Jeugdverslagen 12 april

• zaterdag, 12 apr 2014
  • Leestijd: 17 minuten

FC Volendam A1 – RJO/FE Excelsior A1 2-1
Na bijna twee maanden kon vandaag eindelijk weer eens het zoet der overwinning worden geproefd. Slachtoffer van de Volendamse dadendrang was opnieuw Excelsior A1. Het leverde toen tevens een ticket op voor deelname aan de nacompetitie. In de daaropvolgende weken wilde het echter maar niet lukken om in de aanloop naar het competitietoetje een goed gevoel te kweken. Laten we hopen dat het resultaat tegen de Kralingers de opmaat zal blijken te zijn naar een succesvolle afsluiting van dit seizoen.

Volendam kwam sterk uit de startblokken en kreeg al in de derde minuut een uitstekende mogelijkheid om op voorsprong komen. Soufyan Akmum kwam goed door op links, haalde de achterlijn en zette goed voor. De doelpoging van Levy van Nispen smoorde echter, terwijl het Rowin Mol in de rebound eveneens niet lukte om de score te openen. Het was het enige serieuze wapenfeit in het eerste kwartier. Tot dan toe voltrok zich een redelijk gelijk opgaande wedstrijd, waarin Volendam niet alleen het meeste balbezit, maar ook een licht veldoverwicht had. Na ruim twintig minuten spelen was er opnieuw een opgelegde kans voor het thuisteam. De opgestoomde Elroy Tuur speelde Levy van Nispen in. Levy legde bal goed breed op Genridge Prijor, maar zijn schuiver verdween langs de verkeerde kant van de paal. Een minuut later opnieuw een opgelegde kans voor de oranjehemden. Genridge Prijor leverde wederom een uitstekende voorzet af, maar ook nu waren onze voorwaartsen niet scherp genoeg. Uit de daaruit ontstane tegenstoot waren onze gasten wel succesvol. Een lange bal naar voren belandde bij de spits van Excelsior. Jordi van Stappershoef deed wat hij niet had mogen doen. Hij verliet zijn doel, waardoor het voor de Rotterdammer spits een koud kunstje was om de bal in de kruising van het lege doel te laten verdwijnen, 0-1. Het duurde amper een minuut of Volendam had daarop al een passend antwoord. Op aangeven van Genridge Prijor haalde Gerry Vlak met links doeltreffend uit, 1-1. Volendam bleef de betere ploeg, maar de afwerking bleef te wensen overlaten. Zo bleek een schot van Rowin een niet al te moeilijke prooi voor de Excelsior-keeper, punterde Denzel Prijor de bal net naast, trof een uitstekende kopbal van Daan Klinkenberg geen doel en kwam Nick Runderkamp slechts een teenlengte tekort om een geweldige aanvallende actie van Genridge een passend gevolg te geven. Volendam bleef dus verzuimen zichzelf voor zijn sterke spel te belonen. Het was kort voor rust zelfs bijna gelijk, maar gelukkig verdween de doelpoging rakelings langs Jordi's doel.

In de tweede helft ging Volendam enthousiast door met het creëren van kansen. Na tien minuten was Levy dicht bij onze tweede treffer, maar zijn halve omhaal werd door de doelman onschadelijk gemaakt. Nog geen twee minuten later ontdeed Gerry Vlak zich handig van een paar tegenstanders om vervolgens Nick Runderkamp in stelling te brengen. Jammer genoeg werd zijn schot geblokt. Het wilde dus maar niet lukken om op voorsprong de komen. Nadat eerst nog een kopbal van de sterk spelende Daan Klinkenberg in het zijnet was beland, kreeg Volendam in de zeventigste minuut eindelijk waar het recht op had. Bas Quist schampte de zoveelste goede voorzet van Genridge met het hoofd en liet de keeper kansloos, 2-1. In de resterende twintig minuten probeerde Excelsior met veel opportunisme nog langszij te komen, maar in de stand kwam geen wijziging meer. Een krappe, maar dikverdiende overwinning voor de mannen van trainer Bert Blank.

