• zondag, 02 nov 2014
  • Leestijd: 6 minuten

Drie punten, maar een draak van een wedstrijd
FC Volendam A1 – Zeeburgia A1 2-1
Na het onfortuinlijke, en volgens insiders ook onverdiende, verlies vorige week tegen koploper Ajax A2, moest zaterdagmiddag thuis worden aangetreden tegen het voor Volendam altijd lastige Zeeburgia A1. Na een draak van een wedstrijd waren de drie punten het enige positieve dat daarover kon worden opgetekend.

Ondanks het feit dat de trainer zijn manschappen vooraf nog zo op het hart had gedrukt scherper te beginnen dan vorige week, had dit nauwelijks uitwerking. Achterin werd slecht gedekt en ook de passing was slordig. Het stelde de gasten een paar keer in staat gevaarlijk te worden. Het duurde een kwartier voordat de thuisploeg beter in de wedstrijd kwam. Na een aanval over links wist Kevin Owusu Asare de achterlijn te halen en een prima voorzet te lanceren. Salim Mansouri legde de bal op maat terug op Jamie Jacobs, maar zijn schot verdween over het doel. Even later opnieuw een goede mogelijkheid voor Volendam om de score te openen, maar nu plukte de doelman van Zeeburgia de bal van de voet van Jordy Hilterman. De beste kans was vervolgens voor Nick Zeijlmans. Met gevoel verzond Gerry Vlak de bal via een vrije trap naar de tweede paal. Hij had de hoek voor het uitkiezen en de doelman toonde zich reeds verslagen, maar Nick kopte over. Volendam had weliswaar het betere van het spel, maar bleef slordig in de eindfase. Het ontsnapte in de 29e minuut zelfs aan een achterstand. In een duel met een Amsterdamse aanvaller werd Nick Zeijlmans vastgehouden, maar deze overtreding bleef onbestraft. Hierdoor kon de ‘boosdoener’ vrij voor het doel van Marlon Coco opduiken. Gelukkig smoorde zijn inzet onder het lichaam van Marlon. Kort daarop kreeg Jordy Hilterman, na een geweldige dieptebal van Nick Zeijlmans, die net over de verdediging heen viel, vrij baan naar het vijandelijk doel. Op de bank werd ie al geteld, maar in plaats van nog een aantal meters door te lopen verkoos Jordy snel te schieten. Hierdoor was zijn schot een gemakkelijke prooi voor de keeper. Drie minuten voor rust werd de ban dan eindelijk gebroken. Salim werd onreglementair binnen de 16 van Zeeburgia gestuit, zodat de scheidsrechter niets anders restte dan een strafschop toe te kennen. Jordy Hilterman liet de doelman volslagen kansloos, 1-0. In blessuretijd had het zomaar weer gelijk kunnen zijn toen een ongedekte Amsterdammer, vanuit het niets, vrij mocht inkoppen. Met een geweldige reflex slaagde Marlon er echter in de bal in zijn handen te klemmen en daardoor zijn team met een voorsprong de rust in de laten gaan.

Naarmate de tweede helft vorderde begon het spelpeil steeds meer te zakken. Jordy Hilterman was dichtbij zijn tweede treffer, maar zijn inzet werd van de doellijn gered. Ook Kevin Owusu Asare kreeg een aardige scoringskans, maar hij verloor onderweg naar het doel de bal. Het kort achter elkaar geblesseerd uitvallen van Daan Klinkenberg en Gerry Vlak betekende een gevoelige aderlating voor ons team, want daarna wisten de oranjehemden nauwelijks nog iets te creëren. Ondanks vermetele pogingen de gelijkmaker te produceren, bleek ook Zeeburgia onmachtig. Slechts eenmaal nog, in de 82e minuut, moest Marlon zijn keeperskwaliteiten tonen. Met een geweldige snoekduik plukte hij een vrije trap schitterend en klemvast uit de kruising. Toen Levy van Nispen in de 88e minuut, na een doorkopbal van Jordy Hilterman, zijn tegenstander van zich had afgeschud en de 2-0 had laten aantekenen, leek de wedstrijd eindelijk te zijn beslist en konden we op de bank opgelucht ademhalen. Diep in blessuretijd slaagde Zeeburgia er echter toch nog in de aansluitingstreffer tot stand te brengen. Het leverde vervolgens een paar hectische slotminuten op, maar na 98 minuten klonk eindelijk het verlossende fluitsignaal. Een wedstrijd om heel snel te vergeten!

