Houten A1 - FC Volendam A2 | uitslag 0-3

FC Volendam B2 - Huizen B1 | uitslag 5-1

Sparta R. C1 - FC Volendam C1 | uitslag 3-0 (oefen)
FC Volendam C2 - Willem II/RKC C2 | uitslag 1-1

FC Volendam D1 - Zeeburgia D1 | uitslag 6-1
FC Volendam D2 - Purmersteijn D1 | uitslag 0-4
Rkav/Fc Volendam E1 - DWS E1 | uitslag 4-2

SV HOUTEN A1 – FC VOLENDAM A2   0-3

Vandaag is onze tegenstander de SV HOUTEN en zijn wij te gast op het plaatselijke sportpark. Na allereerst de kleding en andere benodigdheden in de kleedkamer te hebben gezet en vervolgens een veldinspectie te hebben gedaan , begint de serieuze voorbereiding op een wedstrijd waarvan vooraf werd gezegd dat we ons hier niet moeten gaan verkijken en verrijken met al 3 punten op voorhand.

De concentratie en uitvoering van de warming up zag er goed uit , dit in tegenstelling tot de grasmat overigens , op een winderig en bij vlagen koud sportpark werd om exact 14:30 uur voor de aftrap gefloten. Het eerste kwartier leverde ons al zo’n 90% balbezit op en dus een sterk Volendam. Het ziet er veelbelovend uit al missen wij nog een beetje de scherpte en zien we nog niet veel activiteit voor het doel van de tegenstander. Breekpunt in dit eerste bedrijf is wel een fantastische pass van Boyd Stevens aan de razend snelle Syrano Morisson. Deze bal viel perfect voor de voeten van Syrano , alleen in plaats van direct het doel op te zoeken moest er eerst nog een tegenstander tussenkomen en een persoonlijke actie was dus noodzakelijk , en loopt helaas op niets uit. Het was wel het eerste plaagstootje in deze wedstrijd waarin Syrano zich later in de wedstrijd sterk revancheerde. De aanval vanaf de rechterkant bleef gevaarlijk. Ook nadat Kick van Aelst met een mooie actie “direct uit de aanname draait hij op het middenveld door “ wederom Syrano lanceert wordt er nog niet allert mee omgesprongen. Er is nog steeds veel balbezit het eerste half uur tegen een matig spelend Houten , maar nog met weinig rendement. De beste mogelijkheid tot een openingstreffer lag eerder nog aan de andere kant waar een slap schot net naast het doel van de tot nog toe prima meevoetballende Sander Binken belandde. In de 35e minuut is het weer Boyd die met een knappe bal Bilal El Achkar bereikt. Deze speelt zichzelf aan de linkerflank goed vrij en geeft de bal direct en zakelijk voor naar Syrano. Deze speelt zichzelf met een korte beweging goed vrij en kan beheerst de 0-1 inschieten. Vlak voor het rustsignaal kregen wij nog een aardige actie voorgeschoteld bij een aanval over de rechterkant via Syrano. Vanaf de achterlijn in de buurt van de cornervlag weet hij de bal panklaar op Bram Barhorst te geven. Bram twijfelt geen moment en schiet direct uit de draai , maar helaas net naast het doel. Ruststand dus in Houten 0-1.

In de rust werd er door Koen Stam het een en ander rechtgezet wat tactiek, spelopvatting en spelinzicht betreft. Ook werd Cerezo Hilgen in de ploeg gebracht voor Kick van Aelst die niet helemaal bracht wat er van hem verwacht werd helaas. De tweede helft begon iets anders dan wij ons er van hadden voorgesteld. Een slap begin en al snel zitten we op het niveau van onze tegenstander. En dat terwijl onze trainingsintensiteit minimaal zo’n 150% hoger ligt dan dat van de SV HOUTEN. Met een opkomende koude dwars over het veld razende wind hoopte ondergetekende toch op een wat warmer schouwspel als datgene wat er nu vertoont werd. Ik moest tot de 73e minuut wachten…. Ons ijzersterke centrale verdedigingsblok met Boyd Stevens en Oscar Wilffert ( goed bijgestaan door links Rafik El Hamdi en rechts Dennis de Wit ) stoomde op naar het middenveld vanwaar Boyd , die inmiddels de bal van de tegenstander had onderschept , snoeihard en droog van zeker 20 meter het ronde gevaarte achter de keeper schoot 0-2. Het spel van onze mannen werd steeds sterker en sterker en er werd goed druk gezet op de helft van de tegenstander. Een voorzet vanaf rechts van Cerezo Hilgen belandde bij Danny Tol , die de bal voor het intikken had. Helaas zoals dat weleens meer gezien wordt en tot grote ramp voor de betreffende speler , schoot Danny deze niet te missen bal hoog over het doel… Het duurde tot aan de 89e minuut voordat de definitieve eindstand bepaald werd op 0-3. Een vrije trap van Boyd richting Cerezo werd door laats genoemde op de paal geschoten waarna uit de rebound Soufian Reclaoui ( ingevallen voor Syrano Morisson ) de bal voor het inblazen had en dit dan ook eervol deed.