- (’23) 0-1 Carlo Reuver (RJO/FE Excelsior)
- (’25) 1-1 Gerry Vlak
- Ruststand: 1-1
- ('70) 2-1 Bas Quist
Opstelling FC Volendam A1:
Jordi van Stappershoef, Elroy Tuur, Denzel Prijor, Daan Klinkenberg, Soufyan Akmum, Gerry Vlak, Genridge Prijor, Rowin Mol, Levy van Nispen (68. Jordy Hilterman), Nick Runderkamp (79. Mike Dooyeweerd), Bas Quist

AFC B1 - FC Volendam B1 1-2
Doordat de ring Amsterdam was afgesloten en er een omleidingroute gevolgd moest worden waren enkele spelers helaas niet op tijd. Of het hier door kwam is mij niet bekend, maar feit was wel dat FC Volendam helemaal niet goed aan de wedstrijd begon. Het spel van de oranjehemden was zeer pover en de passes waren erg onzuiver. Desondanks waren er in de eerste tien minuten geen kansen aan beide kanten, maar AFC dat enkele behendige spelers heeft voelde aan dat een zo matig spelend FC Volendam vandaag te pakken was. Een hoge bal werd het 16 meter gebied van FC Volendam ingebracht. De FC Volendam verdediging stond in plaats van te handelen naar elkaar te kijken en AFC profiteerde optimaal van dit grote misverstand. Via een puntje van de schoen van een AFC speler rolde de bal zomaar het doel in en bracht de thuisclub op een 1-0 voorsprong. FC Volendam werd eindelijk wakker en kwam langzaam aan wat beter in de wedstrijd. Een knappe vrije trap werd met kunst en vliegwerk tegen gehouden door de AFC-goalie. Martijn was er als de kippen bij om de rebound in te schieten. Via de onderkant van de lat caramboleerde de bal weer het veld in. FC Volendam drong steeds meer aan. De gastheren hielden stand en zo gingen we de rust in met een 1-0 achterstand.

Direct na de rust pakte FC Volendam het initiatief naar zicht toe. Een uitstekende actie van Ben Benaissa bracht Jamie Jacobs in stelling. Met een verwoestende uithaal joeg hij de bal in de touwen en de stand was weer gelijk, 1-1. FC Volendam ging door en na een geweldige actie van Kevin Owusu werd kilometervreter en “killer” Rodney Smorenberg in stelling gebracht en hij rondde de kans koelbloedig af, 1-2. AFC bracht de luchtmacht binnen het veld en ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker. De beste kansen waren echter voor FC Volendam. Na een prima pass van Gijs Smal werd Kevin Owusu alleen voor de keeper maar kon niet scoren. Kort daarna kregen zowel Joey Salden en Rodney Smorenberg grote kansen maar weer was het de AFC-keeper die zijn ploeg meerdere malen wist te redden en in de race te houden. Zo bleef er hoop voor AFC. Vlak voor het einde van de wedstrijd had de goal zomaar kunnen vallen, maar de inzet van AFC ging voorlangs. De scheidsrechter maakte kort hierna een einde aan de wedstrijd en de punten werden samen met de wedstrijdtas ingeleverd bij Piet Jonk in ons eigen Kras stadion.

1-0 15. AFC
Rust
1-1 45. Jamie Jacobs
1-2 50. Rodney Smorenberg

Opstelling:
Marlon Coco, Gevano End, Mohamed Betti, Joep Hulskes, Alejandro da Silva (40. Gijs Smal), Rodney Smorenberg, Martijn van Oers, Ozair Dahi (40. Jamie Jacobs), Ben Benaissa (70. Joey Salden), Puck Postma, Kevin Owusu.

Floor Heuyerjans

Klik hier voor de foto's

SV Schalkhaar B1 - FC Volendam B2 0-6
Na de goede overwinningen van vorige week op FC Emmen en afgelopen woensdag op het KNVB o16 team (8-0), moesten we vandaag tegen het tegen de degradatie vechtende Schalkhaar B1. Na een goede ontvangst op een heel mooi complex begonnen we aan de wedstrijd en al snel was duidelijk dat de tegenstander vanuit de omschakeling speelde. We hielden het veld goed breed en groot in balbezit en kregen al snel de kansen om de score te openen, maar zoals al veel vaker dit seizoen scoorden we niet. In de 28e minuut was het wel eindelijk raak. Een goede aanval over de rechterflank werd goed binnen geschoten door Max Sajet. De ban was gebroken en we kregen voor rust nog kansen om de wedstrijd snel te beslissen. Het bleef bij de 0-1 voorsprong en dat was gezien het aantal kansen die we kregen een matige afspiegeling van de verhoudingen op het veld.

