Heerenveen/Emmen B1 - FC Volendam B1 | uitslag 2-3

FC Volendam C2 - VA Twente/GA Eagles C4 | uitslag 6-2

GeuzenM’meer D1 - FC Volendam D1 | uitslag 1-6 (beker)
ADO’20 D1 - FC Volendam D2 | uitslag 1-0

rkav Volendam E-Top - AFC E-Top | uitslag 2-4
rkav Volendam E1 - De Rijp E1 | afgelast
rkav Volendam E2 -SDOB E1 | afgelast

Overtuigende thuisoverwinning A1 op Argon A1 (4-0 )

12/2 – Vorige week sloot ik mijn verslag af met de opmerking dat er ook tegen de ploeg uit Mijdrecht nog iets viel goed te maken. In de uitwedstrijd werd namelijk een zeker lijkende overwinning in de slotfase onverdiend uit handen gegeven. Ook stonden de gasten vóór de aftrap (nog) boven ons op de ranglijst. Voeg daar het feit dat de thuisploeg een eind wilde maken aan het fabeltje van het vermeende thuissyndroom aan toe en er was meer dan voldoende aanleiding om er vol tegenaan te gaan. Onder leiding van de jonge arbiter Maykel Kampman, die een prima wedstrijd floot en de kaarten op zak wist te houden, was de wedstrijd in de eerste twintig minuten redelijk gelijkopgaand. Argon toonde aan niet voor niets in de subtop van de ranglijst te staan. Een schwalbe in de 9e minuut van Argon-speler Patrick Bonhof werd door de scheidsrechter op de juiste waarde geschat. Een paar minuten later was er een schitterende aanval van de oranjehemden. Deze strandde helaas in schoonheid. In de 18e minuut was het wel raak. Een mooie combinatie met Joris Dekker werd door Soufian Moro met een puntertje via de binnenkant van de paal tot doelpunt gepromoveerd, 1-0. Het nagenieten duurde iets te lang, want binnen een minuut was de stand bijna weer in evenwicht. Twee spelers van Argon waren door ons centrale duo volledig vrijgelaten in het 16 meter gebied. Gelukkig werd de kopbal naast het doel gemikt. Vanuit de spelhervatting was het Joris die aan de andere kant van het veld dicht bij onze tweede treffer was, maar net tekort kwam. Het bleek uitstel van executie, want in de 28e minuut kon er opnieuw worden gejuicht. Goed aanvallend werk vormde de inleiding. Kevin Tano tikte vervolgens de bal, na goed doorzetten, net voor zijn tegenstander weg en zette prima voor op de vrijstaande Eric Veerman, die daarmee wel raad wist en de aanval doeltreffend afrondde, 2-0. Heerlijk, wat een weelde! Zoiets geeft vertrouwen en dat bleek ook uit het verdere verloop van de wedstrijd. Volendam speelde sterk, in een hoog tempo en combineerde naar hartelust. Net voor rust kreeg Joris nog een aardige mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Kevin was op rechts diep gestuurd en liet zijn tegenstander weer eens zijn hielen zien. Zijn voorzet was op maat, maar het schot van Joris ging schuin over het doel.

Volendam kwam de tweede helft flitsend uit de startblokken. Joris kwam, na een soepele combinatie met Eric, slechts een teenlengte tekort om echt kansrijk te worden. Hoewel Argon weinig kansen wist te creëren, moest Volendam toch op zijn hoede blijven. Geklungel achterin zorgde opnieuw voor een gevaarlijke situatie in ons strafschopgebied. Net als in de voorgaande duels toonde Mitchel Michaelis zich ook nu weer een uiterst betrouwbare sluitpost. Met een fantastische redding voorkwam hij de aansluitingstreffer. De thuisploeg was weer goed wakker geschud en ging op jacht naar zijn derde treffer. In de 54e minuut was deze een feit. Jasper de Bie werd door Soufian weggestuurd over de linkerflank en zette voor. De afvallende bal kwam bij Danilo Bisecco terecht. Danilo schoof de bal in de voeten van Roy Bussman. Roy zag zijn kans en schoot de bal met een schitterende boog over de keeper in de verste hoek, 3-0. De wedstrijd leek hiermee beslist. Volendam kon vrijuit voetballen en vermaakte het publiek met een aantal vloeiende aanvallen, waarbij het slechts één keer raken van de bal het credo leek.

