Jeugdplan: update 28/1/2012

  • maandag, 30 jan 2012
  • Leestijd: 30 minuten
  • Bron: FC Volendam

Quick Boys A1 - FC Volendam A1 | uitslag 0-5
FC Volendam A2 - Be Quick 1887 A1 | uitslag 2-0

FC Volendam B1 - AFC B1 | uitslag 2-1
DWS B1 - FC Volendam B2 | uitslag 0-1

ADO Den Haag C1 - FC Volendam C1 | uitslag 2-1 
AZ C2 - FC Volendam C2 | uitslag 3-0

FC Volendam D1 - NEC (am) D1 | uitslag 6-1 (oefen)
FC Utrecht D2 - FC Volendam D2 | uitslag 1-0
Rkav Volendam E1 - Fortuna Wormerveer E1 | uitslag 8-1


{foto2}

 

A1 te sterk voor Quick Boys A1

28/1 – Ondanks het ontbreken van een drietal basisspelers (Gerry Schilder en Joris Dekker geschorst en Eric Veerman geblesseerd), hoefden onze mannen vanmiddag niet tot het uiterste te gaan om met de volle buit uit Katwijk terug te keren. Het krachtsverschil was namelijk erg groot, terwijl de stand-ins zich uitstekend van hun taak kweten. Het werd uiteindelijk 0-5. De score had echter veel hoger kunnen uitvallen.

De afwezigheid van bovengenoemde spelers noopte trainer Richard Stricker tot diverse omzettingen. Zo bracht hij met Jordy Dijkhuizen en Oscar Wilffert een nieuw (niet ingespeeld) centraal verdedigingsduo binnen de lijnen, werd captain Sven Talsma (’s morgens met zijn klasgenoten na een lange (wintersport)busreis teruggekeerd uit Saalbach en dus niet helemaal topfit) als linksachter neergezet, was Ferry Heijnis de vervanger van Joris en mocht Damiën Menzo het weer eens als centrumspits proberen. In zijn aan de wedstrijd voorafgaande bespreking had de trainer niet alleen aandacht aan het tactische gedeelte besteed, maar hield hij zijn spelers ook nog even een spiegel voor. Sommigen hebben dat al niet meer nodig, maar ons team herbergt ook een paar zeer talentvolle mannen, die nog steeds niet goed lijken te begrijpen, dan wel niet bereid zijn om te doen wat nodig is om ook daadwerkelijk te kunnen slagen als profvoetballer en niet beseffen dat talent alleen beslist niet voldoende is. Er zit heel veel kwaliteit in ons team. Kwaliteit en klasse waaraan FC Volendam de komende jaren nog heel veel plezier kan gaan beleven, maar daarvoor is dan wel vereist dat je voortdurend, iedere dag weer, je stinkende best doet en er ook naar leeft. Slechts dan kun je eruit halen wat in je zit. Tijdens het inspirerende en motiverende betoog van de trainer was het muisstil in de kleedkamer. Het is nu afwachten of zijn woorden goed zijn ‘geland’ bij de personen die het aangaat en of het ook daadwerkelijk tot iets gaat leiden. Trainers en staf willen er alles aan doen om daarbij behulpzaam te zijn en te ondersteunen waar nodig, maar uiteindelijk moet je het toch zelf willen en kunnen opbrengen om het noodzakelijke te doen.

