Jeugdplan weer van start (incl. video)

• zaterdag, 06 feb 2010
  • Leestijd: 19 minuten

Eindelijk zijn er weer een aantal competitie wedstrijden gespeeld. Lang waren de sneeuw en kou de spelbreker in de competitie, maar vandaag kon weer een groot aantal wedstrijden doorgang vinden. De uitslagen van de wedstrijden staan in de agenda. Huisfotograaf Rob Lezer was vanmiddag bij de oefenwedstrijd van de D2 en bij de competitiewedstrijd van de A1. De B1 deed weer goede zaken en veroverde de koppositie, de C1 leed duur puntenverlies tegen Elinkwijk. De D2 kwam in Purnerend uit tegen de Wherevogels, nee ... niet de geplande competitiewedstrijd, want die was afgelast. Op het kunstgras van de Purmerenders ging men maar als vervanger even een oefenwedstrijd spelen tegen elkaar. Hetzelfde veld en dezelfde tijd. KNVB hoe zit dit nu ?

FC Volendam laat ook Roda JC A1 ontsnappen

Hoewel de stand op de ranglijst de handreiking lijkt te geven om de handdoek in de ring te gooien, was er voor de A-jeugd tegen het ook laag geklasseerde Roda JC veel aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. De kans om aan te haken is nog altijd niet verkeken. In het eerste half uur waren er in de mistige wedstrijd tal van mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar echt mee zat het niet. Twee keer moest de Limburgse doelman ver uit zijn doel komen om Volendam van scoren af te houden en de derde poging spatte via de binnenkant van de paal over de achterlijn. Een minuut of acht voor rust was Roda JC aan de andere kant wel succesvol. Spits Aleksander Stankov rondde een aanval over veel schijven bekwaam af. Even leek het erop, of Volendam de ultieme tik gekregen had. Er kwam onnodige haast in het spel, wat tot veel fouten leidde. Toch werd nog voor de thee de verdiende gelijkmaker op het bord gezet, al was het op het nippertje. In de allerlaatste aanval van de extra tijd werd vanaf rechts schitterend voorgezet. In het hart van de Roda-verdediging was de keeper kansloos op de felle kopstoot van Dave Hertog.

In de tweede helft, waarin Roda JC de bovenliggende partij was, zag het er lange tijd naar uit dat er zelfs geen kans gecreëerd werd. Maar dat was een kwestie van tijd. Balverlies van Volendam op het middenveld werd in de 70e minuut fataal. Over rechts kwam Roda tot aan de achterlijn, vanwaar een vrij onschuldige voorzet buiten bereik van alles wat Volendam was toch nog bij Aleksander Stankov terecht kwam. Zijn subtiele voetbeweging zette het scorebord op 1-2. Volendam kwam er niet meer aan te pas, waarmee dus ook de eindstand bereikt was.

Fotograaf: Rob Lezer
Later meer foto's

Geen monsterscore voor B1 tegen NEC (0-5),
maar wel herovering koppositie

6/2 – Na een winterstop van 2 maanden ging het vandaag eindelijk weer echt om de punten. Er mag dan wel sprake zijn geweest van een lange voetballoze periode, maar de mannen van trainer Stricker hebben beslist niet stil gezeten. Zelfs als andere teams vanwege de weersomstandigheden helemaal niets konden doen, kon onze groep door goede connecties in Spanbroek/Opmeer een aantal zondagen in de sporthal van V.V.S.’46, de nieuwe club van Bert van der Poppe, terecht. Het betekende extra kilometers rijden op besneeuwde wegen, maar spelers en ouders hadden het er graag voor over. Eens te meer een teken dat alles en iedereen goed en serieus bezig is om het hoogste na te streven.

Nadat een DVD van Najib Amhali tijdens de reis naar Nijmegen voor een ontspannen en goede sfeer in de bus had gezorgd, zette de trainer daarna de boel weer op scherp in de kleedkamer. De groep was gretig en had er erg veel zin in. Het bleef echter afwachten hoe zich dat op het veld zou vertalen. Jammer genoeg ontbrak Eric, die last heeft van zijn “toon” en daaraan binnenkort wordt geopereerd. Hopelijk is hij weer snel hersteld, want hij is erg belangrijk voor ons team en dus onmisbaar in de beslissende fase van de competitie. Jan Versteeg was de stand-in van onze Dirk, die nog van een welverdiende wintersportvakantie genoot.

