Jeugdplan: update + foto's 1/10/2011

  • zaterdag, 01 okt 2011
  • Leestijd: 35 minuten
  • Bron: FC Volendam

 

Feyenoord/Excelsior A2 - FC Volendam A1 | uitslag 1-2 
Alphense Boys A1 - FC Volendam A2 | uitslag 0-2 

FC Volendam B1 - Ajax B2 | uitslag 0-3      
FC Volendam B2 - DEM B1| uitslag 7-3    

VA FC Twente C1 - FC Volendam C1 | uitslag 2-1
FC Volendam C2 - FC Utrecht C2 | uitslag 3-1      

Spartaan’20 D1 - FC Volendam D1 | uitslag 1-6
FC Volendam D2 - BFC D1 | uitslag 1-0
Rkav Volendam E1 - UVV E1 (9:9) | uitslag 6-0 (oefen)

even geduld aub ...
later vandaag meer verslagen

{foto8}

Zwaarbevochten overwinning A1 op sterk Feijenoord/Excelsior A2 (1-2)

1/10 – Nadat ons team in een doordeweeks oefenduel het 1e elftal van zondagtweedeklasser S.E.W. uit Nibbixwoud, getraind door John Stevens, met 7-0 had verpletterd, stond vandaag op Varkenoord in Rotterdam de competitiewedstrijd tegen Feijenoord/Excelsior A2 op het programma.

De weersomstandigheden waren bijna tropisch. Het leek erop dat met name onze spelers daar flink last van hadden, want hun start was uiterst zwak. Onze fysiek zeer sterke opponent had daar kennelijk veel minder moeite mee en wist in de openingsfase twee riante scoringsmogelijkheden te creëren. Het klopte bij ons op het middenveld van geen kant, waardoor trainer Stricker zich al na vijf minuten genoodzaakt voelde in te grijpen en Yordi van Beek van de bank stuurde om zich warm te gaan lopen. Ondertussen had Volendam, via Marouane Bensabouh, toch nog kans gezien gevaarlijk te worden. Zijn schot werd slechts ten dele door de keeper gekeerd, maar in tweede instantie wist hij Marouane alsnog van een treffer te weerhouden. Na 10 minuten had het zeker raak moeten zijn, toen Damiën Menzo, na goed doorzetten, vrij voor de keeper kwam. Via het lichaam van de Feijnoord-keeper stuitte de bal omhoog, net buiten bereik van de inkomende Joris Dekker. Nooit eerder heb ik trouwens zo sterk het gevoel gehad tegen twaalf man te spelen, want de man in het zwart nam voortdurend de verkeerde beslissingen, die dan vrijwel ook altijd in het voordeel van de thuisclub uitvielen. Echte Rotterdamse overtredingen werden door hem weggewuifd, terwijl wissewasjes van onze kant wel aanleiding voor hem waren zijn fluit te hanteren. Het fysiek toch al sterke thuisteam kon zich daardoor ongehinderd uitleven. Volendam liet zich er echter niet door uit het veld slaan en kwam zelfs, eigenlijk vanuit het niets, in de 19e minuut op voorsprong. Een corner van Robert Timisela werd door Joris Dekker met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd, 0-1.

{foto17}

Meteen daarna werd Marcel Veerman tactisch gewisseld en kwam Yordi van Beek voor hem binnen de lijnen. Een paar omzettingen binnen ons team waren daarvan het gevolg. Volendam wist zich langzamerhand enigszins te herpakken, maar bleef toch moeite houden met het fysieke spel van de Rotterdammers. Desondanks had Marouane de voorsprong een paar minuten later moeten uitbreiden, maar hij miste voor open doel. Ook Joris was even later, na een schitterende pass van Soufian Moro, kansrijk, maar hij schoot iets te gehaast en had over het hoofd gezien dat Marouane links van hem volledig vrij stond. Volendam schutterde achterin af en toe, waardoor de Feijenoord/Excelsior-combinatie dan gevaarlijk kon worden. Opvallend was overigens dat hun keeper nauwelijks aan opbouwen dacht en alle ballen met lange halen naar voren schoot. Wellicht te verklaren door het feit dat de verdediging niet het sterkste deel van zijn team was en een kwetsbare indruk maakte. Nog binnen het half uur kwam Feijenoord langszij uit een vrije trap net buiten onze 16. Marouane liet zijn man bij hem weglopen en deze knikte de gelijkmaker binnen. In de 34e minuut moest invaller Yordi van Beek, amper 15 minuten binnen de lijnen, alweer het veld verlaten. Zijn hamstring, die hem dit seizoen al eerder parten had gespeeld en van welke blessure hij nog maar net een paar weken was hersteld, maakte het onze pechvogel verder spelen onmogelijk. Hij werd vervangen door Ferry Heijnis. Op slag van rust voorkwam Mitchel Michaelis nog dat wij met een achterstand zouden moeten gaan rusten. In twee instanties redde hij geweldig.

