Jeugdverslagen 19 april

• zondag, 20 apr 2014
  • Leestijd: 17 minuten

RJO/FE Feyenoord A2 - FC Volendam A1 5-3
Sinds het behalen van de tweede periodetitel blijft het kwakkelen met ons team. De overwinning vorige week op Excelsior A1 leek voor een kentering ten goede te gaan zorgen, maar dat is vooralsnog ijdele hoop gebleken. Het feit dat er zaterdag opnieuw werd verloren, zorgde ervoor dat in de derde periode uit zes wedstrijden slechts vijf schamele punten aan het eerder behaalde totaal werden toegevoegd. Met name het aantal geïncasseerde tegentreffers (43 uit 21 wedstrijden!) en de wijze waarop de meeste tot stand zijn gekomen baren zorgen. Het heeft er toe geleid dat wij inmiddels zijn afgezakt naar de zesde plaats en de nacompetitie, als laagst geëindigde periodekampioen, moeten starten met een thuiswedstrijd tegen de herkanser van de eredivisie (Willem II/RKC A1 of Roda JC A1). De laatste competitiewedstrijd (over twee weken thuis tegen Ajax A2) is dus nog de enige mogelijkheid om vertrouwen te kweken in een positief verloop van de eerste ronde daarvan.
De oranjehemden begonnen nog wel zo voortvarend op het slechte veld. Al in de achtste minuut kwamen zij op voorsprong. Nadat de boomlange Feyenoord-doelman eerst nog een inzet van Elroy Tuur met een geweldige reflex naast zijn doel had weten te werken, was het uit de daarop toegekende corner wel raak. Daan Klinkenberg promoveerde de door Nick Zeijlmans doorgekopte hoekschop van Gerry Vlak met een prachtige omhaal tot de openingstreffer, 0-1. Volendam speelde in het eerste kwartier sterk en leverde veel strijd. De gebroeders Prijor zorgden voor veel dreiging over de flanken en lieten hun directe tegenstanders met regelmaat naar adem happen. Het leverde een paar aardige mogelijkheden op. De beste kans was voor de goed doorgekomen Elroy, maar in plaats van de bal breed te leggen op de volledig vrijstaande Levy van Nispen, ondernam hij zelf een doelpoging. De keeper van de thuisclub pareerde deze echter voortreffelijk ten koste van een nieuwe corner. Ook die had de 0-2 kunnen opleveren, maar helaas maaide Jordy Hilterman over de bal heen. In de negentiende minuut kwam Feyenoord vanuit het niets op gelijke hoogte. Verzuimd werd de Rotterdamse spits aan te pakken. Hierdoor kon hij simpel onze 16 binnen lopen en met links uithalen, 1-1. Nog geen minuut later kopte Nick Zeijlmans aan de andere kant van het veld een corner van Gerry Vlak maar net naast. In de 26e minuut kwam Volendam opnieuw op voorsprong. Levy van Nispen benutte de penalty die was toegekend, omdat Denzel Prijor onreglementair tegen het gras was gewerkt. Op slag van rust werd het zelfs 1-3. Uit een vrije trap bracht Gerry Vlak de bal hard en laag voor het doel. De omhaal van Denzel was doeltreffend. Wij leken op rozen te zitten en de eerste helft met een lekker gevoel af te gaan sluiten, maar opnieuw ging het verdedigend mis. Wederom werd een Feyenoorder niet adequaat aangepakt. Met een hard schot in de verste hoek kon hij daardoor de aansluitingstreffer laten aantekenen, 2-3.
De tweede helft kreeg een heel ander gezicht, zeker nadat keeper Bas Veen na zes minuten bij een hoge vrije trap de fout inging en Feyenoord de gelijkmaker op een presenteerblaadje kreeg aangeboden. Volendam toonde zich enigszins aangeslagen en was daarna geen schim meer van de ploeg voor rust. Het toonde zich nauwelijks nog in staat gevaar te stichten voor het Rotterdamse doel. Toen hun spits opnieuw geen strobreed in de weg werd gelegd om verwoestend uit te kunnen halen kwam Feyenoord in de 81e minuut voor het eerst zelf op voorsprong. Genridge Prijor was vervolgens dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal uit een corner van Gerry Vlak belandde in het zijnet. In blessuretijd werd met opportunistisch spel geprobeerd alsnog een gelijkspel af te dwingen, maar tevergeefs. In blessuretijd liet onze defensie zich namelijk voor de zoveelste keer niet van zijn beste kant zien. Het leverde onze gastheren wederom een gemakkelijk verkregen doelpunt op, 5-3. Werk aan de winkel dus!

