• zaterdag, 11 okt 2014
  • Leestijd: 8 minuten

Vitesse A1 - FC Volendam A1 8-0
FC Volendam A1 blameert zich in bekerwedstrijd tegen Vitesse A1
De bekerwedstrijd tegen de Arnhemmers werd bestempeld als een mooie graadmeter voor de krachtsverhoudingen tussen een subtopper uit de eerste divisie en de hekkensluiter uit de eredivisie. Afgaande op de uitslag zou je kunnen concluderen dat het verschil levensgroot is. Zonder maar iets op de overwinning van Vitesse af te willen dingen, moeten de Volendammers de oorzaak van de omvang daarvan toch vooral bij zichzelf zoeken. Vrijwel iedereen zakte zaterdagmiddag door de ondergrens. Als men zich niet snel herpakt, dan dreigt er volgende week opnieuw een slachtpartij. Want reken maar dat AFC dan, in deze wetenschap, met snode plannen naar Palingcity komt.

Vooraf leken alle ingrediënten aanwezig om er een mooie pot van te maken. Spelen op het hoofdveld van de schitterende accommodatie op Papendal en tijdens de warming-up uitstekend weer. De omstandigheden veranderden echter razendsnel, want de wedstrijd moest nog beginnen of de hemelsluizen gingen steeds wijder open. Al na 38 seconden ontsnapten de oranjehemden aan een penalty. Daan Klinkenberg tikte in de 16 een tegenstander aan en mocht zich gelukkig prijzen dat de scheidsrechter liet doorspelen. Volendam kwam moeilijk op gang. Het rommelde in organisatorisch opzicht, zodat er defensieve problemen ontstonden. In de achtste minuut bracht de paal nog redding, maar twee minuten later opende Vitesse alsnog de score. Mo verdedigde uit door de bal zomaar in de voeten van een tegenstander te schuiven. Die wist daar wel raad mee. Zijn wreefschot verdween onder het lichaam van Marlon door in het doel, 1-0. Even later ging Mo opnieuw in de fout, maar gelukkig liep dat met een sisser af. Salim Mansouri kreeg kort daarop een goede mogelijkheid de stand weer in evenwicht te brengen. Hij ging alleen op de keeper af. Die beroerde de bal overduidelijk buiten zijn 16 met de handen, maar de scheidsrechter wilde daar niets van weten. Toen Mo in de 21e minuut vlak bij de achterlijn uitgleed en zijn opponent de bal ongehinderd kon voorzetten, leverde een simpel intikkertje de tweede treffer van het thuisteam op. Vitesse zal zich daarna in een speeltuin hebben gewaand, want in het vervolg van de eerste helft liep men, zonder zich noemenswaardig te hoeven inspannen, simpel uit naar 4-0.

Met het na rust inbrengen van Gerry Vlak, Jordy Hilterman en Nick Zeijlmans hoopte de trainer de wedstrijd een positieve wending te geven. Inmiddels was het veld steeds drassiger en gladder geworden. Opmerkelijk genoeg leek Volendam daar, gelet op de vele glijpartijen, aanzienlijk meer last van te hebben dan het thuisteam. Een valpartij van Florian Toen leverde bijna de vijfde treffer op van Vitesse, maar Marlon voorkwam dit. Vijf minuten na rust stak Marlon echter geen vinger uit toen hij een schot van 40 meter afstand op zich zag afkomen. Hij stond erbij en keek ernaar. De wedstrijd was gespeeld en eventueel nog aanwezige hoop op een beter resultaat was definitief verloren. Volendam bleef daarna volharden in het spelen van de bal naar de verkeerde kleur. Zelfs zonder druk lukte het te vaak niet om de bal in de eigen ploeg te houden. Vitesse liep in de resterende speeltijd uit naar 8-0. De score had zelfs nog hoger kunnen oplopen, maar doordat Marlon een paar keer goed ingreep en het Vitesse aan nauwkeurigheid ontbrak, bleef ons team een nog grotere afgang bespaard. Uit de beker is geen ramp, maar volgende week punten verspelen mag absoluut niet gebeuren! Laat dan maar weer eens zien wat jullie werkelijk in huis hebben!

Klik hier voor de foto's

- (’10, ’21, ’32, ’35) 1-0, 2-0, 3-0, 4-0 Vitesse A1
Ruststand: 4-0
- (’50, ’71, ‘80, ‘82) 5-0, 6-0, 7-0, 8-0 Vitesse A1

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Mohamed Betti (46. Nick Zeijlmans), Florian Toen, Daan Klinkenberg, Randy Ababio, Mike Dooyeweerd (46. Gerry Vlak), Salim Mansouri (46. Jordy Hilterman), Jamie Jacobs, Levy van Nispen (79. Gijs Smal), Rodney Smorenberg (73. Kevin Owusu Asare), Nick Runderkamp

