Olde Veste ‘54 A1 - FC Volendam A2 | uitslag 0-5

FC Volendam B1 - Hollandia B1 | uitslag 5-0 (beker)

FC Groningen/Cambuur C3 - FC Volendam C2 | uitslag 2-6

AFC D2 - FC Volendam D2 | uitslag 1-2
WSV 30 E1 - Volendam (rkav) E1 | uitslag 2-3

{foto1}

A2 zet de opmars voort in het Overijsselse Steenwijk

Met een lange reis voor de boeg naar het mooie Steenwijk vertrok een bijna complete A2 selectie voor een toch wel belangrijke ontmoeting met VV ‘d Olde Veste ’54 A1. Aangekomen op het complex werden we direct de catacomben in gesleurd voor een tactische bespreking en een serieuze voorbereiding. Dit terwijl ondergetekende voor een bestuurlijk onderonsje en een meer dan uitstekend ontvangst in de bestuurskamer verbleef genietend van een overheerlijk kopje koffie met ruim keuze uit diverse lekkernijen. Het weer zat ons wederom mee dus konden we de warming – up starten in een super voetbal klimaat. Zelfs de ondergrond zat ons mee , want het speelveld beschikte over een hagelnieuwe kunstgrasmat. Scheidsrechter van dienst was de ons bekende Hr. Kohler die ons enkele weken terug floot in Volendam toen wij tegen AFC moesten spelen.

De 1e 15 minuten waren van ongekende weelde. A2 speelde wervelend voetbal. Met een balbezit van 90% , 2X raken , goed positiespel en prima coaching wisten wij onze tegenstander te imponeren. Omdat de training de afgelopen week ook zeer scherp en gemotiveerd werd uitgevoerd , leek dit zijn vervolg te gaan krijgen in de wedstrijd van vandaag. Ik zeg leek ,want het duurde erg lang voordat we enigszins gevaarlijk werden voor de goal. Het was zelfs eerst de gastheer die een aardige kans kregen , maar hun prima spits kon het net niet vinden. Tot aan de 42ste minuut hadden wij een goede mogelijkheden maar werden de kansen keer op keer niet benut of lagen er andere zaken tussen de weg naar het vijandelijke doel en onze spelers. Het was Bilal El Achkar die de 0-1 aantekende door vanaf de linkerkant in de 42ste minuut scherp naar binnen te snijden vervolgens snoeihard vanaf 20 meter in de korte hoek schoot en de keeper het nakijken liet. Enige geruststelling was op zijn plaats op de bank , want de gedachte van “het zal toch niet dat…” speelde al door onze hoofden. Amper 2 minuten later kregen wij de schrik van ons leven toen de bal in de touwen achter keeper Sander Binken lag , maar deze werd helaas voor de jongens van ‘d Olde Veste afgekeurd wegens buitenspel. Een opsteker voor de rust kwam van de voet van de vandaag uitermate sterk spelende Dennis de Wit die een perfect aangespeelde bal van Kick van Aelst kreeg en direct naar binnen dook om vervolgens dit stuk uitstekend leer met zinderende snelheid de korte hoek in te schuiven. De 0-2 ruststand is hierbij een rustgevend feit.

Om de druk niet van de ketel te halen had Koen een zeer motiverende speech met een evenzo motiverende belofte , waarna onze mannen alle wedstrijdspanning behielden en gedreven het veld weer opstapten voor een hopelijk sterke tweede helft. We werden na 4 minuten direct al op onze wenken bedient door Bram Barhorst die vanuit het midden een mooie steekpass mocht ontvangen van wederom Kick en dus oog in oog kwam te staan met de Steenwijkse doelman. Hij had de hoek voor het uitzoeken en faalde hierin ook totaal niet. 0-3 en de koers leek al snel gelopen. Bram mocht hierna in de 55ste minuut het veld verlaten voor Soufian Reclaoui , die vanaf rechts kwam te spelen. Even dachten we aan een doelpuntenfestijn toen wederom Kick een bedacht “tikkie breed”plaatste op Oscar die vervolgens verwoestend uithaalde , maar de bal uit een zag spatten op de paal. Helaas niet de 0-4 op het bord , maar wel de aanleiding om Kick wat rust te gunnen en hem naar de kant te halen om Armando Cuvalaij zijn speelminuten te geven. De derde wissel kwam vrij snel daarna in de 65ste minuut toen Rafik El Hamdi ( die een tot dusverre foutloos en zeer sterke wedstrijd speelde ) geblesseerd raakte. Boyd Stevens die vanwege disiplinaire redenen aan de kant moest blijven kon hierbij alsnog zijn opwachting maken en laten zien wat hij in huis heeft.