Na rust gingen de mannen op dezelfde voet verder, maar nu scoorden we wel snel de 2-0 door een goede actie van Dario Lovecchio die Max in staat stelde zijn tweede te maken. Kort hierna gooiden we de wedstrijd op slot door de 3-0 te maken door Gani Meholli door wederom een goede actie van Dario. Wedstrijd beslist en nu was het zaak de concentratie erbij te houden en de score op te voeren. Voordat we de 4-0 maakten door wederom Max Sajet, kregen we ook alweer genoeg kansen. De 5-0 werd gescoord door Hjalmar Oomens, die na een lange blessure zijn eerste goal maakte. Het slotakkoord was voor Gani Meholli die de 6-0 binnenschoot. Uiteindelijk een goede en degelijke overwinning tegen een tegenstander die streed tegen degradatie en waarin je het eigenlijk nooit goed doet. En dan bedoel ik met name het feit dat we met veel meer goals verschil hadden moeten winnen. Maar de mannen hebben het goed opgepakt en nagenoeg niets weg gegeven.

79e minuut 0-6 Gani Meholli

Opstelling: 1) Jan Ploeg, 2) Yorno Tieman(51e minuut Hjalmar Oomens), 3) Marco Tol( 51e minuut Stan Veerman), 4) Alex Plat, 5) Darryl Baly, 6) Jari Vlak, 7) Roy Tol, 8) Joey Veerman, 9) Max Sajet,10) Gani Meholli, 11) Dario Lovecchio

FC Emmen C1 - FC Volendam C1 1-2
Voor de tweede achtereenvolgende uitwedstrijd mocht FC Volendam C1 met een busreis van ruim twee uur naar FC Emmen. FC Volendam mocht de wedstrijd aftrappen en zocht meteen de aanval. Dat leidde in de tweede minuut al tot een goede kans. Een voorzet van rechts kon nog net bij de tweede paal tot corner worden gekopt. In de vijfde minuut liet FC Emmen van zich spreken. Ter hoogte van de middenlijn werd een vrije trap snel cross naar de linksbuiten gespeeld. Die kreeg even te veel ruimte en krulde de bal in de verre hoek (1-0). Dit was een tikkie waarvan Volendam even van slag was. De volgende kans was namelijk weer voor Emmen. Nadat de keeper al omspeeld was, wist Dani Mes op de doellijn nog redding te brengen. Eén minuut later kreeg Emmen weer een 100% kans, maar weer misten zij het doel. Volendam maakte in deze fase een slappe indruk. Het duurde tot de vijftiende minuut, voordat FC Volendam weer in de buurt van het Drentse doel kwam. Op een lange bal van Nico Kroon kon Kevin van Gasteren zich langs zijn tegenstander werken. Op de achterlijn zette hij hard voor en via een Emmens been verdween de bal in het doel (1-1). Na dit doelpunt werd het spel van FC Volendam C1 niet veel beter. FC Emmen kreeg de beter kansen maar kreeg de bal niet tussen de palen. In de laatste vijf minuten kregen beide ploegen nog ieder een enorme kans op de voorsprong, maar keeper Barry Lauwers en zijn collega hielden de bal uit het doel.

