Jeugdverslagen 14 maart

• zondag, 15 mrt 2015
  • Leestijd: 8 minuten

FC Volendam A1 – Willem II A1 3-4
Voor de vierde achtereenvolgende keer was het de tegenstander die na afloop de felicitaties in ontvangst mocht nemen. Met een 0-3 achterstand bij rust leek de wedstrijd al vroegtijdig beslist, maar de oranjehemden toonden mentale veerkracht en kregen in de slotfase zelfs een puntendeling binnen handbereik. Tien minuten voor tijd mondde een door niemand aangeraakte vrije trap van Willem II echter uit in een treffer en kwam de marge weer op twee. Voldoende voor de tricolores om met de overwinning aan de haal te gaan.

De eerste serieuze kans in de wedstrijd was voor Volendam. Kevin Owusu Asare, goed weggezonden door Gerry Vlak, dook in de tiende minuut alleen voor het vijandelijk doel op, maar zijn diagonale schot verdween over het doel in de tribune. Vier minuten later, keeper Bas Veen had nog niet eenmaal handelend hoeven optreden, werd een Tilburgse ‘boomstam’ geen strobreed in de weg gelegd toen de bal via een vrije trap hoog voor ons doel werd gebracht. Met een simpele hoofdknik bezorgde hij zijn team de openingstreffer, 0-1. Volendam leek niet veel later een passend antwoord te hebben. Gerry Vlak, goed in stelling gebracht door Kevin Owusu Aare, had de gelijkmaker op zijn linkerschoen, maar de keeper voorkwam deze met een geweldige reflex. In de 29e minuut opnieuw een prima mogelijkheid voor het thuisteam. Op vijf meter van de goal kreeg Salim Mansouri een nauwelijks te missen scoringskans. Hij wist de bal echter naast het doel te schuiven. Net als eerder dit seizoen lieten de Tilburgers ook nu zien dat zij het niet zozeer van vloeiend aanvalsspel moeten hebben. Hun spelhervattingen daarentegen zijn dodelijk. Zo ook in de 34e minuut toen zij weer een vrije trap mochten nemen. Opnieuw was de volledige luchtmacht naar voren getogen om een ongelijke strijd aan te gaan met hun veel kleinere en fysiek minder sterke tegenstanders. De afwezigheid van de geblesseerde Nick Zeijlmans, met zijn lengte en spelinzicht, deed zich dan ook opnieuw voelen. Wederom was één van hun reuzen succesvol met het hoofd, 0-2. Een paar minuten voor rust kwam Willem II zelfs op 0-3. Ditmaal niet eens uit een spelhervatting, maar uit een goed lopende aanval. Een ruststand die overigens absoluut geen recht deed aan de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

De tweede helft was negen minuten onderweg toen de trainer een dubbele wissel doorvoerde. Nick Runderkamp en Gijs Smal waren de respectievelijke vervangers van Jamie Jacobs en Florian Toen. Met name de komst van Nick (Mepper) gaf het team nieuw elan. Zijn gedrevenheid en agressiviteit zorgden voor nieuwe impulsen en deden de wedstrijd binnen tien minuten volledig kantelen. Nadat Bas Quist in de 65e minuut de stand op 1-3 had gebracht, was het twee minuten later zelfs 2-3 toen een in het nauw gebrachte Tilburgse verdediger zijn eigen doelman passeerde. Willem II wankelde. Doel van het inbrengen van twee extra aanvallers was hen ook werkelijk te doen omvallen. Zo ver kwam het helaas niet. Vanaf de rechterkant van het veld werd een vrije trap voor ons doel gebracht. Deze werd door alles en iedereen gemist en eindigde tussen de doelpalen, 2-4. Zo was de marge dus opnieuw twee en leek de kans op een puntendeling definitief in rook te zijn opgegaan. Volendam rechtte echter nogmaals de rug en wilde niet opgeven. Jordy Hilterman zag zijn kopbal nog gekeerd door de keeper, maar op de door Rodney Smorenberg met het hoofd verlengde voorzet van Nick Runderkamp had de sluitpost geen antwoord, 3-4. De trainer van Willem II zag de bui al hangen en probeerde met een aantal tactische wissels in blessuretijd het tempo uit de wedstrijd te halen. Toch had het in de slotfase uit een penalty nog 4-4 kunnen worden. De scheidsrechter weigerde echter na een overduidelijke handsbal van een Tilburger de bal op de stip te leggen. Daardoor stonden wij na afloop toch met lege handen. Desondanks verdienen onze mannen een groot compliment voor de getoonde werklust en veerkracht in de tweede helft. Volgende week uit naar het hoog geklasseerde FC Groningen A1. Niets is onmogelijk!