De gretigheid van Volendam leverde meteen een aantal goede kansen op. Zo kopte Sven uit een corner net naast en stuitte Joris, die na zelf goed doorzetten, in de 3e minuut alleen op de keeper afging, op de NEC-keeper. Daarna zagen wij een mooie aanval over rechts. Bowedee zette goed voor, maar het schot van Joris was iets te hoog. In de 8e minuut was het wel raak. Een geweldig afstandsschot van Soufian, van een meter of 30, belandde op de lat. De rebound was voor de attente Joris, die met het hoofd voor 0-1 zorgde. In de 18e minuut kon Joris zijn tweede treffer laten noteren. Een prima interceptie van de goed spelende Vince vormde de inleiding. Ook zijn voorzet op Joris was van de juiste kwaliteit. Met een droge knal in de verste hoek zorgde hij voor 0-2. Volendam was heer en meester en legde bij vlagen fraaie combinaties op de prima kunstgrasmat. Toch werd men, naarmate de eerste helft vorderde, steeds slordiger en nonchalanter. Het grote krachtsverschil met de thuisploeg zal daar mede debet aan zijn geweest, maar dan nog mag het niet gebeuren. Er waren meerdere mogelijkheden om de score voor rust verder uit te bouwen. Een kopbal van Bowedee werd gestopt door de keeper, maar ook Joris kwam, op slag van rust, in kansrijke positie. Hij ging alleen op de keeper af en had kunnen scoren, maar werd binnen de 16 onderuit gehaald. Helaas zag de overigens goed leidende scheidsrechter Engbers er geen penalty in. Op de valreep leek Marcel met het hoofd alsnog de 0-3 aan te gaan tekenen. Hij kon de voorzet van Bowedee echter net niet goed genoeg toucheren, waardoor de bal voorlangs ging.

Na rust kwam Jordy van der Sleen in het veld voor Soufian, die in de eerste helft “niet slim” tegen een gele kaart was aangelopen. Zijn eerste wapenfeit was een stiftballetje dat ternauwernood naast ging. Volendam ging door met het grossieren van kansen. Eerst schoot Marcel, na een fraaie balaanname, over. Daarna kopte Vince de bal, uit een vrije trap van Jordy Dijkhuizen, naast het doel. In de 50e minuut was er het ultieme moment van onze kleine, maar o zo dappere Cas. Met een geweldige solo van achteruit koerste hij richting het vijandelijke doel. Onderweg kwam hij diverse tegenstanders tegen, maar hij passeerde hen alsof zij er niet stonden. Zijn prachtige lobje over de keeper was de slagroom op de taart en bracht de score op 0-3. Met nog 25 minuten te spelen werden Ralph en Marcel vervangen door Yordi van Beek en Joost. Met een overstapje van Bowedee belandde de bal panklaar voor de voeten van Joris, maar hij schoot over. In de 58e minuut toonde Jordy van der Sleen opnieuw aan over afmakerkwaliteiten te beschikken. Na goed doorgeven van Joost bracht Joris de bal voor en zette Jordy de 0-4 op het scorebord. Vervolgens waren er weer kansen voor Bowedee (naast) en opnieuw Jordy. Hij had de bal voor het “inpissen”, maar faalde. In de slotfase wist hij wel weer het net te vinden. Na een snelle uitbraak over rechts volgde een uitstekende voorzet van Bowedee en zorgde Jordy voor 0-5.

Lekker om de competitie met zo’n overwinning te herstarten, maar jullie moeten jezelf wel verwijten dat er zo slordig met de kansen is omgesprongen. Als er ooit een mogelijkheid was om met dubbele cijfers te behalen, dan was het vandaag. Goed voor het doelsaldo, want dat kan op het eind van het seizoen doorslaggevend zijn. Hoe dan ook, volgende week treffen jullie in Vitesse/AGOVV een tegenstander van een heel ander kaliber. Jullie zullen dan weer écht aan de bak moeten! Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit ook gaat gebeuren. Een vriendenploeg die heel veel voor zijn sport en elkaar over heeft, is immers tot alles in staat!

Elinkwijk C1 – FC Volendam C1 2-0 (1-0)

{foto7}

De voorbereidingen op deze wedstrijd waren goed en de verwachtingen waren daarom ook terecht hoog gespannen maar het was verbijsterend om te zien wat er zich direct na de aftrap voltrok. Het leek wel slapstickfilm en na een opstapeling van fouten rolde de bal, zonder dat daar een uitgespeelde kans aan vooraf was gegaan, in het net achter Rik en de 1-0 voorsprong voor de gastheren was een feit. Elinkwijk had dit totaal niet verwacht zeker na onze eerdere ontmoetingen dit seizoen dat het zo gemakkelijk zou gaan. Zij hadden duidelijk geleerd van de eerdere ontmoetingen en hadden de juiste tactiek uitgestippeld en mede gesteund door de snelle voorsprong deden ze dat uitstekend.