In de tweede helft moest Barry Lauwers weer meteen handelend optreden. In met superreflex behoedde hij Volendam weer voor een achterstand. Gaandeweg werd het spel iets beter. Het baltempo ging iets omhoog en liet de Volendam zelfs een paar combinaties zien. Na een kwartier ging Martijn Kaars achter een diepe bal aan. Met een sterk blok zette hij de laatste man opzij en wist hij de 1-2 langs de keeper te werken. Dit doelpunt gaf Volendam echter geen extra vertrouwen en Emmen ging op zoek naar de gelijkmaker. Een schuiver van afstand smoorde in de verdediging en de bal lag panklaar voor de Emmense spits. Met een woeste uithaal schoot hij de bal hoog over. Tot geluk voor Volendam kreeg Emmen het vizier maar niet scherp. Toch werd FC Volendam C1 ook nog een keer gevaarlijk. Na een goede actie buitenom van Wessel Stuijt kwam Martijn Kaars een teenlengte te kort om de bal binnen te glijden. Volendam knokte zich nu naar het eindsignaal en wist de drie punten toch naar Volendam mee te nemen. Dit was een echte 'gestolen' overwinning, maar die tellen ook.

5' 1-0 FC Emmen
15' 1-1 e.d. FC Emmen
Ruststand: 1-1
50' 1-2 Martijn Kaars

Opstelling FC Volendam C1:
Barry Lauwers, Dani Mes, Nico Kroon (20. Boy Kemper), Nathangelo Markelo, Dick de Boer, Martijn Kaars, Paul Sombroek (45. Marco Speijk) Thomas Schaap, Max Veerman, Bob Springer (Wessel Stuijt), Kevin van Gasteren, Niels Ras

FC Volendam D1 - Feyenoord D1
Zaterdag 12 april 2014 trad onze FC D1 aan tegen koploper Feyenoord D1. In de heenwedstrijd had Volendam de schade tot de rust weten te beperken, maar verloor uiteindelijk met 5 -0. Zaterdag kon de goede reeks van de afgelopen weken geen vervolg gegeven worden. Uiteindelijk zou Feyenoord met een afgetekende 0-4 overwinning huiswaarts gaan. Dik en dik verdiend. Niet omdat Volendam het slecht deed, integendeel, maar Feyenoord bleek echt een maatje groter.

De start was meteen al beroerd. Gelijk vanaf de aftrap wist Feyenoord over onze rechterkant door te breken. De handige linksbuiten van Feyenoord wist de achterlijn te bereiken. De voorzet werd zeer ongelukkig door centrale verdediger Huub van Essen achter keeper Dion Vlak gewerkt, die hiermee op het verkeerde been werd gezet. Dit was nou waar we net niet op zaten te wachten maar het gebeurde wel. Feitelijk vocht Volendam hierna tegen de bierkaai. Feyenoord bleek vaardiger, sterker en resoluter aan de bal. Met in de as een aantal uit de kluiten gewassen heren liet Feyenoord Volendam tot op zekere hoogte voetballen, maar echt gevaarlijk wisten we niet te worden. Na zo’n vijftien minuten viel de tweede goal. Een prima combinatie door het midden bracht de rechtshalf van Feyenoord in schietpositie. Hij aarzelde niet en liet Dion kansloos.

Met een 0 – 2 achterstand gingen we rusten. Na de rust een zelfde beeld. Volendam probeerde het wel, maar wist geen vuist te maken. Wel lieten we zien verzorgd op te kunnen bouwen en de combinaties op het middenveld liepen ook redelijk, maar Feyenoord kwam geen moment in problemen. Vergeleken met de overige tegenstanders in de competitie is Feyenoord wellicht de beste die we gezien hebben. Feyenoord is nog verwikkeld in de strijd om de titel met AZ. Zaterdag kon Volendam geen strobreed vinden om in de weg te leggen tegen Feyenoord in deze strijd. Uiteindelijk werd het 0 – 4, waarbij een grotere uitslag tot de mogelijkheden behoorde. Speciale dank nog aan D2 speler Dichairo Hart voor zijn inbreng in de wedstrijd.