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Elroy Tuur, Nick Zeijlmans (67. Aubrey Hoogdorp), Daan Klinkenberg, Soufyan Akmum (83. Solace Osarugue Uyi-olaye), Denzel Prijor, Levy van Nispen (72. Mike Dooyeweerd), Rowin Mol, Jordy Hilterman, Gerry Vlak, Genridge Prijor

FC Volendam B1 – MVV B1 5-0
Hekkensluiter MVV was met offensieve bedoelingen naar Volendam gekomen. De eerste kans was dan ook voor de bezoekers, maar de inzet belandde aan de voor FC Volendam goede kant van de paal. De eerste kans van Volendam was direct raak. Jamie Jacobs zette op het middenveld een goed blok en kreeg hierdoor balbezit en stoomde vervolgens op naar voren. Hij bleef goed overzicht houden en gaf de bal mee aan Puck Postma die de bal prima aannam en de MVV doelman met een schuiver kansloos liet, 1-0. Het was daarna niet best wat beide ploegen lieten zien. FC Volendam had wel een licht overwicht. Het was Rodney Smorenberg die zeer alert reageerde bij een afgeslagen bal en fraai wist af te ronden zodat we met een 2-0 voorsprong de rust in gingen.
Direct na rust was het meteen al raak uit een goed opgezette aanval. Een prima actie van Joey Salden langs de zijlijn werd vervolgd met een prima voorzet en Puck kopte de bal fraai binnen, 3-0. Het verzet van MVV was hiermee gebroken en FC Volendam ging op jacht naar meer doelpunten. Een vlijmscherpe corner van Ben Benaissa wed bij de tweede paal door een verdediger van de doellijn gehaald. Toen werd het tijd voor een one man show van Kevin Owusu. Hij veroverde de bal op het middenveld en zette direct een rush in. De MVV-verdedigers werden gedegradeerd tot figuranten want Kevin Owusu ging ze voorbij of ze er niet stonden. Oog in oog met de keeper prikte hij de bal fraai binnen en liet zo de 4-0 aantekenen. Hierna kreeg FC Volendam een rij met opgelegde kansen maar misschien hadden de FC Volendamspelers medelijden met onze gasten uit Maastricht, want de mooiste kansen werden allemaal om zeep geholpen. Het was Martijn van Oers die zijn directe tegenstander knap uitspeelde en daarna werd neergehaald in het strafschopgebied. Ozair Dahi benutte de toegekende pingel discreet en liet de 5-0 aantekenen. Ook hierna kreeg FC Volendam o.a. via Nathan van Kooperen en Martijn van Oers nog enkele fraaie kansen. Aan de andere kant had onze man in het zwart, Marlon Coco de tweede helft bijna niets te doen. Zo bleef het uiteindelijk “maar” bij 5-0. Het enige smetje waren de drie gele kaarten die we kregen in een overigens redelijk vriendschappelijke wedstrijd.

Opstelling:
Marlon Coco, Gevano End, Mohammed Betti, Gijs Smal (54. Joep Hulskes), Alejandro da Silva Campuzano, Ben Benaissa (54. Ozair Dahi), Kevin Owusu, Jamie Jacobs Puck Postma (54. Martijn van Oers), Rodney Smorenberg(65. Nathan van Kooperen, Joey Salden.
Floor Heuyerjans

