Vitesse/AGOVV A1 - FC Volendam A1 | uitslag 2-4

FC Volendam B1 - FC Groningen/Cambuur B1 | uitslag 0-0
FC Volendam B2 - Alphense Boys B1 | uitslag 2-1

Vitesse/AGOVV C1 - FC Volendam C1 | uitslag 3-1
FC Volendam C2 - ADO Den Haag C2 | uitslag 0-4
FC Volendam D1 - Spartaan’20 D1 | uitslag 7-2
FC Volendam D2 - AZ D2 | uitslag 3-3

{foto1}

De A1 heeft de competitiewedstrijd tegen koploper Vitesse/AGOVV A1 met 2-4 gewonnen. Bij rust stond het nog 2-0 voor de tegenstander.
Ook de B2 won knap van koploper de Alphense Boys B1 met 2-1. De B1 daarin tegen speelde gelijk tegen de koploper FC Groningen.

Hieronder de ingestuurde wedstrijdverslagen.

{foto10}

Vitesse/Agovv A1 - FC Volendam A1 2-4

Afgelopen zaterdag stond het duel Vitesse/Agovv A1 – Fc Volendam A1 op het programma. Thuis verloren we nipt met 2-3 dus we hadden wel iets goed te maken. Vitesse/agovv stond bovenaan in de 1e divisie, dus het was geen gemakkelijke klus. Zonder de geblesseerde Ger en Eric moesten er vier A2-spelers mee. Het duel begon om 14.45 uur in plaats van 14.30 uur. Het begon dus wat rommelig en tot onze verbazing moest Yordi ook nog voor de wedstrijd vervangen worden, omdat hij ziek was. Hij werd vervangen door Cerezo.

In het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig. Na een kwartier konden we de eerste kans noteren voor Vitesse/Agovv maar Mitchell hield de bal uit het doel. Twee minuten later was het aan de andere kant gevaarlijk. Uit een corner van Jordy kon Joris de bal intikken, maar hij raakte de bal verkeerd. In de 22e minuut kwam Vitesse/Agovv op 1-0 voorsprong. Door balverlies op het middenveld speelde de nummer 9 van Vitesse/Agovv de bal naar de linksbuiten die helemaal vrij stond. Deze tikte de bal simpel langs Mitchell. Nog geen minuut daarna kwam Bowedee over de zijkant en gaf een prima voorzet op Marcel maar die zette zijn hoofd niet goed tegen de bal en zo verdween de bal naast het doel. De A1 kwam goed weg, toen de spits van Vitesse/Agovv het veel te mooi wilde doen. Tien minuten voor rust kwam Vitesse/Agovv op een 2-0 voorsprong, de nummer 7 staat helemaal vrij in de midden en stift de bal over Mitchell heen. De ruststand is 2-0. Het was een zeer matige 1e helft van Volendam kant dus er moest toch wat anders gebeuren in de 2e helft.

In die tweede helft kwamen er twee wissels in. Ferry voor Jessey en Boyd voor Jordy. We hoopten dan ook dat Volendam wat anders liet zien en dat gebeurde ook. De bal lag al in de 47e minuut in het doel. Na een prachtige aanval over veel schijven kwam de bal bij Ferry in de voeten, die langs zijn directe tegenstander ging en de bal terug legde op Boyd. Hij schoot op de keeper, maar in de rebound stond Moro op de goede plaats en tikte de bal binnen (2-1)! Er stond nu een heel ander Volendam dan in de eeste helft en in de 61e minuut werd het zelfs 2-2. Joris speelde met een prachtige bal (buitenkant voet) precies in de loop van Moro. Deze kapte zijn tegenstander uit en schoot hard in de korte hoek. De A1 was weer helemaal terug in de wedstrijd en ging door. Timi zocht zijn mannetje op en ging hem met een mooie beweging langs, maar hij werd gevloerd in de 16 meter. Dus een penalty en daar wist Joris wel raad mee. Zo werd het dus 2-3. Vitesse/Agovv kwam er in de tweede helft helemaal niet meer aan te pas. Het werd nog bijna 2-4, Joris die weer met buitenkant voet Moro alleen op de keeper afstuurde. Maar Moro schoot op de keeper dat was de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Maar een kwartier voor tijd kwam dan toch de bevrijdende 2-4. Een prima actie tussen Joris en Ferry werd binnen geschoten door Joris. Op het eind van de wedstrijd zette Vitesse/Agovv nog even aan maar de paal stond in de weg en eindigde het duel in 2-4 voor de A1.