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Mohamed Betti, Florian Toen (’54 Gijs Smal), Daan Klinkenberg, Randy Ababio, Gerry Vlak, Kevin Owusu Asare (’59 Bas Quist), Mike Dooyeweerd (’80 Rodney Smorenberg), Jordy Hilterman, Jamie Jacobs (’54 Nick Runderkamp), Salim Mansouri (’80 Jason Stekkel)

FC Groningen- Fc VolendamC1 0-1
FC Volendam C1 moest zaterdag de verre uitwedstrijd spelen tegen Fc Groningen. Na een scherpe warming up werd begonnen aan de wedstrijd. FC Volendam begon fel en drukte Groningen ver terug op eigen helft. Dat resulteerde in meerdere kansen maar Volendam faalde in de afwerking FC Groningen kwam er twee keer goed uit maar tot echte kansen leidde het niet. De rust werd ingegaan met een 0-0 stand. Na rust ging Volendam door met goed combinatievoetbal. De aanvallen door de lucht werden onschadelijk gemaakt door de verdedigers van FC Groningen, de aanvallen over de flanken verliepen beter en dat resulteerde in goeie kansen voor het doel van Groningen. De laatste tien minuten liep de spanning op, want de wedstrijd lag open en het kon nog twee kanten op. Totdat een minuut voor tijd Shurney marengo de bal kreeg en hem afgaf aan Vicente Besuijen, die de bal om de keeper heen speelde en zo de 0-1 maakte. De wedstrijd was daar mee gespeeld en zo won FC Volendam van FC Groningen. Volgende week komt FC Groningen naar Volendam

0-1 69. Vicente Besuijen

Opstelling FC Volendam C1: Stan Zoetebier, Brian Plat, Sjors Kramer, Mike Eerdhuijzen(c), Nick Kaaijmolen (54 Sam de Jongh), Justin Baas, Vicente Besuijen, Hicham Achefay, Shurney Marengo, Bram van de Wiel (60 Redouan el Yourghi, Maxwell Asare (56 Jim Beers)

RJO/PEHV FC Eindhoven O12 - FC Volendam O12 0-4
Op het schitterende nieuwe sportcomplex van FC Eindhoven heeft de FC Volendam D2 probleemloos een 0-4 overwinning behaald op de D2 van deze club.
Het begin oogde wat onrustig, omdat Eindhoven snel druk zette en Volendam hierdoor soms wat te gehaast de oplossing probeerde te zoeken. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam er meer rust aan de bal en werd met goed positiespel Eindhoven teruggedrongen. Vanwege de nodige blessures had Amr El Tahir de spitsenrol toegewezen gekregen die hij met verve vervulde. Door goed de diepte te zoeken en ballen op maat terug te leggen werden er doelkansen gecreëerd maar met ballen op de paal en een schot net naast het doel werd het geduld van de meegereisde supporters op de proef gesteld. In de veertiende minuut werd de score geopend toen Calvin Twigt met een afstandschot de keeper van Eindhoven op de proef stelde. Deze kreeg de bal niet onder controle, waarop Mitch van Kempen goed reageerde en knap afmaakte. FC Volendam hield de druk er goed op en en verdubbelde in de 25e minuut de marge dankzij een schitterend genomen corner van Sam Leijen die in één keer over de keeper in het doel zeilde. Ook na rust had Volendam het betere spel, wat in de 54e minuut werd bekroond met de mooiste aanval van de wedstrijd. De opkomende Robin Zaagsma gaf de bal op maat mee aan Milijano Anastatia die op zijn beurt de bal uitstekend voorgaf aan Boris Cmogorcevic, die fraai afmaakte. In de slotminuut maakte Calvin Twigt het kwartet compleet door met een schot van zeker dertig meter afstand de bal in de kruising te schieten.