Veel tijd erbij trekken was voor ons, de tegenstander en de prima leidende scheidsrechter uit het Brabantse Asten niet noodzakelijk dus werd er direct na 90 minuten afgefloten en was onze 8ste overwinning op rij een feit. Hopen dat we volgende week in de altijd beladen uitwedstrijd bij AFC een zelfde resultaat kunnen behalen. We hopen dan ook op uw voltallige steun as. zaterdag op het Amsterdamse sportpark aan de A10.

Opstelling : Sander Binken , Dennis de Wit , Rafik El Hamdi , Boyd Stevens , Oscar Wilffert , Danny Tol , Syrano Morisson ( ’56 Soufian Reclaoui ) , Sander Bond , Bram Barhorst , Kick van Aelst ( ’46 Cerezo Hilgen ) , Bilal El Achkar ( ’70 Randy Hondius )

Ajax B2 - FC Volendam B1   2-2 (1-1)

Na een rit met wat obstakels (drukte i.v.m. parkeren huishoudbeurs) kwamen we op de Toekomst aan. De nummer 4 tegen de nummer 3 en het beloofde een leuke wedstrijd te worden onder prachtige weersomstandigheden.

FC Volendam begon niet goed aan de wedstrijd en ontsnapte de tweede minuut toen een bal via de onderkant van d lat weer het veld in schoot. De toon was gezet en heel langzaam begon FC Volendam wat meer grip op de wedstrijd te krijgen. De eerste kans in de 16e minuur van Genridge Pryor werd gered door de keeper met zijn voet. Tegenslag was er voor Johan Keizer die snel moest uitvallen met een hamstring blessure. Denzel Sno kwam voor hem in het veld. In de 32e minuut kwam FC Volendam op voorsprong toen Genridge Pryor na goed doorzetten van Leroy de Graaff de score wist te openen. Een minuut daarna kwam Ajax weer op gelijke hoogte met een prima geplaatst afstandschot. Het leek erop dat FC Volendam voor de rust weer op voorsprong zou komen want na een goede pass van Didier Karregat mikte Genridge Pryor op de lat.

Zo gingen we rusten met een gelijke stand en dat was gezien het spelbeeld ook een juiste stand. Na rust was het spelbeeld compleet anders. FC Volendam kreeg direct twee goede kansen via Denzel Sno maar het beetje geluk en precisie ontbrak. FC Volendam had een groot veldoverwicht en het wachten was op een doelpunt. Dat leek er te komen toen Piet Blokdijk opkwam en Genridge Pryor bediende maar het schot ging voorlangs. Dan is er altijd nog de voetbal wet dat als je hem zelf niet maakt de tegenstander dat wel doet. Balverlies en twee verdedigers die elkaar in de weg liepen waren de oorzaak dat de Ajax spits, El Idrissi, alleen op Dave Hiddes kon aflopen en de 2-1 kon binnenschieten. Direct daarna kreeg onze spits Aubrey Hoogdorp een kans voor open doel maar kon de bal niet onder controle krijgen en zo ging er weer een grote kans verloren. Jesse Braspenning kwam Aubrey Hoogdorp aflossen in de spits. De ploeg ging uitstekend om met de tegenvaller en bleef knokken voor een beter resultaat. In een verder zeer sportieve wedstrijd kreeg onze “gladiator” Floris Mulder geel voor een onschuldige overtreding. Jesse Braspenning beloonde zijn invalbeurt met de gelijkmaker, want in een scrimmage voor het doel wist hij het net te vinden. Het duel bleef spannend en Dave moest met een katachtige reflex redding brengen om een achterstand te voorkomen. In de laatste minuten kreeg FC Volendam twee kansen om de overwinning naar zich toe te trekken. Eerst belandde een inzet van Genridge Pryor op de lat. Vlak daarna een prachtige aanval via Denzel Sno en Genridge Pryor naar Leroy de Graaff, maar de fantastische keeper van Ajax wist op zeer knappe wijze met de voet redding te brengen.