Met nog 21 minuten op de klok kwam Danny Tol goed door en speelde zichzelf vrij wat een riante kans opleverde. Helaas voor Danny die sterk speelde vanaf het middenveld verdween zijn schot aan de verkeerde kant van de paal. Omdat er geen veldspelers meer beschikbaar waren en wij alleen keeper Dean Schilder met een lichte blessure op de bank hadden , moesten wij met 10 man verder toen de even teruggekeerde Ferry Heijnis aangaf niet verder te kunnen vanwege een pijnlijke enkel.
Al met al bleef het nog lang 0-3 en hadden wij onze hoop op meer goals haast opgegeven. Dit ondanks het fantastische veldspel wat onze jongens lieten zien. Vier minuten voor het eindsignaal was daar toch weer even een opleving toen Dennis de Wit zijn tweede goal van de wedstrijd aantekende door met een prima ingeschoten bal de 0-4 tot stand bracht. De wonderen waren de wereld nog niet uit toen het ook nog 0-5 werd. Een aanval over de rechterflank kwam uit bij Soufian Reclaoui die niet zelfzuchtig was en zijn ogen goed het werk lieten doen door een de bal breed te spelen op Sander Bond , die vervolgens deze bal met een uitgekiende stift over de keeper in het doel deponeerde. Deze aanval was er eentje die zeker niet zou misstaan in de eredivisie. Het gaf eigenlijk ons niveau van deze dag aan. Na het laatste fluitsignaal was het een snelle douche , een paar handtekeningen op het wedstrijdformulier en wat eten mee voor onderweg om de bijna 2 uur richting het Volendamse te maken.

Ik hoop dat deze lijn wordt voortgezet en dat de trainingsarbeid zoals die van afgelopen week was , zijn vruchten afwerpt op de stand in de competitie en op de persoonlijke ontwikkeling van de jongens. Zelf ben ik er de aankomende maand helaas niet bij maar ga er van uit dat ons team progressie maakt en het bovenstaande waarmaakt. Om toch wat verslagen te kunnen lezen van de aankomende wedstrijden stel ik voor om 4 gegadigden uit de spelersgroep te vragen om hun bevindingen van november op papier te zetten. Wellicht zien we dan niet alleen een talent op het veld maar ook op papier…
Opstelling : Sander Binken , Dennis de Wit , Rafik El Hamdi (’65 Boyd Stevens ), Oscar Wilffert , Randy Hondius , Danny Tol , Ferry Heijnis ( ’75 geen vervanging ), Sander Bond , Bram Barhorst ( ’55 Soufian Reclaoui ) , Kick van Aelst ( ’60 Armando Cuvalaij ), Bilal El Achkar

{foto11}

FC Volendam B1 – Hollandia B1 5-0 (3-0)

Een bekerwedstrijd zonder uitzicht op een volgende ronde voor de beide reeds uitgeschakelde ploegen. FC Volendam had eerder deze week in Alkmaar geoefend tegen AZ en had daar een zeer verdienstelijke 0-1 overwinning behaald. De verwachtingen waren vanmiddag dus hoog gespannen.

{foto2}

De wedstrijd begon rommelig en keeper Robin van Santen kreeg het eerste schot op doel van de wedstrijd te verwerken maar pakte het geplaatste afstandschot bekwaam. FC Volendam kwam steeds beter in de wedstrijd en na een goede voorzet van Didier Karregat kopte Leroy de Graaff al na 8 minuten de openingstreffer binnen. FC Volendam zette druk en Hollandia had hier moeite mee en werd teruggedrongen. Rowin Mol mocht een vrije trap nemen en iedereen, ook de keeper, verwachtte een voorzet maar de bal vloog tot ieders verbazing direct tegen de touwen en bracht een 2-0 voorsprong op. Het wachten was op meer FC Volendam doelpunten en de 3-0 kwam ook direct voor rust. Een vrije trap van Didier Karregat werd prima teruggekopt door Damon Mirani en Leroy de Graaf kon de geboden kans keurig afmaken.