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg (56. Florian Toen), Randy Ababio, Gerry Vlak (58. Rodney Smorenberg), Salim Mansouri, Nick Runderkamp (81. Mike Dooyeweerd), Jordy Hilterman, Jamie Jacobs, Kevin Owusu Asare (81. Levy van Nispen)

Gerard Veeken

FC Volendam C1 – SC Heerenveen C1 2-1
FC Volendam C1 moest zaterdag voor de beker thuis aantreden tegen SC Heerenveen. De wedstrijd voor de competitie eindigde in 3-1 voor de Friezen dus er was iets om recht te zetten. Vanaf de aftrap werd de aanval gezocht wat meteen leidde tot een goede kans voor de sterk spelende Jim Beers, alleen het schot miste precisie. Na meerdere kansen te hebben gekregen, volgde er een uitbraak van Heerenveen. De lange bal die gespeeld werd kwam tussen de keeper en verdediger in, waardoor de Heerenveenspeler de bal zo in het lege doel kon schuiven, 0-1 Na de goal gingen de kopjes niet hangen en probeerde Volendam weer kansen te creëren. Maar de gelijkmaker werd niet meer gemaakt voor de rust.
Na rust ging Volendam op zoek naar die gelijkmaker, en die volgde dan ook in de 50e minuut na een goede voorzet van Brian plat op Redouan El Yourghi die de bal achter de keeper schoot, 1-1. Volendam bleef goed voetballen en gaf achterin niks meer weg. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd ging Justin Baas het zestienmeter gebied in. Hij werd onderuitgehaald door een Heerenveenspeler, penalty voor Volendam. Deze werd door Justin Baas zelf beheerst ingeschoten en de ontlading was groot aan Volendamkant, het harde werken werd eindelijk beloond met een overwinning! Volgende week spelen we thuis tegen Vitesse

Doelpuntenmakers
0-1 speler Heerenveen
1-1 Redouan el Yourghi
2-1 Justin Baas

Opstelling: Rob Tol, Nick Kaaijmolen (Brian Plat 45), Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen, Dean James, Justin Baas, Maxwell Asare (Bram vd Wiel 45), Hicham Achefay, Jim Beers (51 Shurney Marengo), Vicente Besuijen

Henri Kwakman

Ajax D2 – FC Volendam D2 13-1
Zaterdagmiddag moesten wij spelen in Amsterdam tegen Ajax D2 in de wetenschap dat ze een heel goed team hadden en een sterke en volle bank. Punten halen zou moeilijk zijn, maar proberen mocht. Dat hebben wij geweten en met de rust was het al 3-0. Na de rust werd FC Volendam zoek gespeeld door snelle en slimme Ajaxspelers met gevolg dat er tien doelpunten erbij kwamen en een troostprijs door de 13-1 door Calvin Twigt. Het lijkt beter om deze wedstrijd maar snel te vergeten .
Opstelling: 1) Mahdi El Bazi ( 50 Jort Madee van der Veekens) 2) Johnny Mulder 3) Robin Zaagsma 4) Jerome Jager 5) Rob Tol 6) Sam Leijen 7 ) Amr El Tahir 8) Raul Lorenzo Lie A Kwie 9) Milijano Anastatia 10) Tom Bond (30 Calvin Twigt) 11) Deshawntey de Sanders (30 Boris Crnogorcevic)