{foto18}

De rust bood trainer Stricker de gelegenheid de puntjes op de i te zetten en zijn manschappen weer scherp te krijgen. Het pakte prima uit, want in de tweede helft tapten de Volendammers uit een heel ander vaatje. De eerste kans was voor Ferry Heijnis, maar die schoot recht in de handen van de keeper. Kort daarna leek Soufian, op aangeven van Damiën, de bal wel tussen de palen te deponeren, maar met een uiterste krachtsinspanning wist een Feijenoorder de bal nog net voor de doellijn weg te halen. Ook de Rotterdammers bleven dreigend, maar zij vonden steeds ons verdedigingsblok of Mitchel Michaelis op hun weg. In het laatste kwartier kreeg Volendam meerdere mogelijkheden om de zege naar zich toe te trekken, maar steeds ontbrak de nauwkeurigheid. Eerst was er een prima aanval over rechts. Deze eindigde met een strakke voorzet van Marouane op Joris. Helaas tikte de inkomende Joris de bal naast het doel. Daarna was het Soufian die, na een fraaie combinatie tussen Ferry en Bowedee Burleson, een haast niet te missen kans kreeg voorgeschoteld, maar hij schoot de bal met binnenkant voet over. Feijenoord wankelde en leek er helemaal doorheen te zitten. Volendam had duidelijk de langste adem en kreeg in de slotfase zowel via Marouane (afgekeurd wegens buitenspel (?) als Joris een kans om de genadeklap toe te dienen.

{foto19}

Uiteindelijk was het Soufian die in blessuretijd het vonnis voltrok. De voorzet van Bo werd door ‘man of the match’ Robert Timisela met een subtiel hakje verlengd, waarna Soufian het hoofd koel hield en de bal met links snoeihard in de verste hoek schoot, 1-2. Wellicht zou een gelijkspel de verhouding beter hebben weergegeven, maar op basis van het spel in de tweede helft en de vele scoringskansen durf ik te stellen dat de overwinning terecht kwam bij het team dat daar het meeste recht op had. Zwaarbevochten derhalve, maar des te lekkerder is het dan dat je loon naar werken krijgt. Bovendien staat vast dat dit Feijenoord het ook de andere teams in de competitie nog flink lastig zal gaan maken en heel wat puntjes in de wacht zal gaan slepen.
Komende zaterdag staat in het KRAS-stadion (aanvang 14.30 uur) het bekerduel tegen eredivisionist Heerenveen/Emmen A1 op het programma. Samen met ons team bovenaan in de poule en een aantrekkelijke tegenstander. Komt dat dus zien!
Gerard Veeken

Opstelling FC Volendam A1:
Mitchel Michaelis, Bowedee Burleson, Gerry Schilder, Eric Veerman, Sven Talsma, Robert Timisela, Damiën Menzo, Marcel Veerman (’19 Yordi van Beek, ’34 Ferry Heijnis), Joris Dekker, Marouane Bensabouh, Soufian Moro

{foto9}
 

A2 GAAT VOOR TEAMSPIRIT
ALPHENSE BOYS A1 - FC VOLENDAM A2

Wederom een zonnige en warme septemberdag bracht ons deze middag in Alphen aan den Rijn voor een ontmoeting met de koploper op de ranglijst het plaatselijke Alphense Boys A1. Met net als ons een bijna compleet overgekomen B1 team aangevuld met enkele 2e jaars zou dit in elk geval wat betreft gemiddelde leeftijd en fysieke krachten een gelijkopgaande strijd gaan worden. Dat de thuisspelende ploeg de ranglijst aanvoert mag en mocht geen belemmering zijn voor onze tot op hun tandvlees gemotiveerde ploeg. Er wordt nu ook ingezien dat een ieder die net even iets extra’s kan bieden of geven , zomaar zijn kans kan grijpen bij de A1 en dus is inzet en team belang een belangrijk gegeven. Zo zagen wij onze jongens in de doordeweekse wedstrijd dinsdagavond de volle winst pakken in het San Siro van Hauert door daar het plaatselijke senioren 1 uitkomend in de 4de klasse op een overduidelijke 2-4 nederlaag te trakteren.

Terug bij de orde van de dag en dus de competitiewedstrijd deze middag wat zomaar een sleutelwedstrijd kan worden daar een nederlaag ons ver in de onderste regionen brengt , terwijl winst ons zowel aansluiting bij de subtop kan geven als een positieve Boost. Er werd geconcentreerd gespeeld vanaf het eerste fluitsignaal van de Haagse scheidsrechter. Echter waren er toch al vrij snel kansen voor Alphense Boys . In de 10de en 12de minuut werd tot twee maal toe om een strafschop gevraagd door de bank van de thuisclub toen hun aanvallers zeer makkelijk en ik moet zeggen erg handig onderuit gingen rond de 16 meter. Wij waren nog even op zoek naar ons juiste ritme en spel terwijl de aanval op het doel van Dean al enkele malen werd ingezet. Onze Volendamse doelman gaf hier direct even een visitekaartje vanwege zijn op dat moment ijzersterke optreden in de luchtduels.