Na ruim een uur spelen lukte het Joris, liggend op de grond, net niet om de bal het beslissende tikje te geven. Vlak daarna moest Mitchel Michaelis opnieuw handelend optreden toen onze defensie even een moment van onachtzaamheid vertoonde. De sfeer op de bank was inmiddels zo relaxed dat Robin van Santen (B2), die vandaag als reservekeeper moest fungeren, voor een warming-up van de bank werd gestuurd. Hem werd wijs gemaakt dat hij Mitchel moest gaan vervangen. Robin, niet van gisteren, liet zich niet in de maling nemen, maar speelde het spelletje slim en tot vermaak van de bankzitters goed mee.

Nadat in de laatste tien minuten een tweetal goede mogelijkheden door Kevin en Joris onbenut was gelaten, viel er in de slotminuut toch nog een treffer te noteren. Roy lanceerde met een prima pass Jasper, die Joris op maat bediende. Deze pikte opnieuw zijn doelpuntje mee en bracht daarmee de eindstand op 4-0. Pechvogel van de wedstrijd was Argon-speler Kije Brinkhoff, die vijf minuten voor rust moest afhaken met een, naar het zich liet aanzien, gebroken neus. Namens ons team wens ik hem een voorspoedig herstel.

Conclusie van deze wedstrijd is dat ons team vandaag een teamprestatie leverde die er zijn mag. Het team kende geen zwakke plekken en lijkt klaar voor de confrontatie a.s. dinsdag tegen Ajax A2. Om 19.30 wordt er in het KRAS-stadion afgetrapt. Uiteraard kan ons team wel wat steun gebruiken bij die moeilijke wedstrijd. Onze mannen zijn gebrand en rekenen op u!

Opstelling:
Mitchel Michaelis, Danilo Bisecco, Gerry Schilder, Sven Talsma, Simon Tol, Roy Bussman, Kevin Tano, Eric Veerman, Joris Dekker, Soufian Moro, Jasper de Bie

Foto's Rob Lezer

klik op de link's

{foto6}

FC Volendam toont werklust en veerkracht tegen C Heerenveen/Emmen B1 !
2-3 (0-1)

Na de busreis naar het winderige noorden mocht de FC Volendam B1 aantreden tegen SC Heerenveen/Emmen B1. Thuis werden de punten nog weggegeven maar in deze fase zijn de punten voor FC Volendam als lantaarndrager broodnodig. De weersomstandigheden waren bar met veel regen en een harde wind, maar er werd wel op echt gras gespeeld. Echt Hollands weer dus!

FC Volendam begon gedreven aan de wedstrijd en het spel vond voornamelijk plaats op het middenveld maar met klein veldoverwicht voor de oranjehemden. In de 20e minuut mocht Boyd Stevens net over de middenlijn een vrije trap nemen en die werd loepzuiver op het hoofd van Cerezo Hilgen gelegd die de bal met het hoofd toucheerde en in het doel verdween, 0-1. Direct daarna kreeg FC Volendam een grote kans op een 2-0 voorsprong maar een Heerenveen speler redde op de doellijn. Hierna zette Heerenveen wat meer druk naar voren en kregen ze ook wat kansen. De grootste kans was een inzet van enkele meters van het doel maar die werd uitstekend gekeerd door doelman Sander Binken. Vlak voor rust moest Sander nog een keer ingrijpen en deed dat tot ieders verbazing met zijn voet maar de bal was gekeerd en daar gaat het tenslotte om.

