FC Volendam A1 - Heerenveen/Emmen A1 | uitslag 3-3 (beker)

FC Groningen/Cambuur B1 - FC Volendam B1 | uitslag 1-1
Alphense Boys B1 - FC Volendam B2 | uitslag 5-3

FC Volendam C1 - Vitesse/AGOVV C1 | uitslag 1-4
Almere City FC C2 - FC Volendam C2 | uitslag 1-2

FC Volendam D1 - FC Utrecht D1 | SNO
AZ D2 - FC Volendam D2 | uitslag 2-1
Wherevogels De E1 - Volendam (rkav) E1 | uitslag 0-10

De officiele wedstrijd van de D1 kon geen doorgang vinden omdat de scheidsrechter er niet was. FC Utrecht ging niet akkoord met een scheidsrechter uit de gelederen van Volendam. Uiteindelijk werd besloten om er een oefenduel van te maken. De competitiewedstrijd zal op een later tijpstip gespeeld worden. Komende dinsdag speelt de D1 uit, tegen AZ voor de competitie en vetrekt eind van de week voor een oefen stagen naar München.

{foto1}

Foto's D1 © Rob Lezer

klik voor alle foto's op de link's hierboven

A1 bekert door na verdiend gelijkspel tegen Heerenveen/Emmen A1

Zaterdag stond de laatste wedstrijd in de poulefase van het bekertoernooi op het programma. Tegenstander SC Heerenveen/Emmen A1, dat uitkomt in de eredivisie, had zich met twee overwinningen reeds verzekerd van de volgende ronde. Ons team moest tenminste gelijk spelen om ook door te gaan.

Volendam kwam veel scherper uit de startblokken dan vorige week en zette de gasten al in de 2e minuut op achterstand. Nadat Damiën Menzo op de rand van het 16 meter gebied ten val was gebracht, was Eric Veerman succesvol met de toegekende vrije trap, 1-0. Heerlijk om al zo snel op voorsprong te komen. Heerenveen bleek over een prima team te beschikken en liet zich in aanvallend opzicht ook niet onbetuigd. Uit een corner waren de gasten in de 9e minuut dichtbij de gelijkmaker toen Mitchel Michaelis de bal uit zijn handen liet glippen, maar gelukkig liep dit goed voor ons af. In de 14e minuut moest Mitchel toch de gang naar het net maken. Weliswaar zag onze verdediging er hierbij niet goed uit, maar ook het fortuin lachte de mannen met de pompeblêden daarbij toe. De gelijke stand was echter slechts van korte duur, want in de 18e minuut kwamen de oranjehemden opnieuw op voorsprong. Joris Dekker, die zijn scherpte weer helemaal heeft teruggevonden, onderschepte een bal en verlengde deze met de punt van de voet op Damiën. De grensrechter van Heerenveen schatte het gevaar goed in, maar dat mag nooit een reden zijn om onterecht voor buitenspel te vlaggen. De scheidsrechter liet zich gelukkig niet bedotten en negeerde het vlagsignaal dan ook terecht. De voorzet van Damiën was op maat en de afwerking van de goed meegelopen Joris was van dezelfde kwaliteit, 2-1. Een paar minuten later had het zelfs 3-1 moeten zijn. Soufian Moro bediende Marouane Bensabouh, maar die koos voor eigen succes in plaats van de bal af te leggen en schoot hoog naast het doel. In plaats daarvan was het kort daarna weer gelijk, nadat Gerry Schilder zijn directe tegenstander in de 16 tegen het kunstgras werkte. Mitchel raakte de bal nog wel, maar niet goed genoeg om de penalty te keren, 2-2. Met vier doelpunten binnen een kwart van de wedstrijd kwamen de toeschouwers zeker aan hun trekken. Volendam deed goed mee in deze leuke pot, hoewel Heerenveen, ook wel begrijpelijk, zich iets slimmer en volwassener toonde dan onze mannen. De thuisclub legde een zeer acceptabele partij op de mat en wist elkaar met prima combinaties vaak goed te vinden. Bowedee Burleson speelde weer ijzersterk, terwijl de nr. 6 van Heerenveen zich ontpopte als een man met losse handjes. De goed leidende scheidsrechter Wigchers had daar echter goed het zicht op. Het ging de Heerenveners kennelijk toch niet helemaal naar de zin, want men mopperde regelmatig op de leidsman. In de 39e minuut onderscheidde Mitchel zich met een prima ingreep en een flitsende spelhervatting met zijn uitworp op Damiën. Die stuurde op rechts Bowedee weg. Hij leverde een prima voorzet af, waaruit Marouane had moeten scoren. De afwerking was echter slordig, zodat deze 100% kans onbenut bleef. In de slotfase van de eerste helft was de concentratie van de Volendammers iets minder en werd het Heerenveen af en toe iets te gemakkelijk gemaakt. Verder dan een gevaarlijke kopbal, die door Mitchel tot corner werd verwerkt, kwamen de Friezen echter niet.