Of het nu kwam door hetgeen aan de wedstrijd vooraf was gegaan of niet, feit was wel dat Volendam goed en geconcentreerd begon. Met goed aanvals- en combinatiewerk werd de thuisploeg meteen onder druk gezet. Toch scheelde het weinig of het waren de Katwijkers die de score openden. Door een defensief slippertje verscheen in de 9e minuut plotseling één van hun voorwaartsen vrij voor onze keeper. Mitchel Michaelis voorkwam door een redding met zijn rechtervoet echter vakkundig een snelle tegentreffer. Een minuut later wist Volendam wel het net te vinden. Het was Robert Timisela, ook vandaag weer als sterkhouder een voorbeeld voor zijn medespelers, die een aanval van de Katwijkers onderschepte en Damiën Menzo de diepte instuurde. Damiën schudde twee man van zich af en liet met zijn strakke schuiver via binnenkant tweede paal de openingstreffer op zijn naam schrijven. En paar minuten later zagen wij Bowedee Burleson over de rechterflank naar voren stuiven. Jammer genoeg smoorde zijn doelpoging. Vervolgens onderscheidde Damiën, kennelijk geïnspireerd en daardoor heel actief, zich met een paar sterke acties. In de 18e minuut had hij eigenlijk zijn tweede treffer moeten maken, maar zijn inzet, op aangeven van Marouane Bensabouh, ging voorlangs. Na een klein half uur spelen was er een mooie aanval op rechts. De snel opgekomen Bowedee passte op Damiën, die de bal breed legde op Marcel Veerman. Marcel had alle gelegenheid om uit te halen, maar verkoos Marouane in stelling te brengen. Zijn schot ging ruim over. Volendam bleef goed combineren, terwijl de Katwijkers het kwaliteitsverschil regelmatig met fysiek spel en felle charges probeerden te compenseren. De scheidsrechter trad hier steeds lankmoedig tegenop. De gele kaart die Sven in de 29e minuut kreeg was dan ook buiten proportie. In de 32e minuut maakte een blauwhemd het echter zo bont, dat de scheidsrechter hier echt niet omheen kon. Nadat de bewuste speler eerst Soufian Moro ongenadig had neergesabeld (rijp voor rood) en daarvoor slechts geel ontving, ging hij 30 seconden later opnieuw over de schreef. Nu was Sven zijn slachtoffer. Met zijn tweede gele kaart kon de boosdoener alsnog de gang naar de kleedkamer maken. Het weerhield de thuisploeg er niet van te blijven volharden in het maken van stevige overtredingen. Gelukkig waren de gevolgen van de aanslagen op de ledematen steeds goed door fysio Richard de Bruin te verhelpen. De 0-1 na ruim 40 minuten spelen was slechts een magere afspiegeling van het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen. Ferry Heijnis, daartoe in staat gesteld door Damiën en Bo, na een indrukwekkende solo, waren dichtbij een uitbreiding van de score, maar het lukte hen niet. Een flitsend schot van Soufian Moro teisterde nog de onderkant van de lat, maar in blessuretijd was Ferry wel succesvol. Uit een corner van Soufian nam Ferry de afvallende bal ineens op de pantoffel en liet deze snoeihard tegen de touwen eindigen, 0-2.

Na de hervatting bleken de gastheren met stoute bedoelingen uit de kleedkamer te zijn gekomen. Het gekozen systeem van 3 spitsen speelde ons echter in de kaart en zou ons alleen maar meer ruimte opleveren. Volendam voerde de acties jammer genoeg te vaak te ver door, zodat het onnodig lang duurde voordat men weer tot scoren kwam. Een prachtige boogbal van Robert Timisela eindigde op de lat en een doelpoging van Damiën, volledig vrijstaand in het doelgebied, ging hoog naast het doel. In de 63e minuut was het wel weer zo ver. Een prima actie van Marcel Veerman, de enige speler vandaag met Volendams bloed in de aderen, vormde de inleiding. Op snelheid (!) troefde Marcel, die overigens ook een puike partij speelde, een paar tegenstanders af om vervolgens de bal bij de op rechts vrijstaande Ferry te bezorgen. Of het werkelijk zo bedoeld was zullen we nooit weten, maar dat maakt ook helemaal niet uit, want Ferry schoot de bal met een prachtige boog over de keeper heen in de verste hoek, 0-3. Bowedee verdiende in de 67e minuut, na binnen de 16 te zijn getorpedeerd, een penalty, maar de scheids besliste anders en legde de bal er net buiten. Met nog ruim een kwartier te gaan, Cerezo Hilgen was inmiddels in de ploeg gekomen voor Marouane, was ook Jordy Dijkhuizen, die een goede indruk maakte op de voor hem vreemde positie als centrale verdediger, dicht bij een treffer, maar hij verzuimde deze uitgelezen mogelijkheid te verzilveren. In de 75e minuut lukte het Damiën wel het krachtsverschil in een hogere score tot uiting te brengen. Hij deed dit door de bal op subtiele wijze, uit een voorzet van Robert Timisela, achter het standbeen langs, tergend langzaam over de doellijn te laten rollen, 0-4. In de 81e minuut mocht de altijd fanatieke Yordi van Beek zijn rentree maken door de licht geblesseerde Bowedee te vervangen. Quick Boys was niet bij machte het onze defensie, waarin Oscar Wilffert zich zeer rustig toonde en overtuigend speelde, echt moeilijk te maken. In de slotfase werd het nog 0-5 toen Soufian zichzelf keurig had vrijgespeeld en het net vond. Een wedstrijd die vooraf als moeilijk werd beschouwd eindigde daarmee uiteindelijk toch in een eenvoudige overwinning.