Na een peptalk van trainer Stanley in de rust gingen we weer met opgeheven hoofd het veld in. Heerenveen vocht wat het waard was en FC Volendam deed hetzelfde. Er waren wat kansen op en neer maar lang leek het erop dat de 0-1 ook de eindstand zou worden maar 10 minuten voor tijd maakte Heerenveen gebruik van een misverstand in de organisatie en scoorde de gelijkmaker 1-1. Dit was de zoveelste domper voor de FC B1 dit seizoen maar de mannen stroopten na deze tegenslag de mouwen op. De inzet en vechtlust om te vechten voor een beter resultaat was bij alle spelers aanwezig. Het meeste kenmerkende van deze inzet en dat de spelers letterlijk tot de bodem wilden gaan was het shirt van Bilal El Achkar, want dat was namelijk aan één kant helemaal zwart van de modder. De spanning bleef tot en met de laatste minuut van de wedstrijd. In de laatste minuut mocht onze aanvoerder Oscar Wilffert op grote afstand een vrije trap nemen. In een alles of niets poging jaagde hij de bal als een raket op het doel die kreeg met de wind zoveel vaart mee dat de keeper van Heerenveen de bal niet klemvast kon pakken en Jessey Kuiper er als de kippen bij was om de 1-2 binnen te werken. De ontlading bij spelers, staf en ouders was zeer groot. De ontgoocheling een minuut later des te meer. Heerenveen speelde een aanval goed uit en wij reageerden niet alert genoeg op een schijnbeweging waardoor spits Rudmer Loonstra van Heerenveen oog in oog kwam te staan met Sander Binken en Heerenveen in blessuretijd weer naast FC Volendam bracht, 2-2. Weer dachten we de punten te verspelen maar het lot was FC Volendam dit keer gunstig gezind. FC Volendam had het slotakkoord in deze thriller en letterlijk de wind mee. Weer was het Oscar Wilffert die een bal naar voren joeg en de wind nam de bal mee waardoor de keeper van Heerenveen compleet werd verrast en de wind de bal precies voor de voeten van de prima doorgelopen Jessey Kuiper bracht die kon de bal in het lege doel tikken. Einduitslag 2-3 een zwaar bevochten maar dikverdiende overwinning en met een beetje hulp van de wind.

Floor Heuyerjans

{foto7}

Verdiende overwinning FC Volendam C1 op AFC C1

Op deze waterkoude dag stond op sportpark ‘Goed Genoeg’ de competitiewedstrijd tegen AFC Amsterdam op het programma. AFC bezet momenteel de 7e plaats maar staat op 3 punten achterstand van onze C1. In de thuiswedstrijd van afgelopen oktober werd er van deze moeilijke tegenstander verloren en werden wij in die wedstrijd afgebluft op o.a. inzet en scherpte. De ploeg wist vooraf van de wedstrijd wat er nodig was om van deze lastige tegenstander te winnen. Bij winst zou het gat oplopen tot 6 punten en zou de ploeg bovenin mee blijven doen.

Op het natte veld van AFC begon de C1 scherp aan de wedstrijd. Zoals tijdens de trainingen was aangegeven zouden wij kort op de tegenstander moeten zitten zodat deze geen ruimte en mogelijkheden zou krijgen om hun eigen spel te spelen. Vanaf de 1e minuut werkte iedereen als een ploeg samen en speelde iedereen vanuit zijn taak. Het gevolg hiervan was dat AFC geen vat op hun eigen spel kreeg en hierdoor moeilijk tot voetballen kwam. De eerste helft speelde zich voor het grootste gedeelte af op het middenveld. Beide ploegen werkten hard maar creëerden geen grote kansen. Toch hadden beide ploegen kleine mogelijkheden om vlak voor de rust met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. Eerst was het de FC die via een counter, Jeremy aan de linkerkant de diepte in stuurt. Hij behield aan de rand van het strafschopgebied goed het overzicht en speelde de geheel vrijstaande Aubrey in. De scherpte van de bal en de aanname zorgden ervoor dat deze mogelijkheid niet de bevrijdende 0-1 zou opleveren. Een minuut voor de rust krijgt AFC een vrije trap op de rand van het strafschopgebied maar dit harde schot wordt door keeper Jordi goed verwerkt. Zodoende gingen we de rust in met een 0-0 tussenstand. In de rust werd benadrukt dat er goed gevoetbald werd en dat we deze lijn door moesten zetten in de tweede helft, dan zouden de kansen komen en de mogelijkheden, om de voorsprong in de wedstrijd te nemen, vanzelf komen.