Met Yener en Oscar als regelmatig coachende mannen vanuit de achterste linie kwamen wij na het eerste kwartier op stoom en leek de batterij te zijn opgeladen om hier in Alphen voor goud te gaan. In de 18de minuut begon ons echte offensief richting het doel van de tegenstander. Vanaf rechts was het door knap doorzettingsvermogen van Bilal en een tevens handig schot in de korte hoek helaas de keeper die pareerde. Het geluk was met ons want via de keeper kwamen wij weer direct in balbezit , en kwam de bal voor de voeten van Cerezo die deze bij de tweede paal keurig binnenschoot en dus zorgde voor een 0-1 voorsprong. Wij bleven eigenlijk constant pressievoetbal spelen met scherpe acties vanaf rechts via Bilal en links via Soufian. Goede rugdekking vanuit de achterste linie via Cerezo gaf veel zekerheid en vertrouwen. Het duurde tot de 28ste minuut totdat er weer een offensief kwam van Alphense Boys en tot twee keer aan toe was het Oscar die de bal goed wegwerkte waarbij het welbekende motto “vrouwen en kinderen eerst” best eens van toepassing zou kunnen zijn. De wegwerk partij leverde wel weer direct een gevaarlijke aanval op. Het was Syrano ( gelegenheidsaanvoerder bij afwezig zijn van Ferry ) die een schot op doel recht op de keeper ziet afgaan en daarna net even verkeerd valt voor Bilal. Een counter van Alphense Boys tot gevolg. Het spel gaat dus over en weer wat met een temperatuur van ruim 25 graden energie vreet van beide ploegen. Een drinkpauze in de 30ste minuut kwam niet ongelegen en ieder deed zijn voordeel hiermee.

Na deze kleine break was de thuisploeg in de 39ste en 40ste minuut dichtbij de gelijkmaker. Een vrije trap vanaf de rechterhoek van de zestien meter wordt weer goed weggeplukt door een tot dusverre foutloos keepende Dean. Een wederom vrije trap vanaf 25 meter eindigt naast ons doel. De gemoederen binnen het veld worden iets wat oververhit wat helaas voor ons een kaart oplevert aan het adres van Yener die met een wat hardhandige aanpak zijn tegenstander de geur van het Alphense kunstgras laat ruiken. De wedstrijd krijgt een wat grimmige sfeer en er wordt flink steviger gespeeld door de tegenstander. Dat onze jongens hierin de rust blijven bewaren en het hoofd erbij houden is een belangrijk facet en een goed leermoment. Na 51 minuten en 40 seconden wordt er gefloten voor rust en kunnen we ons gaan begeven naar de kleedkamer.

{foto7}

Zonder omzettingen of wissels en met wat extra bagage meegegeven door Koen en Iwan kwamen we de kleedkamer uit om de tweede helft te beginnen en het publiek te trakteren op een wellicht in de lucht hangende verrassing…
Na 10 minuten kwam Randy in de ploeg voor de met een lichte blessure kampende Yener. Een gebroken veter en dus een loszittende pantoffel van Cerezo bracht ons even met 10 man in het veld. Nu wil het feit dat Soufian doorgaans 3 paar kicksen in de dug out heeft staan dus een reserve veter was gelukkig snel voorhanden. Tijdens deze 10-mans situatie kreeg Alphense Boys een uitgemeten kans op de gelijkmaker maar het schot belande in de 58ste minuut op de lat. Een scherp spelende Kick onderschepte een zwakke uittrap van de keeper op de 20 meter lijn en kwam hierna direct 1 op 1 te staan met deze geschrokken doelman. Kick bedacht zich geen moment en passeerde de keeper met een geplaatst schot vanaf 12 meter in de 65ste minuut links ( voor de kijkers rechts ) langs de keeper. De 0-2 voorsprong is hiermee een overtuigend feit. Het spel van de thuisploeg werd direct een stuk feller en tevens harder. Pressie was het gevolg. In de 68ste minuut redt Dennis eigenhandig vanaf de doellijn een tegendoelpunt en is het Bilal die voor ons gelukkig geen rode kaart opliep na een charge op zijn tegenstander. Het leverde hem slechts de gele kaart op. We blijven hard werken en een beter veldspel houden. Met name het coachen van elkaar levert de juiste teamspirit op. A2 ruikt de winst en weet dat dit niet onmogelijk is vanmiddag. Syrano geeft in de 70ste minuut aan te willen wisselen omdat hij last krijgt van een opspelende hamstring. Hij wordt vervangen door Bram die als stormram en supersub gelijk een plaag is voor de defensie van Alphense Boys. Met nog 10 minuten officieel op de klok blijft het goede spel en de werklust voor elkaar in takt in alle linies. Enkele minuten voor tijd heeft Bram nog een goede mogelijkheid op de 0-3 maar wordt helaas gestopt door de Alphense goalie en eindigt een schot in de korte hoek van Bilal bij de keeper. Danny geeft ook aan te willen wisselen en Armando komt de laatste minuten van deze wedstrijd ook ten tonele. Het moet even gezegd worden want om in deze slotminuten te mogen invallen vergt veel mentale weerbaarheid en onze aankomend profs in de dop geven hierbij aan deze weerbaarheid te doorstaan wat een compliment waardig is. Ver na de 90ste minuut fluit onze Haagse vriend voor het einde van de wedstrijd en kunnen we de zwaarbevochten 3 punten bijschrijven op ons conto.