Volgende week even genieten van een vrij weekend, waarna op 11 februari Feyenoord/Excelsior A2 in Volendam op bezoek komt. Wij zien onze trouwe volgers en andere belangstellenden dan graag weer verschijnen om onze mannen te komen steunen.

Gerard Veeken
Opstelling FC Volendam A1:
Mitchel Michaelis, Bowedee Burleson (’81 Yordi van Beek), Jordy Dijkhuizen, Oscar Wilffert, Sven Talsma, Robert Timisela, Soufian Moro, Marouane Bensabouh (’70 Cerezo Hilgen), Damiën Menzo, Marcel Veerman, Ferry Heijnis

{foto17}

A2 komt prima uit startblokken
in 2e seizoenhelft

Deze zaterdag 28 januari komt het uit het Groningse Haren afkomstige Be Quick 1887 richting ons dorp om daar tegenstand te geven aan onze jongens van A2. De vorige wedstrijd in Haren eindigde destijds in een doelpuntloos gelijkspel. Intussen is er heel wat veranderd in ons team wat betreft kracht , conditie , tactisch en technisch inzicht. Het verschil in trainingsarbeid wordt dan ook langzaam op de stand van de ranglijst zichtbaar. Wij kijken naar boven en hopen op een plaats bij de eerste drie , terwijl Be Quick 1887 momenteel op een in de middenmoot achtste plek bivakkeert. Scheidsrechter vanmiddag is de heer T de Boer uit Emmeloord en er wordt om 12 afgetrapt op veld 2. Met helaas maar twee wissels op de bank ( dit vanwege wat personele problemen bij A1 ) , een goede week van voorbereiding en een dito bespreking voorafgaand , wordt er begonnen aan de warming up. Vandaag begroeten wij met rugnummer 5 spelend , Mick Leijdecker die zijn eerste wedstrijd weer speelt na blessureleed en tevens een invaller assistent grensrechter ( Kiki ) die vanwege de cursus een aantal praktijkwedstrijden moet afleggen en dus deze zaterdag bij ons van de partij is.

{foto14}

FC Volendam begint heel gretig en met vele aanvallen richting het doel van Be Quick 1887. Resulterend in een snelle voorsprong die voortkomt uit een aanval vanaf de rechterkant via Soufian Reclaoui die de bal hard en diagonaal over de grond langs de keeper in de verre hoek plaats. 1-0. Het bleef eigenlijk de eerste 30 minuten een eenrichtingsverkeer richting de tegenstander , die dan ook grootse moeite heeft ons team te pareren. Een aantal zeer goede kansen komen deze 30 minuten voorbij waaronder een knap gedrukt schot van de voet van Kick van Aelst uit een knappe voorzet van wederom Soufian en een in de 20ste minuut haast niet te missen kans voor open doel , maar ook deze bal verdwijnt aan de verkeerde kant van het doel. Kortom sterk voetbal van onze jongens met een hoge amusementswaarde voor de vele toeschouwers. Vanuit de achterste linie zijn eigenlijk Boyd , Mick en Dennis elk afzonderlijk in goeden doen waarbij de lange passes van Boyd en Mick en het stofzuigen van Dennis tot de verbeelding spreken. Het middenveld wordt met Kick en Sander zeer goed vertegenwoordigd waarbij Kick vaak in het oog springt met goede steekpasses en aanvallende capaciteiten en Sander eigenlijk het vuile werk opknapt en vaak de onzichtbare spil is van waaruit een aanval tot stand komt. In de voorste linie komen Soufian en Bram beiden met hun eigen kenmerken goed in scoringspositie en geven bezorgen deze twee krachten de verdediging van Be Quick 1887 een zeer lastig eerste half uur.