{foto3}

Na de rust probeerde Hollandia wat terug te doen en had FC Volendam het nodige geluk toen een bal op de paal belandde. Hollandia vocht zich terug in de wedstrijd maar uit een tegenaanval snelde Genridge Pryor zijn directe tegenstander voorbij en bediende Aubrey Hoogdorp op maat die de 4-0 tegen de touwen schoot. Onder toeziend oog en de lenzen van de aanwezige en altijd op zoek naar opzienbarende foto’s zijnde huis paparazzi (José Mol en Rob Lezer) was het wachten op meer doelpunten. De wedstrijd was zeer sportief en ook Hollandia maakte er een leuke wedstrijd van en gingen op zoek naar een beter resultaat. Er hadden aan beide kanten doelpunten kunnen vallen maar via een scrimmage voor het doel na een hele serie mislukte doelpogingen kon Genridge Pryor uiteindelijk wel de trekker overhalen en de 5-0 binnen werken. Aan de andere kant had Hollandia ook nog kunnen scoren maar de ingevallen Casey Steur stak daar een stokje voor en bracht redding op de doellijn. De eindstand bleef bij 5-0 en daarmee een verdiende overwinning.

Opstelling:
Robin van santen, Piet Blokdijk, Elroy Tuur, Damon Mirani, Floris Mulder, Didier Karregat, Genridge Pryor, Rowin Mol (65. Casey Steur), Aubrey Hoogdorp, Denzel Sno, Leroy de Graaff (55. Johan Keizer).

Floor Heuyerjans

{foto4}

FC Volendam C1 – AZ C1  (0-1)

Op een mooie herfstdag trad de C1 vandaag aan tegen de ploeg uit Alkmaar. In deze wedstrijd kon de ploeg revanche nemen op de verloren bekerwedstrijd waarin wij een voorsprong van 0-2 weggaven. De jongens begonnen scherper aan de wedstrijd dan in de afgelopen weken het geval was. Daar waar wij in de afgelopen weken in wedstrijden tegen Vitesse en Heerenveen tegen een hele snelle achterstand aan keken was hier vandaag geen sprake van en vochten de mannen voor de punten.

{foto5}

In de 1e helft speelde het spel van zowel AZ als de FC zich vooral af op het middenveld waarin Volendam veelvuldig in balbezit was, maar vaak erg slordig in de passing. Te vaak werd geprobeerd de moeilijke oplossing te zoeken en hierdoor leden we snel balverlies. AZ maakte in de 23e min gebruik van een verkeerde inspeelpass op het middenveld waardoor het aan de linkerkant kon counteren. De spits van AZ trok de bal bij de achterlijn voor op de van de zijkant ingekomen rechtsbuiten. Deze bedacht zich geen moment en schoot de bal in het doel, 0-1. Tot aan de rust bleef het onrustig aan de kant van de C1, maar kwam het nog wel tot de mogelijkheid om op een gelijke stand te komen. Goed doorzetten van Puck op de keeper van AZ zorgde voor problemen, met een sliding blokkeerde hij de keeper in zijn schot. Jammer genoeg ging de bal over de achterlijn en zo gingen wij rusten met een kleine achterstand.

{foto6}

Na de rust liepen de combinaties beter, werd er bij vlagen goed gevoetbald, waarbij AZ het nakijken had en zorgden wij dat het spel beter verdeeld werd. Hierdoor kwamen wij veel vaker in de buurt van het doel van AZ dat zorgden voor een aantal kansjes. Helaas werd de ploeg tot 10 min voor tijd niet echt gevaarlijk. In de laatste minuten speelde de ploeg alles of niets en ging het 1 op 1 achterin spelen. Door dit spel probeerden we de 1-1 te forceren. Jammer genoeg stonden in deze laatste minuten de verdediging en/of keeper van AZ in de weg waardoor de eindstand 0-1 bleef.

