FC Volendam A1 - FC Zwolle A1 | uitslag 3-3
Hollandia A1 - FC Volendam A2 | uitslag 3-3 (oefen)

AZ B2 - FC Volendam B2 | uitslag 6-3 (oefen)

FC Volendam C1 - FC Utrecht C1 | uitslag 1-4   + video
FC Volendam C2 - Feyenoord/Excelsior C2 | uitslag 2-5

FC Volendam D1 - FC Groningen/Cambuur D1 | uitslag 3-2 (oefen)
FC Volendam D2 - FC Groningen/Cambuur D3 | uitslag 4-3 (oefen)

{foto5}

Slechts remise voor A1 na bliksemstart tegen FC Zwolle A1

21/1 – Nooit eerder kwam FC Volendam A1 zo flitsend uit de startblokken. De gasten uit Zwolle wisten niet wat hen overkwam. Binnen 15 minuten keken zij namelijk al tegen een, zou je denken, niet meer te overbruggen 3-0 achterstand aan. Het schier onmogelijke bleek voor de Zwollenaren echter toch nog haalbaar te zijn. Verder dan een gelijkspel kwam men gelukkig niet.

Met Kevin Tano als aandachtig toeschouwer kwam Volendam uitstekend uit de startblokken. Met een fantastische pass van achteruit bracht Gerry Schilder al in de eerste minuut Marouane Bensabouh in stelling. Jammer genoeg kwam Marouane een teenlengte tekort om de score te openen. In de 5e minuut was het echter wel raak. Cerezo Hilgen kwam prima door op rechts en bezorgde de bal bij Soufian Moro. Soufian haalde de achterlijn en zette zodanig goed voor dat Joris Dekker, prima bezig de laatste weken, alleen maar tegen de bal hoefde aan te lopen om zijn team op voorsprong te zetten. Nog geen minuut later tilde Joris de stand naar 2-0. Weggestuurd door de debuterende B-junioor Johan Keizer werd Joris fel op de hielen gezeten door een tweetal tegenstanders, maar hij was hen te snel en te slim af. Beheerst deponeerde hij de bal in de verste hoek, 2-0. Nadat FC Zwolle in de 13e minuut voor het eerst van zich deed spreken met een afzwaaier, werd er in de 15e minuut voor de derde maal gejuicht door en in het Volendam-kamp. Een corner van Johan Keizer werd door Marcel Veerman in de 16 ineens op de slof genomen. Zijn halve omhaal belandde voor de voeten van Damiën Menzo. Met een simpel tikje liet hij de bal de doellijn passeren en 3-0 aantekenen. Een ongekende weelde tegen het toch zo sterke Zwolle. Volendam wist niet van ophouden en ging gestaag door. Cerezo maakte opnieuw goed gebruik van de vrije ruimte en kon rand strafschopgebied slechts onreglementair worden gestuit. De toegekende vrije trap kreeg helaas niet het gewenste vervolg. Gedurende het eerste half uur was het thuisteam superieur. Vrijwel alle duels werden gewonnen en er werd nauwelijks iets weggegeven. Sporadisch wisten de Zwollenaren aanvallend een vuist te maken. Zij waren dan, met veel snelheid en beweging, wel meteen uiterst gevaarlijk. Na één van hun spaarzame goede omschakelmomenten moest Mitchel Michaelis in de 26e minuut handelend optreden om een treffer te voorkomen. Hij redde uitstekend met de rechtervoet. Langzamerhand begon de grip van Volendam af te nemen. Er werden steeds minder duels gewonnen, terwijl men ook steeds meer achteruit ging lopen. Zwolle kon daardoor een paar keer gevaarlijk worden, maar tot scoren kwam men niet. Met het nodige geluk lukte dat in de 34e minuut wel. Robert Timisela kreeg de bal in de 16 ongelukkig tegen de hand gespeeld, maar voor de scheidsrechter vormde dit genoeg aanleiding om de bal op de stip te leggen. Deze werd onberispelijk ingeschoten, 3-1. Vijf minuten voor rust had Joris alle pech van de wereld toen zijn schot, na schitterend aangeven van Soufian, door de paal zag gekeerd. Geen derde doelpunt dus voor Joris, maar nog wel een uitstekende kans voor de groenhemden. Gelukkig wist Gerry Schilder met een sliding de aansluitingstreffer te voorkomen. Daardoor werd met een toch nog comfortabele 3-1 voorsprong de rust bereikt.