1e minuut: 0 – 1 Feyenoord
15e minuut: 0 – 2 Feyenoord
40e minuut: 0 – 3 Feyenoord
52e minuut: 0 – 3 Feyenoord

Opstelling FC Volendam D1:
Dion Vlak, Rens Veerman (Jesper Sijbrands), Robin Schulte, Huub van Essen, Tom de Groot, D’mitry Darsan, Cas Dijkstra, Milo Bandringa (Kees Tol), Dichairo Hart (Adnane Beneissa), Jip Molenaar, Sabir El-Otmani

Buitenboys D1 – FC Volendam D2 (beker ¼ finale) 2-0
De FC Volendam is het jammer genoeg niet gelukt door te bekeren naar de halve finale. In Almere moesten de jongens hun meerdere erkennen in Buitenboys D1 maar hebben op meer dan voortreffelijke wijze een waar spektakel laten zien. Zoals zo vaak dit seizoen was het leeftijdsverschil in vooral fysiek opzicht weer de bepalende factor, maar onze jongens hebben zich als ware strijders gedragen. De grote sterke en snelle jongens van Buitenboys dachten een makkelijk avondje te krijgen, maar kwamen van een koude kermis thuis. Volendam zat er boven op en met veel passie en beleving werd voor iedere meter geknokt. Niks geen ontzag voor die grote gasten en met een beetje geluk hadden we in de vijfde minuut al voor kunnen staan, toen Nouri Hasselbaink zijn schot op doel net over de kruising zag gaan. Er was goed oog voor elkaar maar lieten ons af en toe toch verleiden teveel aan een kant te blijven spelen, waardoor we in de drukte vastliepen. Na tien minuten moesten we toch een tegentreffer incasseren. Uit een makkelijk verkregen vrije trap vanaf zo’n 25 meter van het doel vloog de bal heel fraai in de kruising buiten bereik van de weer voortreffelijk keepende Ciro Verkooijen die goed meevoetbalde en door steeds goed uitkomen de nodige uitbraken wist te onderscheppen. Ook in de tweede helft bleef Volendam knokken en met een hoog baltempo werd geprobeerd de tegenstander kapot te spelen. Er kwamen heel grote kansen maar vrouwe Fortuna was ons deze keer niet gunstig gezind en de teller bleef op nul. Het spel golfde op en neer met de grootste kansen voor Volendam en daarom was het des te zuurder, toen Buitenboys in de 57e minuut toch de 2-0 maakte. In de resterende drie minuten probeerde Volendam het nog wel, maar een doelpuntje zat er deze avond niet in. Jammer jongens maar jullie kunnen stuk voor stuk met opgeheven hoofd terugkijken op dit bekertreffen. Ook de toeschouwers van de tegenpartij waren diep onder de indruk van jullie voortreffelijke optreden.
1e helft :
10e min. 1-0
2e helft :
57e min. 2-0
Opstelling: 1 Ciro Verkooijen, 2 Tyrese Simons, 3.Jesse Appiah-Asante, 4. Daan Steur, 5.Kaya IJsendijk, 6. Koen Breeuwer, 7. Nouri Hasselbaink (12 Dichairo Hart), 8.Sam Lautenschutz 9.Amoah Sam, 10.Stezo Knott, 11.Younes Taha el Idrissi (14.Sem Haverbusch)

Volendam D2 – De Blokkers D1 1-1
Zaterdag was er weer een wedstrijd voor de competitie tegen de Blokkers D1 thuis . Met veel inzet werd er gespeeld maar al snel werd 0-1 na een groot misverstand tussen Jesse Apiah Asante en onze keeper Timo Molenaar, waar de Blokkerspits dankbaar gebruik maakte van een verlaat sinterklaascadeautje en de bal in een leeg doel schoot. Volendam herpakte zich en maakte de 1-1 door Amoah Sam, maar dit zuivere doelpunt werd ten onrechte afgevlagd door de grensrechter. De rust werd bereikt met deze achterstand . Na een korte speech van trainer Barry Obdam om bij balbezit de boel breed te houden, de linies niet te ver uit elkaar te houden en dat onze 10 niet naast de spits moest staan maar aanspeelbaar om het spel te verplaatsen naar de andere kant werd er begonnen aan de tweede helft. Er werd gestreden om iedere bal en het zat ons ook niet mee met diverse ballen op de lat en paal ( o.a. afstandschoten van Daan Steur ) maar na ongeveer vijftien minuten na rust maakte Nouri Hasselbaink de verdiende gelijkmaker maar ondanks enkele kansen werd er niet meer gescoord. met als 1-1 de uitslag.