Toen de scheidsrechter voor het einde floot, overheerste het gevoel dat Ajax een punt had gewonnen en FC Volendam twee punten had verloren.

Opstelling:
Dave Hiddes, Piet Blokdijk, Elroy Tuur, Damon Mirani, Johan Keizer (18. Denzel Sno), Floris Mulder, Genridge Pryor, Rowin Mol, Aubrey Hoogdorp (66. Jesse Braspenning), Didier Karregat Leroy de Graaff

Floor Heuyerjans

{foto5}

FC volendam B2 – SV Huizen B1   5-1

Vandaag de wedstrijd tegen het op de zevende plaats staande Huizen. De uitwedstrijd destijds speelden we met veel invallers en wonnen we fortuinlijk met 3-2, dat was niet verdiend, omdat Huizen toen liet zien, dat het over een prima ploeg beschikte met veel snelheid voorin en dat het een ploeg was die ook wilde voetballen. Hoe anders was dat vandaag.

{foto6}

We begonnen super scherp en hadden afgesproken om de tegenstander meteen aan te pakken en vast te zetten en bij de keel te pakken en niet meer los te laten en dat deden de mannen perfect. Vanaf het begon was het een ploeg die alles bepaalde en dat waren de mannen van FC Volendam en al snel kregen we kansen om de wedstrijd vroeg te beslissen. Of de afwerking was niet goed of de eindpas was niet scherp genoeg of de keeper was een sta in de weg. De eindpas moet beter mannen, want dan kunnen we het ons zelf veel makkelijker maken.
Het duurde tot de 18e minuut voordat de 1-0 op het bord kwam. Een goede actie van Danny Persijn aan de linkerkant (was de eerste helft een ware plaag voor zijn directe tegenstander) werd afgestopt door middel van een overtreding. De vrije trap die we kregen werd goed voor gebracht door Gerry Vlak en Jordi Hilterman maakte hem keurig af door de bal alleen maar te schampen. Dit was het sein voor de mannen om het tempo nog meer op te voeren en onze keeper Bas Veen kreeg geen enkele bal, op af en toe een terugspeel bal na dan. Het regende kansen en vooral de manier waarop deed mij deugd, met heel veel pressie naar voren toe en goed compact staand hadden we elke tweede bal, wonnen we de duels en omdat we steeds in beweging waren zonder bal hadden we continu twee, drie mensen die we vrij konden inspelen. De 2-0 viel vijf minuten voor rust door Mike Dooyeweerd. Nadat we de keeper dwongen tot de lange bal, wonnen we het zoveelste duel op het middenveld en nadat we de bal hadden vrij gespeeld, dook Mike perfect de vrije ruimte in die goed was gecreëerd door Jordi Hilterman en voor Mike was het toen een koud kunstje om de bal binnen te schieten. We gingen de rust in met de wetenschap dat we heel dwingend en met druk naar voren hadden gespeeld en dat we gehele eerste helft de tegenstander hadden opgejaagd en ze het gevoel hadden gegeven dat er niets te halen viel hier in Volendam.