In de pauze leek Sven Talsma, die zich al de hele eerste helft niet lekker had gevoeld, te moeten afhaken, maar de karaktervolle Sven wilde daar niets van weten en stond dus ook bij de aftrap van de tweede helft nog binnen de lijnen. Het spel was na de hervatting opnieuw redelijk gelijkopgaand, maar de Friezen wisten in de 55e minuut met veel lopende mensen opnieuw te profiteren van instappende Volendammers. Helemaal uitgespeeld was het voor een in de doelmond volledig vrijstaande aanvaller van de gasten een koud kunstje om voor 2-3 te zorgen. Ondertussen had Sven toch moeten afhaken (Cerezo Hilgen verving hem prima) en was aan de kant van Heerenveen/Emmen een speler van het type Toivonen in het strijdperk verschenen. Een irritant ventje, dat best aardig kon voetballen, maar zich kennelijk liever bezig hield met het uit het spel halen van zijn tegenstanders. Gelukkig lieten Gerry Schilder en Eric Veerman zich niet verleiden en bleven zij gewoon doen wat van hen werd verwacht. Zelfs nadat deze nr. 13 met twee benen onbestraft een duel inkwam om te proberen een van onze spelers leed toe te brengen. Volendam hield dus het hoofd goed koel en probeerde met goed voetbal weer op gelijke hoogte te komen. Dat lukte in de 72e minuut na een sterke actie van Damiën, die op kracht de bal van een tegenstander afpakte en vervolgens Soufian in kansrijke positie zag. Soufian was trefzeker en liet met een snoeihard schot de gelijkmaker aantekenen, 3-3. In het laatste kwartier (Ferry Heijnis en Boyd Stevens waren inmiddels ingevallen voor respectievelijk Marouane Bensabouh en Robert Timisela) kregen zowel de thuisclub (o.a. via Boyd Stevens) als hun gasten nog mogelijkheden om de winst naar zich toe te trekken. Doelpogingen over en weer gingen naast of over het doel. In blessuretijd leek het toch nog voor ons mis te gaan, maar met kunst en vliegwerk en wat geluk wist Mitchel Michaelis dit te verijdelen. Na 90 minuten stond er dus nog steeds 3-3 op het scorebord. Het was genoeg om ook door te bekeren. Een prima prestatie en nu maar afwachten wie er binnenkort als tegenstander uit de koker komt voor de knock-out fase.

