Jeugdplan: UPDATE !!! - Uitslagen & Verslagen 16-4-2011

• zondag, 17 apr 2011
  • Leestijd: 18 minuten

Doek gevallen voor B1

Vrijdagavond is de B1 gedegradeert uit de Eredivisie door te verliezen van AZ met 1-4. Met nog één competitiewedstrijd (uit bij FC Twente/Heracles) is na één jaar eredivisie het doek definitief gevallen voor de B1.

Ook bij de A1 en A2 is nog één wedstrijd te spelen en kan dan de eindstand worden opgemaakt. Beide ploegen waren lang in de race voor promotie en/of nacompetitie, echter de laatste weken werden er punten gemorst. Net als afgelopen zaterdag waar de A1 met een 2-1 voorsprong, uiteindelijk gelijkspeelde tegen 10 man. Iets wat de ploeg zichzelf mag aanrekenen, door meer met de scheidsrechter en tegenstander bezig te zijn als met het voetbal.

De D1 win van Utrecht met 5-0 en verstevigde de 2e plaats (recht op promotie) achter Ajax. Met 1 punt achterstand mag de D1 hopen op een wonder. Maak ook de D2 hoopt nog stilletjes op een wonder. Het staat met twee wedstrijden te gaan 4 punten achter op koploper Stormvogels.

De RKAV/FC F1 is kampioen geworden, proficiat. Het F1 toernooi op zondag was een mooie afsluiting van de competitie. Zie verslag op andere pagina >>>

Volendam (rkav) E2 - HBOK E1 | uitslag 1-3
EVC F1 - Volendam (rkav) F1 | uitslag 0-2 (rkav Volendam F1 kampioen)

A1 speelt gelijk (2-2) tegen Roda JC,
maar ondanks dat gloort nacompetitie nog steeds

16/4 – Om onze kansen op nacompetitie in eigen hand te houden, moest er vandaag worden gewonnen. In de uitwedstrijd hadden de Oranjehemden absoluut geen vat op de speelwijze van de Limburgers. Trainer Stricker had zich daarom, uitgaande van onze eigen mogelijkheden (o.a. Sven Talsma geschorst), suf gepiekerd over het door zijn team te hanteren tactisch concept. Roda JC opereert altijd vanuit een 4-4-2 systeem en probeert steeds met lange ballen hun snel en fysiek sterke spitsen te bereiken. Al snel bleek dat onze trainer zijn huiswerk naar behoren had gemaakt.

In de beginfase was het logischerwijs nog even zoeken, aangezien wij toch anders speelden dan normaal. Het was dan ook Roda JC dat met haar eigen vertrouwde spelletje het spel dicteerde. Volendam was nog slordig in de passing en leidde daardoor veel balverlies. Na ongeveer 10 minuten begon het bij de thuisclub wel te lopen en waren het de Limburgers die onder druk kwamen te staan. Via een mooie aanval over de linkerflank kwam Soufian Moro in balbezit. Naar binnen komend passeerde hij een tweetal tegenstanders om vervolgens hard uit halen. Vanaf de bank werd al opgesprongen om onze openingstreffer te vieren, omdat de bal de doellijn leek te gaan passeren. Op het nippertje wist een Kerkradenaar dit echter te voorkomen. Al in de 14e minuut moest Marcel Veerman met een enkelblessure het veld verlaten. Kevin Tano, die op vrijdagavond nog zijn debuut had gemaakt in het 1e elftal, moest daardoor, eerder dan gepland, zijn opwachting maken. Kevin was nog maar nauwelijks binnen de lijnen toen Roda JC op voorsprong kwam. Doordat er niet goed druk werd gezet kon een Limburger van afstand met rechts uithalen. Zijn schot verdween in de verste bovenhoek, 0-1. Volendam pakte de draad meteen weer goed op. Het bleef lekker combineren en heeft in de persoon van Kevin een speler met speciale kwaliteiten. In de 23e minuut stuurde Soufian Kevin op rechts de diepte in. Kevin passeerde op snelheid een paar tegenstanders en leverde een perfecte voorzet af. De goed voor zijn man gekomen Joris Dekker maakte deze bij de 1e paal uitstekend af, 1-1. Vanaf dit moment was de thuisclub heer en meester. Het stuurde Roda JC van het kastje naar de muur en leverde de ene na de andere mooie aanval af. Nadat keeper Mitchel Michaelis in de 35e minuut nog een keertje handelend had moeten optreden na een afstandsschot, kwam Volendam vijf minuten voor rust eindelijk op voorsprong. In een zee van ruimte speelde de sterk spelende Roy Bussman Jasper de Bie aan. Na een prima individuele actie liet Jasper met een strakke schuiver de 2-1 op het scorebord aantekenen. Kort daarna een schitterende knal van Joris Dekker. Via onderkant lat spatte bal weer het veld in. Op slag van rust was er opnieuw een levensgrote kans om de voorsprong te vergroten. De inleidende actie van Kevin was prachtig, evenals de aansluitende combinatie met Joris. Maar net toen Joris het beslissende tikje wilde geven toucheerde Kevin de bal nog even. Hierdoor leverde ook deze kans niets op en werd het goede spel van de 1e helft niet met een derde treffer beloond.