FC Volendam B2 - DWS B1 6-0
Zaterdag was er de wedstrijd tegen het op de eerste plaats staande DWS en voor ons een goede graadmeter om te zien waar we precies staan. De heenwedstrijd hadden we verloren, hoewel we iets meer verdiend hadden. Nu dus het moment om dat even recht te zetten. Na een slome warming up begonnen we aan de wedstrijd en de eerste tien minuten kunnen we snel vergeten, want daarin gebeurde echt niets. Maar hierna plofte de wedstrijd volledig naar onze kant en de manier waarop deed mij echt heel goed. Binnen de 14e en 31e minuut scoorden wij namelijk vier keer en dat was ten eerste een heel hoog rendement maar ten tweede hoe wij deze goals voorbereidden op de voetballende manier met een hoge balcirculatie, het spel snel verleggend, goede bezetting voor de goal en hoe we de kansen benutten. DWS hadden we te pakken en ze kwamen niet in hun favoriete spelletje, omdat we verdedigend gewoon echt heel erg goed stonden. Dat het voetbal niet altijd zo sprankelend was als voorheen was het zo mooi om te zien hoe we positioneel stonden bij balverlies. Goed compact, passlijnen naar voren waren perfect afgedekt en de duels gingen we goed en slim aan. De 1-0 was door Alex Plat, die een meer dan terechte penalty benutte na een overtreding op Max Sajet. De 2-0 was van Jari Vlak die een perfecte aanval goed binnen schoot. De 3-0 was van Danny Prins en de 4-0 van Gani Meholli. Al deze doelpunten waren helemaal perfect uitgespeeld met een goede bezetting voor de goal en goed overzicht houdend van de medespelers die er beter voor stonden. De ruststand was geenszins geflatteerd en we hadden ons visitekaartje afgegeven. Tactisch een ongelooflijk goede eerste helft, de manier hoe we opgesteld stonden.
De tweede helft wisten we dat DWS zou komen en voor ons was het zaak om gedisciplineerd in de organisatie te blijven staan en spelen en wachten op de ruimte die ze vanzelf zouden weg geven. En zo geschiedde, we bleven goed spelenen kregen de ruimtes ook alleen de passing en of de concentratie was er even niet bij ons en dat was jammer want dan hadden we een monster score kunnen halen. Uiteindelijk wonnen we met 6-0 door doelpunten van Roy Tol en Danny Prins, maar in de tweede helft kregen we meer dan genoeg kansen en of mogelijkheden om de scoren echt hoog op te laten lopen.

72e minuut 6-0 Danny Prins
opstelling. 1) Kyle Saffrie, 2) Marco Tol(67e minuut Hjalmar Oomens), 3) Darryl Baly, 4) Alex Plat,5) Stan Veerman, 6) Jari Vlak(60e minuut Joey Veerman),7) Roy Tol, 8) Danny Prins,9) Max Sajet(60e minuut Jason Stekkel), 10) Gani Meholli, 11) Dario Lovecchio

FC Volendam C1 - Vitesse C1 4-0
De C1 had een druk Paasweekend. Op zaterdag kwam Vitesse op bezoek. Na een slechte start van de competitie leek dit team de vorm de laatste weken aardig te pakken te hebben. Volendam was dus gewaarschuwd en kwam meteen goed voor de dag. Bob Springer zette druk op de keeper en bijna blokte hij de bal al in het doel. In de vierde minuut zette de C1 een aanval over links op. Via een aantal stations kwam de bal bij Thomas Schaap op de kop van het strafschopgebied. Zijn schot (met links!) kon nog net door de keeper naar de zijkant worden verwerkt. Martijn Kaars reageerde daar als eerste en zijn inzet viel via de keeper voor de voeten van Bob Springer die simpel de 1-0 in het doel schoot. FC Volendam nam nu de wedstrijd geheel in handen en de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Na een vlotte combinatie tussen Bob Springer en Dani Mes leek een verdediger de bal achter te laten lopen. Bob Springer de bal echter net voor de achterlijn, om de laatste man heen en via de onderkant van de lat achter de keeper te jagen (2-0). Na deze tweede goal zakte het spel van de Volendammers iets in en kon Vitesse een schotje op doel geven. Ook na deze waarschuwing bleef het spel nonchalant en Vitesse kreeg ook nog een vrije trap waar een kansje uit voort kwam. In de laatste seconden van de eerste helft zette de C1 nog een keer aan. Na een razend snelle combinatie aan de rechterkant prikte Martijn Kaars de 3-0 in de korte hoek.
In de tweede helft bleef Volendam de wedstrijd controleren en ontstonden er diverse kansen. Bob Springer kopte over en Nathangelo Markelo had na een rush over het hele veld net te veel tijd nodig om de hoek uit te zoeken. Toch kwam er nog wel een treffer. Na een 1-2 met Marco Speijk ,schoot Wessel Stuijt de 4-0 in de lange hoek. In de slot fase kreeg Vitesse nog 2 mogelijkheden. Een vrije trap ging via de buitenkant van de paal naast en een strak schot werd door Barry Lauwers klemvast uit de hoek gedoken en bleef de eindstand 4-0.
4' 1-0 Bob Springer
10' 2-0 Bob Springer
35' 3-0 Martijn Kaars Ruststand: 3-0
53' 4-0 Wessel Stuijt