Om onze teamspirit te verhogen zullen we as.maandag i.p.v. de normale training een speciale training inlassen bij Sportschool Play-Fit aan de Scheepsbouwersweg 7a te Landsmeer. Om 17 uur zijn we daar aanwezig om een Spinningles te volgen en krijgen we extra advies voor wat goede work outs.
Opstelling van vanmiddag :
Dean Schilder , Dennis de Wit , Cerezo Hilgen , Oscar Wilffert , Yener Deviocoglu ( ’55 Randy Hondius ) , Danny Tol ( ’90 Armando Cuvalaij ) , Bilal El Achkar , Boyd Stevens , Syrano Morrison ( ’70 Bram Barhorst ) , Kick van Aelst , Soufian Reclaoui

OPROEP : WIJ ZIJN VOOR DEZE SPELERSGROEP NOG NAARSTIG OP ZOEK NAAR EEN ENTHOUSIASTE ASSISTENT SCHEIDSRECHTER. WIJ HOPEN OP EEN SNELLE AANMELDING VAN DE JUISTE MAN/VROUW DIE ONS TEAM WEKELIJKS WIL BEGELEIDEN. HEEFT U MOGELIJK INTERESSE OF KENT U IEMAND DIE WELLICHT DE JUISTE PERSOON IS , DAN KUNT U ZICH RICHTEN TOT : RICK DE MEIJER / TEAMMANAGER 06-51435122.

{foto10}

FC Volendam B1 – Ajax B2 0-3 (0-1)

Onder prima (na)zomerse weersomstandigheden was er vandaag de mogelijkheid om tegen een aantrekkelijke en goed voetballende tegenstander weer het e.e.a. recht te zetten.

De wedstrijd begon in evenwicht en dus gelijk op en het was Genridge Pryor die erg gevaarlijk doorkwam en zijn directe tegenstander verschillende malen de hielen liet zien. Hij had zelfs de voorsprong op zijn schoen had maar oog in oog met de keeper miste de koelbloedigheid om de trekker over te halen en het af te maken. In de 19e minuut van de eerste helft kreeg Ajax de eerste kans en dat was ook meteen raak want de bal verdween in de bovenhoek en keeper Dave Hiddes kon de bal nog wel met de vingertoppen aanraken maar dat was niet voldoende. FC Volendam had direct hierna meteen de gelijkmaker kunnen maken maar weer werd een goede kans niet goed uitgespeeld. Naarmate de eerste helft vorderde kreeg Ajax een licht veldoverwicht maar de beste mogelijkheden waren voor FC Volendam maar die werden weer niet goed uitgespeeld. De tweede kans van Ajax werd prima gered door doelman Dave Hiddes. Ajax was daarna heer en meester en FC Volendam kon geen grip meer krijgen op de wedstrijd.

{foto11}

De tweede helft probeerde FC Volendam de bakens te verzetten en was een aantal keren gevaarlijk vooral uit dode speelmomenten. Na een kwartier spelen in de tweede helft strafte Ajax enorme verdedigingsfouten binnen drie minuten genadeloos af en in de 63e minuut stond er een 0-3 stand op het scorebord. De ploeg bleef wel knokken voor een beter resultaat maar miste de nodige overtuiging en daadkracht. Gezien de getoonde werklust had de ploeg ook best wel een doelpunt verdiend maar dan moet je wel vastberaden en doelgericht zijn. De ingevallen Denzel Sno was nog wel dichtbij een treffer maar hij werd onrechtmatig gestuit toen hij alleen op de keeper dreigde af te gaan. Daarna door vermoeidheid nog hachelijke situaties voor beide doelen maar gescoord werd er niet meer en de prima leidende scheidsrechter Genc floot af voor het einde van de wedstrijd met een 0-3 eindstand op het scorebord. Ondanks het excuus van de vele blessures en hierdoor vele omzettingen blijft de ploeg onder niveau en dus ondermaats presteren. De competitie is nog erg lang maar het tij zal wel spoedig moeten keren want de huidige positie op de ranglijst is wel FC Volendam (B1) onwaardig.