Na de pauze trok Volendam de lijn van de eerste helft meteen weer door. Mogelijkheden te over om Roda over de knie te leggen, maar steeds ontbrak het aan de juiste precisie bij voorzetten of afronding. Zo waren er kansen voor Jasper, Joris en Eric Veerman. In de 65e minuut was er een prachtige aanval over links. Na een combinatie tussen Jasper en Eric haalde Jasper de achterlijn, maar was zijn voorzet net niet goed genoeg. Roda JC wist zich geen raad met de speelwijze van de Volendamse formatie. En als men eens een keer in de buurt van ons 16 meter gebied kwam, dan gaf onze defensie, met daarin een uitstekende Rafik el Hamdi, hen geen kans om echt gevaarlijk te worden. Nadat Kevin opnieuw met een schitterende solo van zich liet spreken, sloop er langzamerhand wat slordigheid in het spel van onze mannen. Een moment van onachtzaamheid leidde tot een corner voor Roda JC. Mitchel Michaelis tastte half mis, maar gelukkig bracht Soufian redding op de doellijn. Met nog 20 minuten voor de boeg lag Kevin geblesseerd op de grond. Roda JC weigerde de bal over de zijlijn te trappen om een blessurebehandeling mogelijk te maken. Het leidde tot een opstootje op onze helft, waarbij een Limburger Yordi van Beek tegen het gras sloeg. Het leverde hem een verdiende rode kaart op, hoewel de Roda-trainer daar heel anders over dacht. Deze manifesteerde zich overigens in het verdere verloop van de wedstrijd en ook na afloop daarvan nou niet bepaald als een toonbeeld van een correcte en sportieve (jeugd)trainer. Vanaf dat moment zou Volendam, met 11 tegen 10, helemaal geen moeite meer mogen hebben met de tegenstander, maar tegen alle verwachtingen in was het juist Volendam dat van slag raakte. Het leverde een heet laatste kwartier op. Tot overmaat van ramp speelde Simon Tol, acht minuten voor tijd, bij het uitverdedigen, ook nog eens de bal pardoes in de voeten van een tegenstander. Via een afstandsschot wist Roda daaruit zelfs de totaal onverdiende gelijkmaker te scoren, 2-2. Volendam zette alles op alles om de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken, maar tot drie keer aan toe wist Roda JC dit te voorkomen door de bal van de doellijn te halen. Toen de prima leidende scheidsrechter Kuilman na 7 minuten blessuretijd het eindsignaal blies, kon niet anders worden geconcludeerd dan dat Volendam opnieuw onnodig punten had verspeeld en daarmee zijn kansen op deelname aan de nacompetitie definitief had verspeeld. Na het verzamelen van de overige uitslagen bleek echter dat er nog steeds een (kleine) kans bestaat, maar dat we daarbij nu wel afhankelijk zijn van de resultaten van andere teams.

