Jeugdverslagen 1 maart

  • zondag, 02 mrt 2014
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam A1 – Legmeervogels A1 6-0

Vorige week werd nog geoefend tegen een team van ‘grote mannen’, maar vandaag werd weer gespard tegen leeftijdgenoten. Tegenstander Legmeervogels A1 (koploper in de 3e divisie en met Jeffrey van Delft, voormalig stagiair bij FC Volendam B1 aan het roer) startte vol overgave. Dit zouden zij, was de algemene verwachting, nooit negentig minuten kunnen volhouden. Na een kwartier spelen raakten de Uithoornaren al flink uitgeraasd en nam FC Volendam het heft volledig in handen. Het resulteerde meteen in een paar aardige kansen. Toen Genridge Prijor fraai doorkwam op rechts was er helaas niemand voor de goal om zijn strakke voorzet te verzilveren. Ook een vrije trap van Gerry Vlak leverde niet het gewenste resultaat op. Jordy Hilterman zette er prima het hoofd tegenaan, maar zijn doelpoging ging rakelings over. Het even vasthouden van een tegenstander door Nick Zeijlmans leverde de gasten in de 22e minuut een penalty op. Jordi van Stappershoef koos de goede hoek en voorkwam daarmee een onnodige tegentreffer. Kort daarop probeerde Denzel Prijor, net buiten de 16, de keeper te verschalken, maar het schot met zijn ‘chocoladebeen’ verdween hoog over het vijandelijke doel. Een minuut later was het wel raak. Gerry Vlak, weggestuurd door Nick Zeijlmans, taxeerde de prima vooractie van Jordy Hilterman op de juiste waarde. Jordy kapte zijn man uit, negeerde de vrijstaande Johan Keizer en deed wat echte spitsen altijd willen doen, zelf scoren, 1-0. Tien minuten later was Jordy bijna opnieuw succesvol met een kopbal in de kruising, maar een verdediger wist dit op miraculeuze wijze te voorkomen. In de 37e minuut kwam alsnog de 2-0 op het scorebord. Uit een vrije trap van Johan Keizer viel de weggewerkte bal voor de voeten van Daan Klinkenberg. Daan raakte de bal niet helemaal lekker, maar goed genoeg om de keeper kansloos te maken.

In de tweede helft was ons team op vier posities gewijzigd. Het zou weinig blijken uit te maken, want onze mannen zetten het goede positiespel van de eerste helft prima voort. Ook werd er gestrooid met lange ballen, die bijna allemaal perfect op maat waren. In de 56e minuut stuurde Nick Runderkamp captain Johan weg. Zijn voorzet was, zoals zo vaak, op maat en de afronding van Genridge Prijor liet eveneens niets te wensen over, 3-0. Gerry Vlak keerde na een uur spelen weer terug binnen de lijnen om de geblesseerd geraakte Mike Dooijeweerd te vervangen. De honger van onze mannen naar doelpunten bleek nog lang niet te zijn gestild. Bas Quist bezorgde de bal bij de weer goed mee opgekomen Johan Keizer. Uit zijn afgemeten voorzet tilde Genridge de score naar 4-0. Rowin Mol probeerde even later oude tijden te doen herleven toen hij een omhaal à la van Basten produceerde. Zijn poging was indrukwekkend, maar de bal scheerde de lat. Met nog ruim een kwartier te spelen probeerde de doelman van Legmeervogels zijn frustratie over zijn vier tegentreffers bot te vieren op de doorgebroken Bas Quist door hem onbesuisd hard te torpederen. De schrik sloeg ons op de bank om het hart, maar gelukkig viel de schade mee en kon Bas verder. Een dieprode kaart was het dik verdiende loon voor de onverlaat, die het ook nog eens nodig vond, bij het verlaten van het veld, onze trainer drager van een vreselijke ziekte te noemen. Zijn vervanger mocht proberen de vrije trap van Johan Keizer onschadelijk te maken, maar onze ‘koning van de assist’ toonde wederom aan over een super gevoelige linkervoet te beschikken. Met uiterste precisie deponeerde hij de bal langs de paal in de linkerhoek, 5-0. Legmeervogels had het hoofd inmiddels al lang in de schoot gelegd. Het was Bas Quist die, daartoe in staat gesteld door Elroy Tuur en Jordy Hilterman, het halve dozijn vol maakte. Na een korte kapbeweging schoot hij de bal hard in de korte hoek. A.s. dinsdag wordt er in Hoorn (aanvang 19.30 uur) opnieuw geoefend. Tegenstander is dan zondag derdeklasser Always Forward 1.

Scoreverloop:
- (’24) 1-0 Jordy Hilterman
- (’37) 2-0 Daan Klinkenberg
- Ruststand: 2-0
- (’56) 3-0 Genridge Prijor
- (‘61) 4-0 Genridge Prijor
- (’72) 5-0 Johan Keizer
- (‘81) 6-0 Bas Quist

Opstelling FC Volendam A1:
Jordi van Stappershoef (46. Bas Veen), Soufyan Akmum (46. Elroy Tuur), Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg (46. Nick Runderkamp), Johan Keizer, Denzel Prijor, Genridge Prijor, Rowin Mol, Jordy Hilterman, Gerry Vlak (46. Mike Dooyeweerd; 60. Gerry Vlak), Bas Quist)

Gerard Veeken

Klik hier voor de foto's