{foto15}

Helaas duurt een wedstrijd 90 minuten en geen 45 minuten en merken wij vaak dat het tweede bedrijf een stuk lastiger is en vaak minder aantrekkelijk. Er valt dan ook bar weinig te schrijven over dit tweede bedrijf behoudens de twee onnodige gele kaarten ( reeds verkregen in de eerste helft ) en de twee wissels die trainersduo Koen Stam en Iwan Everaars bracht na 20 minuten in de tweede helft. ( lees : Randy Hondius voor Danny Tol en 10 minuten later Syrano Morrison voor Bram Barhorst ) Een eigen doelpunt uit een , dat moet gezegd worden , prima aanval en voorzet van Randy in de 74ste minuut bracht de stand op een voor ons veilige 2-0. Dit bleek een kwartier later ook de eindstand te zijn en konden wij 3 punten bijschrijven.

{foto16}

Volgende week volgt de wedstrijd tegen en in Houten. Hopende op uw steun en natuurlijk support tijdens deze wedstrijd. En ik gooi hem er nogmaals even in….een vaste assistent voor de 2e seizoenshelft en wellicht het nieuwe seizoen ’12-’13 is erg welkom. Dus mocht u een enthousiast en sportief familielid , vriend of kennis hebben , breng deze dan graag in contact met ons.

Opstelling : Sander Binken , Dennis de Wit , Rafik El Hamdi , Boyd Stevens , Mick Leijdecker , Danny Tol ( Randy Hondius ’64 ) , Soufian Reclaoui , Sander Bond , Bram Barhorst ( Syrano Morrison ’57 ) , Kick van Aelst , Bilal El Achkar

{foto3}

FC Volendam B1 – AFC B1 2-1 (2-0)

Er moest eindelijk iets gedaan worden aan het bijgeloof dat de B1 maar moeilijk tot winst kan komen als zij tegen hooggeplaatste ploegen in het stadion mogen spelen. AFC was doorvoor de ideale tegenstander. AFC doet het overigens uitstekend doet in de competitie met een tweede plaats op de ranglijst. In Amsterdam hadden we kansloos met 4-1 verloren dus was er wel iets recht te zetten. Een zeer belangrijke wedstrijd dus voor FC Volendam om directe aansluiting te krijgen en mee te doen voor de bovenste plaatsen.

De eerste minuten waren beide partijen elkaar nog aan het aftasten en AFC het iets betere van het spel had. Na ongeveer een kwartier nam FC Volendam het heft over en de ploeg begon warm te draaien. De eerste kans van de wedstrijd was voor Aubrey Hoogdorp na goed storen van Leroy de Graaff. De schermutselingen op het middenveld werden omgezet in doelpogingen. Het was Rowin Mol die op fraaie wijze de 1-0 voor zijn rekening nam na een schitterende aanval. Kort daarop had het weer 1-1 kunnen zijn want een foutieve bal werd eenvoudig onderschept. AFC kwam er vervolgens direct razendsnel snel uit maar de aanvaller mikte op de benen van de prima uitkomende doelman Dave Hiddes. In de laatste minuut van de eerste helft bracht Rowin Mol met een steekpass spits Aubrey Hoogdorp in stelling en met een fraaie lob bracht hij FC Volendam op een 2-0 voorsprong.

{foto8}

Normaal zou je verwachten dat AFC na rust een tandje bij zou zetten net na rust maar het was FC Volendam dat furieus uit de kleedkamer kwam. Na een goed voorzet van Johan Keizer lukte het Genridge Pryor niet om de keeper te passeren. Kort daarna probeerde hij het nogmaals maar weer lag de keeper van AFC in de weg. Wel was de keeper kansloos bij een knal van Piet Blokdijk maar dit keer werd de keeper geholpen door een speler die redding bracht op de doellijn. Het was wachten op de 3-0 want het regende kansen. Na een prima steekbal van Damon Mirani kon Johan Keizer weer een van zijn scherpe voorzetten lanceren maar enkele meters voor de doellijn werkte Aubrey Hoogdorp de bal over het doel. Na een vrije trap kopte Damon Mirani eindelijk de bevrijdende 3-0 binnen maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Dit allemaal in het tijdbestek van 14 minuten. Een foutieve bal in de breedte liet de wedstrijd kantelen want deze mogelijkheid werd door AFC prima afgestraft. Via enkele schijven lag de bal ineens achter doelman Dave Hiddes en de aansluitingstreffer was een feit. AFC kreeg hierdoor uitzicht op een beter resultaat en stroopte de mouwen op en knokte zich uit een ogenschijnlijk geslagen hoek terug in de wedstrijd. De paal en een prima redding van Dave Hiddes wisten dit te voorkomen. Aan de andere kant was FC Volendam ook nog een keer gevaarlijk toen Leroy de Graaf door de defensie soleerde en de hoek voor het uitkiezen had maar op de benen van de keeper mikte. De vreugde en opluchting waren groot toen de prima leidende arbiter Stephan van der Laak (dit werd na afloop van de wedstrijd overigens ook bevestigd door de teammanager van AFC) voor het einde van de wedstrijd floot.