Opstelling FC Volendam C1:
Barry Lauwers, Dani Mes (58. Dick de Boer), Boy Kemper (58. Nico Kroon), Nathangelo Markelo, Martijn Kaars, Thomas Schaap (50. Paul Sombroek), Marco Speijk, Max Veerman, Bob Springer, Wessel Stuijt, Kevin van Gasteren, Stan Zoetebier

Op 2e Paasdag mocht de C1 alweer aantreden op het Paastoernooi van bvv Barendrecht. De openingswedstrijd tegen Hull City werd met 3-1 gewonnen door doelpunten van Martijn Kaars (2x) en een schitterende lob van Max Veerman. De volgende wedstrijd speelde tegen Barendrecht. Na twee keer niet resoluut ingrijpen keken de mannen tegen een 2-0 achterstand aan. Na een benutte penalty van Nathangelo Markelo kon Wessel Stuijt de gelijkmaker aantekenen. Excelsior werd in de derde wedstrijd verslagen door weer 2 doelpunten van Nathangelo Markelo. In de wedstrijd tegen AFC wist Barry Lauwers een penalty te keren. Hierna kreeg Volendam wel kansen maar wist die niet te benutten. AFC bleef ook loeren op hun kansen en vlak voor tijd wisten zij het enige doelpunt te maken. Tegen Willem II/RKC waren het de Volendammers die diep in de tweede helft wisten de scoren. Een prima steekballetje van Marco Speijk op Martijn Kaars en met een stiftje lag de bal in het net. In de laatste wedstrijd was Alphense Boys de tegenstander. Na een corner plukte Barry Lauwers de bal uit de lucht en gooide meteen de bal in naar de uitbrekende Boy Kemper. Via Bob Springer en weer Boy Kemper werd Martijn Kaars in staat gesteld de wedstrijd te beslissen. Na 4 overwinningen, 1 gelijkspel en 1 nederlaag werd zo de 2e plaats behaald. Ook leverde FC Volendam C1 met Barry Lauwers de best keeper en met Nathangelo Markelo de beste speler van het toernooi.

Feijenoord O.14 - FC Volendam O.14 4-1
Op het hoofdveld van sportpark Varkenoord, waar blijkbaar de paashaas al druk bezig was geweest de paaseieren te verstoppen zo slecht was het, speelden we de laatste uitwedstrijd van dit seizoen.
Al na zes minuten moest Jay geblesseerd het veld verlaten, zonder dat dit met de staat van het veld te maken had overigens. In de aanval die volgde op die wissel scoorde Volendam de enige goal in het voordeel, toen Vicente een vrije trap van Bram bij de tweede paal binnen kopte. Een vroege voorsprong die ons hopelijk de juiste spirit gaf om de Feijenoord te verslaan. Maar gedurende de eerste helft bleek dat dit makkelijker gezegd was dan gedaan, want we kwamen bijna niet onder de druk uit die de tegenstander ontwikkelde via een aantal sterke en behendige spelers. Na een kwartier spelen viel ook de jarige Sjors uit met een vervelende spierblessure in het bovenbeen en werd vervangen door Mike. Na vijfentwintig minuten combineerde de aanvoerder van Feijenoord door het centrum van de verdediging, schoot de bal onder Rob door en bracht de 1-1 op het scorebord. Op het moment dat iedereen dacht te gaan rusten met deze stand verdween een afstandsschot van buiten de zestien in de uiterste hoek achter Rob en kwamen we dus op een mentaal vervelend moment op achterstand.
De tweede helft bleef lang ongewijzigd qua stand, maar na zeven minuten spelen kwam er wel een wijziging in de opstelling toen Cherinho in het veld kwam voor Vicente. Tien minuten voor tijd kreeg Feijenoord een corner te nemen die niet goed werd weggewerkt door Rob, de inzet daarna werd nog van de lijn gekopt maar de rebound betekende de 3-1 en daarmee was de wedstrijd gespeeld, terwijl in de periode daarvoor de 2-2 absoluut tot de mogelijkheden had behoord. De 4-1 die daarna nog viel was alleen voor de statistieken maar was alleen noemenswaardig, omdat het een eigen goal betrof van Brian, die onder druk van zijn tegenstander de bal ongelukkig achter Rob kopte. Over twee weken de laatste wedstrijd van het seizoen tegen VVV/Helmond Sport in Volendam en laten we die wedstrijd gebruiken om een mooi seizoen positief af te sluiten!