Na 2 weken rust staat op 7 mei a.s. de laatste competitiewedstrijd op het programma. Dan moet een bezoek worden gebracht aan concurrent Excelsior in Rotterdam. Laten we hopen dat het seizoen dan nog niet ten einde komt, maar toch nog een leuk vervolg krijgt.

Opstelling:
Mitchel Michaelis, Yordi van Beek, Gerry Schilder, Rafik el Hamdi, Simon Tol, Roy Bussman, Soufian Moro (’92 Thierry van der Kooye), Eric Veerman, Joris Dekker (’87 Jessey Chu Kuiper), Marcel Veerman (’14 Kevin Tano), Jasper de Bie

Foto's A1 © Rob Lezer

klik op de link's hierboven

FC Volendam B1 – AZ B1  1-4 (1-0)

Op vrijdagavond moest er nieuwe basis gelegd worden voor de ultieme poging om degradatie nog te ontlopen. AZ is dan een tegenstander waar de uitwedstrijd nipt werd verloren en in een toernooi bij DOVO nog werd gewonnen. Dit laatste gaf moed en perspectief omdat de tegenstander, die frank en vrij kon spelen, wellicht in eigen stadion te pakken was. FC Volendam was in het begin erg nerveus en grossierde voornamelijk in foute passes. Het was aan het gebrek aan slagvaardigheid van AZ te danken dat dit niet direct werd afgestraft. Langzamerhand begon FC Volendam te groeien in de wedstrijd en begon ook steeds beter te voetballen en ontstond er een echte wedstrijd. Gevaar van FC Volendam kwam er via de buitenspelers Jessey Kuiper en Bilal El Achkar die in de 28e minuut een fraaie kans kreeg maar de bal net voorlangs zag gaan. Het spel flitste op en neer en AZ hanteerde vaak de lange bal en de spitsen werden heel vaak wegens buitenspel teruggefloten. Op zich was dit erg riskant want het kan ook een keer misgaan. Vlak voor rust kwam FC Volendam goed weg en Dean Schilder bekwaam ingreep op een gevaarlijke inzet. Uit de tegenaanval was het Boyd Stevens die zijn vizier niet op scherp had staan en de bal uit een moeilijke positie ineens op zijn pantoffel nam en de bal naast het doel verdween. Direct hierna was het plotseling wel raak want na goed storen en doorzetten van Bilal El Achkar kwam spits Ferry Heijnis in kansrijke positie en die schoof de resoluut binnen, 1-0. Een lekkere meevaller en opsteker zo vlak voor de rust.

{foto5}

Lang profiteren van de voorsprong na de rust was ons niet gegund want na een goed gespeelde aanval net na rust wist AZ, met weer een luchtje buitenspel, de gelijkmaker binnen te tikken en stand met 1-1 weer in evenwicht bracht. FC Volendam was aangeslagen maar dit had zo maar om kunnen slaan want Boyd Stevens leverde weer één van zijn puntgave voorzetten af maar Cerezo Hilgen kopte de bal in kansrijke positie net over het doel. Waar AZ de eerste helft constant buitenspel liep hadden ze de tweede helft hier beter vat en ook een passend antwoord op. De lange bal werd weer met grote regelmaat gehanteerd en het 1 op 1 situatie tussen verdediger en aanvaller werd in het voordeel van AZ beslist en door de prima spelende AZ spits Geraldo Alberto Antonio uiteindelijk afgerond , 1-2. FC Volendam wilde wel maar kon zelf weinig uitgespeelde kansen creëren. Uit een dood spelmoment via een vrije trap van Boyd Stevens kopte Cerezo Hilgen in maar de bal ging net als de vorige keer over het doel en de gelijkmaker bleef dus uit. Het was een herhaling van zetten en nu gebeurde net als de vorige treffer precies hetzelfde alleen nu aan de andere kant van de Volendamse defensie. Het onderlinge duel werd door de verdediging verloren en de AZ spits ging er weer met het doelpunt en de buit aan de haal en bracht de stand op 1-3. Hierna gingen de Volendamse koppies hangen en het laatste doelpunt van AZ was wel erg hilarisch. Een onschuldige bal van grote afstand werd op het doel afgevuurd en door keeper Dean Schilder keurig gevangen. De scheidsrechter had echter van grote afstand geconstateerd dat Dean Schilder bij het vangen van de bal achter de doellijn stond en wees daarom resoluut naar de middenstip. Bijzonder knap staaltje van de overigens prima leidende scheidsrechter Davelaar (dat mag ook wel een keer gezegd worden) want later werd inderdaad vanuit een zeer objectieve hoek bevestigd dat dit inderdaad klopte. Zo kwam er een bizar einde aan de wedstrijd en met nog één competitiewedstrijd (uit bij FC Twente/Heracles) is na één jaar eredivisie het doek definitief gevallen voor de B1.