{foto2}

FC Volendam B1 – FC Groningen B1   0-0

Vandaag de topper tussen de onbetwiste nummer 1 FC Groningen en nummer 3 FC Volendam. Vooraf beloofde dit weer een leuke en goede krachtmeting te worden tussen twee goede ploegen. FC Groningen begon zeer fel aan de wedstrijd, maar de oranjehemden lieten zich niet overbluffen door de noorderlingen. Het was een gelijk opgaande wedstrijd die zich voornamelijk op het middenveld afspeelde. Er werd veel strijd gegeven aan beide kanten en er werden niet of nauwelijks kansen weggegeven. De wedstrijd was volledig in balans en je bleef het gevoel houden, dat degene die het gaatje naar het doel zou vinden ook zou overwinnen.

{foto3}

In de tweede helft hetzelfde beeld, alhoewel FC Groningen een licht overwicht had. Het bleef tot aan de laatste minuut spannend, want er zou zomaar iets kunnen gebeuren. Nadat de prima leidende scheidsrechter voor het einde had geblazen, waren beide ploegen tevreden met het punt. Zo houdt de FC Volendam B1 de ongeslagen status vanaf 1 oktober 2011 toen er van Ajax werd verloren vast.

Opstelling:
Dave Hiddes, Piet Blokdijk, Elroy Tuur, Damon Mirani, Rowin Mol, Floris Mulder, Genridge Pryor, Didier Karregat , Aubrey Hoogdorp (65. Anass Haouam), Denzel Sno (70. Casey Steur), Leroy de Graaff

Floor Heuyerjans

{foto4}

FC Volendam B2 – Alphense Boys B1    2-1

Zaterdag stond de wedstrijd tegen de koploper op het programma. Het eerste duel verloren we met 5-3 maar daarin hadden we veel meer verdiend toentertijd. De laatste tijd gaat het steeds beter bij de mannen, er wordt goed gevoetbald, we gaan leren een wedstrijd te lezen en er staat gewoon een meer dan goede en gretige groep gasten op het veld.

De start was om van te dromen want binnen twee minuten stonden we 1-0 voor door goed druk vooruit te blijven zetten, inclusief op de keeper, die daardoor de bal niet goed kon weg schieten. Gerry Vlak pikte de tweede bal op en schoot keurig via de binnenkant paal vanaf dertig meter raak, heerlijk begin. We bleven vol druk naar voren geven en we gaven niets weg, de gedrevenheid straalde van de mannen af. De tweede bal hadden we, de duels wonnen we, speelde goed combinatievoetbal, vonden steeds de vrije man en na 17 minuten scoorden we 2-0. Hier ging een goede actie aan vooraf van Jordi Hilterman die vier man voorbij speelde en Mike Dooyeweerd aanspeelde, die keurig de 2-0 binnen schoot in de verre hoek. Een dik verdiende voorsprong van FC Volendam B2. We bleven de wedstrijd bepalen en op een moment na in de eerste helft, dat Jordi van Stappershoef goed oploste, gaven we niets weg en bij balverlies stonden we goed in de organisatie, iedereen deed goed datgene wat er gevraagd en verwacht werd, maar het grootste compliment moet ik maken aan de ploeg omdat we de hele eerste helft vol druk naar voren bleven geven en zodoende Alphense Boys niet in hun spel lieten komen. Al hadden we zelf nog wel een goal of twee erbij moeten maken.

