• zondag, 14 sep 2014
  • Leestijd: 11 minuten

PEC Zwolle A1 - FC Volendam A1 2-5
Doelpuntenmachine FC Volendam A1 draait op volle toeren
FC Volendam A1 heeft zijn naar Zwolle meegereisde supporters een heerlijke voetbalmiddag bezorgd. Met name in de eerste helft waren de oranjehemden superieur en leken zij op weg naar een monsterscore. De tweede helft had een ander gezicht, maar uiteindelijk werd het 2-5 en ook daarmee kon het Volendamkamp prima leven.

Na de gemakkelijke overwinning op Hollandia, twee weken geleden, ontmoette Volendam zaterdag een tegenstander van een heel ander kaliber. Binnen dertig seconden had de thuisclub al op voorsprong kunnen komen en ons team een mentaal tikje kunnen uitdelen, nadat hun watervlugge rechterspits Max de Boom iedereen zijn hielen had laten zien. Gelukkig was keeper Bas Veen op zijn hoede en liep het met een sisser af. Volendam liet zich ook niet onbetuigd en opende in de vijfde minuut zelf de score. Met een heerlijke crosspass over de hele bereikte Jamie Jacobs op rechts Salim Mansouri. Salim trok naar binnen, kapte zijn man uit en lepelde de bal met links voor het doel, waar Rodney Smorenberg bij de tweede paal de bal hoog tegen de touwen schoot, 0-1.

Het spel van PEC Zwolle leek volledig afgestemd op de aalvlugge Max de Boom, maar zijn medespelers hadden steeds moeite om tijdig bij te sluiten. Na een klein kwartier kon de Zwolse doelman de bal opnieuw uit zijn doel vissen. Jordy Hilterman kaatste op Bas Quist, die vervolgens Rodney Smorenberg de diepte instuurde. De bal leek net niet haalbaar voor Rodney, maar hij wist de bal toch tijdig op te pikken en onhoudbaar langs de doelman te schuiven, 0-2. Wie had dat van tevoren durven voorspellen? Volendam liet aanval na aanval op het doel van het thuisteam golven. Meer doelpunten konden gewoon niet uitblijven. Eerst was het Bas Quist die dicht bij onze derde treffer was, maar de goalie pareerde zijn schot in de korte hoek bekwaam. Halverwege de eerste helft telden wij zelfs vier doelrijpe kansen binnen drie minuten. In de 24e minuut werd een schitterend afstandsschot van Jamie Jacobs door de Zwolse doelwachter onschadelijk gemaakt, terwijl hij zich daarna nog driemaal met een paar geweldige reddingen onderscheidde. Jordy Hilterman accentueerde een schitterende aanval met een slim overstapje, waarna Rodney de bal kon inschieten, maar de keeper er nog net zijn handen tegen wist te krijgen. In dezelfde minuut dook Jordy alleen voor het vijandelijk doel op, maar wederom toonde de doelman zich spelbreker. Tenslotte had Jamie de toeschouwers op de banken kunnen krijgen, maar zijn stiftje was net niet perfect en eindigde daardoor in de handen van de keeper. Na een half uur viel dan eindelijk de derde Volendamse treffer. Jamie ontfutselde op twintig meter van het Zwolse doel de bal aan een Zwollenaar en drong daarna de 16 binnen. Hij toonde zich niet zelfzuchtig en legde de bal af op de volledig vrijstaande Jordy. Die liet beheerst de 0-3 aantekenen. Toen Salim Mansouri drie minuten later binnen de 16 was neergelegd en Gerry Vlak het vonnis mocht voltrekken had het zelfs 0-4 moeten zijn, maar de keeper zat in de goede hoek en ranselde de strafschop uit zijn doel. Bas Quist was de volgende die opnieuw het net had kunnen laten bollen, maar ook zijn kans bleef onbenut. In plaats daarvan maakte PEC Zwolle de aansluitingstreffer nadat hun rechterspits plotskaps weer eens de ruimte kreeg om zijn snelheid te etaleren. Zijn voorzet was op maat en de afwerking met het hoofd zoals bedoeld, 1-3. Dat was even slikken, maar op slag van rust sloeg ons team keihard terug. Een prima loopactie van Jamie, die ook nu weer een puike partij speelde, vormde de inleiding en het balletje breed van Bas Quist op Salim was het vervolg. Zijn afwerking in de verste hoek zorgde ervoor dat met 1-4 op het scorebord de rust aanbrak.