{foto6}

Opstelling FC Volendam:
Dean Schilder, Dennis de Wit (67. Bram Barhorst), Cerezo Hilgen, Oscar Wilffert, Ezra Amanupunnjo, Danny Tol (57. Sander Bond), Bilal El Achkar, Boyd Stevens, Ferry Heijnis, Armando Cuvalaij (57. Souffian Reclaoui), Jessey Kuiper.

Floor Heuyerjans

{foto7}

{foto10}

FC Volendam B2 – Quickboys B1   (2-3)

De FC Volendam B2 heeft een teleurstellende nederlaag geleden tegen een grotendeels uit C junioren bestaande B1 van Quickboys.

De eerste helft was er nog geen vuiltje aan de lucht. Volendam begon weliswaar wat mat. Het baltempo lag te laag en er waren slordigheden waardoor Quickboys een paar aardige kansen kreeg maar keeper Robin van Santen was bij de les en hield zijn doel schoon. Na een kwartiertje kreeg Volendam meer overwicht hetgeen direct een doelpunt opleverde. Jasper Bol Raap stuurde met een fraaie pass met zijn linkerbeen Denzel Sno de diepte in, die goed afmaakte. (1-0). In de 33e minuut werd de marge vergroot tot 2 dankzij Genridge Prijor op aangeven van Rowin Mol (2-0). Dit was tevens de ruststand.

{foto8}

De wedstrijd leek in de knip te zitten maar Quickboys streed voor zijn laatste kansen op lijfsbehoud in de 2e divisie en was ondanks het feit dat ze met een aantal jonkies speelde, veel meer gedreven en scherper. Ze werden weer in het zadel geholpen door een blunder van de ingevallen keeper Rik Remmelzwaal en kregen er weer geloof in. Volendam gaf de wedstrijd geheel uit handen. Quickboys profiteerde dankbaar van een defensieve fout en een inschattingsfout van de keeper waardoor Volendam binnen 20 minuten tegen een 2-3 achterstand aankeek. Met nog een kwartier te spelen probeerde Volendam de zaak nog wel recht te zetten en creëerde nog wel een paar kansjes maar doelpunten leverde het niet meer op. Eindstand 2-3

{foto9}

Jammer jongens, dit was echt niet nodig. Maar goed, ook dit hoort bij voetbal. Ik reken er op dat jullie de competitie over 2 weken waardig zullen afsluiten met een overwinning tegen AFC.
Vincent Lieder

{foto11}

FC Volendam C2 – FC Den Bosch C2  (4-2)

Vandaag moest de C2 uitwijken naar het complex van E.V.C. om daar de ‘thuis’-wedstrijd te spelen tegen FC Den Bosch (Verder te noemen DB). Het veld was droog en zanderig maar wel vlak. Volendam draaide een goede warming-up en de technische staf zag met vertrouwen de wedstrijd tegemoet.