{foto23}

Opstelling:
Dave Hiddes, Floris Mulder, Piet Blokdijk, Damon Mirani, Johan Keizer, Didier Karegat, Gendridge Pryor , Rowin Mol (67. Gerry Vlak), Leroy de Graaff, Jesse Braspenning (75. Aubrey Hoogdorp), Anass Haouam (60. Denzel Sno).

Floor Heuyerjans

Foto's B1 © Rob Lezer
 
klik voor alle foto's op de link's hierboven

{foto13}

 

FC Volendam B2 – DEM B1: Een wedstrijd met drie gezichten

Zaterdag 1 oktober 2011 kreeg FC Volendam B2 DEM B1 op bezoek. De tegenstander uit Haarlem heeft het zwaar in deze competitie en kon drie puntjes goed gebruiken. Volendam ligt aardig op schema, op een zeperd bij AFC’34 na. Met negen punten uit vier wedstrijden mogen we niet klagen.

Volendam begint goed aan de wedstrijd. Via een goede opbouw van achteruit wordt DEM volledig de wil opgelegd. Hierbij werd afwisselend via het goed functionerende middenveld en via goede wisselpasses van o.a. Daan Klinkenberg opgebouwd. DEM wist niet wat hen overkwam. Ze werden letterlijk van links naar rechts en van het kastje naar de muur gestuurd. Wat dan wel lekker zou zijn, is dat de kansen die gecreëerd worden ook worden benut. Dit lukte niet heel goed. In het eerste kwartier had Volendam al zeker drie keer kunnen scoren, maar dit gebeurde niet. Pas in de twintigste minuut lukte dit wel. Gerry Vlak ving de bal op uit de lucht na een ingooi, draaide weg van zijn tegenstander en zette een een/twee op met Mike Dooijeweerd, waarna hij met een punter de 1 – 0 aantekende. De ban was gebroken. Kort hierop wist Jordy Hilterman goed Aubrey Hoogdorp te bereiken, die de bal over de keeper in het doel werkte: 2 – 0. Speciale aandacht was er hierna voor een actie van Danny Persijn. Danny was vandaag ongrijpbaar voor de tegenstander en zette zelf een actie vanaf zijn eigen helft op. Vlak voor de vijandelijke zestien werd hij op weg naar een één tegen één met de keeper, van de sokken gelopen. Een zuivere rode kaart die bestraft werd met slechts geel. De vrije trap van Gerry Vlak spatte uiteen op de paal. Op slag van rust maakt Volendam de 3 – 0. Een voorzet van de sterk spelende Nick Zeijlmans werd ineens uit de lucht voor het doel gespeeld, en opgevangen door Danny Persijn. Deze wist Jeremy te bereiken, die ook zijn doelpuntje mee pakte.

{foto14}

Volendam speelde een eerste helft om van te watertanden. Het publiek ging er in de tweede helft dus nog eens goed voor zitten. Dit liep echter even wat anders. DEM kwam anders uit de kleedkamer en met een aantal toegepaste wissels tapte men uit een iets scherper vaatje. Volendam was wellicht wat overmoedig uit de catacomben gekomen en werd binnen tien minuten met de neus op de feiten gedrukt. De 3 – 1 viel via een actie door het centrum van de verdediging waar niet adequaat werd ingegrepen. De 3 – 2 kort hierna valt door niet goed ingrijpen aan onze linkerkant. We waren weer bijna terug bij af. Voor rust werd dit voor onmogelijk gehouden, maar ondertussen gebeurde het wel. Gelukkig werden de bakens weer onze kant op verzet. Danny Persijn zette een van zijn vele acties in, waarbij hij gevaarlijk naar binnen trok en verwoestend uithaalde met zijn rechterbeen. De keeper van DEM had hierop slechts gedeeltelijk een antwoord en de bokste de bal voor de voeten van Mike Dooijeweerd die de vrijstaande Aubrey aanspeelde om de 4 – 2 aan te tekenen. Dit was voor DEM een dreun, die men niet meer te boven kwam. Volendam pakte het weer goed op, en maakte achtereenvolgens de 5 – 2 via een steekpass van Dooijeweerd op wederom Aubrey die goed afrondde. De 6 – 2 werd door Mike zelf gemaakt na een goede actie van Stefan Daman. De 7 – 2 valt doordat de ingevallen Soufian Akmun een bal van achteruit direct voor de voeten van Levy van Nispen kopte, welke buitenkans Levy zich niet liet ontnemen. Het slotakkoord was voor DEM nadat de scheidsrechter een cadeau in de vorm van een penalty wenste te geven. Uitslag 7 – 3 winst voor Volendam. Jongens de wedstrijd kende vandaag drie gezichten. Een eerste helft om van te smullen. Na rust een zeer rommelige tien minuten, en daarna weer een redelijke voortzetting. Al met al hebben jullie wederom laten zien dat er veel voetbal in de ploeg zit, waarmee goede resultaten behaald kunnen worden. Volgende week een cruciale wedstrijd tegen Alphense Boys. Eens kijken of we dit varkentje ook aan kunnen.