Volgende week opnieuw een thuiswedstrijd. VVV/Helmond Sport A1 komt dan op bezoek. Een ploeg die vorig seizoen ternauwernood aan degradatie ontsnapte, maar het dit seizoen tot nog toe verrassend goed doet. We zijn dus gewaarschuwd. Willen we mee blijven doen om de prijzen, dan zullen we weer vlijmscherp aan de start moeten verschijnen. Ik heb er alle vertouwen in dat dit ook gaat gebeuren.
Gerard Veeken

Opstelling FC Volendam A1:
Mitchel Michaelis, Bowedee Burleson, Gerry Schilder, Eric Veerman, Sven Talsma (’57 Cerezo Hilgen), Robert Timisela (’76 Boyd Stevens), Damiën Menzo, Marcel Veerman, Joris Dekker, Marouane Bensabouh (’73 Ferry Heijnis), Soufian Moro

{foto2}

DONKERE WOLKEN TEKENEN WEDSTRIJD FC VOLENDAM A2 – AFC A1

Onder de rook van het stadion op veld 2 staat een tot op het tandvlees gemotiveerde ploeg zijn warming up te doen om het altijd lastige AFC eens een lesje in Volendams voetbal te geven. Met een overvolle en fitte A2 selectie bestaande vandaag uit “18”man is het een drukte van jewelste op de bank, waar voor de gelegenheid ook ons Hoofd Jeugdopleidingen voor een helft heeft plaatsgenomen. Vandaag aantredend in een Hemelsblauw tenue en met Stand-in Assistent Marco (waarvoor hartelijk dank) bij ons aan de lijn wordt de wedstrijd leven ingeblazen door de 18-jarige en gemotiveerde scheidsrechter Kohler uit Dokkum.

Het eerste kwartier was een prima kwartier met een goed spelend Volendam dat met goed vastzetten een klein overwicht had en een al reeds in de tweede minuut aardige kans kreeg uit een hoekschop van Boyd Stevens. Helaas werd deze bal niet met de juiste G-Krachten ingekopt en was dit een eenvoudige prooi voor de Amsterdamse doelman. Er naderde een wat sterker AFC met meer veldoverwicht en een handige en talentvolle nummer 10 die heel geraffineerd vanuit het middenveld doorschoof naar de voorste linie waardoor deze met vierman kon opereren.
Ondanks dit licht Amsterdamse veldoverwicht kregen wij constant de juiste kansen , of moet ik het op zijn “van Gaals” mogelijkheden noemen. Rond de twintigste minuut een vrije trap te nemen op twintig meter. Boyd was het die deze opeiste , maar ook deze trap eindigde niet in het gevraagde net. De bal werd gepareerd en niet lekker weggewerkt, waardoor wij in de aanval bleven en vanwege een handsbal op 16,1 meter wederom een directe vrije trap mochten nemen. Deze belandde helaas in de muur en beëindigde tevens ons offensief. Na een half uur gespeeld te hebben en kijkend naar de als maar donker wordende lucht boven het Volendamse voorspelden de weergoden niet veel goeds. Zo ook de voetbal kenners langs de lijn. Zij zagen de bui ook al hangen, al spraken zij meer in voetbaltaal en doelden op het veldspel van onze A2. Een vrije trap eveneens op 16,1 meter van het doel van Dean wordt door de al eerder genoemde nr.10 van de tegenstander langs de muur in de verre hoek geschoten en kijken wij tegen een 0-1 achterstand aan. De voetbalkenners langs de lijn kregen dus snel hun gelijk. Onze jongens stonden dus nu voor de zware taak om nog voor rust die 0-1 achterstand te gaan omzetten naar minimaal een gelijke stand. Achterin was het Oscar Wilffert die in de 35ste minuut erger deed voorkomen door zeer goed in te grijpen en een aardige steekbal van die (daar is ie helaas weer) niet slecht spelende nr.10 op de AFC spits te onderscheppen. In de 36ste minuut kregen wij onze beste mogelijkheid toen Danny Tol een mooie pass gaf naar Ferry Heijnis die alleen op de keeper kon afgaan maar werd terug gefloten na een vlagsignaal van de overijverige assistent van AFC. Met een 0-1 stand gingen wij na ca. 50minuten incl. blessuretijd de rust in.
In de kleedkamer werden de puntjes weer even op de spreekwoordelijke “i” gezet door Koen en kunnen wij beginnen aan een hopelijk voor ons doelpuntrijke tweede helft.