FC Volendam B1 – VVV/Helmond Sport B1 1-0
De kampioen (VVV/Helmond Sport) tegen de nummer twee (FC Volendam) van het vorige seizoen stond zaterdag op het wedstrijdprogramma. In deze competitie zijn de krachtsverschillen minimaal net als de onderlinge ontmoetingen tussen beide clubs. Hierdoor was er van te voren geen voorspelling te geven over het wedstrijdverloop. Dat bleek in de praktijk ook. Beide ploegen waren vanaf het eerste fluitsignaal aan elkaar gewaagd. Er waren nauwelijks kansen te noteren in de eerste helft. Door afstandschoten en via vrije trappen en corners kwam soms wat gevaar voor beide doelen. Zo werd er, en ook geheel volgens het spelbeeld in de eerste helft, door beide ploegen voor rust niet gescoord.
De tweede helft liet hetzelfde beeld zien. Beide ploegen gaven in de stromende regen elkaar geen duimbreed toe en de verdedigers en doelmannen waren de baas. Dit duurde tot een kwartier na rust. De bal belandde voor de voeten van spits Jason Stekkel en die vuurde een afstandschot richting het doel af. De bal werd door een VVV/Helmond Sport speler ongelukkig van richting veranderd en verdween zomaar kansloos achter de verbouwereerde VVV/Helmond Sportdoelman. FC Volendam kwam hierdoor op fortuinlijke wijze op een 1-0 voorsprong. Dit had de wedstrijd nodig want nu moest VVV/Helmond Sport meer initiatief nemen en een tandje bijzetten om de achterstand weg te werken. Dit deden zij dan ook. De gasten moesten naarmate de wedstrijd vorderde steeds meer risico nemen en daardoor kregen de FC Volendam spitsen ook meer ruimte en vrijheid. Tot tweemaal toe werd de af en toe onhoudbare Roy Tol gelanceerd. Ook in oog met de uitblinkende doelman van VVV/Helmond Sport kon hij het gaatje niet vinden om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Zo bleef het tot de laatste seconde spannend. Doelman Kyle Saffrie wist samen met de hulp van zijn medespelers de nul te houden. De FC Volendam spelers hebben stuk voor stuk allemaal keihard gewerkt en zo werd de overwinning en de drie punten veiliggesteld. Door deze overwinning klimt FC Volendam naar een zeer verdienstelijke vierde plaats.

1-0 55. Jason Stekkel
Opstelling:
Kyle Saffrie, Yorno Tieman, Marco Tol, Darryl Baly, Hjalmar Oomens, Alex Plat (41. Joey Veerman), Max Sajet (56. Martijn van Oers), Jari Vlak, Jason Stekkel, Danny Prins (56. Gani Meholli), Roy Tol.

Floor Heuyerjans

FC Volendam o16 - NAC Breda o16 0-2
Na een onrustig weekje waarin veel spelers op kamp waren geweest, moesten we tegen NAC Breda. De wedstrijd begon nog redelijk van onze kant. We hadden veel balbezit maar echte kansen kregen we niet en omdat de tegenstander vanuit de omschakeling speelde. We moesten alert blijven met de ballen achter de verdediging van ons. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd het steeds onrustiger bij ons en kreeg NAC mogelijkheden met name met cornerballen en vrije trappen en dat met hun lengte, leverde dat wat moeilijke momenten op bij ons. Na 35 minuten kwam NAC toch wel verdiend op voorsprong uit een corner en zo gingen we de rust ook in.
In de tweede helft werd het van onze kant niet beter en steeds rommeliger, kregen geen kansen, wonnen te weinig duels en er waren teveel spelers die hun vorm simpel weg niet hadden. Uiteindelijk scoorde NAC ook nog de dik verdiende 2-0 en wonnen zo terecht.

35e minuut 0-1 NAC
rust
60e minuut 0-2 NAC
De opstelling: 1) Barry Lauwers, 2 ) Damian kerpentier(60e minuut Dick de Boer), 3) Nathangelo 4) Boy Kemper, 5) Dani Mes, 6) Thomas Schaap, 7) Stephan Minnesma(40e minuut Marco Speijk), 8) Max Veerman, 9) Wessel Stuijt, 10) Mo Chieh, 11) Bob Springer

Verslag FC Volendam D2 – AZ D2
Na de overwinning van vorige week tegen Almere City FC  D2 uit met 2-4 ( 4x Calvin Twigt ) trad FC Volendam D2 zaterdag vol goede moed aan tegen AZ D2 dat met veel toeschouwers luidruchtig aanwezig was. Voor de wedstrijd werd er door de trainer op gehamerd om bij balbezit door te schuiven om het speelveld niet te groot te maken. De eerste vijftien minuten waren voor de bezoekers die met een beetje meer mazzel 3 à 4-0 voor had kunnen staan, maar het bleef voor Volendam gelukkig maar bij een goal in de 8e minuut, 0-1 .Pas na deze tegentreffer werd de schroom er een beetje afgegooid en beter gevoetbald en waardoor toen ook een 100 % kans van Boris Crnogorcevic ontstond, maar de bal tegen de goed spelende doelman van AZ werd aangeschoten. In de rust werden alle puntjes op de i gezet maar na een minuut stond het al weer 0-2 door fouten in de laatste linie. Voor Volendam werd het nu heel moeilijk om nog wat terug te doen. AZ speelde beter en scoorde ook nog de 0-3 en ondanks nog wat goede combinaties en acties van onze zijde moesten we toch accepteren dat AZ de betere ploeg was en de overwinning verdiend was.

1) Mahdi El Bazi 2) Xaverio Tjong-A-Hung 3) Robin Zaagsma 4) Sam Leijen ( 30e min Rob Tol ) 5) Johnny Mulder 6) Calvin Twigt 7) Amr El Tahir (30 min Raul Lie A Kwie) 8 Jerome Jager 9) Milijano Anastatia 10) Tom Bond 11) Boris Crnogorcevic