{foto5}

We kwamen sterk de rust uit en met wat meer scherpte hadden we binnen het kwartier de 3-0 zeker moeten en kunnen maken. Na een kwartier in de tweede helft kantelde het duel in het voordeel van Alphense Boys. Ze hadden al een zeer fysieke ploeg op het veld staan, maar er kwamen er op een gegeven moment nog een paar bij en we moesten terug naar achteren, voorin konden we de bal niet meer goed vast houden maar als team stonden we steeds goed en we gaven ook geen grote kansen weg, ja afstand schoten van 25 meter, geen uitgespeelde kansen gaven we weg en dat deed mij deugd. De jongens beginnen mannen te worden en steeds beter vanuit de discipline te spelen, raken niet meer in paniek en het belangrijkste is dat er een eenheid staat die elkaar kwaliteiten zo goed mogelijk proberen te benutten. Zo zijn er gelukkig altijd momenten die je goed kan blijven aanhalen om nog meer uit deze groep te halen.

{foto6}

Net toen de grootste storm was geluwd bij de tegenstander scoorden ze de 2-1. We stonden niet goed en de bal werd bij de tweede paal binnen getikt, de eerste keer dat we niet goed in de organisatie stonden en de tegenstander maakte dat perfect af, ze staan niet voor niets bovenaan. De laatste tien minuten waren echt overleven, want ze gooiden alle ballen voor de pot en omdat ze fysiek vele malen sterker waren dan wij, werd de druk groot, maar we gaven niets weg en toen de scheidsrechter affloot was de vreugde bij de mannen en terecht.

Ze hadden vooral het eerste uur heel goed voetbal laten zien, alleen niet genoeg afstand genomen van de tegenstander waardoor we ze in leven hielden. Aan de andere kant hebben de mannen zich niet gek laten maken en wat ik al eerder zei, zijn de jongens weer een stap dichterbij gekomen om echte mannen te worden en het voetbal wordt steeds beter en we durven ook goed door te drukken op de helft van de tegenstander. Mannen, we zijn op de goede weg en we hebben weer een goed leermoment gehad, we zijn niet in paniek geraakt, zijn goed in de discipline blijven spelen en blijven staan en gaven nagenoeg weinig tot helemaal niets weg en dat tegen de koploper die dacht dat ze wel even van ons zouden winnen.

De opstelling:  1) Jordi van Stappershoef, 2) Stefan Daman, 3) Jordi vd Horst, 4) Nick Zeijlmans, 5) Daan Klinkenberg, 6) Gerry Vlak, 7) Jeremy Moorthaemer, 8) Nick Runderkamp( 69e minuut Daniel Muhren), 9) Jordi Hilterman, 10) Mike Dooyeweerd, 11) Danny Persijn(51e minuut Levi van Nispen).

{foto7}

Vitesse/AGOVV C1 – FC Volendam C1    (3-1)

Na een week van goede en leerzame oefenwedstrijden, KFC B1 (winst 2-1) en Sparta Rotterdam C1 (verlies 3-0) moest de groep vandaag de uitwedstrijd spelen tegen Vitesse C1. Wij hebben het zowel in de competitie als op een toernooi erg moeilijk gehad tegen deze ploeg en er stond ons een zware opgave te wachten.

De lange reis richting sportcomplex Papendal zat waarschijnlijk bij de mannen nog in de benen want de jongens begonnen niet scherp aan de wedstrijd. Het spel was de eerste minuten rommelig en door goed vastzetten van Vitesse hadden wij moeite het positiespel uit te voeren. In de zevende minuut kwam de linksbuiten van Vitesse aan de linkerkant door en trok de bal net buiten het strafschopgebied voor op de inkomende rechtsbuiten die, geheel vrij, de bal in de verre hoek mocht binnen tikken. Na de tiende minuut werd er beter gevoetbald. De bal werd wat sneller richting gelegenheidsspits (door de vele afwezigen) Renne gespeeld, waarna het spel verdeeld werd. In de 25e min kwamen wij dan ook terecht op 1-1. Bij een lange bal richting Renne verslikte de centrale verdediger zich in het goede doorzetten van hem en hij bezorgde met een steekbal een vrije schietkans voor Joey als op een presenteerblaadje. Laatstgenoemde bedacht zich geen moment en schoot de bal in de verre hoek. Tot aan de rust bleef het wat onrustig en vooral de inzet en voetbalgogme van Vitesse werd vlak voor rust beloond. Een overtreding op het middenveld werd gemaakt en terwijl de spelers van Volendam nog met de scheidsrechter stonden te praten nam de middenvelder de vrije trap snel richting de spits van Vitesse die doorsnelde richting keeper Ruben en binnen de zestien de 2-1 binnen schoot. Zo gingen wij met een achterstand de rust in.

