Hoe dan ook: Er rust aan mooie uitdaging op de schouders van onze trainers voor de 2e helft van dit voetbalseizoen, namelijk deze ploeg 2x 30 minuten lang scherp te krijgen en het voetbal eruit zien te toveren wat er wel in zit. Tot die tijd wens ik vanaf deze plaats iedereen prettige kerstdagen en een geweldig gezond nieuwjaar!!!!!