Tijdens de rust toonde de trainer zich verrukt over het prima spel van zijn team en de ‘voetballende’ goals. Jammer alleen dat verzuimd was de wedstrijd al te beslissen. Na de pauze probeerde PEC Zwolle van alles om terug in de wedstrijd te komen. Volendam werd teruggedrongen en slaagde er niet in zijn goede spel van de eerste helft een vervolg te geven. Verder dan een paar speldenprikjes kwamen de Zwollenaren echter niet. Met nog een kwartier te gaan kwam de spanning in de wedstrijd weer even terug toen PEC Zwolle toch wist te scoren en de stand op 2-4 kwam. Het was daarna vooral aan Bas Veen te danken dat Zwolle niet nog dichterbij kwam. Met een paar geweldige lijnreddingen hield hij zijn doel schoon. Vijf minuten voor tijd maakte invaller Kevin Owusu Asare, de diepte ingestuurd door Gijs Smal, een eind aan de spanning door fraai te soleren en koelbloedig voor 2-5 te zorgen. Een uitstekende prestatie van onze mannen, die vertrouwen geeft voor het duel volgende week thuis tegen het sterke Almere City FC.

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Florian Toen, Nick Zeijlmans, Daan Klinkenberg, Gijs Smal (87. Randy Ababio), Gerry Vlak (65. Nick Runderkamp), Salim Mansouri, Jamie Jacobs (87. Mohamed Betti), Jordy Hilterman, Rodney Smorenberg (80. Mike Dooyeweerd), Bas Quist (80. Kevin Owusu Asare)

DWS B1 - FC Volendam B1 2-5
Vanwege diverse interlandverplichtingen deze zaterdag geen competitie programma voor de B-junioren in de hoogste afdelingen. DWS is vorig jaar gepromoveerd naar de eerste divisie en dus een prima tegenstander en sparringpartner. In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. DWS toonde wat meer inzet en FC Volendam kwam wat fysiek tekort in de duels en de passing was niet nauwkeurig. Dat DWS scherper was, betaalde zich uit, want de FC Volendamverdediging stond te schutteren en DWS strafte dat direct af. 1-0 voorsprong voor de thuisploeg. Dit zou de spelers een waarschuwing en misschien ook wat doping moeten geven om het over een andere boeg te gooien. Achterin werd de boel goed dichtgehouden maar bij de aanvallen en omschakeling ontbrak de scherpte en de finesse. Zo gingen we rusten met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

In de rust werd alles even op scherp gezet en er kwam een ander FC Volendam uit de kleedkamer. De stand werd direct gelijk getrokken na een prima doelpunt en FC Volendam ging door en liep uit naar een 1-3 voorsprong. Hierna verslapte het weer en werd DWS in de gelegenheid gesteld om de aansluitingstreffer te maken en weer wat hoop te geven. Dankzij twee zeer fraaie treffers werd deze hoop definitief in de grond geboord en zo werd de eindstand uiteindelijk 2-5! Een nuttige middag in Amsterdam en de ploeg weet waar het staat en wat er nog verbeterd moet worden. Volgende week met goede moed en vertrouwen richting Arnhem voor de wedstrijd tegen Vitesse.

FC Volendam B1:
Jan Ploeg, Yorno Tieman, Darryl Baly, Hjalmar Oomens, Marco Tol, Stan Veerman, Alex Plat, Max Sajet, , Jari Vlak, Jason Stekkel, Joey Veerman, Gani Meholli, Roy Tol, Martijn van Oers, Danny Prins, Kyle Saffrie (uitgeleend aan de A1).