{foto8}

Na rust zetten de Volendammers niet één maar twee tandjes bij en maakten zij het Vitesse erg moeilijk. De duels werden vaker gewonnen en de strijd die als team geleverd werd was prachtig om te zien. FC Volendam C1 kwam in de vijftigste minuut goed weg, een voorzet van de linkerkant werd in het centrum verkeerd ingeschat en kwam zo voor de voeten van de geheel vrij staande rechtsbuiten. De bal die hij in alle haast schoot ging voor het doel langs. In de zestigste minuut kreeg Volendam dé kans om op gelijke hoogte te kwamen. Spits Puck, die met Renne van positie gewisseld had, ging goed door en met een op maat genomen sliding veroverde hij de bal van de Vitesse doelman en dan was het doel geheel vrij. Uit de moeilijke hoek schoot Puck in een keer op het doel maar de bal verdween jammer genoeg niet in de touwen maar ging voorlangs. Ver in blessure tijd scoorde Vitesse nog de 3-1. Wederom uit een voorzet vanaf de linkerkant kwam de bal in de kluts rond de penaltystip en de Vitesse spits benutte dit kansje en schoot hard in de onderhoek.

Zo eindigde een uitstekende tweede helft wederom in een domper voor de mannen. Na een mindere eerste helft hebben jullie als ploeg laten zien hoe je het ploegen die in de top van het klassement staan het heel erg lastig kunnen maken. Wanneer jullie met de instelling van de tweede helft ook de wedstrijd starten dan gaat dit beloond worden. Volgende week gaat de C1 op bezoek in Alkmaar bij AZ.

Opstelling FC Volendam C1:
Ruben Beemer,Mick Nelen, Wilson Bakker, Puck Postma, Gevano End , Jamie Jacobs, Kevin Owusu-Asare (’50 Tenzin Tempa), Symon Schilder , Renne Donkor, Sebastiaan van der Linde (’57 Martijn Wit), Joey Salden.

{foto9}

FC Volendam D2 – AZ D2   (3–3)

Vanwege de vakantie waren er voor de wedstrijd van vandaag drie jongens van de D1 gevraagd om de ploeg van trainer Patrick Tax te versterken. Linksbuiten Kevin van Gasteren deed gelijk van zich spreken en leverde in de vijfde minuut een schitterende pass af bij spits Jay van Ooijen, die de bal direct over de keeper in het doel neerlegde: 1-0. De ploeg bleef goed druk zetten. Aanvoerder Mike Eerdhuijzen probeerde het uit de tweede lijn. Zijn schuiver ging maar net voorlangs. In de tiende minuut van de wedstrijd hadden we een tegenvaller te verwerken. Laatste man Sjors Kramer viel uit met een hamstringblessure. In de twintigste minuut ging Thomas Schaap de een-twee aan met Jay van Ooijen. Thomas vervolgde z’n actie met een prachtig gekruld schot in de verste driehoek : 2-0. Het wachten was op de volgende treffer voor FC Volendam, maar voor de rust werd niet meer gescoord.

De tweede helft gaf een heel ander beeld. Het heilige vuur aan Volendamse zijde leek weg en AZ profiteerde hier maximaal van. In de 45e minuut werd een afgeslagen corner opnieuw ingebracht en verdween over de doellijn : 2-1. Nog steeds was FC Volendam niet wakker geschud en AZ scoorde in de 46e minuut, na slecht uitverdedigen, de gelijkmaker: 2-2. In de 50e kregen we het deksel op de neus. AZ kreeg twintig meter van het doel van Stef Koning een vrije trap. Het schot ketste onfortuinlijk af op de rug van een FC Volendamspeler en draaide buiten bereik van de keeper in de linkerbenedenhoek: 2-3. Zo was AZ zeer effectief met de kansen omgegaan. In de slotminuten maakte we toch nog gelijk. Boy Kemper brak door en lobde de bal subtiel over de AZ-goalie heen: 3–3. Ondanks dat de kansenverhouding veruit in het voordeel was voor FC Volendam, mochten we uiteindelijk toch tevreden zijn met een punt.