Deze werd een klein beetje later begonnen daar collega “Jaap”van onze A1 zo vriendelijk was even de taken van Piet onder de hoofdtribune waar te nemen en per abuis onze scheidsrechter had opgesloten in zijn kleedkamer. Hilariteit alom , maar na wat kloppen en roepen werd de beste man bevrijd uit zijn kleedkamer en kon hij zijn weg bewandelen naar ons veld, waar beide ploegen reeds stonden te wachten.

Een snelle wissel na zeven minuten waarbij Bram Barhorst en Kick van Aelst in het veld mochten komen voor Soufian Reclaoui en Syrano Morrison zou meer pressie moeten gaan veroorzaken voor het doel van de tegenstander. Wederom kregen wij een aantal aardige kansen en konden wij ons spel best nog aardig spelen. In de 60ste minuut was het wederom Boyd die uit een vrije trap en met een strak schot langs de muur de keeper in de weg zag staan. Wij zakten een beetje terug naar bedenkelijk niveau en niet te vergelijken met de wedstrijd van vorige week tegen Alphense Boys waarin er gewerkt werd voor iedere meter. AFC werd toch wel sterker en kwam een aantal malen goed voor het doel van Dean. Bij een volgende aanval in de 66ste minuut van AFC werd er in ons strafschopgebied een overtreding begaan op een AFC-er maar niet bestraft. Vervolgens werd er daarna een wat lichtere overtreding begaan op wederom een AFC-er in ons 16-meter gebied. Iemand die alle klassen heeft doorlopen weet dus dat 1+1 twee is en zo ook de scheidsrechter , die deze laatste overtreding bestrafte met een strafschop voor AFC. Deze werd vervolgens goed ingeschoten maar was het Dean die hem met een knappe duik uit zijn linkerhoek kon stompen en gevaar geweken was. Het laatste kwartier was een stormachtig kwartier…zowel letterlijk als figuurlijk. Een flinke regenbui teisterde veld 2 terwijl wij er nog even twee verse krachten in brachten met Sander Bond voor Bilal El Achkar en Randy Hovius die zijn vertrouwde linksback positie kon innemen voor Yener Deviocoglu. AFC maakte vervolgens slim gebruik van hun 0-1 voorsprong door het vertragen van spelhervattingen , rust in hun spel te brengen , de scheidsrechter te beïnvloeden en het praten met hun tegenstander. En dat met een veelvuldig vlaggende en gebarende assistent die ook niet schroomde om vervelende taal naar zowel onze spelers als bank uit te kramen zou een lastig slot kunnen inluidden. In de 85ste minuut dachten wij de 1-1 gemaakt te hebben toen Oscar met een denderend schot vanaf 30 meter de lat wist te raken en de bal in de rebound voor de voeten van Sander belandde die hem snoeihard van 11 meter binnen schoot. Een juichend Volendam was het gevolg. Helaas was dat van erg korte duur , want wat niemand zag behalve een persoon in de vorm van de assistent van AFC. Hij stak resoluut zijn vlag in de hoogte om buitenspel aan te geven. Iets wat totaal onmogelijk is uit een direct schot op goal van 30meter en waarbij niemand zich in de baan van het schot bevind of hiermee de goalie hindert. (tenzij Sander zich ten tijde van het schot van Oscar in buitenspelpositie bevond en hij in de rebound niet buitenspel staande de bal in het doel schoot ) Helaas voor ons liet de uitstekend leidende scheidsrechter hiermee inpakken en keurde hij deze loepzuivere goal af en een aftrap maakte plaats voor een vrije trap vanwege buitenspel in de 16 meter van AFC.

Het bleef bij deze laatste Aktie en de 0-1 eindstand was een feit. Terwijl wij nog van het veld liepen was het de ronkende motor van de koets van Marco die ons terrein verliet , een ontgoocheld A2 team achterlatend. Er zal aankomende week flink gewerkt moeten worden om volgende week tegen Bennekom thuis de volle drie punten te gaan pakken.