{foto15}

De opstelling voor de wedstrijd was als volgt:
Doel: Jordi van Stappershoef
Achterin v.l.n.r: Casey Steur, Daan Klinkenberg, Nick Zeijlmans en Stefan Daman
Midden v.l.n.r: Mike Dooijeweerd, Gerry Vlak en Jordy Hilterman
Voorin v.l.n.r: Danny Persijn, Jeremy Moorthaemer, Aubrey Hoogdorp

Invallers: Nick Runderkamp, Soufian Akmun, Levy van Nispen, Daniel Muhren en Raymond de Waard.
Niet ingevallen: Bas Veen; Geblesseerd: Jordi van der Horst.

Foto's B2 © Rob Lezer
 
klik voor alle foto's op de link's hierboven

{foto16}


FC Twente C1 – FC Volendam C1 (2-1)

Op de warmste 1e oktober ooit stonden de mannen op het trainingscentrum te Hengelo. Daar speelden wij tegen de FC Twente C1. Helaas met een niet geheel fitte selectie. De afgelopen week waren er veel jongens die te maken hadden met kleine blessures, ziek waren of school activiteiten hadden. Zo startten de mannen tegen FC Twente, die altijd verzorgd voetbal speelt.

In het begin was de wedstrijd in evenwicht. De C1 kreeg al snel een mooie kans om direct op voorsprong te komen, een schot van Puck vanuit de 2e lijn spatte uiteen op de lat. De tukkers gingen na deze mogelijkheid meer druk vooruit geven, waardoor onze achterhoede aan de bak moest om ervoor te zorgen dat de FC niet tegen een achterstand zou gaan aankijken. In de 16e min verslikte de achterhoede zich in een diepe bal. De spits van FC Twente pikte deze bal op, omspeelde de uitgekomen keeper Ruben en schoof de bal in het doel, 1-0. Ongeveer 5 min daarna kreeg spits Tenzin ‘de’ mogelijkheid om de gelijkmaker te maken. Met een goede steekbal zette Jamie, Tenzin geheel vrij voor het doel van FC Twente. Zijn schot werd echter gepareerd door de keeper. Net als in de wedstrijd tegen Utrecht geldt de voetbalwet voor de tweede maal, want wij scoorden zelf de kansen niet en dan valt de bal aan de andere kant wel in het doel. Uit een goed uitgespeelde aanval van Twente kwam de bal ter hoogte van de penaltystip voor de voeten van een middenvelder van Twente die beheerst de 2-0 aantekende.

{foto20}

Zoals wel vaker gebleken is tijdens jeugdwedstrijden, is een ploeg pas veilig wanneer het laatste fluitsignaal geklonken heeft. Na rust zette de C1 vanaf het fluitsignaal direct druk om de aansluiting te forceren. Binnen 45 seconden lag de bal in het doel. Bij een aanval vanaf rechts kwam de bal in de voeten van Tenzin, die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en het strafschopgebied in liep. Daar rondde hij koelbloedig in de korte hoek af. Na de 2-1 bleef de ploeg druk naar voren zetten en kreeg Twente het erg lastig. 4 min na de 2-1 zat het geluk ons wederom niet mee. Bij een soort gelijke aanval als bij de 2-1, kreeg Tenzin wederom de bal in het centrum en wederom draaide hij goed weg, uit de draai schoot hij de bal richting het doel, maar kwam net als in de 1e helft de bal op de lat. Gedurende de 2e helft bleef de ploeg uit Volendam aandringen op de helft van de Tukkers, maar tot echte mogelijkheden kwam het niet meer en zo eindigde deze wedstrijd in een nipt verlies, 2-1.

{foto21}

Deze ploeg kan veel beter dan dat ze hebben laten zien. Komende week goed trainen en een oefenwedstrijd tegen de plaatselijke RKAV om er daarna volgend weekend weer vol tegenaan te gaan tegen Vitesse/AGOVV C1.