{foto9}

Kortom, een verdiende overwinning tegen een prima tegenstander. Vandaag werd bewezen dat we in het stadion ook grote wedstrijden kunnen winnen.
Opstelling: Dave Hiddes, Piet Blokdijk, , Elroy Tuur, Damon Mirani, Johan Keizer (68. Daniël Mühren), Floris Mulder, Genridge Pryor, Rowin Mol, Aubrey Hoogdorp (65. Anass Haouam), Jesse Braspenning (72. Denzel Sno) , Leroy de Graaff.

De avond na de wedstrijd was er door José Mol en Cor Blokdijk voor alle stafleden, ouders en spelers een diner en een gezellig samenzijn georganiseerd. Velen hebben aan dit stukje teambuilding gehoor gegeven en meegedaan . Het was een voortreffelijke avond in het Wapen van Munster in de Rijp waar allen eerst hebben genoten van een door Cor Blokdijk prima samengesteld menu. Ook daarna wist Cor ons te entertainen en als een echte volkszanger kreeg hij de hele tent ook zijn kop. De voortreffelijke tweede stem van Renato Tuur zal hem misschien binnenkort wel een uitnodiging opleveren bij de nieuwe uitzendingen van The Voice. Ook leuk was het dat Brandon Nojoredjo en zijn ouders aanwezig waren. Dit ondanks dat hij onlangs de keuze heeft gemaakt zijn voetbalschoenen tijdelijk op te bergen maar ondanks dit besluit gewoon deel uit maakt van het teaproces. Kortom, een hele geslaagde avond in het mooie De Rijp en met dank aan de organisatoren en initiatiefnemers Cor Blokdijk en José Mol.

Floor Heuyerjans

{foto10}

DWS B1 – FC Volendam B2

Vandaag de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma tegen DWS B1 uit Amsterdam. Na een rommelige voorbereiding, geen kleedkamer beschikbaar, geen normaal veld om de warming-up te doen, begonnen we om iets over half 1 aan de wedstrijd.

In de thuiswedstrijd speelde DWS B1 vanuit de counter, maar nu joeg het ons meteen over het hele veld op. Daar hadden we de eerste twintig minuten moeite mee en omdat wij meegingen in hun spel, de lange bal, waar wij het niet van moeten hebben, kregen zij enkele mogelijkheden, geen uitgespeelde kansen maar toch momenten die wij zelf weg gaven aan hen door niet te voetballen en dat de linies in het begin zeker teveel uit elkaar lagen waardoor zij de tweede bal steeds hadden. Na een minuut of 25 kwamen wij beter in de wedstrijd, de linies stonden compacter, de bal lieten we meer rond gaan en er was meer beweging door de mannen van Volendam over het hele veld, waardoor we meer ruimte kregen, wat resulteerde in twee grote kansen, maar die waren niet besteed aan onze voorwaartsen. Zo gingen we de rust in met 0-0 en het was een eerste helft die we even goed lieten terug komen in de rust omdat we onze sterke punten niet gebruikten en teveel mee gingen in hun spel.

Na een paar goede afspraken te hebben gemaakt in de rust, gingen we de tweede helft in. We begonnen stukken feller en beter dan de tegenstander, lieten nu de bal wel in hoog tempo rond gaan en was er veel meer overleg in ons spel en veel meer gevaar voor de goal. Na 18 minuten in de tweede helft kregen wij een vrije trap aan de zijkant. Die werd perfect ingedraaid door Gerry Vlak naar de tweede paal waar Nick Zeijlmans binnen kopte, 1-0. Op dat moment ook verdiend omdat wij de ploeg waren die de wedstrijd in handen hadden en bepaalden. Na de 1-0 ging DWS B1 opportunistische spelen dmv. de lange bal. Wij bleven goed vanuit de organisatie spelen en gaven een redelijke kans weg, die bekwaam door Bas Veen, de keeper van ons, werd gepakt. Zelf kregen we de ruimte die we wilden hebben en met Levi van Nispen als verse spits kregen we ook kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Alleen de trekker haalden we niet over. Toen de scheidsrechter na 55 minuten affloot, waar hij de extra tijd vandaan haalde wist niemand, normaal spelen we namelijk 40 minuten, was de vreugde en de opluchting groot bij de spelers.