Opstelling : Dean Schilder , Dennis de Wit , Cerezo Hilgen , Oscar Wilffert , Yener Deviocoglu ( ’75 Randy Hovius ) , Danny Tol , Bilal El Achkar ( ’78 Sander Bond ) , Boyd Stevens , Syrano Morrison ( ‘52 Bram Barhorst ) , Ferry Heijnis , Soufian Reclaoui ( ’52 Kick van Aelst )

DRINGENDE OPROEP
OVERIGENS ZIJN WIJ NOG STEEDS OP ZOEK NAAR DIE ENE ASSISTENT DIE ONS TEAM WEKELIJKS WIL KOMEN VERSTERKEN. Dus voelt u zich geroepen en bent u enthousiast en sportief genoeg of weet u iemand in uw directe omgeving die dat is , kunt u zich nog steeds aanmelden bij : Rick de Meijer 06 – 51435122.

{foto8}

FC Volendam B1 morst punten in Groningen

Na een lange busrit van twee uur met af en toe een flinke herfstbui begint de wedstrijd tussen FC Groningen B1 en FC Volendam B1 in het zonnetje. De eerste twintig minuten kan vooral de keeper van FC Groningen genieten van de zon. Omdat FC Volendam vergeet te voetballen en niet in de buurt van het Groningendoel komt. FC Groningen daarentegen krijgt de ene na de andere kans. Maar gelukkig voor ons vergeten zij deze te benutten. Mede door de goede reddingen van Dave Hiddes. Maar na 21 minuten spelen begint FC Volendam warm te draaien en is er een goede loopactie van Piet Blokdijk vanaf rechts. Hij speelt af op Genridge Prijor, maar helaas komt hier geen doelpunt uit. Maar dit lijkt een vrijbrief voor de jongens te zijn dat er gevoetbald mag worden. Na dertig minuten spelen krijgt FC Groningen kort na elkaar twee vrije trappen recht voor het doel op pakweg achttien meter, maar weer door het goede keeperswerk van Dave Hiddes blijft het scorebord op 0-0 en met deze stand gaan beide ploegen de rust in.

{foto9}

FC Volendam begint ongewijzigd aan de tweede helft en trekt de stijgende lijn moeiteloos door. Er wordt goed combinatie voetbal gespeeld. Hierdoor ontstaat een kans die zijn oorsprong vindt bij Jesse Braspenning en Rowin Mol. Door het goeie samenspel tussen beide spelers komt Jesse dicht bij het doel en kan schieten, maar helaas mist de bal het doel. Kort daarna ontstaat er door een goede welbekende loopactie van Johan Keizer over links een uitstekende tweede kans voor Jesse Braspenning, maar helaas gaat deze bal voor langs en kan Genridge Prijor in tweede instantie het afmaken. De bal belandt via wat Groningenspelers in de handen van de keeper en blijft het scorebord op 0-0 steken. FC volendam blijft erin geloven en er wordt ongelooflijk hard gewerkt. Zowel op het middenveld als achterin door o.a Nick Zeijlmans die zijn debuut maakt bij de B1.

{foto10}

In de 63 minuut krijgt Leroy de Graaf de bal aan de linkerkant op eigen helft. Als een stoomwals loopt hij door tot achttien meter voor het doel. Hij weet Aubrey Hoogdorp te vinden. Nadat deze twee Groningenverdedigers uit weet te spelen, haalt hij uit en weet het net te vinden. FC Volendam komt 0-1 voor. Daarna zakt het spel wat in. De organisatie en druk valt een beetje weg en Groningen krijgt de kans om weer te gaan voetballen. Twee minuten voor tijd valt helaas de 1-1. Hierdoor lijkt het wel of Volendam weer is wakker geschud en zorgt ervoor dat er nog een corner kan genomen worden in de slot minuten van de wedstrijd. Helaas valt ook hier geen doelpunt uit. Na 85 minuten fluit meneer v/d Horn af en neemt FC Volendam een punt mee naar huis bij de koploper. Een terecht uitslag als je naar de gehele wedstrijd kijkt. Maar zat er stiekem niet meer in voor Volendam?