Opstelling FC Volendam C1:
Ruben Beemer, Mick Nelen, Gevano End, Wilson Bakker (’62 Nick Binken), Nevin Haagedoorn (‘28 Renne Donkor), Jamie Jacobs, Kees Zwarthoed (’45 Nathan van Kooperen), Martijn Wit (‘35 Symon Schilder), Tenzin Tempa, Puck Postma, Joey Salden.
Niet ingevallen: Sebastiaan van der Linde

Scoreverloop:
16e minuut 1-0 FC Twente
28e minuut 1-1 FC Twente
36e minuut 1-2 Tenzin Tempa

{foto22}

 

FC Volendam C2 – FC Utrecht C2 (3-1)

De FC Volendam C2 heeft tegen de C2 van FC Utrecht een goede overwinning behaald. Het ging niet makkelijk.

{foto2}

In het begin speelden we wat nerveus en was er veel balverlies door onzorgvuldig passen. Ook lagen de linies regelmatig teveel uit elkaar, waardoor er vaak niet goed op de afvallende bal werd gereageerd. Gaandeweg de eerste helft ging dit beter en werden we ook gevaarlijker. In de 26e minuut wist Volendam de score te openen dankzij een hele fraaie aanval, waarbij een groot compliment gegeven mag worden aan Pieter Kroon, die heel goed het overzicht hield met een goede pass op de vrij inkomende Roy Tol, die goed inschoot en de keeper kansloos liet.(1-0).

{foto3}

Drie minuten later was het weer raak. Een perfect genomen vrije trap van Joey Veerman werd heel fraai door Gani Meholli met het hoofd in de kruising gekopt (2-0). Hierna kreeg Volendam nog enkele mogelijkheden, maar door stevig ingrijpen van Utrecht werd een grotere achterstand voorkomen. Aanvallend kreeg Utrecht wel wat kansen, maar keeper Jan Ploeg stond zijn mannetje en deed zijn werk prima. Jammer genoeg vond een Utrechtspeler het vlak voor rust nodig om stevig door te halen op Jan die hierbij aan zijn hoofd werd geraakt en niet meer verder kon spelen. Gelukkig hadden we Kyle Saffrie op de bank die zijn taak met verve overnam.

{foto4}

De tweede helft probeerde Utrecht nog meer druk te zetten en hadden we het zwaar. Toch was het Volendam dat in de 65e minuut de score verder wist uit te bouwen. Pieter Kroon kwam goed op rechts door en gaf een assist op Rouchan Khiari, die eerst de keeper nog op zijn weg vond, maar in de rebound deze toch wist te verschalken (3-0). Hierna was de organisatie even weg, waar Utrecht gelijk gebruik van maakte door nog geen minuut later de marge alweer terug te brengen tot twee dankzij een doelpunt van Giovanni Troupee (3-1). Volendam bleef ondanks de druk die Utrecht probeerde te zetten, goed voetballen en combineren en kwam met veel werklust niet meer in de problemen.

Zie ook onderstaande aangeleverde link voor foto’s van deze wedstrijd.
https://picasaweb.google.com/100392559871474839676/FCVolendamC2Oktober2011

Foto's C2 © Rob Lezer
 
klik voor alle foto's op de link's hierboven

{foto5}

Spartaan’20 D1 - FC Volendam D1 1-6

Dit keer een dubbelverslag. Eerst de wedstrijd thuis tegen koploper Sparta. In de voorbereiding hadden de Spartanen, op het toernooi van FC Gronigen, een oefenpotje gewonnen met 3-0. De Volendammers waren dus gewaarschuwd en ze kwamen dan ook scherp het veld op. Na twee aanvalsopzetten van beide teams kwam de D1 met een flitsende combinatie. Max speelde Kevin aan, die meteen doorspeelde op Stef. Op volle snelheid passeerde hij de keeper en uit een moeilijke hoek schoot hij de bal, zeer beheerst, in het doel (1-0). In de loop van de eerste helft kreeg Volendam nog 3 grote kansen om de score op te hogen. Twee keer stond de keeper in de weg en één keer vloog de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Sparta kreeg in de eerste helft een goede kans, maar die bal ging ook naast het doel.

{foto6}

In de tweede helft zette Sparta meer aan. Het kreeg wel een veldoverwicht, maar Volendam gaf geen echte grote kansen weg. Gaande weg de tweede helft ging Sparta meer over op krachtvoetbal. Dat ging ten koste van de combinaties, maar ook nu wist Volendam niet van wijken. Een van richting veranderd schot, werd door Barry toch nog klemvast gepakt. Sparta gooide de beuk erin en hun spits liep zo tegen een gele kaart aan. Even later ging hij weer te fanatiek door en kreeg daarom zijn tweede gele en dus rode kaart. Met 10 man probeerde Sparta het nog met een paar afstandschoten, maar er werd niet meer gescoord. In de laatste minuut dreigde de wedstrijd nog even te escaleren, maar de scheidsrechter blies meteen voor het einde van de wedstrijd.