{foto7}

Maar we weten dat de wedstrijd niet 1 x 40 minuten duurt en nadat we in de rust nog even goed de puntjes op de i hadden gezet begonnen we aan de tweede helft en de tegenstander speelde nu meer naar voren toe en dat is wat we graag willen, want de meeste tegenstanders zakken altijd helemaal in tegen ons en nu moest Huizen wel op zoek naar de aansluitingstreffer. We pakten het ritme van de eerste helft meteen weer op en de tegenstander had al snel in de gaten dat er ook in de tweede helft geen eer te behalen viel en de 3-0 viel ook op een heerlijk moment. Tien minuten na rust door Levi van Nispen, net na rust ingevallen voor de moe gestreden Gerry Vlak die ziek was geweest. Goed via de zijkanten kregen we Levi vrij en die schoot de bal hard tegen de touwen, een heerlijke goal en zeker omdat we de zijkanten steeds meer goed benutten. Huizen had een de beslissende tik gekregen en het was wachten op meer goals want de linies vielen helemaal uit elkaar bij de tegenstander en wij hielden het baltempo vooral hoog. We gingen gelukkig niet lopen met de bal maar lieten de bal goed rond gaan en niets is sneller dan de bal, keurig mannen. Maar het mooiste moment van de middag moest nog komen. De 4-0 was een goal waar je als trainer een echt een genietmoment van krijgt. Nadat we van achteruit de opbouw verzorgden, het middenveld bereikten, daarvandaan de zijkanten, terug naar het middenveld waar we de vrije man weer vonden en met een heerlijke steekbal Jeremy Moorthaemer bereikten en die de 4-0 binnen schoot, een heerlijke goal mar vooral omdat elke pas gepaard ging met 1 keer raken en dat zeven keer: genieten. Daarna ontstond in de wedstrijd het slechtste moment, we werden wat slordiger en de passing werd minder, de concentratie was even weg bij de mannen en dat was jammer want we hadden de tegenstander op de pijnbank liggen en wanneer we dezelfde scherpte hadden als de eerste zeventig minuten hadden we kunnen uitlopen naar een monsterscore, wat trouwens ook het beeld keurig had weer gegeven want Sv Huizen had nog geen kans gehad. Daarom was het jammer dat onze keeper, Bas Veen toch een tegen goal moest incasseren. Daarna kregen de gasten nog een kans die Bas goed pakte, maar het slot akkoord was voor ons en het was Levi die de 5-1 binnen tikte na een goede steekbal van Mike Dooyeweerd.

{foto8}

Mooi slot akkoord van een wedstrijd die maar een winnaar verdiende en die het ook kreeg, FC Volendam.
Wanneer je als ploeg de hele wedstrijd met zoveel druk naar voren speelt, de tegenstander over het hele veld afjaagt en de bal goed laat rond gaan en we steeds de vrije man konden inspelen, top. Alleen zijn er wel momenten waar we beter mee moeten omgaan, de eindpas moet beter en scherper, de afronding en de concentratie, dat is weleens moeilijk wanneer je zoveel beter bent dan de tegenstander. Even een kritische noot, hoort er ook bij.

Foto's B2 © Rob Lezer

klik voor alle foto's op de link's hierboven

{foto9}

FC Volendam C2 – Willem II/RKC C2    1-1

De FC Volendam C2 heeft in een hele leuke en spannende wedstrijd een remise behaald tegen Willem II/RKC C2, waarbij het zeker de eerste helft een genot was om naar te kijken. Iedereen was scherp. Omschakeling verliep, zowel verdedigend naar aanval als andersom, perfect en door aanvallend steeds goed de vleugels te gebruiken met daarbij enkele fraaie individuele acties, werd onze gasten goed de duimschroeven aangezet.

De eerste echte scoringskans kwam van Marco Tol die op aangeven van Martijn van Oers zijn schot gekeerd zag worden door Willem II-goalie Thomas Haans. Niet veel later was het Martijn zelf die zijn pegel op doel via de onderkant lat net voor de doellijn het veld weer in zag springen. Het was eigenlijk wachten op een doelpunt. Nadat Rouchan Khiari uit een goede aanval zijn doelpoging gekeerd zag worden, kregen onze gasten met een slimme counter hun eerste echte scoringskans, die met gevaar voor eigen leven uitstekend werd weggeplukt door Volendam goalie Kyle Saffrie. In de 29e minuut kreeg Volendam zijn verdiende treffer. Een fraai opgezette aanval werd vanaf de linkerflank door Martijn van Oers voorgezet en uitstekend afgerond door Joey Veerman (1-0) wat ook meteen de ruststand was.

