• woensdag, 09 dec 2015
  • Leestijd: 6 minuten

FC Volendam A1 sluit eerste seizoenshelft af met remise tegen AZ A1

FC Volendam A1 – AZ A1 2-2
Hoewel na afloop van deze midweekse wedstrijd iedereen kon leven met het gelijkspel, mochten de Volendammers zichzelf toch aanrekenen te hebben verzuimd AZ al in de openingsfase op de knieën te leggen. Het missen van een drietal opgelegde scoringsmogelijkheden zorgde er voor dat de staf op de Volendam-bank bijna wanhopig werd, AZ overeind bleef en bovendien steeds beter in de wedstrijd kon komen. Het kwam zelfs, tegen de verhouding in, op een 2-0 voorsprong. Gelukkig slaagde FC Volendam erin om de achterstand na rust weer snel weg te werken.
Beide teams treffen elkaar elk seizoen meermalen vriendschappelijk, maar nu was het eindelijk weer eens voor het ‘echie’. Het feit dat AZ komend weekend voor een 9-daagse trip naar Japan vertrekt was er de oorzaak van dat dit duel naar voren was gehaald. FC Volendam kwam als een komeet uit de startblokken en creëerde in de eerste zes minuten drie 100% kansen. Eerst was het Kevin Owusus Asare, nadat Joey Veeman een prachtige pass over de laatste linie van AZ had afgeleverd, die alleen voor het vijandelijk doel opdook. Hij kon een vrije hoek uitzoeken, maar schoot buitenkant paal. Een minuut later was Gani Meholli minstens zo kansrijk om te scoren, maar hij liftte de bal op het dak van het doel. Kans nummer drie was opnieuw voor, de overigens weer sterk spelende, Kevin. Op goed aangeven van Roy Tol slaagde hij er ook nu niet in de bal tussen de palen te laten verdwijnen. Langzamerhand wist AZ zich steeds meer aan de druk van Volendam druk te onttrekken. Matig verdedigen bood hen de kans om voor het eerst zelf gevaarlijk te worden, maar gelukkig richtte de Alkmaarse aanvaller te hoog, zodat de bal over ons doel verdween. Halverwege de eerste helft opnieuw een droomkans voor de oranjehemden. Een geweldige vrije trap van Joey Veerman kon door de AZ-sluitpost slechts ten koste van een corner worden gekeerd. De vrij gelaten Darryl Bäly kon daaruit bij de tweede paal simpel binnen koppen. Hij deed dit echter langs de verkeerde kant van de paal. Zoals zo vaak valt het doelpunt dan aan de andere kant van het veld. Kyle Saffrie bracht eerst nog een keer knap redding met zijn voet, maar in de 32e minuut lukte het hem niet om de bal onschadelijk te maken. Hij kreeg er nog wel zijn hand tegenaan. Onvoldoende echter om de Alkmaarse openingstreffer te voorkomen, 0-1. Vier minuten voor rust verdubbelden de Alkmaarders zelfs hun voorsprong toen Jan-Willem Tesselaar een mooie aanval bekwaam afrondde.
FC Volendam was absoluut niet van plan om de eerste seizoenshelft als een nachtkaars uit te laten gaan en gaf meteen na rust weer vol gas. Al binnen vijf minuten was de aansluitingstreffer een feit. Na een prima interceptie van de uitblinkende Jari Vlak, gevolgd door een slimme steekpass van zijn voet, kwam Roy Tol in balbezit. Hij legde keurig terug op de inkomende Salim Mansouri. Via het lichaam van de doelman verdween de bal over de doellijn, 1-2. Tien minuten later was de stand weer in evenwicht. Een afvallende bal werd door Kevin Owusu Asare meteen vol op de slof genomen en heerlijk binnen geknald, 2-2. Daarna ontspon zich een wedstrijd die alle kanten op kon. Beide teams gingen vol voor de winst en kregen ook alle twee goede mogelijkheden om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Namens FC Volendam was o.a. Kevin tweemaal heel dicht bij de beslissende treffer. De eerste keer schoot hij voorlangs. Daarna verdiende hij alleen al op basis van zijn fraaie solo een doelpunt, maar opnieuw trof Kevin de paal. Ook AZ kreeg nog twee prima scoringsmogelijkheden. Gelukkig stond beide keren het Alkmaarse vizier niet scherp genoeg.
- (’32) 0-1 AZ (Jan-Willem Tesselaar)
- (’41) 0-2 AZ (Jan-Willem Tesselaar)
- (’50) 1-2 Salim Mansouri
- (’60) 2-2 Kevin Owusu Asare

Opstelling FC Volendam A1:
Kyle Saffrie, Yorno Tieman, Alex Plat, Marco Tol, Darryl Bäly (’55 Stan Veerman), Joey Veerman, Roy Tol (’79. Richie Owusu-ansah), Jari Vlak, Kevin Owusu Asare, Gani Meholli (’73 Rodney Smorenberg), Salim Mansouri

FC Volendam C1 - Ajax C1 1-3
Dinsdagavond stonden Volendam C1 en Ajax C1 tegenover elkaar in het KRAS stadion.
Jay en Milo zijn geblesseerd. In de wissel staan Quinten, Jaymillio, Huub en Quincy.
Meteen na de aftrap brengt Ajax veel snelheid in het spel. Volendam komt wel op de helft van Ajax, maar slaagt er niet in tot gerichte schoten op het doel komen. Anderzijds weet Volendam met een sterke verdediging de pogingen van Ajax krachtig te stoppen. De mandekking mag er wezen. In de 20ste minuut krijgt Ajax een penalty en brengt de stand op 0-1. Over de beslissing van de scheidsrechter zijn de meningen verdeeld. Hierna wordt het spel wat fanatieker. Zowel Volendam als Ajax krijgen een gele kaart voor ontoelaatbare gedragingen. In de 32ste minuut lijkt Ajax een tweede goal te scoren, maar Dion steekt daar een stokje voor. Na de rust is Brooklyn gewisseld voor Huub.
Al in de eerste minuut van de tweede helft zorgt Gedion voor de gelijkmaker. Op het scorebord zien we: 1-1. Dat is een mooi begin van de tweede helft. In de tweede minuut lijkt Volendam zelfs opnieuw te gaan scoren, maar de verdediging van Ajax laat dat niet gebeuren. Ajax zet een tandje bij en scoort in de 46ste minuut een tweede doelpunt. Het is nu 1-2. Amir wordt gewisseld voor Jaymillio. De duels worden een stuk feller. En weer trekt de scheidsrechter een gele kaart als Jaymillio onderuit gaat. In de 60ste minuut is er wederom een gevaarlijke aanval van Ajax. Dion is echter niet onder de indruk en weet de bal uit zijn doel te houden. In de 61ste minuut heeft een poging van Ajax wel succes en brengt daarmee de stand op 1-3. Er volgen nog een paar kansen over en weer. Er wordt nog een gele kaart voor Volendam getrokken en dan klinkt het onverbiddelijke eindsignaal. Misschien dat Volendam over anderhalve week tijdens de bekerwedstrijd tegen Ajax revanche kan nemen.

20ste minuut 0-1 Ajax
36ste minuut 1-1 FC Volendam (Gedion Meridina)
46ste minuut 1-2 Ajax
61ste minuut 1-3 Ajax