FC Den Bosch A1 - FC Volendam A1 | uitslag 1-1
Olde Veste ‘54 A1 - FC Volendam A2 | uitslag 2-5

FC Volendam B1 - FC Groningen/Cambuur B1 | uitslag 0-2
FC Volendam B2 - De Zouaven B1 | uitslag 6-2

FC Volendam C1 - FC Utrecht C1 | uitslag 7-0
Almere City C2 - FC Volendam C2 | uitslag 2-2  + video

Almere City FC D1 - FC Volendam D1 | uitslag 0-2
Hellas Sport F1 -Volendam (rkav) F1 | uitslag 0-10 (beker)

HEEFT U NOG BEELDMATERIAAL BESCHIKBAAR ???
MAIL DIT DAN SVP NAAR webmaster @ fcvolendam.org

FC Volendam B1 – FC Groningen/Cambuur B1 0-2 (0-0)
FC Volendam B1 brengt zichzelf in grote moeilijkheden na nederlaag

Na het betere spel en resultaat van de afgelopen weken waren de verwachtingen hoog gespannen en werd er gerekend op goed spel en dito resultaat. De ploeg was echter de eerste helft geen schim van de ploeg die we de afgelopen weken aan het werk hebben gezien. FC Groningen/Cambuur combinatie was de betere ploeg en het voetbal aan de bal was meer verzorgd door de noorderlingen. Grote kansen kregen de Groningers niet want als er een schot doorkwam stond onze doelman Sander Binken op de goede plek. De beste kans was toch voor FC Volendam toen Bram Barhorst Jessey Kuiper wegstuurde. Die omspeelde de keeper fraai maar in plaats van in het doel te schuiven rolde de bal net voorlangs.

In de rust een ontevreden trainer maar gezien de brilstand kun je dat in de tweede helft nog zo maar ombuigen. Het was echter FC Groningen die direct na de rust een verdedigingsfout afstrafte en hier dankbaar gebruik van maakte en al na 3 minuten op een 0-1 voorsprong kwam. Dit was een domper. FC Groningen trok zich wat meer terug om de voorsprong te verdedigen om er via de counter gevaarlijk uit te komen. FC Volendam speelde te gehaast en in plaats van met overleg te voetballen werd er vaak gekozen voor de lange bal en werd het een soort kick en rush voetbal dat je vaak ziet in de Engelse Derde Divisie. Op de inzet was niets aan te merken alleen waren de keuzes aan de bal vaak onhandig en ongelukkig. Zo kwamen er geen echte grote kansen voor FC Volendam maar kreeg FC Groningen bij counters wel mogelijkheden. Die werden niet benut en zo bleef het spannend. Beide ploegen kregen ieder nog één grote kans. Na een voorzet van Jessy Kuiper was het Bram Barhorst die in vrijstaande positie kon inschieten maar de keeper van FC Groningen redde fraai. Het verschil was vandaag dat FC Groningen beter was in de afronding want na opnieuw een beoordelingsfout van één van onze verdedigers deed de FC Groningen spits wel wat hij moest doen en maakte enkele minuten voor tijd de 0-2. Een enorme sof en domper en waar iedereen dacht dat we weer aan konden klampen werden we op een harde manier met onze neus op de feiten gedrukt. Het is jammer dat vandaag niet het maximale eruit gehaald werd en de ploeg zal nog heel hard moeten knokken om niet rechtstreeks te degraderen.
Floor Heuyerjans

Foto's Rob Lezer

klik op de link's

FC Volendam B2 – Zouaven B1    6-2

Afgelopen zaterdag stond voor de B2 de lastige wedstrijd tegen het fysiek sterke Zouaven op het programma. Werd er in de ‘heen’ wedstrijd nog met 3-1 verloren vandaag bleven de 3 punten verdiend in Volendam. Ondanks de kou en de harde wind speelde de B2 één van z’n betere wedstrijden van het seizoen. Halverwege de eerste helft opende wij de score na een mooie aanval, vlak voor rust kwam de Zouaven weer op gelijke hoogte dmv een kopbal uit een hoekschop.

Na rust moesten wij tegen de wind opboksen en kwamen we in de beginfase eventjes onder druk maar door met overleg en over de grond te blijven voetballen namen we al snel het initiatief weer over en liepen we na een aantal mooie aanvallen uit naar een 6-2 eindstand. Een prima wedstrijd met een uitstekend resultaat. Door deze overwinning klommen we weer naar de 4e plek op de ranglijst. Volgende week de lastige wedstrijd tegen Alphense Boys maar met dezelfde inzet en voetbalbeleving moet ook tegen deze ploeg een goed resultaat haalbaar zijn.

Zaterdag 19 februari speelde de B2 van Volendam thuis tegen de Zouaven B1 op een fris en winderig "C" veld met in de gelederen oud Volendam speler Joost Neuvel. De eerste helft hadden wij wind mee en konden geen potten breken maar in de 18e minuut was het toch raak voor ons door verdediger Jasper Bol Raap die de 1-0 scoorde (was 2 jaar geleden) door een assist van Jesse en in de 31e minuut maakte Zouaven gelijk uit een corner 1-1 wat tevens de ruststand was. In de rust werd Denzel Sno vervangen door Leroy de Graaf en in de 51e min. was het Floris Mulder die de 2-1 scoorde (laatste goal was op de training enige weken geleden). In de 55e min. was het wederom raak door niemand minder dan Jasper 3-1 die zijn 2e doelpunt maakte (ook lang geleden) Bij de Zouaven gingen de kopjes hangen en het liep niet meer bij hun. Wij maakten hier dankbaar gebruik van door in de 75e min. 4-1 door Leroy (assist Genridge Pryor); 76e min 5-1 door Johan Keizer ; 77e min 5-2 door afstandschot en in de laatste minuut was het 2e doelpunt van Leroy de Graaff
De laatste weken is de B2 weer op schot 2x 5-1 winst en nu 6-2 . De volgende week de inhaalwedstrijd thuis tegen Alphense Boys en wij hopen op een goede uitslag.