0-1 Vicente
1-1 speler Feijenoord
2-1 speler Feijenoord
Ruststand 2-1
3-1 speler Feijenoord
4-1 Brian (e.d.)

Opstelling Volendam: Tol, Kaaijmolen, Plat, Kramer (15. Eerdhuijzen), de Jongh, Baas, El Yourghi, van Ooijen (6. Bonouvrie), Lo Ning Hing, van de Wiel, Besuijen, (42. Griffith)

Remise voor FC Volendam D2 uit tegen Bloemendaal D1 2-2
Zaterdag stond voor FC Volendam D2 de uitwedstrijd tegen Bloemendaal D1 op het programma dat nog alle kans had kampioen te worden, maar dan moest er wel gewonnen worden van Volendam. Volendam was absoluut niet van plan hier aan mee te werken en liet op een heel lastig bespeelbaar veld Bloemendaal zien dat de winst van de vorige twee wedstrijden (competitie en beker) geen toevalstreffers waren. Volendam ging er stevig tegenaan en kreeg al snel enkele kansen waarvan er een zelfs doel trof. Helaas voor ons had de scheidsrechter kennelijk een aanvallende fout gezien, waarop de treffer van Stezo Knott werd afgekeurd. Ook Bloemendaal kreeg kansen en we mochten ons gelukkig prijzen dat zij hun vizier niet op scherp hadden staan want tot twee keer toe wisten ze door de Volendam defensie heen te combineren, waarbij de bal net over en net naast geschoten werd. In de tweede helft werd Volendam beloond voor het harde werken door in de 34e minuut de scoren te openen met een fraaie treffer. Nouri Hasselbaink kreeg de bal op rechts aangespeeld, liep goed door op doel en zag zijn schot via de hand van de keeper nog net gekeerd worden. De goed meegelopen Amoa Foa Sam reageerde vervolgens alert op de gekeerde bal en schoot de bal alsnog binnen(0-1). We konden maar kort van de voorsprong genieten want nog geen drie minuten later constateerde de scheidsrechter een overtreding net buiten de 16 meter en de vrije trap die hieruit volgde werd hoog buiten bereik van keeper Ciro Verkooijen in het doel geschoten (1-1). Beide teams vochten voor een overwinning en kreeg kansen waarbij Volendam toch weer als eerste wist te scoren. Younes el Taha Idrissi kreeg de bal op rechts aangespeeld van Sam Lautenschutz waarna de kleine maar o zo dappere Younes zich niet van de bal liet zetten door de sterke rechter verdediger om vervolgens met een prachtig schot de Bloemendaal keeper het nakijken te geven (1-2). Bloemendaal streed voor zijn laatste kans en kreeg het geluk aan hun zijde toen de scheidsrechter net als bij de eerste goal, een vrije trap cadeau gaf vlak buiten het 16 meter gebied, Met een geplaatste vrije trap werd de muur en keeper geslecht en zo stonden we weer op gelijke voet.(2-2) Volendam kreeg in de slotminuut nog een goede mogelijkheid maar doelpunten leverde het niet meer op. Eindstand 2-2. Jongens niet getreurd. Jullie inzet was top en hebben gevochten voor wat jullie waard waren. Gezien de kansen voor beide ploegen was dit misschien ook wel de terechte uitslag.