{foto8}

Pas na 13 minuten kon FC Volendam wat terug doen via een inzet van Leroy maar dit was nog geen echt serieus probleem voor de keeper van Elinkwijk. Pas in de 25e minuut creëerden we onze echte eerste grote kans toen Jesse doorbrak en werd na een lichte overtreding uit balans gebracht maar dat leverde niet meer op dan een corner. Enkele minuten daarna lukt het Jesse weer voor gevaar te zorgen maar zijn inzet belande in het zijnet. Aan de andere kant kwak Rik oog in oog te staan met een Elinkwijk aanvaller maar wist hem van het scoren af te houden. Na rust direct druk en een groot FC Volendam offensief en na voorzetten van Floris en Navid leverden de kopballen van Elroy en Rowin wat dreiging maar geen direct gevaar op. De toon was gezet en FC Volendam vocht met man en macht voor een beter resultaat. Er viel dan in de 11e minuut ook een tweede treffer. Het was echter Elinkwijk dat wel wist te scoren en zij toonden daarmee in ieder geval aan doelgerichter en trefzekerder te zijn dan FC Volendam. Het schot van ruime afstand verdween met een fraaie boog in de hoek achter Rik. Denzel Sno maakte in de 18e minuut nog wel de aansluitingstreffer maar hij had vooraf de bal met zijn hand aangeraakt en de prima leidende scheidsrechter keurde het doelpunt terecht af. De wedstrijd werd grimmiger want Elinkwijk verdedigde de voorsprong met hand en tand en zij speelden en gingen de duels soms in op de grens van het toelaatbare. Het leverde Elinkwijk drie gele kaarten op maar het tot elke prijs verdedigen van de voorsprong had de hoogste prioriteit.

{foto10}

Nadat de eerste helft Joost al geblesseerd was uitgevallen verliet Elroy ook groggy het veld toen een speler van Elinkwijk bovenop hem was gevallen. Gelukkig kon hij na de wedstrijd het gehele alfabet weer opzeggen dus dat zal na een beetje hoofdpijn hopelijk wel weer snel goed komen. FC Volendam probeerde het nog wel maar het bleef bij een afstandschot van Didier. Kenmerkend voor de onmacht was een klutsbal die een meter voor de lijn zeer onverwacht bij Floris terecht kwam en via Floris stuiterde de bal niet in het doel maar weer het veld in. Soms moet je ook wel eens beetje geluk hebben en dat weten onze tegenstanders van de afgelopen weken wel af te dwingen en wij op dit moment niet. Hopelijk keert het tij snel want de inzet is al een stuk beter en nu moet het voetbal weer in de ploeg komen. Het wordt hoog tijd, ondanks het zware programma van de komende weken, dat er weer eens wat wedstrijden gewonnen gaan worden en wij weer wat punten aan het schamele aantal kunnen toevoegen en wat plaatsen kunnen stijgen op de ranglijst.
Floor Heuyerjans

Foto’s: José Mol

Wherevogels D1 - FC Volendam D2

{foto6}

Zaterdag zes februari 2010 stond voor de FC Volendam D2 de eerste echte competitiewedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. De wedstrijd zou worden gespeeld tegen de Wherevogels, ware het niet dat om onverklaarbare redenen alle wedstrijden bij de Wherevogels reeds op vrijdagavond afgelast werden. Er was geen sprake van een algehele afgelasting door de KNVB, dus tegenstanders om tegen te oefenen waren er in feite ook niet. Daarom leek er om 08.30 uur ´s ochtends een voetballoze zaterdag te ontstaan. Alle moeders, vriendinnen en echtgenotes vlasten al op een lekkere winkeldag. Eindelijk een vrije zaterdag om eens lekker te shoppen. Die vermaledijde trainer van de D2 kreeg het echter net op tijd voor elkaar om toch lekker te oefenen. Tegen wie, u zult het niet geloven, maar het is echt zo, er is geoefend tegen de Wherevogels, en ook nog eens op hun eigen terrein. Schiet u de verslaggever maar lek.