De tweede helft begonnen we zoals we de eerste helft waren geëindigd, scherp en stevig in de duels. Iets na rust vindt er een wissel plaats, Levi komt erin voor Danny. Direct na deze invalbeurt krijgt Levi de eerste echte mogelijkheid van de wedstrijd. Een goede steekbal op Levi zorgt ervoor dat hij in een één op één situatie met de keeper komt te staan, het schot dat niet geheel zuiver was, wordt door de keeper van AFC tegengehouden. Een zevental minuten later wordt Jeremy op mooie wijze weggestuurd door Gerry. Maar ook Jeremy vergeet ons op een verdiende voorsprong te zetten. Tegen het voetbal van Volendam wordt door AFC niet veel tegenover gezet. Wij zijn en blijven de betere ploeg op het veld. Wij krijgen zo nu en dan mogelijkheden en kansen om de score te openen. Ook Damon is dicht bij een doelpunt. Een goed genomen vrije trap belandt achter de verdediging van AFC, het lukt Damon net niet om de bal van richting te veranderen. Dan krijgt de C1 toch de beloning voor het goede spel, Aubrey is de maker van de verlossende goal. Vanuit de opbouw bij AFC wordt er goed drukgezet door Levi. Hij bedient Aubrey en laatstgenoemde gaat aan de rechterkant goed door het strafschopgebied in. Aubrey schuift de bal, middels een afstandsschot, in de verre benedenhoek, 0-1.

Na deze goal gaat AFC meer druk naar voren zetten en komt onze ploeg iets onder druk te staan maar tot echte mogelijkheden komt het niet, mede door het uitstekende verdedigen van de laatste linie. De ploeg blijft het positiespel goed spelen en werkt als een team samen om de overwinning binnen te slepen. Dit resulteert in de 65e minuut de 0-2. Levi wurmt zich op de achterlijn langs zijn tegenstander en probeert de bal terug te leggen. Op dat moment glijdt een speler van AFC op de bal. Door zijn tussenkomst verdwijnt de bal, voor AFC, ongelukkig in het doel. Dit doelpunt is de bevrijdende 0-2 en speelt de ploeg de laatste minuten goed uit. Een terechte en verdiende overwinning voor de C1. Jammer genoeg heeft de ploeg die op de en 4e plaats staat, Vitesse/AGOVV, ook gewonnen waardoor wij op de 5e plaats blijven staan.
Volgende week staat de thuiswedstrijd in het KRAS-Stadion tegen FC Utrecht op het programma. Destijds won onze ploeg met 2-5 in de Domstad. Toch weten wij nog uit die wedstrijd dat deze voetballende ploeg een hele pittige en zware tegenstander is. De mannen gaan dan ook deze week hard aan het werk om ervoor te zorgen dat wij de punten aankomende zaterdag in Volendam houden.

Opstelling: Jordi van Stappershoef, Stefan Daman, Nick Zeijlmans, Damon Mirani, Soufyan Akmun (Casey Steur),Daan klinkenberg (Jordy Hilterman), Aubrey Hoogdorp, Nick Runderkamp, Jeremy Moortheamer , Gerry Vlak en Danny Persijn (Levi van Nispen)

Arnold Konijn

{foto5}

FC Volendam C2 - VA Twente/GA Eagles C4  (6-2)

De Eagles zijn inmiddels een bekende tegenstander voor onze C2. We zijn ze nu al 3x tegen gekomen in competitieverband 2 maal en eenmaal in het KNVB minitoernooi. De balans tot nu toe is 2x winst voor Volendam en 1x winst voor de Eagles. De 2x dat we de Eagles thuis bespeeld hebben speelden we op veld 2. De leidster van de Eagles wilde graag in het stadion spelen. Vandaag mochten wij in het stadion. Of de leidster van de Eagles dit achteraf nog steeds zo leuk vindt weet ik niet. Na de nederlaag van vorige week in Maastricht waren de jongens vandaag zeer scherp. En zodra je scherp bent gaat alles veel beter. De duels vallen jouw kant op, de 2e bal is voor jou en zodra er sprake is van twijfel trek je aan het langste eind. Kortom scherp zijn.