{foto4}

FC Volendam C1 – Vitesse/AGOVV C1 (1-4)

Na een goede trainingsweek met daarin een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke amateurvereniging konden de mannen hun borst nat maken. In het KRAS-Stadion ontvingen wij de club uit Gelderland, Vitesse/AGOVV C1. Het afgelopen weekend had deze ploeg met 5-2 gewonnen van AZ en de C1 had de gehele week hard getraind om een goed resultaat neer te zetten tegen deze ploeg. In deze competitie is na een aantal ronde namelijk al bekend, dat iedereen van elkaar kan winnen en verliezen.

De scherpte en het harde werken werd vanaf de aftrap direct in de kiem gesmoord want na twee min kon keeper Ruben de bal uit het net vissen. De rechtsbuiten van Vitesse snelde langs onze verdediging en schoot in de lange hoek langs Ruben. Na dit doelpunt bleef de ploeg voetballen en kwam het veelvuldig op de helft van de tegenstander. Vanaf de 15e min van de wedstrijd ontstonden er mogelijkheden voor onze ploeg. Een schot op doel werd gepareerd en 3 min na deze kans kreeg Tenzin een mogelijkheid om de score gelijk te trekken, hij behield jammer genoeg niet het overzicht op de geheel voor het doel vrijstaande Puck, waardoor de gelijkmaker uitbleef. Tot aan de rust speelde de ploeg bij vlagen redelijk en kon er worden gecombineerd.

Na rust kregen we direct een boost doordat Gevano vanuit een vrije trap, op ongeveer 35 meter van het doel, de bal strak en laag in de verre hoek schoot. Na dit doelpunt kantelde de wedstrijd. De jongens uit Arnhem zette een tandje erbij en speelden verzorgd voetbal. Al snel viel de 2-1 uit een cornerbal. Een scherp genomen corner kwam bij de 1e paal terecht en 2 jongens van Volendam werkten de bal niet weg waardoor de bal voor het doel kwam en door een Vitesse speler in de verre hoek werd geschoten. Een paar minuten na de 1-2, valt de 1-3 uit een vrije trap en ver in blessure tijd kreeg de ploeg nog een cadeautje waardoor de eindstand op 1-4 kwam.

Erg jammer omdat de groep een goede trainingsweek achter de rug had en dat zij voor dit harde werken niet werd beloond. Mannen, kop omhoog en de aankomende twee weken hard er tegenaan, om daarna in Heerenveen de volgende punten te pakken.

Opstelling FC Volendam C1:
Ruben Beemer, Gevano End, Wilson Bakker, Renne Donkor, Nick Binken, Martijn Wit (’61 Nevin Haagedoorn), Tenzin Tempa (’28 Kees Zwarthoed), Symon Schilder (’42 Nathan van Kooperen), Puck Postma, Jamie Jacobs, Joey Salden.

Almere City C2 - FC Volendam C2  (1-2)