Uiteindelijk begon de wedstrijd om 12.30 uur. Volendam begon redelijk, maar de Wherevogels lieten zich in het begin ook niet onbetuigd. Rechtshalf Kees Kwakman opende de score voor Volendam met een fel, diagonaal schot. Wherevogels had voorin een tweetal aardige en vooral rappe spelers lopen, die met een aantal speldenprikken op de achterhoededeur van Volendam klopten. Na plm. vijftien minuten wisten de Wherevogels zelfs tegen te scoren met een lekkere pegel die via de binnenkant van de paal tegen het net sloeg. Volendam stelde vrij snel orde op zaken, door na een combinatie via Rouchan Khairi, Max Sajet, Tim Mol en Roy Tol, de prachtige 1 – 2 te maken, waarmee de ruststand bereikt was.

{foto5}

Na rust kwam Volendam in het veld met vijf invallers, en werd de druk opgevoerd. De score werd vrij snel uitgebouwd naar 1 – 5, via goals van Roy Tol, Alex Plat en Joey Veerman. Ook de Wherevogels kregen nog wel een paar mogelijkheden maar keeper Jos Timmer hield zijn doel gesloten.
Uiteindelijk wint FC Volendam D2 uit bij de Wherevogels D1 met 1 – 5, onder het toeziend oog van maar liefst een viertal FC trainers. Deze wedstrijd kan een mooie voorbode vormen voor de twee competitiewedstrijden die tussen beide partijen nog moeten worden gespeeld. We zullen elkaar dus spoedig weer zien.

Volendam F1 - Fortuna Wormerveer E2

Zowel spelers als ouders als de trainer-coach vertoonden afgelopen zaterdagochtend competitie-ontwenningsverschijnselen (sjezusss wat een scrabble woord toch weer!). Want tja, het ging door. En dat was een tijd geleden, met al die sneeuw, ijs, en wat al niet meer. Volendam F1 is in de voorjaarscompetitie ingedeeld in een E-competitie om meer tegenstand te krijgen. In de najaarcompetitie werd overtuigend het kampioenschap behaald en men had bedacht het hogerop te zoeken en als eerste tegenstander kwam Fortuna Wormerveer E 2 richting het Kwabo Stadion aan de Julianaweg. Een heerlijk kunstgrasveldje, mist over het veld heen…….. mmmmm, smullen, smullen en nog eens smullen vooraf al.

Ondanks dat onze tegenstander een jaartje ouder en een koppie groter was had Volendam meteen al het betere van het spel. Na een prachtige combinatie tussen Matthew en Victor rondde laatstgenoemde vakkundig laag in het doel af en we stonden 1-0 voor. Ondanks het goede voetbal werden toch af en toe kleine kansjes weggegeven en daaruit merkte je dat je met sterkere tegenstanders te maken hebt. Het werd dan ook snel 1-1. Volendam tikte bij vlagen zijn tegenstander dol en Marc wist hiervan te profiteren en we stonden weer met 2-1 voor. Toch gaf Fortuna niet snel op en de 2-2 werd keihard langs Joey ingeschoten. Kort voor rust gaf Volendam nog ff gas. Een goeie voorzet van Frenk, die linksbuiten stond omdat Kees ziek onder een plaid lag, werd door Victor prima ingeschoten en na een rommelige situatie voor het doel (ja, jongens. Dat is nou een scrimmage) knalde Frenk net voor rust zelf de 4-2 ruststand in het doel. Op rozen, zou je zeggen. Maar je merkte wel aan de jongens dat het veel kracht en conditie had gekost. Het was ook weer even wennen.

Direct na rust voerde Fortuna de spanning op, omdat Volendam even onvoldoende alert was, 4-3. Spanning?? Waar hebben we het over?? Van minuut 1 tot minuut 25 bleef het erg spannend. Nadat eerst Volendam, vooral voorwaartsen Frenk, Marc en Matthew weigerden hun kansen te benutten en de wedstrijd te beslissen raakte Fortuna ook nog eens twee maal het houtwerk. Uiteindelijk leek het dus een krappe overwinning te worden, maar 3 minuten voor het einde ging het toch nog fout. Fortuna speelde alles of niks en speelde met een man extra onze achterhoede uit, waardoor de rechtsbuiten vrij kwam en hij pegelde de gelijkmaker achter keeper Joey. Een domper van jewelste.