De ploeg speelde vele malen beter in vergelijking met de afgelopen weken en heeft laten zien dat het voor niemand bang hoeft te zijn alleen staat het geluk nog niet aan onze zijde. Aankomende week spelen wij wederom thuis en ontvangen wij de ploeg uit het noorden van het land, FC Groningen C1.

Opstelling FC Volendam C1:
Sjoerd Lukas,Mick Nelen, Renne Donkor, Wilson Bakker, Nevin Haagedoorn, Gevano End, Martijn Wit (35’ Joey Salden), Sebastiaan van der Linde (’45 Nathan van Kooperen), Puck Postma, Jamie Jacobs, Kees Zwarthoed.

{foto7}

FC Volendam C2 wint uit tegen FC Groningen/Cambuur C3 (2-6)

In een wedstrijd met vooral een in de tweede helft zeer sterk spelend FC Volendam C2 heeft het team van trainer Egbert Boxma 3 dikverdiende punten mee naar huis genomen.

Het was een wedstrijd met 2 gezichten. Wat de Volendammers de eerste helft mankeerden was me een raadsel maar het spel was slap. De jongens hadden moeite met het naar de goede kleur spelen en grepen onvoldoende in. Alle facetten die normaliter vanzelfsprekend gaan, liepen nu totaal niet. FC Groningen daarentegen zat er wel goed kort op, had duidelijk de overhand en kwam verdiend op voorsprong uit een corner die goed werd ingekopt door de geheel vrijstaande Ruendal Martina (1-0). Kort hierop ging een poging van Nagesh Amatsaleh net over het doel en had Volendam het geluk dat Marcel Mannes net naast kopte. Toch wist Volendam met veel moeite de achterstand binnen tien minuten weg te poetsen. Martijn van Oers kreeg de bal goed voorgegeven van Joey Veerman en schoot raak.(1-1) Maar het spel bleef zwak en de tegenstander maakte hier dankbaar gebruik van. Een aanval van de Groningers werd onreglementair afgestopt waardoor de uitstekend leidende scheidsrechter Winkel niets ander kon doen dan de bal op de stip leggen. Deze werd prima benut door Lorenzo Valente (2-1). We dachten met deze stand de rust in te gaan maar Roy Tol wist op aangeven van Stan Veerman met een prima schot op goal de boel weer gelijk te trekken.

Een donderpreek in de rust en enkele wissels bleken genoeg om de boel wakker te schudden. Wat een verschil!!! Volendam speelde werkelijk fantastisch. Met het vertrouwde snelle combinatiespel werd Groningen de duimschroeven aangedraaid en had het niets meer in te brengen. Het begon nog met een grote kans voor de Groningers toen Marcel Mannes alleen op keeper Kyle Safffie afkwam maar Kyle toonde zijn klassen en pakte de bal. Met stuk voor stuk hele fraaie goals uit heerlijk aanvalspel werd Groningen op zijn plaats gezet. Marco Tol trapte af met een penalty vanwege handsbal (2-3) waarna vervolgens Jari Vlak op aangeven van Martijn van Oers de 2-4 binnenschoot. Groningen kreeg nog de mogelijkheid wat terug te doen dankzij een toegekende strafschop maar gelukkig voor Volendam schoot Eike Begemann hoog over. Kevin Tol kopte hierna heel fraai in uit een voorzet van opnieuw Martijn van Oers (2-5) waarna Roy Tol de eindstand bepaalde op 2-6 op wederom aangeven van Martijn van Oers.

Door dit resultaat en mede dankzij puntverlies van onze concurrentie staan we nu op een gedeelde eerste plek samen met AZ en Ajax. Op naar Den Haag volgende week

AFC D2 - FC Volendam D2  (1 – 2)

Tegen het lager geklasseerde AFC D2 (en Jay van Ooijen’s elftal van vorig seizoen) golfde het spel in de eerste helft heen en weer. Beide ploegen konden tot de zestien aardig de combinatie maken, maar de beslissende eindpass was net niet goed genoeg. Keeper Stan Zoetebier bleef echter wel goed geconcentreerd. Op een gevaarlijke schuiver van AFC in de korte hoek, reageerde hij meesterlijk.