Ook het begin van de tweede helft had Volendam het overwicht en was het eigenlijk wachten op het 2e doelpunt. Het was dan ook een domper toen uit een verre doeltrap de bal doorschoot en de supersnelle Dani Koks de bal over de uitkomende Kyle in het doel lobde.(1-1) Het spel werd hierna harder en kwamen er kansen voor beide teams die allebei vol voor de winst gingen. Het uitvallen van Max Sajet, die ongelukkig in botsing kwam met de Willem II-doelman en hierdoor een armbreuk opliep, deed Volendam geen goed. We misten duidelijk ons aanspeelpunt en het spel werd rommeliger. Willem II kreeg nog enkele goede mogelijkheden waardoor de wedstrijd spannend bleef tot de laatste minuut. Eindstand 1-1. Pechvogel van de week is Max Sajet, die net na een vervelende blessure weer lekker op dreef was. Max, namens iedereen van de C2 wensen we je een spoedig herstel toe.

{foto10}

FC Volendam D2 – Purmersteijn D1   0-4

Met veel vertrouwen werd uitgezien naar het treffen tegen Purmerstijn. In de eerste minuut passeerde Cees Schilder drie spelers van Purmerstijn en ging daarna op de 16 meter over de knie. Samba schreeuwde het uit, maar de scheidsrechter liet gewoon doorspelen… In de 10e minuut ging op onze linkervlank, na balverlies voorin, de snelle rechterspits van Purmersteijn ervandoor. Zijn voorzet raakte de voet van Sjors Kramer, die de bal achter de keeper Stan Zoetebier zag verdwijnen: 0 - 1. In de 20e minuut viel de2e tegentreffer. Een afgeslagen bal werd opnieuw richting Stan geschoten. De controle was niet optimaal en werd doeltreffend afgestraft: 0 - 2. In de 29e minuut gaf Mike Eerdhuijzen prachtig voor. Brian Plat controleerde de bal en schoot. Z’n inzet werd geblokt door een inglijdende verdediger. In dezelfde minuut kwam de voorzet weer van links. Milan Blom lanceerde een bal op maat. Wederom was het Brian Plat die inschoot. Z’n inzet ging recht op de doelman af, die dus makkelijk keerde.

Na de rust kwam keeper Stef Koning tussen de palen voor de niet-fitte Stan Zoetebier. We bleven strijd leveren, maar waren in de duels niet steeds de bovenliggende partij. In de 47e minuut viel uit het niets de 0 – 3. Een middenvelder van Purmersteijn passeerde in het 16 metergebied 2 verdedigers en schoot wederom raak in de verre kruising. Ondertussen bleef de scheidsrechter ( op dit niveau ! ) met gele kaarten strooien. Er vielen er 3 voor Purmersteijn en 2 voor FC Volendam D2. Toch probeerden we met veel man, druk op Purmersteijn te zetten. Mike Eerdhuijzen schoot onfortuinlijk van ver op de lat. Aan de andere kant profiteerde Purmersteijn van de geboden ruimte : 0 – 4.

Dit was de eindstand. Een zeer geflatteerde eindstand, zo was de mening van eenieder.  FC Volendam D2 verzilverde z’n kansen niet, maar bleef ondanks tegenslagen strijd leveren tot de laatste minuut.

{foto11}

Rkav/Fc Volendam E1 - DWS E1   4-2

Doordat er voorjaarsvakantie was, waren er meer velden vrij bij de RKAV. Om 09:00 uur en mochten we voor het eerst dit seizoen op het nieuwe kunstgras van Veld B spelen en het zonnetje scheen en er was weinig wind  Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal waren in ieder geval aanwezig.

De eerste wedstrijd van de nieuwe en laatste competitieronde van dit seizoen en we mochten meteen beginnen tegen een andere ploeg uit de vorige poule, namelijk DWS. Tegen deze vereniging is het altijd weer afwachten met wie of wat je te maken krijgt en na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter, was het al duidelijk. Dit keer was het hun coach zelf die briesend en tierend langs de kant stond te schreeuwen. Na drie minuten werd dit nog duidelijker, toen DWS na te gemakkelijk verdedigen van onze kant de 0-1 mocht maken, een brullende coach die het vierde alsof hij in zijn eentje de Champions League had gewonnen. Bij vrijwel iedereen van Volendam die aan de kant stond, bekroop het gevoel van ’’hier zullen we toch wel niet van verliezen hé’’