Floor Heuyerjans

FC Volendam C1 - Ajax C1 1-5
Na het gelijke spel van vorige week tegen Cc Utrecht kwam deze week Ajax uit Amsterdam op bezoek in het Kras stadion. Daarmee ook het weerzien met twee oud Spelers , Vasco Lo Ning Hing en Kees de Boer. Volendam begon met veel druk te zetten de eerste tien minuten maar daarna was het al gelijk Ajax met de eerste kansen. Een corner werd maar net over gekopt. Enkele minuten daarna was het weer Ajax met een goede kans maar Keeper Stan Zoetebier stopte deze op geweldige wijze. Een terugspeelbal van Hicham Achefay werd te kort gespeeld waardoor de spits van Ajax de bal op het presenteerblaadje kreeg , maar hij faalde oog in oog met Stan en schoot naast. In de zestiende minuut na wat rommelig uitverdedigen schoot Brian Plat op wat Ongelukkige wijze de bal in eigen goal 0-1 voor Ajax. Keeper Stan Zoetebier weerhield ons van een grotere uitslag en met 0-1 gingen we de rust in.
Na rust werd Jim Beers gewisseld voor Maxwell Asare en ging Shurney in de punt van de aanval voetballen. Dat zorgde voor veel dreiging in het elftal en dat leidde in de 45e minuut tot een prachtige pass van Sjors Kramer op Maxwell die als een sneltrein langs de Ajax verdediger ging en de 1-1 aantekende. In de 57e minuut werd Aanvoerder Bram vd Wiel gewisseld voor Redouan El Yourghi

Na die wissel ging Ajax weer druk zetten en maakte ook de 1-2. In de 58e minuut werd ook Shurney Marengo gewisseld na een goede wedstrijd te hebben gespeeld. Hij werd vervangen door Sam De Jongh. Het verzet van Volendam leek gebroken en Ajax denderde door wat resulteerde in 1-3 en 1-4 en in de laatste minuut ook 1-5. De uitslag ziet er erg uit, maar de manier waarop gevoetbald is de tweede helft was echt van grote klasse !

Opstelling Stan zoetebier, Nick Kaaijmolen, Brian Plat, Sjors Kramer, Dean James, Justin baas, Shurney Marengo, (58 Sam De Jongh), Hicham Achefay, Jim beers ,(35 Maxwell Asare), Bram vd Wiel(C), (57 Redouan El Yourghi) ,Vicente Besuijen

FC Volendam D2 – PEC Zwolle D2 2-4
Volendam heeft zaterdag onnodig punten laten liggen in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle D2. Volendam kwam flitsend uit de startblokken. Met goed druk zetten en overzicht houden werd met fraai combinatievoetbal PEC Zwolle in de verdediging gedrongen. Na enkele goede kansen was het in de vijfde minuut raak. Uit een snelle aanval over de rechter flank gaf Ammer El Tahir de bal goed voor op Milijano Anastatia die de keeper kansloos liet. Volendam hield de druk er goed op en kreeg legio kansen de marge te vergroten maar had grote moeite het doel te vinden en hield hierdoor PEC Zwolle in de race. Vijf minuten voor rust kregen we de deksel op ons neus toen onze gasten uit zegge en schrijven hun eerste de beste echte aanval wisten te scoren waardoor we geheel tegen de verhouding in weer gelijke stonden. Kennelijk waren we hier zo door van slag, want vanaf dat moment kregen we een geheel ander Volendam te zien. Zo goed als ze het de eerste helft deden, zo beroerd was de tweede. Met slechte uittrappen, te gehaast spelen en veel lange ballen op niets af, speelden we PEC volledig in de kaart. Dankbaar gebruik makend van onze slordigheden wisten ze snel twee keer te scoren zodat Volendam koud drie minuten in de tweede helft tegen een 1-3 achterstand aankeek. Volendam wist de marge nog wel terug te brengen tot 2-3 dankzij een prachtig schot van Calvin Twigt vanaf de rechter flank over de keeper heen. Volendam deed zijn best en probeerde er nog een gelijk spel uit te slepen maar vlak voor tijd maakte PEC Zwolle aan alle illusies een einde toen het met een knappe goal de eindstand op 2-4 bepaalde.