Het mooie van deze overwinning is, dat iedereen zijn steentje eraan heeft bijgedragen en dat er een eenheid stond die voor elkaar werkte, elkaar hielp, de duels vol aanging en er soms nuttige overtredingen werden gemaakt om de omschakeling van de tegenstander eruit te halen.
De pluspunten waren dat we ons niet gek lieten maken door het fysieke geweld van DWS B1, dat we goed in de organisatie bleven staan, de speldiscipline goed was en dat er niets werd weggegeven, heel volwassen hebben gevoetbald, ook al kan en moet het veldspel veel beter, want dat zag ik te weinig terug. Al bij al een heel goede overwinning. Nu hebben we een gaatje geslagen met de nr. 5. Mannen we beginnen de wedstrijd steeds beter te lezen en weten nu meer wat er in bepaalde situaties wordt verwacht.

De opstelling was. 1 bas veen, 2 stefan daman, 3 jordi vd horst, 4 nick zeijlmans, 5 casey steur, 6 mike dooyeweerd, 7 jeremy moorthaemer, 8 nick runderkamp ( 60e minuut Levi van nispen), 9 jordi hilterman ( 63 e minuut soufyan akmun), 10 gerry vlak, 11 danny persijn.

De trainer

{foto13}

ADO Den Haag C1 – FC Volendam C1  (2-1)

Vandaag moesten wij al vroeg uit de veren omdat er een uitduel tegen de C1 van ADO in Den Haag voor de boeg stond. De laatste wedstrijd voor de winterstop stonden wij ook al tegenover deze ploeg. De wedstrijd van toen kon iedereen zich nog goed herinneren en de mannen stonden dan ook te trappelen om de uitslag van toen snel te doen vergeten.

Zo begon de ploeg dan ook erg scherp aan de wedstrijd. Op een zeer moeilijk bespeelbaar veld was het vooral hard werken en de lange bal hanteren. Beide ploegen maakte in de 1e helft hiervan gebruik. Echte combinaties en mooie aanvallen waren niet echt mogelijk en zo werd het middenveld van beide ploegen vaak overgeslagen. Desondanks was het een zeer aangename wedstrijd om te bekijken. Beide ploegen vochten als een team voor iedere bal maar hierdoor waren de kansen van zowel ADO als de FC erg gering. Uit het klein aantal kansjes toch een mogelijk voor de FC want Kevin werd door de as de diepte ingestuurd en kwam door een sliding/botsing van de keeper van ADO binnen het strafschopgebied ten val, iedereen keek naar de stip alleen de scheidsrechter liet dit incident onbeslist en bepaalde doorspelen. Toch kwamen wij in de 22e min op voorsprong. Door goed drukzetten van spits Renne had de keeper van ADO moeite met het verwerken van de bal en werd deze in paniek weggeschoten. Totaal verkeerd geraakt kwam de bal voor de voeten van Kevin, die zich geen moment bedacht en in de lange hoek de 0-1 liet aantekenen. Na de 0-1 bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde al was het aantal kansen in het voordeel van de FC. ACO creëerde 3 min voor de rust een mogelijkheid waaruit zij wisten te scoren. Uit een voorzet vanaf de linkerkant kwam de bal hoog bij de 2e paal waar de bal voor het doel geschoten werd en tegen diverse benen achter de doellijn werd verwerkt. Met een gelijkspel gingen wij rusten.

{foto11}

Bij een aantal wedstrijden begonnen we lang niet scherp aan een eerste helft, nu was dit het geval na de rust, binnen een minuut scoorde ADO de 2-1. De bal werd in het as van het veld niet goed weggewerkt en kwam in de voeten van de spits van ADO, die de linksbuiten lanceerde, laatstgenoemde schoot de bal achter keeper Sjoerd. Na de 2-1 had ADO het betere van het spel en probeerde zij vooral via de zijkanten de aanval te zoeken. Toch werden deze aanvallen veelal gestopt door de laatste lijn of keeper waardoor een grotere voorsprong uitbleef. En zo eindigde de wedstrijd na een matige 2e helft in een 2-1 verlies voor de FC.