{foto8}

Na de rust gingen de remmen los. Op elke positie werd doorgeschoven. Vanuit de achterste linie schoof Brian Plat weer onverschrokken door. AFC kwam er niet meer uit. Het was nu wachten op de goal. In de 40ste minuut was het raak. Een afgeslagen corner, werd door Mike Eerdhuijzen met z’n sterke linker weer voor het doel gebracht. Na de stuit kopte Eric Tol strak in het dak van het doel : 0 – 1. We bleven vooruit voetballen, maar kregen in de 45ste minuut wederom het deksel op de neus. Na een overtreding werd een vrije trap toegekend aan AFC. Vanaf 17 meter werd de bal in de kruising gekruld : 1 – 1.

{foto10}

Dit keer was Stan kansloos. In de laatste 15 minuten werden er flinke overtredingen gemaakt. Het spel lag vaak stil, de natte spons deed wonderen. Spits Terry Bergisch had moeite het koppie erbij te houden en ontving van de scheidsrechter de gele kaart. Vijf minuten voor tijd brak de sterk spelende Sjors Kramer aan de rechterkant door. Zijn pass door de achterste linie was op tijd en bereikte Nick Kaaijmolen. Nick kapte beheerst z’n directe tegenstander uit en krulde de bal schitterend in de rechterkruising : 1 – 2.
En zo bleef het. De drie punten waren op de valreep binnengehaald.

{foto9}

WSV 30 E-Top - Volendam E-top  2-3

Na een prachtige zaterdagochtendrit onder leiding van gids Jan Steur arriveerden we op het complex van WSV 30. Ondanks dat er twee gloednieuwe kunstgrasvelden waren aangelegd was onze E-top het hoofdveld met levensecht gras toebedeeld. De zaterdagochtend grasgeur kwam ons met wilde teugen tegemoet en nadat het matige zonnetje was verdwenen konden de pa’s en ma’s licht verkleumend plaatsnemen op de hoofdtribune, waar de aloude voetbalmelancholie van af spatte.

Volendam startte sterk en creëerde vele aardige kansjes, maar telkens liet men de afwerking achterwege. Al snel bleek de linksbuiten van WSV een handenbinder, waar onze rechts-back Rens (die overigens goed weerwerk toonde) de nodige moeite mee had. Eén moment van onachtzaamheid was voldoende om WSV op een 1-0 voorsprong te brengen. Een beeld wat de spelverhouding compleet op zijn kop zette. Volendam voetbalde rustig door, maar breide zijn aanvallen vaak te lang door tot richting doellijn. Kort voor rust viel dan eindelijk de gelijkmaker. Jip vond Kees vrijstaand in de diepte, Kees passeerde op zijn beurt de keeper en tekende zo voor de gelijkmaker. Eindelijk.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Volendam viel aan een reeg de kansen aaneen, totdat aanvoerder Rick besloot eens van afstand te schieten. Waar vele toeschouwers dachten aan een mislukte voorzet was zijn pa ervan overtuigd dat zijn welgemikte pegel via de paal in het doel verdween. Hoe dan ook: Een geweldige goal en dit leek de druk er een beetje van af te halen. 10 minuten voor het einde leek de beslissing te vallen. Matthew passeerde zijn directe tegenstander, Lennard nam de actie over en rondde koel af. Vrij snel daarna wist de linksbuiten aan de aandacht van de Volendam defensie te ontsnappen en was de stand weer 2-3. Daarna volgde nog onnodige paniek in de Volendam ploeg, Glenn haalde nog koeltjes een bal van de lijn en zo wist Volendam met een krappe overwinning de eindstreep te halen.

Mannen. De inzet en het voetbal was niks aan te merken deze week, aan de afronding helaas wel. Vooral de voorhoede wacht te lang met het welbekende puntertje of schuivertje en breit te lang door. Dit is zeker niet goed voor de stembanden van Coach Ab en de zenuwen van Coach Hans. Als jullie erin slagen de vechtlust en het voetbal vast te houden en medogenlozer te worden in de afronding lopen jullie fluitend richting het kampioenschap in deze klasse.
Concurrent Purmerend verloor met 4-3 bij ZOB en daardoor hebben jullie na die ene misser alles weer in eigen hand. Zaterdag spelen jullie zelf thuis tegen ZOB en kunnen jullie laten zien dat jullie van bovengenoemde wijze woorden hebben geleerd.