Gelukkig maakten we vijf minuten later al de gelijkmaker. Kees had de ruimte om uit te halen en op het moment van schieten, kapte hij met links de bal naar zijn rechts en alleen voor de keeper schoot hij in de linkerhoek de 1-1 binnen. Het spel golfde heen en weer en DWS raakte de paal. We waren te onrustig aan de bal en leden daardoor veel onnodig balverlies en dat was niet nodig. Op de momenten dat we wel de rust behielden en de bal tikten kwam er meteen gevaar. Kees wist met een goede steekbal Jip diep te sturen en alleen voor de Keeper moest Jip zich strekken om er nog bij te kunnen en de bal kwam via de keeper weer tegen Jip aan, en verdween alsnog in het lege doel, 2-1. Achterin kregen we er meer grip op, Rens en Sander stonden goed te verdedigen en Glenn herstelde zich knap tegen de snelle rechtsbuiten van DWS. Na een goede aanval ging Jip op links er vandoor en gaf voorlangs op de meegelopen Kees, en op het moment dat Kees de bal in het lege doel wil schieten, krijgt hij een duwtje en glijdt op de bal met zijn voet in plaats van er tegen en de bal blijft liggen en wordt weggewerkt door DWS. Het was de kans om de score te verhogen voor de rust, maar het gebeurde niet.

In de rust werd er door de trainers Hans en Ab nadrukkelijk op gewezen, dat het veel feller moest en dat de buit nog niet binnen was. Ook het samenspel kon veel beter, door meer rust aan de bal te hebben en meer persoonlijke duels te winnen van DWS. Het begon weer heel onrustig en dat was aan beide kanten hetzelfde, er werd wel gestreden, maar van goed voetbal was geen sprake. Na kleine kansjes over en weer, wisten we vanaf links wel een keer te openen naar rechts en Rick vond Jip die zijn tegenstander passeerde alsof hij er niet stond en als een echte spits maakte hij het af, 3-1 en dat gaf lucht. Maar na twee minuten scoorde DWS rechtstreeks vanuit een corner de aansluitingstreffer, nadat Dion werd gehinderd door een aanvaller van DWS. Dit was niet nodig en zo bleef het onrustig en rommelig en kreeg DWS weer hoop, ze kregen kansen en Dion wist twee keer goed redding te brengen en we hadden een keer geluk dat de bal op de paal kwam. De spelers van DWS werden zoals bekend iets te grof en hun coach ging als een idioot te keer langs de lijn, wat dan ook indirect de oorzaak was. Kees werd vervangen na een overtreding, waarbij een speler van DWS het nodig vond op nog effe vol op zijn kuit te stappen, terwijl Kees al op de grond lag.

Na weer een overtreding aan de rechterkant van het veld die volgens hun natuurlijk geen overtreding was, mocht Daan aanleggen, omdat hij voor een linkspoot lag. Nadat coach Hans de scheids had gewezen op de muur die te dichtbij stond, besloot scheidsrechter Vincent een andere variant op de spelregels toe te passen. In plaats van de muur op vijf meter te zetten, tikte hij de bal drie meter terug. Iets wat of de KNVB-waarnemer aan mijn zijde ook erg vreemd vond. Daan krulde de bal richting het doel, en de bal ging over alles en iedereen heen en plofte in de lange hoek binnen, 4-2 en de afstand was precies genoeg geweest. Het duel was beslist en na afloop liet de coach van DWS zich weer eens van zijn slechtste kant zien, door geen handen te schudden en te zeggen dat Volendam bij DWS er wel aan zou gaan. Het zal allemaal wel, want we spelen in deze competitieronde maar een keer tegen elkaar en dat wisten wij al, maar hij blijkbaar niet.

De eerste drie punten zijn binnen en dat is belangrijk, maar belangrijker is het spel en dat was vandaag niet goed en kunnen we veel beter. Desondanks winnen we wel en lieten we ons niet gek maken door het gedrag van DWS en dat is goed, want zo zijn wij van Volendam niet.
Volgende week spelen we thuis een 11:11oefenwedstrijd tegen Hollandia om 10:30 uur, dus kunnen we eerst uitslapen. Tot volgende week.