Een week later moest de D1 zelf naar Rotterdam voor de wedstrijd tegen Spartaan 20. Vanaf de aftrap wist Volendam de wedstrijd in handen te nemen. Helaas ontbrak bij de eerste aanvallen de precisie bij de afronding. De vrij staande speler werd over het hoofd gezien, of de de breedtepass was niet op maat. Toch kon een doelpunt niet uitblijven. Bij de tweede hoekschop kregen de Rotterdammers de bal niet weg. Scotty reageerde het snelst en schoot de bal in de korte hoek (0-1). Na deze voorsprong hield de D1 controle over de wedstrijd, met af en toe een uitval van Spartaan 20. Na 20 minuten stuurde Kevin de bal de diepte in. Martijn ging er achteraan, zette een verdediger opzij en schoot de bal, via de binnenkant van de paal in het doel (0-2). Dat kunnen wij ook dachten de Spartanen en gaven ook een diepe bal op hun linksbuiten. Die ontglipte aan de verdediging en met een mooi boogbal schoot hij de bal in de verre hoek (1-2). Vlak voor rust speelde Martijn zich weer vrij. Zijn schot met links ging helaas net voorlangs.

Na de rust draaide Volendam de duimschroeven aan. Na een voorzet van rechts kregen de Rotterdammers weer de bal niet weg. Nu was Boy die als eerste zijn voet tegen de bal zette en van dichtbij de 1-3 op het bord zette. Spartaan 20 probeerde onder de druk vandaan te komen door sneller naar voren te spelen. Kevin zag het gevaar en kwam, op de middenlijn, voor zijn man. Hij dribbelde 10 meter door en haalde vanaf 35 meter uit. Als een kanonskogel vloog de bal in de kruising (1-4); wat een streep!!! De D1 liet de touwtjes nu wat vieren en het spel golfde weer wat heen en weer. Spartaan 20 kreeg wat vrije trappen, die door Niels allemaal uit de lucht werden geplukt. Aan de andere kant kreeg Volendam weer een corner te nemmen. Wessel bracht de bal hard en laag bij de eerste paal en via het been van een verdediger werd het 1-5. Vlak voor tijd werd Martijn nog 1 keer diep gestuurd. Hij liep zijn verdediger er weer uit en koos dit keer voor de korte bovenhoek (1-6)


Wessel heeft de corner genomen; even later ligt de bal in het doel.

Jongens, na de winst op koploper Sparta, verwachtte iedereen natuurlijk ook 3 punten tegen mede-hekkensluiter Spartaan 20. Maar dat moet je dan wel nog even doen. Ondanks dat het voetballend nog stukker beter kan, wisten jullie dit klusje met een 1-6 overwinning te klaren. Na 5 wedstrijden staan jullie dan ook, achter Feyenoord, gedeeld 2e met Ajax. Dat is gewoon een topprestatie. Jullie mogen alleen niet verslappen, want volgende week komt Utrecht al weer op bezoek.

 

{foto1}

RKAV/FC Volendam E1 (E-top) - UVV E1 6-0

We moesten aantreden tegen UVV E1 uit Utrecht, deze oefenwedstrijd hadden we onderling geregeld omdat we allebei vrij waren van competitieverplichtingen. UVV is een oude bekende, want in het laatste toernooi vorig seizoen werden we verslagen met 1-0, al speelde we toen zelf onder onze kunnen.

Het doel vooraf was om tegen een sterke tegenstander, veel te bewegen zonder bal en dit ging vrij aardig. We begonnen fel aan de wedstrijd en kwamen binnen 5 minuten op 1-0 door Jip Molenaar op aangeven van Kees Tol, waarbij Matthew goed de aanval opzette. In de 1e helft was UVV af en toe dreigend en een keer werd er goed geschoten van afstand, maar Joey van der Plas redde schitterend uit de kruising. Voor de rest was het Volendam dat het bepaalde en op aangeven van Kees, maakte Jip ook de 2-0. Kees maakte zelf vanaf links de 3-0 en dat was de ruststand.

De verdediging met afwisselend: Rens, Rick,Sander en Glenn gaven weinig weg en uit een perfecte aanval vanaf eigen helft ging Lennard Tol er vandoor en hij behield het overzicht en legde terug op Jip, die zijn 3e maakte en dus de 4-0. Mede door de warmte werden beide teams vermoeiender en dat was in het spel zichtbaar. Jip omhaalde de bal over zijn directe tegenstander heen en ging alleen op de keeper af en legde de bal prima breed op de meegesnelde Lennard die de 5-0 maakte. De 6-0 werd vervolgens vanuit de draai binnengeschoten door Kees.
Dit was een goede wedstrijd tegen een goede tegenstander en dat telt meer dan de twee gemakkelijke wedstrijden de we gehad hebben.
Volgende week wacht er een late uitwedstrijd(12:30 uur) bij de Wherevogels en dan gaan we er weer voor.

Jullie Leider.