{foto6}

Mede door het matig bespeelbare veld konden de jongens het niveau van de afgelopen wedstrijd niet halen. Hierdoor konden ze moeilijk vat krijgen op de wedstrijd door middel van het zo gewenste positiespel. Erg jammer want een punt had er ingezeten, waardoor het gat iets kleiner zou worden met de directe concurrenten. Aankomend weekend is de C1 vrij van competitie voetbal en treden wij in ons KRAS Stadion op 11 februari aan tegen FC Twente.

Opstelling FC Volendam C1:
Sjoerd Lukas, Nick Binken (’35 Mick Nelen), Puck Postma, Wilson Bakker, Gevano End, Symon Schilder (’35 Tenzin Tempa), Kevin Owusu-Asare, Jamie Jacobs, Renne Donkor, Sebastiaan van der, Joey Salden (’42 Kees Zwarthoed).
 

{foto5}

 

AZ C2 – FC Volendam C2 (3-0)

FC Volendam C2 is ondanks het goede spel tegen AZ C2 jammer genoeg toch met lege handen blijven staan. Hoewel de uitslag misschien anders doet vermoeden, heeft Volendam heel goed gespeeld.

Het liet direct vanaf de aftrap zien, dat het van plan was deze keer de punten mee naar huis te nemen. Echter, in de 3e minuut kreeg Volendam al een tegenslag te verwerken. Een niet geconstateerde buitenspelsituatie gaf AZ een vrije doortocht naar het doel en liet keeper Jan Ploeg kansloos.(1-0) Ondanks deze vroege tegentreffer gingen de jongens niet bij de pakken neerzitten en zetten met goed positiespel AZ helemaal vast, kregen wat kansjes maar wisten niet tot scoren te komen.

Ook de tweede helft had Volendam het betere spel al was het niet meer zo sprankelend als in de eerste helft. AZ kreeg meer vat op de wedstrijd en gaf de Volendammers een lesje in effectiviteit door de paar kansen die het creëerde, knap af te ronden waardoor de eindstand werd bepaald op 3-0.

Jongens, niet getreurd. Jullie hebben een hele goede pot op de mat gezet en kunnen met opgeheven hoofd terugkijken op deze match. Als jullie zo blijven spelen, kan een overwinning niet lang meer uitblijven.

{foto12}

FC Utrecht D2 – FC Volendam D2 (1-0)

Al om 7 uur in de morgen gingen we op weg naar Utrecht, zodat we om 9 uur in de schaduw van stadion Galgenwaard konden aftrappen tegen FC Utrecht D2.

Vanaf het begin ging het beide kanten op. Beide partijen hadden op het natte kunstgras moeite om de bal te controleren. En het was wel duidelijk, dat er door scherp ingrijpen, weinig tijd was om rustig een aanval op te zetten. Voor rust had FC Volendam de beste kansen. Eric Tol schoot vanaf de zestien net naast, spits Arjan Snoek probeerde het met een hoge bal, maar de Utrecht-keeper hield de bal voor de lijn. In de 18e minuut kwam Brian Plat vanuit een klutssituatie in een kansrijke scoringspositie. De bal stuitte echter te hoog op zodat hij te weing vaart mee kon geven. De keeper redde, maar de volgende kans diende zich weer aan. Vanuit een corner kopte Jan Steur net naast het doel. Aan de andere kant werd het keeper Stef Koning nog niet echt op de proef gesteld. Dit was mede te danken door scherp ingrijpen van de achterlinie. Sjors, Mike, Terry en Teun gaven niets weg.

Na de rust bleven we op de ingeslagen weg voetballen. Toch kregen we in de 47e minuut het deksel op de neus. Op onze helft werd de bal in de opbouw onderschept en de spits duwde tergend langzaam de bal in de hoek. Keeper Stef Koning stond als versteend en zag de bal tegen de touwen gaan : 1 – 0. Daarna bleef FC Volendam druk zetten op FC Utrecht. Onze spelhervattingen werden door FC Utrecht – spelers onderbroken door steeds voor de bal te staan: spelbederf. De scheidsrechter vond dit eveneens irritant, maar hield het bij waarschuwingen richting de spelers van FC Utrecht. Brian Plat kwam voorin los, maar de bal werd op het laatste moment voor z’n voeten weggeveegd door de laatste man van FC Utrecht. In de slotminuten kregen we nog een corner. Het was wederom Jan Steur die kopte, z’n inzet ging net over lat.