De wedstrijd was nog geen minuut oud toen Volendam al de eerste mogelijkheid liet noteren. Een voorzet bij de 2e paal van Joey Salden viel perfect voor de voeten bij Nathan van Kooperen. Nathan probeerde de bal in de verre hoek te schieten maar de keeper pakte deze inzet. Maar de toon was gezet en de intentie van Volendam was duidelijk. Na 6 minuten was het dan al raak. Een prima aanval opgezet door Joey Salden en Puck Postma aan de linkerkant. Puck verlegde het spel naar rechts naar Kees Zwarthoed. Kees speelde zijn man voorbij en trok de bal terug. Puck wist hier wel raad mee en schoot goed binnen. 1-0. De Eagles probeerde met een extra man op het middenveld, die soms diep speelde en soms zich soms weer liet terugvallen, onrust te creëren op ons middenveld. Echter Volendam pakte dit prima op door achterin 1 op 1 te spelen en dus zelf het initiatief te pakken. Dit vergde goede communicatie tussen Jamie Jacobs en Symon Schilder. Gezien het spelbeeld en de einduitslag hebben Jamie en Symon dit prima gedaan. In de 17e minuut was het wederom Puck die het net wist te vinden. De bal kwam in het strafschopgebied. En een Puck in vorm moet je geen bal in de 16 geven als tegenstander. Puck zette goed door tussen meerdere tegenstanders en jaagde de bal in de goal. 2-0. Een compliment voor de Eagles is dat zij, ongeacht de stand, wel hun eigen spelletje willen blijven spelen, In de 20e minuut leverde dit 2 mogelijkheden op. Eenmaal kwamen ze goed door over de rechterkant en binnen een minuut kwamen zij goed door over de linkerkant. Maar een goed keepende Ruben Beemer deed zijn werk uitstekend en kon een tegengoal voorkomen. Vlak voor rust kwam Volendam weer goed door. Een aanval opgezet door een goede pass van Jamie op Puck. Puck draaide de goede kant op stuurde Joey de diepte in. Een goede voorzet van Joey kwam terecht bij Nathan. Zijn inzet werd geblokt en het was Symon Schilder die de 3-0 op het scorebord liet noteren. Onberispelijk en vol overtuiging knalde hij binnen. Met deze stand gingen we rusten.

Kort na rust werd er al weer gescoord. Het was wederom Puck Postma die het net wist te vinden. 4-0 na 40 minuten voetballen. En dat is best lekker na één seizoenshelft waarbij we veel hebben moeten verdedigen. Ook Nick Binken kon als rechtsback opkomen in deze wedstrijd. Waarbij Mick Neelen als linksback dit ook veelvuldig kon doen. Nick speelde een prima pass op spits Puck. Puck hield de bal goed vast en kon de bal weer meegeven aan Nick. Als een echte buitenspeler passeerde hij zijn man. Ging vervolgens alleen op de keeper af. Ook de keeper ging hij omheen vervolgens ging zijn schot naast. Zoals eerder aangehaald bleven de Eagles hun eigen spel spelen. Dit resulteerde in de 47e minuut in de 1-4. De ingebrachte spits slalomde door onze verdediging en trok de bal vanaf de achterlijn terug. Vervolgens werd deze bal ingetikt. In de 55e minuut viel misschien wel het mooiste doelpunt van deze wedstrijd. Een dieptepass van Jordan Kempenaar werd door Puck prachtig mooi in het doel gegleden. Dit was technisch nog niet zo makkelijk maar alles leek wel te lukken vandaag bij Puck. Wij weten niet of het nu kwam doordat Puck naar de kapper was geweest of dat Gert Jan Verbeek op de tribune zat. In de 60e minuut kregen de Eagles nog een mogelijkheid. Maar zoals eerder dit seizoen was het Iwan Tol die de inzet van de lijn weg kon halen. In de counter van deze actie werd Puck aangespeeld in de voeten. Hij stond met zijn rug naar het doel van de tegenstander. Met een geweldige lichaamsbeweging draaide hij weg van zijn belager. Hij kwam uit bij de punt van het strafschopgebied. In zijn loop naar de goal had hij de keeper al zien uitkomen. En als in een wedstrijd bijna alles lukt dan gooi je er op zo een moment een stift uit. En ook deze ging er in. Nummer 5 van Puck deze wedstrijd. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd debuteerde Stef Schilder. Stef is de keeper van de D1. Hij mocht het resterende deel van de wedstrijd de prima keepende Ruben Beemer vervangen. De Eagles zouden nog 1 keer scoren. Een verdwaalde hoge bal als een soort van wanhoopsschot viel in de goal. Hier kon Stef niets aan doen en zo werd de eindstand bepaald op 6-2.