FC Volendam C2 heeft uit tegen Almere City C2 drie dikverdiende punten gepakt en hiermee een gaatje geslagen van 6 punten op de direct onder hen staande concurrent Almere City.
Samen met Ajax en AZ staan ze nu op 15 punten achter koploper ADO Den Haag dat 16 punten heeft.
Ondanks het fysieke voordeel van de voorhoede van Almere City gaf Volendam weinig weg en loste alles steeds goed voetballend op. Ook bij balverlies werd er gelijk goed druk gezet, waardoor Almere weinig tot geen gevaar kon stichten. In de 7e minuut maakte Volendam de openingstreffer.
Roy Tol kreeg de bal op rechts en zag heel goed de vrij inkomende Pieter Kroon, die strak inschoot en de keeper kansloos liet (0-1) Hierna kregen we nog enkele goede mogelijkheden, maar een iets te enthousiast vlaggende assistent-scheidsrechter gooide roet in het eten. In de 14e minuut wist Almere City op gelijke hoogte te komen. Balverlies op het middenveld was de inleiding en de aanval, die hieruit voortkwam werd rigoureus afgestraft en zo stonden we weer op gelijke voet met onze opponent. (1-1) Ondanks deze tegenvaller bleef Volendam goed spelen echter doelpunten leverde het de eerste helft niet meer op.
Ook de 2e helft hield Volendam het overwicht. Het gevaar kwam veelal vanaf de rechter kant middels de snelle Roy Tol. De technische staf van Almere City erkende het gevaar en zag zich genoodzaakt een mannetje op te offeren voor extra rugdekking aan die kant. Trainer Egbert Boxma anticipeerde hierop door de buitenspelers te switchen waardoor de verdediging het even niet meer wist. Er bleven kansen komen met in de 50e minuut de verdiende voorsprong. Rouchan Khiari kwam vlak voor de keeper die met kunt en vliegwerk en met behulp van enkele verdedigers het gevaar wisten te verijdelen, maar de afgeslagen bal kwam bij Gani Meholli terecht die het net wel wist te vinden en de 1-2 was een feit. Volendam speelde als een team en was ook niet meer van plan deze voorsprong weg te geven. Met een ongekende werklust en keihard knokken werd de vijfde overwinning binnen gesleept.

{foto11}

AZ D2 – FC Volendam D2

Op het jeugdcomplex in Alkmaar heeft de FC D2 nipt verloren van AZ D2, uitslag : 2 – 1. Tussen de buien door werd er afgetrapt op het natte kunstgrasveld. Beide partijen hadden zichtbaar moeite met deze omstandigheden. In de eerste 10 minuten was de controle nog niet optimaal. Het was wel duidelijk dat de jongens genoeg druk konden zetten. Na deze fase had FC Volendam het beste van het spel. En dit resulteerde in een doelpunt. Vanaf rechtsback werd Frenk Schilder ingespeeld op Nick Kaaijmolen, die direct ’n een-tweetje met Teun Stevense aanging. Nick kreeg de bal op z’n rechtervoet en haalde vanaf 16 meter verwoestend uit. De bal landde schitterend in de linkerkruising. De doelman van AZ was kansloos : 0 – 1. We gingen gewoon door. Vanaf links zette Milan Blom mooi voor. Ruud Plat kon er net z’n hoofd niet tegen krijgen. Achterin was het blok Sjors Kramer en Mike Eerdhuijzen oppermachtig. Cees Schilder probeerde het oude “samba-gevoel” te hervinden. De laatste 10 minuten van de eerste helft was weer voor AZ. Keeper Stan Zoetebier had er z’n handen vol aan, maar hield met goede reddingen de ploeg op de been. Net voor de thee was het dan toch raak. De spits van AZ kreeg de bal in de loop mee en schoot langs Stan in het net : 1 – 1.

{foto12}

Na de rust ging het spel over en weer. Jay van Ooyen stuurde met een lepe steekpass rechtsbuiten Eric Tol weg. Eric schoot z’n bal hoog in het zijnet. Op de linkerflank werd Brian Plat meerdere malen gelanceerd, maar het bleef zonder resultaat. Aan de andere kant viel de goal wel. De rechtsbuiten van AZ bereikte de achterlijn, de voorzet werd simpel bij de tweede paal ingetikt : 2 – 1. Er werd vervolgens door de jongens van AZ flink druk gezet om de score uit te breiden. Dit lukte echter niet. Rechtsback Terry Bergisch was moeilijk te passeren. En Jan Steur bleef de combinatie zoeken en gaf zo de ploeg het juiste voorbeeld. Zo bleef de eindstand 2 – 1.