Zo bleef de eindstand 1 – 0 . Dubbel gevoel overheerste. Er heerste teleurstelling over het zure verlies. We hadden een punt of meer verdiend. Aan de andere kant speelden we vol overgave en konden we terugkijken op een sterk optreden van het team. Nu die kansen nog benutten …….

{foto7}

Volendam E1-Fortuna Wormerveer E1  (8-1)

Zonder de aan zijn hamstring geblesseerde Matthew, mochten we eindelijk weer voetballen om het ‘’echie’’, na twee weken geleden een fantastische teamprestatie te hebben geleverd op het toernooi van JSV in Nieuwegein met een 1e plaats en een vorige week onterechte afkeuring van de RKAV, terwijl veld C vrij was. Hadden we nu vooraf geregeld dat we bij afkeuring op veld C mochten. Bij aankomst bleken we toch ingedeeld op veld 2 en dit werd door Leider John verandert in veld C. De deur werd open gemaakt door Kick sport en nu waren we klaar om te voetballen,we moesten het doen. Het wachten was op scheidsrechter Davey Heesakkers, maar na een telefoontje te hebben gepleegd bleek dat die helemaal niet op onze wedstrijd stond gepland, zonder dat we daar van af wisten. Gelukkig was Andre Vlak bereid om de fluit ter hand te nemen en konden we beginnen.

Het was de taak om dezelfde inzet en beleving te tonen als op het toernooi, dan zou het goed komen. Fortuna had in de eerste minuten het meeste balbezit, maar tot kansen leidde dit niet. In de omschakeling kwamen wij er gevaarlijk uit en dit leverde al een kansje op voor Lennard. Even daarna werd Lennard diep gestuurd door Jip en Lennard ging prima om de keeper heen en scoorde met zijn linker de 1-0. We werden sterker, maar tikte de bal niet echt lekker rond en hadden daardoor veel balverlies. Bij een aanval van Fortuna werd de bal voorgegeven vanaf rechts en weggewerkt, Fortuna ving op en niemand die van ons het schot blokte. De bal kwam recht op Dion af en Dion klemde de bal niet, Fortuna profiteerde en het stond weer 1-1. Twee minuten later maakte we al weer de 2-1, Kees stuurde Lennard weg en Lennard ging weer om de keeper heen en scoorde met rechts in het lege doel, een prima goal. Vlak voor de rust deed Jip hetzelfde als Lennard en hij maakte de 3-1, dat was tevens de ruststand.

In de rust werd er op aangedrongen dat het samenspel beter moest, de goals kwamen allen vanuit de omschakeling. Al is dat is ook een kwaliteit van ons. Na een paar minuten wist Kees het gaatje te vinden op Jip en Jip legde vanaf links goed breed op Lennard, 4-1. Een goal vanuit prima samenspel. Even later voerde Jip in zijn eentje een omhaal uit, de bal ging over de keeper en kwam jammer genoeg op de kruising. Meteen daarna scoorde weer Jip vanuit een corner in de rebound en het stond 5-1, het verzet van Fortuna was gebroken en Kees vond meteen weer Jip voor de 6-1. Daan wist vanaf rechts drie man te passeren en gaf voor op Marc, maar de bal was net te hard en Marc kon er daardoor niet bij. Achterin met afwisselend Rens, Sander Glenn, Rick en de jarige Jesper als verdedigende middenvelder en keeper Joey stond het als een huis en gaven niets weg. Daan wist ook Jip te vinden en die scoorde vandaag gemakkelijk,7-1. Kees mocht nog aanleggen voor een penalty, na hands van de verdediger van Fortuna op de doellijn. Maar het enige net wat Kees wist te raken was het vangnet achter het doel, hij schoot hoog over. Het geven van assist ging Kees vandaag beter af, want met een prima steekbal vond hij weer Jip en Jip rondde prima af, 8-1.

Jongens, een prima prestatie en we hebben de lijn doorgetrokken van het toernooi. Het spelen op veld C is zeker voor herhaling vatbaar, dat is vandaag wel gebleken. Volgende week moeten we naar DWS en daar zullen we opnieuw hard moeten werken om een goed resultaat te halen.
Komende week weer hard trainen en dan op naar DWS.