Kijk voor foto's op deze link.

{foto6}

Almere City FC C2 – FC Volendam C2   2-2

Vandaag mochten de D1 en de C2 van Volendam naar Almere. Een mooie gelegenheid om de jongens van de D1 te bekijken. In de snijdende koude wind hebben wij kunnen zien dat de D1 een goed resultaat heeft behaald in de race om promotie terug naar de hoogste klasse. Nu was het de beurt aan de jongens van de C2 om een goed resultaat te boeken. Almere City FC uit is een niet te onderschatten wedstrijd. Een leuk voetballende ploeg met enkele zeer technisch vaardige jongens. Daarnaast was de kou ook een factor in deze wedstrijd. Maar hier hebben uiteraard beide ploegen mee te maken.

Almere gaf in de 2e minuut al een waarschuwing af. Almere kwam door over de rechter kant. Het schot van de rechtsbuiten ging voorlangs. Het duurde ongeveer tien minuten voordat Volendam grip op de wedstrijd kon krijgen. In deze periode kon Almere niet gevaarlijk worden. Vooral door snel balverlies. In de 13e minuut werd Volendam voor het eerst gevaarlijk in het strafschopgebied. Een aanval over de rechterkant via Jordan kon tot twee keer toe worden voorgegeven. Bij de tweede voorzet kwam de bal op het hoofd van Puck. Deze kopbal ging net over. In de tegenaanval kon Almere bijna profiteren van een communicatiefout achterin bij Volendam. De bal schoot door en Almere ging alleen af op Sjoerd. Sjoerd kon tot twee keer toe de inzet keren. In de 16e minuut werd de score geopend. Een ingooi aan de rechterkant van het veld van Martijn. De bal ging via Nathan en Puck naar Symon. Symon twijfelde geen moment en plaatste de bal direct laag in de verre hoek. De keeper strekte volledig maar moest toch incasseren. 0-1. Na deze goal ging de wedstrijd aardig gelijk op. Enkele mogelijkheden over en weer maar zonder echt gevaarlijk te zijn. Almere stond vooral veel buitenspel. Enkele spelers werden hier lichtelijk geïrriteerd van. Tot de rust zou niet meer gescoord worden.

Net zoals in de eerste helft leek Almere de eerste minuten beter te beginnen. Volendam had niet direct grip op de wedstrijd. In de eerste helft bleef dit zonder gevolgen maar in de tweede helft niet. In de 43e minuut werd een voorzet van de rechterkant via de tweede paal en een speler van Almere in het doel gewerkt. 1-1. Volendam begon na deze goal beter te voetballen maar Almere ook. De wedstrijd kwam meer open te liggen maar voornamelijk tussen beide strafschopgebieden. Tot echte doelpogingen kwamen beide ploegen niet. In de 55e minuut heeft Volendam getracht de wedstrijd te kantellen door een omzetting in het veld. Het middenveld werd fysiek versterkt met Puck. En de onberekenbare linksbuiten Joey werd ingebracht. Hierdoor verhuisde Tenzin naar de punt. Deze omzetting ging ten koste van de hardwerkende Symon Schilder, die zijn meters en zijn goal weer heeft gemaakt. Almere had moeite met deze omzetting. Het spelbeeld veranderde. Nog geen 3 minuten na de omzetting werd het beoogde resultaat behaald. Namelijk een score voor Volendam. Een prima voorzet van Joey vanaf de linkerkant kon worden binnen gekopt door Puck. 1-2. Almere was niet van plan zich hier bij neer te leggen. Volendam kon helaas niet doordrukken. In de 65e minuut kreeg Almere een vrije trap op de linkerkant van het veld. Deze vrije trap werd redelijk snel genomen en Volendam had zijn organisatie niet in orde. Een overtal voor Almere in ons eigen strafschopgebied. De bal werd bij de tweede paal ingebracht. De speler waar de bal terecht kwam werkte met lijf en armen/handen de bal terug voor het doel. Vervolgens kon een vrijstaande Almere speler deze bal binnenwerken. 2-2. De ontlading bij Almere was enorm. De domper was voor Volendam. Volendam zette alles op alles om de winnende te forceren. Maar de winnende maken in de laatste minuten is ook een kwaliteit op zich. Een vijftal mogelijkheden werd nog gecreëerd maar helaas viel er geen goal meer.

{foto5}

Terugkijkend op de wedstrijd en omstandigheden was het een verdiend gelijkspel. Een puntje in een uitwedstrijd. De jongens hebben goed gewerkt en er zijn weer een aantal leermomenten waarmee we weer kunnen verbeteren. Volgende week een vrije voetbaldag. De C2 gaat met zijn allen iets leuks doen. Maar eerst nog een weekje goed trainen.

Opstelling Volendam: 1. Sjoerd Lukas 2. Martijn Wit 3. Gevano End 4. Jamie Jacobs 5. Frank Rozemeijer 6. Iwan Tol 7.Jordan Kempenaar 8. Symon Schilder 9. Puck Postma 10. Nathan van Kooperen 11. Tenzin Tempa. Reserves: 12. Nick Binken 14. Joey Salden 15. Mick Neelen 16. Jos Timmer (D1) 17. Sebastiaan vd Linde.