Jeugdverslagen 18 april

• zondag, 19 apr 2015
  • Leestijd: 7 minuten

Willem II A1 - FC Volendam A1 0-0
Op een dramatisch slecht veld stond FC Volendam A1 zaterdag voor de derde maal dit seizoen tegenover Willem II A1. Beide voorgaande keren was de winst voor de Tilburgers. Daar moest vandaag maar eens verandering in gaan komen. Onder het toeziend oog van Robert Molenaar, de nieuwe hoofdtrainer van de FC, probeerden de oranjehemden meteen het initiatief te nemen. In de zesde minuut kon het eerste wapenfeit worden genoteerd. Een hard afstandsschot van Nick Runderkamp verdween toen net over het doel. Even later kwam Kevin Owusu Asare in kansrijke positie, maar hij verslikte zich in de bal. Terwijl Volendam met combinatievoetbal het vijandelijk doel probeerde te bereiken, hanteerde Willem II voornamelijk de lange bal. Van opbouw van achteruit was nauwelijks sprake. Halverwege de eerste helft werd een veelbelovende Volendamse aanval door een matige eindpass om zeep geholpen. Kort daarop behoedde keeper Bas Veen zijn team met een uitstekende redding voor een achterstand. Aan de andere kant van het veld was Kevin nogmaals dicht bij een treffer toen hij alleen op de doelman af ging, maar ook deze mogelijkheid bleef onbenut. Volendam had een optisch overwicht, maar was in de eindfase van de aanval steeds niet nauwkeurig genoeg. Zo ook vlak voor rust toen na een flitsende aanval via Mohamed Betti en Gerry Vlak over de rechterflank Jamie Jacobs in balbezit kwam. Jamie speelde zich handig vrij tussen een paar verdedigers, maar zijn voorzet was ondermaats.
Na rust was het windvoordeel voor Volendam. De wedstrijd kabbelde voort tot in de 65e minuut. Toen stuurde Randy Ababio met een dieptepass Jamie Jacobs op avontuur. Met buitenkant voet probeerde Jamie de doelman van de tricolores te verschalken. Zijn schot miste echter kracht en werd daardoor een gemakkelijke prooi voor de Tilburgse sluitpost. Met nog acht minuten te gaan kreeg Nick Zeijlmans de beste Volendamse kans van de wedstrijd. Uit een indraaiende vrije trap van Nick Runderkamp had hij de bal voor het intikken, maar op een paar meter van de doellijn schampte hij hem slechts. Daardoor eindigde de bal naast het doel. Ook invaller Rodney Smorenberg was nog dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal verdween helaas in het zijnet. Twee minuten voor tijd leek het dan toch nog mis te gaan. Twee Tilburgers ontsnapten aan de buitenspelval en koersten samen richting Bas Veen. Met een fabelachtige redding wist Bas te verhinderen dat Willem II voor de derde keer dit seizoen onterecht als winnaar van het veld kon stappen. De puntendeling gaf nu wel een juiste afspiegeling weer van de krachtsverhoudingen binnen de lijnen. Hoewel Volendam weinig opschiet met dit resultaat, biedt het voldoende houvast voor een goed resultaat in de cruciale uitwedstrijd volgende week tegen Vitesse A1. In dat geval blijven wij ook nog in de race.

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Mohamed Betti (’90 Marco Tol), Nick Zeijlmans (’83 Florian Toen), Daan Klinkenberg, Randy Ababio, Gerry Vlak, Kevin Owusu Asare, Nick Runderkamp (’83 Mike Dooyeweerd), Jason Stekkel, Jamie Jacobs (’73 Rodney Smorenberg), Salim Mansouri