{foto13}

Jongens, dit was de tweede keer dat we AZ D2 troffen. Het is duidelijk dat we de stijgende lijn te pakken hebben. Een punt had verdiend geweest.

{foto7}

Wherevogels E1-Volendam E1   0-10

Een uitwedstrijd dichtbij in de Purmer bij de Wherevogels. Tegen een vooraf ingeschatte mindere tegenstander doe je het eigenlijk nooit goed.Onze taak was om net zo fel en geconcentreerd te spelen als vorige week, dat lukte in het begin al niet. We begonnen te slap en het spel was niet goed, wat of mede door de bal kwam.

De bal was te licht en stuiterde alle kanten op behalve de goede en als we al een keer tot voetbal kwamen, dan floot de te strakke scheidsrechter af voor een overtreding die niemand zag behalve hij. We kwamen wel op 0-1 door een mooi boogballetje van Matthew Kwakman en even later werkte Rick Gruwel de bal weg die bij Jip Molenaar terecht kwam en Jip haalde meteen vol uit, 0-2. Jip gaf daarna een goede steekbal op Daan Steur, maar Daan vond het zijnet. Matthew plaatste even daarna de stuiterbal over de verdedigers heen en Jip verlengde vanuit de lucht de bal onder de lat,0-3. Daan die de 1e helft op rechts speelde, ging als Arjen Robben naar binnen en schoot met zijn linker in de lange hoek,0-4. Vijf minuten voor rust mocht Sander Steur aanleggen voor een vrije trap en hij schoot onberispelijk in de lange hoek via de paal binnen,0-5. Meteen daarna schoot dan hard op de goal en de keeper beging een klassieker, hij liet de bal door zijn kruis gaan,0-6. Dat was tevens de ruststand en keeper Dion Vlak had nog niets te doen gehad en dat kwam mede door de verdediging met Lennard Tol, Rick en Sander en Jesper Sijbrands er voor als verdedigende middenvelder.

In de rust werd er besproken dat het er te plichtmatig aan toe ging en dat er beter gecombineerd moest worden en eerder en feller druk moest worden gezet op de Wherevogels.Kees Tol, Glenn Schilder en Rens Veerman kwamen binnen de lijnen in de 2e helft en Daan ging weer naar links en Marc Steur in de spits met Lennard op rechts en Kees achter de spits.

Het spelbeeld bleef hetzelfde, zij verdedigen en wij in de aanval. Maar er werd niet goed breed gehouden en matig gecombineerd en dan is het moeilijk voetballen. Kees gaf een steekbal op Daan, maar de keeper tikte de bal over de lat. Lennard ging met een goede actie zijn man voorbij en gaf voor op Marc die prima teruglegt op Kees, maar de bal gaat net over. Dit was tenminste een goede aanval vanuit het boekje. Kees verdedigde mee terug en veroverde de bal en tikte mee op Marc die meteen diep geeft op Lennard en die speelt de keeper voorbij en scoort de 0-7. Even daarna werd een corner van onze kant in eigen doel gewerkt en dat betekende de 0-8. Vier minuten voor tijd gaf Kees diep op Matthew die vervolgens breed legt op Jip die meteen schiet en de keeper red, maar Matthew is er als de kippen bij om binnen te tikken,0-9. Meteen daarna schiet Kees op de goal en de keeper red half en weer is het Matthew die de rebound weet te verzilveren, 0-10. De verdediging in de 2e helft met Rens,Sander en Glenn gaf wederom niets weg en ook Joey van der Plas kreeg daardoor niets te doen.

Jongens, een op het oog ruime overwinning. Maar wij kunnen veel beter, dat hebben we vorige week gezien. We houden in ieder geval weer de nul. Als we proberen om geconcentreerd te blijven en als team blijven combineren, dan winnen we met veel grotere cijfers. Volgende week tegen Purmerend gaan we dit dan weer proberen en van week weer lekker trainen.