Een oud Hollands spreekwoord luidt: “Belofte maakte schuld”. Spits Marc had aan zijn ad-interim leider Cees nog een doelpuntje na rust beloofd en was dit nog niet gelukkig nog niet vergeten. 1 minuut voor het einde ontsnapte hij aan zijn belager en prikte netjes de 5-4 binnen.
Vlak voor het fluitsignaal maakte hij er na een professionele overtreding ook nog 6-4 van. Dit werd zo geraffineerd gedaan dat onze scheids Frank “King” Jol het niet zag. De eerste punten zijn dus binnen. Het eerste schaap is over de dam, de eerste klap is een daalder waard. En dat zonder spreekwoordenboek, haha.

Volgende week gaan we naar KFC E4. Een ploeg die in de najaarscompetitie 10 wedstrijden ruim heeft gewonnen en ook in onze competitie de eerste wedstrijd heeft omgezet in een 6-3 overwinning op Graftdijk F1. Eens kijken of we ook deze ploeg aan kunnen.
Tot volgende week.
Uw verslaggever.

Volendam F1 op het FC Almere toernooi

Volendam F1 had zich vorige week, samen met FC Almere F1, Waterwijk F1, AFC F1 en nog eens een 4-tal E-pupillen teams, geplaatst voor de finaledag van het toernooi. Jammer genoeg was het onze E2 niet gelukt, dus was de Volendammer afvaardiging gehalveerd. Een grote aderlating voor de organisatie, want dit betekende ook dat de verkoop van de lootjes was gehalveerd op dit leuke en zeer goed georganiseerde toernooi.

De eerste wedstrijd was wederom tegen AFC F1, nadat we deze ploeg ook vorige week twee keer hadden ontmoet. De hele wedstrijd ging gelijk op, Volendam had een overwicht maar moest alert blijven met de snelle spits van AFC. Enkele minuten voor tijd haalde Frenk van afstand uit en doordat zijn schot werd getoucheerd was de AFC-keeper kansloos. 1-0 dus en dit werd niet meer wegegeven. Daarna troffen we Waterwijk F1 en ook in deze wedstrijd werd een vlotte 2-0 overwinning behaald. Er werd gespeeld met de plofbal en dat is moeilijk schieten voor F-jes. Aanvoerder Victor was ingefluisterd dat je met zo’n bal goed kan punteren en nadat hij zich ervan had overtuigd dat een goal uit een punter ook echt telt punterde hij twee keer raak.

De derde wedstrijd was voor Volendam een formaliteit en dat was te merken. Er werd tegen Almere F1 veel te slap begonnen, al snel stonden we met 2-0 achter en dit was ook de eindstand. Trainer John brieste na deze nederlaag, hij leek wel een vuurspuwende draak. Achteraf bleken dit zogenaamde ‘Ons Pogen’-trucjes te zijn geweest van John. Het blijkt dat hij acteerlessen heeft genomen, hij doet alles om zijn jongens op scherp te zetten. Maar het werkte wel!

In de halve finale troffen we het E-team van AFC, die zonder tegengoal deze halve finale had bereikt.
Na een snelle, maar prachtige eerste tegengoal nam Volendam het spel over en kreeg ook kansen. Helaas wisten we niet af te drukken en daarmee kregen we de kous op de kop. AFC wist nog twee te counteren, maar deze nederlaag was geen schande tegen deze oudere en fysiek veel sterkere tegenstander.

De 3e-4e plaats ging tussen de twee beste F-ploegen van het toernooi, Volendam en FC Almere, waar reeds dit toernooi met 2-0 van was verloren. Maar dit keer kwam een heel ander Volendam binnen de lijnen. Een gewaarschuwde ploeg bleek voor twee te tellen. En het acteren van trainer John wierp zijn vruchten af. Het begin was nog gelijkopgaand, maar nadat Matthew ontsnapte aan zijn bewaker en de 1-0 aantekende kwam Volendam helemaal los. Op techniek en inzet werd tegenstander Almere afgetroefd, Victor poortte zijn tegenstander en maakt er 2-0 van. Net als gisteren hadden we er nog eentje van Marc tegoed. De 3-0 was dan ook van hem en zo werd een keurige 3e plaats, met twee E-ploegen boven ons, behaald. De beloning was een enorme beker, die de komende week te bezichtigen is op de vensterbank van de Wigge in huize (Dion) Vlak.

Een zeer geslaagd toernooi op alle vlakken. Een perfecte organisatie, goed voetbal, een gezellige sfeer onder de ouders en spelers, een volle container aan prijzen met de loterij (hahaha) en een keurige derde plaats. Dat ken weuiran!!!!!
Veel dank aan de organisatie en sponsor Bau-Partners, het waren twee fantastische dagen (of was dat nou van een andere reclame?????)