Na de pauze kon je verwachten dat Zwolle, op scherp gezet door hun trainer, er meer dan een schepje bovenop zou gaan doen. Volendam was dus gewaarschuwd en zeker niet minder scherp. In de 52e minuut leek Joris alsnog zijn derde treffer te laten bijschrijven. Opnieuw ging hier een uitstekende actie van Soufian aan vooraf. Zijn voorzet vanaf links was op maat en de omhaal van Joris fraai, maar nu werd de bal tegengehouden door de lat. Pech dus voor de thuisploeg, want het zou een nieuwe gevoelige tik voor de gasten hebben betekend. Zwolle toonde echter gedurende het vervolg van de tweede helft steeds meer aan over een uitstekende ploeg te beschikken. Heel veel beweging, technisch vaardig, goed in de bal komende en kaatsende mensen en daarnaast veel snelheid. Toen ons team ook nog een steekjes begon te laten vallen, kon je op je klompen aanvoelen dat het restant van de wedstrijd moeilijk zou gaan worden. Verkeerd verdedigen stelde een Zwollenaar in de 58e minuut in staat de aansluitingstreffer tot stand te brengen. Vanaf dat moment sneden de gasten er bij ons doorheen als koek. Volendam won bijna niets meer. Het was aan goed ingrijpen van Mitchel Michaelis te danken dat de stand niet al in de volgende minuut weer in evenwicht was. Na 67 minuten spelen kreeg Robert Timisela, al vele weken sterk spelend, echter een uitgelezen mogelijkheid om Zwolle toch de genadeklap te geven. In plaats van simpel met zijn sterke rechterbeen uit te halen, koos hij voor een schot met buitenkant links. De druiven waren zuur toen Zwolle in de daaropvolgende minuut wederom profiteerde van slecht verdedigend werk van het thuisteam. Ter hoogte van de middenlijn wist een Zwollenaar zich heel simpel te ontdoen van Marouane. Het leverde hem een vrije doorgang op en zijn team de gelijkmaker, 3-3. Even bekroop ons op de bank de angst dat het nu helemaal verkeerd ging aflopen, maar de bal blijft rond. Als Soufian namelijk, weer een minuut later, iets koelbloediger was geweest, had de wedstrijd net zo goed in ons voordeel kunnen worden beslist. Nu trof Soufian namelijk de voeten van de keeper in plaats van het doel. Drie minuten voor tijd opnieuw een uitstekende kans om de zege in de wacht te slepen. De corner van Robert kwam bij de tweede paal, waar de voor Eric Veerman ingevallen Boyd Stevens alleen maar tegen de bal hoefde aan te lopen om te scoren. Hij kopte echter naast. In de extra tijd zagen wij nog een paar hachelijke situaties voor beide doelen, maar gescoord werd er niet meer. Hoewel beide teams over het geheel gezien vrede konden hebben met het eindresultaat, waren zij tegelijkertijd teleurgesteld over het kostbare puntenverlies.

Volgende week treffen wij in Katwijk een tegenstander van een heel ander kaliber dan FC Zwolle. Toch zal iedereen ook tegen Quick Boys weer volle bak moeten geven, want om zicht op de nacompetitie te blijven houden is winst een absolute must. Onze selectie is bijna weer op volle sterkte, zodat de concurrentie weer toeneemt, evenals de keuzemogelijkheden van de trainer. Nog 8 wedstrijden te gaan! We zijn benieuwd hoeveel punten ze nog gaan opleveren! Rest mij nog om, namens ons gehele team en voltallige staf, pechvogel Mitchell van Dijk (een gescheurde milt opgelopen tijdens de oefenwedstrijd vorige week tegen FC Utrecht A1) heel veel sterkte toe te wensen en een meer dan voorspoedig herstel.

Opstelling FC Volendam A1:
Mitchel Michaelis, Cerezo Hilgen, Gerry Schilder, Eric Veerman (’75 Boyd Stevens), Johan Keizer, Robert Timisela, Soufian Moro (’83 Souffian Reclaoui), Marouane Bensabouh, Joris Dekker, Marcel Veerman (’75 Ferry Heijnis), Damiën Menzo

Foto's A1 © Rob Lezer

klik voor alle foto's op de link's hierboven

FC Volendam C1 – FC Utrecht C1 (0-1)

Na 3 weken winterstop zijn de jongens vorige week maandag weer gestart met de voorbereiding op de competitie. 2 weken trainen en daarin 2 oefenwedstrijden tegen NAC C1 en Hollandia C1 maakte de groep een gretige indruk om in het eerste competitieweekend van januari met 100% weer voor de dag te komen. Vandaag speelden wij in ons KRAS Stadion tegen de club uit de Dom stad. Uit verloren wij nipt en zagen wij een uitstekende Utrechtse ploeg en wisten wij dat er voor ons vandaag wederom een finale stond te wachten.