FC Volendam B1 –Sparta B1 3-3
Onder prima weersomstandigheden een interessante wedstrijd tussen deze aan elkaar gewaagde ploegen. De wedstrijd was gelijk open en levendig en beide teams kozen voor de aanval. Voor de neutrale toeschouwer zeer aantrekkelijk. Het was FC Volendam dat de eerste grote kans kreeg. Het was een prima voorzet van Martijn van Oers die prima werd ingeschoten door Max Sajet. De Sparta doelman stond echter het succes in de weg. Er waren aan beide kanten vele hoekschoppen dus waren er soms hachelijke situaties in de beide strafschopgebieden. Het was Joey Veerman die met een schitterende boogbal de score wist te openen. Goed storen van Jari Vlak bracht Joey Veerman balbezit. Met een prima pass werd Gani Meholli gelanceerd die uitstekend wist af te ronden. Zo ging FC Volendam de rust in met een zeer fortuinlijke 2-0 voorsprong.
Na rust begon Sparta gelijk wat opportunistischer te spelen. Dit resulteerde in de tweede minuut van de tweede helft al in een grote kans voor Sparta. De inzet ging voorlangs en FC Volendam kwam met de schrik vrij. Kort daarna moest doelman Jan Ploeg redden toen en Sparta aanvaller alleen voor hem opdook. Het was uitstel van executie want in de 57e minuut maakte Sparta de aansluitingstreffer na een mooie aanval. Kort daarna moest Martijn van Oers geblesseerd het veld verlaten na en aanslag op zijn enkel. De scheidsrechter zag hier alleen een overtreding in. Sparta ging op zoek naar de gelijkmaker en hoefde niet lang daarop te wachten. Na een snelle aanval was doelman Jan Ploeg andermaal kansloos, 2-2. Het niveau van de wedstrijd daalde maar het was daarom niet minder spannend. FC Volendam had mogelijkheden genoeg om via de counter toe te slaan. Deze werden echter slordig en niet slagvaardig uitgevoerd. Een vrije bal van Joey Veerman werd van richting veranderd en FC Volendam kwam hiermee zomaar op een 3-2 voorsprong. Met hand en tand werd deze voorsprong verdedigd. Danny Prins moest nog een keer aan de noodrem trekken ten koste van een gele kaart. In de laatste minuut kwam Sparta toch nog langszij. Beide ploegen waren tevreden met het punt alleen voor FC Volendam was het zuur dat het niet de eerste keer is dit seizoen dat het in de laatste minuut een tegentreffer moest incasseren.

Opstelling:
Jan Ploeg, Hjalmar Oomens, Alex Plat, Darryl Baly, Stan Veerman, Jari Vlak, Martijn van Oers (60. Danny Prins), Joey Veerman, Max Sajet (71. Vicente Besuijen), Gani Meholli, Roy Tol.

Floor Heuyerjans

FC Volendam D2- Utrecht D2 2-2
Onder een heerlijk lentezonnetje werd zaterdagochtend thuis afgetrapt tegen FC Utrecht D2 . We hadden nog een appeltje te schillen met hun vanwege een 5-2 nederlaag enige tijd geleden, waardoor wij in de B-Poule terecht kwamen met allemaal tegenstanders bij het 3-landen punt. Na een gelijk opgaande wedstrijd met kansen aan beide kanten en waar vooral onze keeper Mahdi El Basi die meerdere ballen uit het doel sloeg en tikte, bleef de stand lang 0-0 tot in de 25e minuut toen Jerome Jager een vrije trap geweldig indraaide voor het doel en die door Calvin Twigt eenvoudig tot doelpunt werd verwerkt 1-0 De vreugde was van korte duur want twee minuten later was het al weer gelijk na ook een vrije trap die bij 2e paal werd ingetikt. 1-1 Na de rust ging het weer gelijk op maar na een geweldige pass van Johnny Mulder die Milijano Anastatia in staat stelde om met een wippertje over de keeper 2-1 te scoren. Maar ook nu was de vreugde van korte duur want na niet goed ingrijpen in de achterste lijn werd er door Utrecht weer gelijk gemaakt 2-2 en moesten beide clubs genoegen nemen met een punt.

1) Mahdi El Basi 2) Robin Zaagsma 3) Rob Tol 4) Sam Leijen 5) Jordi Dietz (30 Johnny Mulder ) 6) Calvin Twigt 7) Amr El Tahir ( 30 Raul Lorenzo Lie A Kwie) 8) Jerome Jager 9) Milijano Anastatia 10 Tom Bond 11) Deshawntey de Sanders (30 Boris Crnogorcevic)