De wedstrijd was nog geen 4 minuten oud toen de spits van DB een vliegende tackle inzette op Jamie Jacobs. Deze aanslag zou een dieprode kaart moeten opleveren. Jamie zijn geluk was dat zijn been niet vast stond in het gras anders had het heel verkeerd kunnen aflopen. De scheidsrechter floot voor een vrije trap maar ondernam verder geen actie. Ook de technische leiding van DB ondernam geen actie naar hun eigen speler. ‘Hoort bij het voetbal’ werd er gezegd. Te gek voor woorden maar we moesten door.

Volendam had een minuut na het incident de stand op 1-0 moeten zetten maar helaas was Tenzin Tempa net niet scherp genoeg voor de goal na een prima assist van Puck Postma. DB kreeg in 2 minuten tijd 2 mogelijkheden. Maar Ruben Beemer bleef goed kijken naar de bal en bleef lang recht op staan. Hierdoor kon hij de bal tot 2x toe keren. Het antwoord van Volendam was de 1-0. Een dubbele een-twee tussen Puck en Tenzin werd door Puck succesvol afgewerkt. Volendam bleef de betere partij. Echter de bal ging nog niet snel genoeg rond en werd op sommige momenten nog te lang vastgehouden. Hierdoor kon DB veel in duel komen en menig aanvalsopzet onderbreken. Toch waren de meeste mogelijkheden voor Volendam. Diverse individuele acties van onder andere Martijn Wit, Tenzin Tempa en Puck Postma konden niet worden gepromoveerd tot doelpunt. Vlak voor rust kreeg DB nog een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Echter deze inzet ging voorlangs. En zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong.

{foto12}

In de eerste vijf minuten na rust gebeurde er weer genoeg. Na twee minuten werd Martijn Wit de diepte ingestuurd door Jamie Jacobs. Martijn zijn schot ging helaas voorlangs. Bij de omschakeling van dit moment stond Volendam niet goed achterin. DB kon in het strafschopgebied komen en kon met een dubbele een-twee vervolgens de 1-1 maken. Het antwoord liet echter niet lang op zich wachten. Met een individuele actie op de rechterkant kwam de bal voor de linker van Jordan Kempenaar. Jordan schoot op de goal en de keeper tastte mis. En zo was de juiste verhouding weer gezet, een voorsprong voor Volendam 2-1. In de 45e minuut werd er gewisseld door Volendam. Met deze wissels ontstond er een ander spelend Volendam met spelers op andere posities. DB kon hier geen grip op krijgen en kort hierna werd de 3-1 gescoord. Een assist van Puck werd door Tenzin met een lob afgerond.

Enkele spelers van DB waren haastig op zoek naar een kaart. In de 60e minuut was de scheidsrechter genoeg overtuigd hiervan en trok een gele kaart voor DB. Wederom ging hier weer een belachelijke overtreding aan vooraf. Volendam bleef rustig en liet zich niet provoceren. De vrije trap leverde niets op. Een zeldzaam foutje van Ruben Beemer leverde een corner op voor DB. Ruben pakte deze corner en hervatte het spel snel via Gevano End. Gevano stak het hele veld over tot in het strafschopgebied van DB. Met een laatste schuinbeweging legde hij de DB speler in de luren. Deze kon niet anders dan een overtreding maken. Penalty. Nathan van Kooperen (die goed inviel deze wedstrijd) legde aan voor de strafschop. Helaas kon de 4-1 niet genoteerd worden omdat zijn inzet tegen de keeper aan geschoten werd. Zo bleef het 3-1 en waren er nog een paar minuten te spelen. Twee minuten voor tijd werd DB nog in het zadel geholpen door Volendam. Rommelig uitverdedigen werd door DB afgestraft met een lob. 3-2. Deze uitslag zou een onterecht beeld geven van de krachtsverhouding. Gelukkig dachten Tenzin en Jordan hier ook zo over. Een individuele actie over rechts van Tenzin ging aan de 4-2 vooraf. Tenzin leverde een prima voorzet af op Jordan. Jordan nam de bal in één keer op zijn slof. Met een mooie curve verdween deze bal in de verre kruising. Een wonderschoon slot van deze wedstrijd.