Het team had geleerd van de laatste wedstrijd tegen ADO en probeerde de rust in het positiespel te bewaren waardoor het spel van ons er bij vlagen erg goed uitzag. Daarnaast was het 2e leerpunt uit die wedstrijd dat de jongens als een team gingen drukzetten waardoor er een blok ontstond waar de mannen van Utrecht het erg lastig mee hadden. De ploeg uit de Dom stad kreeg pas in de 17e min een ‘kansje’. Wij kregen in de deze fase ook geen echt mogelijkheden maar hadden het betere van het spel en in de 18e min werd het goede spel terecht met een voorsprong beloond. Met een goede steekpass van Nathan werd Joey aan de zijkant gelanceerd. Laatstgenoemde ging de combinatie aan met Kevin en scoorde vervolgens binnen de 16 meter. Jammer genoeg kon de ploeg de voorsprong niet vasthouden. Want binnen 6 minuten kwam de bal voor de Utrechters aan de linkerkant van ons strafschopgebied. De speler van Utrecht gaf een voorzet maar deze bal waaierde o.a. door de wind via de binnenkant paal, zo achter keeper Sjoerd in de lange hoek. Tot aan de rust was het voor de neutrale toeschouwer een leuke wedstrijd om naar te kijken want zowel Utrecht als Volendam kregen een handje vol kansen.

Na de theepauze pakten de boys het spel van de 1e helft weer goed op. Utrecht ging iets meer druk geven maar toch kwam de ploeg er goed uit en zagen wij bij vlagen wederom kansen voor beide ploegen, maar vanaf de 60e min ging het mis. De concentratie en de vechtlust die de jongens de 1e 60 minuten hadden verslapte en de snelle spitsen van Utrecht maakten hier gretig gebruik van en binnen 5 minuten vielen er 3 doelpunten. Waardoor de eindstand op 1-4 kwam.

Als wij kijken naar het wedstrijdbeeld van de 1e 60 min is deze uitslag niet terecht. Alleen bestaat de wedstrijd ook nog uit het laatste gedeelte en ook in die fase moeten de neuzen dezelfde kant op blijven wijzen. Toch heeft de C1 de goede weg ingeslagen en moeten zij vooral doorgaan zoals zij de afgelopen weken bezig zijn.

Opstelling FC Volendam C1:
Sjoerd Lukas, Mick Nelen (’63 Nick Binken), Renne Donkor, Puck Postma, Nevin Hagedoorn , Jamie Jacobs (’61 Martijn Wit), Kees Zwarthoed (’55 Tenzin Tempa), Sebastiaan van der Linde (’50 Wilson Bakker), Kevin Owusu-Asare, Nathan van Kooperen, Joey Salden (’35 Martijn van Oers).

FC Volendam D2 – FC Groningen D2 (4–3)  oefenduel

Met de wind straf in de rug zette de ploeg van trainer Patrick Tax gelijk druk op alle linies. Dit gaf Sjors Kramer de gelegenheid bij de bal te onderscheppenen vanaf de middenlijn door de te stomen en binnen de zestien de bal in te glijden : 1-0. Daarna werd Brian Plat door Eric Tol in staat gesteld de bal tegen de touwen te schieten : 2 – 0. Aan de andere kant redde keeper Stan Zoetebier tot twee keer de ploeg door zeer resoluut te reageren op de inzetten van de FC Groningen aanvallers. Wij bleven voor de rust nog de voorsprong uitbouwen. Aanvoerder Mike Eerdhuijzen schoot een vrije trap van 35 meter, de wind kwam eronder en was vervolgens niet meer te houden voor de keeper van FC Groningen : 3 – 0. Op het middenveld bleven we de slag winnen. Opkomende rechtsback Terry Bergisch leverde een goede pass op de vrijstaande spits Arjan Snoek. Hij bedacht zich geen moment en kopte de bal in de verre hoek : 4 – 0.
Na de rust hadden we de wind tegen en FC Groningen had zich duidelijk herpakt na de eerste periode.

Vooral op het middenveld waren wij nu de onderliggende partij. FC Groningen maakte voorin nu wel de kansen af en liet keeper Stef Koning kansloos. Achterin werden we onrustiger en werd de passing onnauwkeuriger. Zo kwamen ze terug tot 4 – 3. Ook wij kregen nog een goede kans. Vanuit een corner kopte Teun Stevense maar net naast. Zo hadden we mede door de harde wind twee verschillende helften, maar desalniettemin was de overwinning binnen. De tweede overwinning op rij op jongens van dezelfde leeftijd. Komende zaterdag spelen we uit tegen leeftijdgenoten van FC Utrecht D2. Een mooie gelegenheid om de stijgende lijn door te zetten !